Er en VPN lovlig på skolen?

En VPN på skolen - Hvorfor?

Når barn går på skolen, blir de ofte utestengt fra å gå inn på sosiale mediesider på skolens WiFi. Dette er først og fremst for å stoppe dem digitalt “passere notater i klassen”. Nettsteder på sosiale medier som Facebook, Instagram og Snapchat kan være ekstremt distraherende når de er tilgjengelige på skolen, men det er alltid noen foreldre som foretrekker at barnet deres skal kunne sende meldinger..

Noen foreldre liker å sjekke inn på barnet sitt på dagtid, og ikke alle foreldre har råd til å betale for at barnet skal ha data eller en telefonkontrakt. For disse foreldrene kan messetjenestene som er tilgjengelige på sosiale medieplattformer være en virkelig velsignelse - men bare hvis barna deres kan få tilgang til disse tjenestene i løpet av dagen.

Det kan virke trivielt for folk flest, men muligheten til å la barnet ditt vite at du løper sent for å hente dem, og at de ikke skal bekymre seg - eller å be dem om å møte i butikken rundt hjørnet for å spare tid - er viktigere enn du kanskje tror. På grunn av enkel økonomi og begrensningene som er lagt på tjenester og nettsteder av skolens nettverksadministratorer, er ikke noen foreldre like heldige i denne forbindelse som andre.

Det er av denne grunn foreldrene kan henvende seg til VPN-er. Med VPN kan barn omgå internettbegrensninger som er plassert på tjenester av skoler. Dette lar barnet få tilgang til blokkerte nettsteder for at de skal kunne bli lett kontaktet mens de er på campus.

VPN på skolen

Er det lovlig?

VPN-bruk er nesten definitivt rynket av skolene, og kan sikkert lande barnet ditt i trøbbel med læreren sin. Dette er langt mer sannsynlig hvis de blir lagt merke til å misbruke sin makt og få tilgang til begrensede nettsteder mens de er i skolelokalene. Skoler blokkerer sosiale medier, spillsider, streaming av nettsteder, innhold for voksne - og mange andre typer tjenester - med vilje, slik at barn ikke blir distraherte eller ser på alder upassende materiale.

Med en VPN-aktivert enhet kan et barn omgå alle disse blokkene, noe som betyr at de potensielt kan gjøre mange ting de ikke er ment å gjøre i skoletiden. Et ansvarlig barn kan være fornuftig nok til å bare bruke VPN til å gi foreldrene beskjed når de blir kontaktet; Imidlertid kan andre barn spille Minecraft (andre spill er tilgjengelige) på skolen - eller vise vennene sine videoer - som fører til internering og inndragning av telefonen eller enheten.

Til tross for dette er det riktig at det ikke er ulovlig å bruke en VPN i de fleste land. Det er faktisk veldig få land der VPN-bruk er forbudt ved lov og kan få barnet ditt i trøbbel. På den annen side er det absolutt ting som barnet ditt kan gjøre med en VPN som kan lande dem i trøbbel med loven...

Fjern blokkering av begrenset innhold på skoler eller høyskoler

Mange skoler begrenser WiFi og derfor er visse nettsteder sperret for elevene sine. Selvfølgelig, i skolene er utdanning det viktigste. Vi mener imidlertid at skoler bør oppmuntre elevene til å slappe av i studieturer eller driftsstans, og å bruke tilgang til deres favoritt online tjenester vil gjøre dem i stand til å gjøre nettopp det. Hvis nettsteder er begrenset til ditt WiFi-nettverk på skolen, kan en VPN hjelpe deg med å fjerne blokkeringen av følgende tjenester og mer!

  • Fjern blokkering av Netflix på skolen
  • Fjern blokkering av SnapChat på skolen

Kan et barn bryte en lov ved hjelp av en VPN?

VPN-bruk er ikke ulovlig i de fleste nasjoner, og det er ikke spesielt ulovlig å bruke en VPN på skolen. Avhengig av hvilket land du bor i, er det imidlertid ting et barn kan gjøre med en VPN som kan være ulovlig. I noen land er LHBT-materiale, seksuelt innhold, pengespill (og annet religiøst inkompatibelt innhold) eller politisk omstridt nettstedinnhold, blokkert av Internett-leverandører på vegne av regjeringen.

Når et barn bruker en VPN, er det mulig for dem å få tilgang til ikke bare innhold som er blokkert av skolen - men også innhold som er blokkert av Internett-leverandører og myndighetene. Av denne grunn er det mulig at et barn kan få tilgang til nettsteder som er blokkert av myndighetene, og denne handlingen (snarere enn å bruke en VPN) kan få dem i alvorlige problemer med myndighetene.

Barn som bruker VPN

Hva med i USA?

Selv i USA kan et teknisk kunnskapsfullt barn bruke en fullmakt for å komme til nytte. Et barn kan bruke en VPN i et forsøk på å skjule identiteten sin, og dette kan muliggjøre krenkende atferd som nettmobbing. Imidlertid er det igjen atferden som barnet engasjerer seg i - og ikke bruken av VPN selv - som er ulovlig.

Er VPN-bruk i skolen ulovlig - Konklusjon

Hvis en forelder eller foresatte kan stole på at barnet deres ikke misbruker en VPN mens de er på skolen, er det en effektiv måte å komme seg rundt på blokkering av nettsteder. Det viktige er at foreldrene / foresatte understreker tilliten de setter til barnet sitt, og forklarer at det å bruke VPN til noe annet enn å kontakte dem, kan få dem til å bli mye problemer både i og utenfor skolen.

På slutten av dagen, hvis et barn blir fanget ved å bruke en VPN på skolen, kan det føre til at telefonen deres blir konfiskert, og det kan hende du må snakke med barnets lærer. Hvis barnet viser at de ikke er i stand til å håndtere ansvaret for å ha tilgang til blokkerte nettsteder, vil du sannsynligvis trenge å endre passordet på VPN-tjenesten for å hindre at barnet ditt får tilgang. Ellers kan de bli fanget ved å bruke VPN igjen, noe som fører til ytterligere tiltak fra skolen.

Bildekreditter: Monkey Business Images / Shutterstock.com, thodonal88 / Shutterstock.com, wavebreakmedia / Shutterstock.com,

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me