Er VPN’er lovlige? Hvor er VPN’er forbudt eller ulovligt?

VPN'er næsten altid lovlige. I de fleste lande har borgerne en lovlig ret til privatliv, og det er ulovligt at bruge en VPN-service meget få steder.


Repressive lande som Kina, Iran og Egypten forsøger at blokere brugere fra at få adgang til oversøiske VPN-tjenester. Men de kriminaliserer ikke borgerne blot for at forsøge at gøre det.

Rusland har kriminaliseret driften af ​​indenlandske VPN-tjenester, der ikke har fået en statslicens, men igen kriminaliserer dette ikke dem, der simpelthen forsøger at bruge dem.

I denne artikel undersøger vi alle lande, hvor brug af VPN'er er ulovligt, forbudt eller på en eller anden måde begrænset. Før vi gør det, er der dog nogle punkter, der er værd at overveje.

Hvad du gør, når du bruger en VPN kan være ulovligt

VPN'er kan hjælpe med at skjule, hvad du får op på internettet, og bruges derfor undertiden af ​​kriminelle til at skjule deres ulovlige aktiviteter. Naturligvis gør brug af en VPN ikke nogen af ​​disse ulovlige aktiviteter mindre ulovlige.

Hvis de "forbrydelser", der begås ved hjælp af en VPN, er kulturspecifikke og derfor kun ulovlige i nogle få lande, er det usandsynligt, at internationale VPN-tjenester vil hjælpe lokale regeringer eller politistyrker med at fange "gerningsmænd." Så det er sandsynligt, at ingen VPN-udbyder vil hjælpe myndigheder, der prøver at fange folk, der bruger en VPN til at se porno i UAE.

Tilsvarende hjælper internationale VPN-udbydere meget usandsynligt med, at de mest undertrykkende regeringer fanger politiske dissidenter. Så kritikere af præsident Erdogan i Tyrkiet kan næsten helt sikkert bruge europæiske eller amerikanske VPN-tjenester uden frygt for forræderi fra disse tjenester.

Men ... VPN-virksomheder vil ikke forsøge at beskytte dig, hvis du begår handlinger, der er internationalt anerkendt som kriminelle, eller som forstyrrer politisk magtfulde regeringer med international rækkevidde.

Hvis der præsenteres stærkt nok bevis for, at der er begået en alvorlig forbrydelse, vil mange VPN-virksomheder frivilligt hjælpe selv oversøiske politiets efterforskning. Og de vil bestemt ikke kæmpe for en gyldig retsafgørelse. Enkelt VPN-personale er ganske enkelt villige til at udsætte sig for fængsel for dine forbrydelser.

Ingen logfiler VPN-udbydere skal kun være i stand til at yde minimal hjælp til undersøgelser, men selv disse kan tvinges til at begynde at føre logfiler. Og ikke alle VPN-udbydere, der lover at holde nogen logfiler, kan man stole på.

VPN'er er allestedsnærværende

Kommercielle VPN-netværk af den art, vi diskuterer her, er noget af en uforudset vækst fra teknologiens oprindelige formål. VPN'er blev udviklet for at give fjernarbejdere mulighed for sikker adgang til virksomhedens intranet, som om de var på kontoret.

Og de bruges fortsat som sådan af almindelige virksomheder over hele verden, der er afhængige af VPN'er for at sikre deres interne LAN-systemer fra hackere og til at beskytte følsomme oplysninger, når de får adgang til medarbejdere fra internettet.

Det betyder at:

a) Selv i mere restriktive lande ser simpelt brug af en VPN ikke på nogen måde "mistænksom." Det er en rutinemæssig del af den daglige forretning.

b) Det er meget svært at blokere VPN-trafik, da det skader virksomhedens evne til at operere og derfor også skader den lokale økonomi. Steder som Kina og Egypten synes selvfølgelig villige til at tage denne risiko.

Legalitet er ikke det eneste problem, man skal bekymre sig om

Mange kontorer, skoler, kollegieværelser og lignende blokerer adgangen til websteder og andet internetindhold - ofte af meget gode grunde! Brug af en VPN til at overvinde sådanne blokke er det normalt ikke ulovligt, men at blive fanget kan have andre ubehagelige konsekvenser.

Når alt kommer til alt, er din underviser sandsynligvis ikke imponeret, hvis hun fanger dig ved hjælp af en VPN til at sende beskeder til venner på Facebook under et foredrag. Og at blive fanget af din chef ved hjælp af en VPN til at se upassende indhold på arbejdspladsen kan med rette få dig sækket!

Lande med juridiske problemer, som VPN-brugere skal være opmærksomme på

Nedenfor er de eneste lande, hvor VPN'er på nogen måde kan betragtes som ulovlige. Overalt ellers i verden er VPN-brug 100% lovligt og ukontroversielt.

Lande, hvor brugen af ​​VPN'er er i strid med loven

Iran

Den iranske regering blokerer adgangen til en lang række websteder, inklusive Facebook og Twitter. Telegram messenger-appen er også forbudt. Borgere har tilladelse til at bruge statsgodkendte indenlandske VPN-udbydere, men har forbud mod at bruge internationale VPN-tjenester til at omgå dens censurblokke.

I teorien kan enhver, der bruger en VPN til at besøge et forbudt websted, dømmes til fra 91 dage til et års fængsel. I teorien.

I virkeligheden er VPN-brug udbredt. Dette fremgår af det faktum, at omkring 12 til 17 millioner Facebook-brugere og 23 millioner Telegram-brugere er iranske! Det påstås endda, at de fleste medlemmer af det iranske parlament bruger VPN'er til at omgå deres egen censurlovgivning!

Da VPN-brug er så allestedsnærværende i Iran, synes det usandsynligt, at der er meget risiko ved at bruge en, og vi er ikke opmærksomme på nogen tilfælde, hvor en VPN-bruger er blevet arresteret. Tjek 5 bedste VPN'er til Iran for en diskussion om VPN-brug i Iran.

Irak

Vi har læst ubekræftede rapporter om, at VPN'er er "forbudt" i Irak for at forhindre, at de udnyttes af Islamisk stat. Vi ved ikke, hvordan situationen ser ud på jorden, men Irak har ikke den tekniske infrastruktur til at implementere VPN-blokke eller til at opdage VPN-brugere.

Det er meget muligt, at VPN-brug er almindelig i områder med internetadgang, men det er lige så muligt, at det er stærkt poliseret på et lokalt niveau i den virkelige verden.

Forenede Arabiske Emirater

I 2016 blev det bredt rapporteret, at UAE havde gjort brug af VPN'er ulovlige og sagde det "At manipulere med internettet er en forbrydelse."

Der er dog en vis mangel på klarhed over, om det at bruge en VPN i sig selv er ulovligt, eller om det kun er at bruge VPN til at få adgang til indhold, der er planlagt af UAE'sTelecom Regulatory Authority (TRA), der er en forbrydelse.

I praksis kan forskellen ses som en smule akademisk, da det mest indhold, du faktisk ønsker at bruge en VPN til, officielt er forbudt af TRA.

Enhver, der er fanget, risikerer en bøde på op til 2 mio. AED (ca. 500.000 USD) og / eller fængselstid. Vi har imidlertid ikke hørt om nogen, der faktisk er dømt for at have brugt en VPN, og rapporter tyder på, at VPN-brug er almindelig.

Specielt Expats bruger regelmæssigt VPN'er til at essere Netflix og andet internationalt streamingindhold. Risikoen for at gøre dette forekommer lav, og det er meget usandsynligt, at UEA-myndighederne vil alarme det lukrative internationale samfund ved at gøre et ophør over sådanne ufarlige overtrædelser. Men hvem ved det?

Truslen mod UAE-borgere, der bruger en VPN til at undgå censur eller deltage i politisk dissens, vil sandsynligvis være meget højere.

Omfanget af UAE-teleselskabers evne til at registrere VPN-brug er ikke klart. Det er kendt, at Deep Packet Inspection (DPI) teknikker bruges til at analysere internettrafik, men adgangen til VPN-websteder og VPN-forbindelser i sig selv ser ikke ud til at være blokeret.

Hvis du beslutter, at fordelene ved at bruge en VPN i UAE opvejer de potentielle risici, anbefaler vi kraftigt at bruge VPN-tjenester, der tilbyder stealth- eller tilslørelsesteknologi (og faktisk bruger denne tech!).

Nordkorea

Det antages generelt, at det er ulovligt at bruge en VPN i Nordkorea. Hvis dette faktisk er tilfældet, forekommer det en temmelig meningsløs lov.

Den nordkoreanske regering ser ud til at have ringe interesse i at censurere internationale besøgende 'adgang til internettet, så det at forsøge at skjule, hvad du får op til online, mens du besøger landet, kan muligvis øge interessen for dets sikkerhedstjenester. Men hvis du simpelthen er turist, er der en god chance for, at de bare ikke bryder sig.

Uanset hvad, kan det være en meget god ide at spille det sikkert og undgå enhver opførsel, der kan betragtes som mistænksom, mens du er i landet. At komme på den forkerte side af den nordkoreanske regering anbefales under ingen omstændigheder.

Nordkoreanske borgere har på den anden side næsten ingen internetadgang overhovedet. Sådan adgang, der findes, er begrænset til en meget udvalgt gruppe elitestuderende, videnskabsmænd, højtstående embedsmænd, journalister (formodentlig) og lignende.

Disse personer overvåges uden tvivl nøje og vil sandsynligvis komme i meget alvorlige problemer med at gøre noget på Internettet, der forstyrrer deres regering. Dette inkluderer sandsynligvis brug af en VPN til at skjule, hvad de får op til.

Men det forekommer usandsynligt, at Nordkorea vil gider ved at vedtage en faktisk lov, der gør VPN "ulovlig" under et så begrænset sæt omstændigheder.

Oman

Telekommunikationsloven i Oman forbyder brugen af ​​en hvilken som helst krypteringsmetode uden at opnå eksplicit tilladelse fra regeringen på forhånd. Men da kryptering er påkrævet for selv de mest basale e-handelsoperationer, er en sådan lov vildt upraktisk.

”I 2010 søgte [Telecommunications Regulatory Authority (TRA)] offentlig høring om udkast til reguleringer, der ville have gjort VPN fuldstændig ulovlig til privat brug og ville have krævet virksomheder for at erhverve en licens fra TRA til at bruge VPN til kommerciel brug. Disse udkast til forordninger blev aldrig realiseret, og tilbagemeldingen, som TRA fik om dem, blev aldrig offentliggjort.

Vi har læst nogle ubekræftede rapporter om, at internetbrugere i Oman kun er forpligtet til kun at bruge statlige sanktionerede indenlandske VPN-tjenester, men hvis dette er tilfældet, ignoreres reglerne i vid udstrækning.

Brug af VPN'er til at undgå Omans strenge internetcensurblokke er "ekstremt almindeligt", og der træffes ingen tekniske foranstaltninger for at forhindre det.

Syrien

Hvis vi kun ved lidt om VPN-situationen i Irak, ved vi mindre om den i Syrien. Vi ved godt, at den brutale igangværende krig skaber et meget ustabilt internet, og at regeringscensur og politiets intimidering (indtil en inklusive arrestation og tortur) af journalister og dissidenter er en daglig kendsgerning i landet..

En sådan internetinfrastruktur, der stadig findes, er fast i hænderne på den Assad-ledede regering, og internetcaféer overvåges kraftigt. Som et resultat er ulovlige satellitforbindelser og mobiltelefoner, der bruger tyrkiske eller libanesiske SIM-kort, den primære måde at få adgang til det åbne internet på.

Turkmenistan

Turkmenistan er et af de mest lukkede og undertrykkende amter i verden. Ligesom Nordkorea har meget få af dens borgere overhovedet adgang til internettet. Det er uoverkommeligt dyrt, dets hastighed er bevidst langsomt, og det er underlagt næsten total censur.

Der er kun en enkelt regeringsstyret internetudbyder. I henhold til denne rapport:

”Forsøg på at bruge proxyservere og VPN registreres og blokeres; deres brugere udsættes for administrative sanktioner og indkaldes til 'forebyggende samtaler' til ministeriet for national sikkerhed, hvor de står over for trusler. «

Yikes!

Lande, hvor VPN'er er blokeret

Når du læser, at VPN'er er "forbudt" i dette eller det pågældende land, betyder det næsten altid, at der gøres en teknisk indsats for at forhindre internetbrugere i dette land i at bruge VPN'er til at omgå statens censurforanstaltninger..

Det er ikke ulovligt at bruge en VPN (eller forsøge at bruge en VPN) i disse amter, og ingen har endnu fået problemer med at gøre det.

Kina

The Great Firewall of China (GFW) er verdens mest vidtrækkende og sofistikerede internetcensursystem. Det er derfor ikke overraskende, at Kina ikke er opsat på, at sine 1,5 milliarder borgere bruger VPN'er til at omgå det!

Kina anvender en bred vifte af teknologier designet til at blokere adgangen til internationale VPN-tjenester. Disse spænder fra enkle blokeringer af IP-adresser, der vides at høre VPN-skiver, til sofistikerede Deep Packet Inspection (DPI) teknikker, der kan registrere, når VPN-protokoller bruges. Naturligvis er adgang til de fleste VPN-websteder blokeret.

Med en internetbrugende befolkning på ca. 720 millioner mennesker er selv det mest vidtrækkende og sofistikerede internetovervågningssystem i verden dog bundet til at kæmpe. De fleste VPN-tjenester er faktisk blokeret i Kina, men en række udbydere tilbyder forskellige former for tilsløring ("stealth") -teknologi for at skjule det faktum, at VPN'er bruges.

Resultatet er, at et antal VPN-tjenester er vidt tilgængelige i Kina, selvom det vil gøre rejsendes liv lettere, hvis de tilmelder sig en service og downloader dens software, inden de kommer ind på fastlandet (Hong Kong er ikke omfattet af GFW og har et gratis og ucensureret internet).

Det er bredt rapporteret, at Kina har "slået ned VPN'er", men dette gælder kun for virksomheder, der driver indenlandske VPN-tjenester. Det kriminaliserer ikke personer, der bruger VPN'er til at undgå den store firewall, og sådanne foranstaltninger er tandløse over for internationale VPN-tjenester.

Skyer samler sig dog muligvis i horisonten. I 2016 blev en lille gang (og ikke særlig succesrig) VPN-forhandler fængslet i 9 måneder. Dette var en engangssag ved en lokal domstol (Dongguan, i Guangdong-provinsen) og afspejler ikke den retlige situation andetsteds i Kina. Det var også nogen, der tjente en (lille) fortjeneste ved at sælge VPN-pakker, ikke nogen, der bare brugte en VPN.

Hvorvidt det således er en række ting, der kommer, vil kun tiden vise. Det er dog ikke svært at forestille sig, at Kina måske bruger sit uhyggelige nye sociale kreditsystem, som er planlagt til en fuld udrulning i 2020, til at straffe borgere, der er fanget ved hjælp af VPN'er med negativ rating. Dette vil selvfølgelig være en lille bekymring for udstationerede og besøgende til Kina.

For at finde ud af mere om brug af en VPN i Kina, se 5 Bedste VPN'er til Kina.

Egypten

I sommeren 2017 begyndte den egyptiske regering at blokere adgangen til nyhedswebsteder. Ved sidst tælling har det blokeret mere end 400 websteder. Da de blev klar over, at borgerne bruger VPN'er til at omgå en sådan censur, begyndte regeringen også at blokere adgangen til VPN-websteder.

Derudover bruger internetudbydere DPI-teknikker til at identificere og blokere VPN-trafik. Disse blokke ser ud til at være meget effektive, og alle større VPN-protokoller blokeres, medmindre der anvendes tilslørelsesteknologier.

Vi har modtaget rapporter om, at WireGuard-, AnyConnect- og SoftEther-protokollerne fortsat fungerer, selvom vi ikke er i stand til at bekræfte dette. Hvis dine tekniske færdigheder er op til det, er Streisand sandsynligvis den nemmeste måde at opsætte en sådan personlig VPN-server.

Så vidt vi ved, er der ingen, der har problemer med at omgå Egypten VPN-blokke, men med den nuværende militære regering på hårdt linje er det muligvis ikke helt risikofri. Så vær forsigtig.

Rusland

I november 2017 underskrev præsident Vladimir Putin et lovforslag, der forbød VPN'er og andre proxy-tjenester. Det mangler dog tænder, fordi Rusland ikke har den tekniske kapacitet til at håndhæve et forbud mod internationale VPN-tjenester. Det har simpelthen ikke noget som Kinas store firewall.

Hvad det har gjort (og det er det eneste, det kan gøre) er at forpligte indenlandske IPS til at blokere adgang til internationale VPN-websteder og kræve indenlandske VPN-tjenester til at implementere blocklister på (primært politisk) indhold, som regeringen ikke ønsker, at russiske borgere skal se.

Det har også tvunget mange internationale VPN-udbydere til at lukke servere placeret i Rusland og bedt Apple om at fjerne VPN-apps fra sin russiske App Store (noget, det har gjort for Kina, men endnu ikke for Rusland).

VPN-servere beliggende uden for Rusland er let tilgængelige fra Rusland, og vi er ikke opmærksomme på nogen risiko (lovlig eller på anden måde) ved at bruge dem.

Vietnam

Den vietnamesiske regering blokerer adgang til et bredt udvalg af internetindhold, herunder Human Rights Watch, BBC og Facebook. OpenNet-initiativet offentliggjorde en liste over 2012 med dens fund på hvilke websteder, der blev blokeret, og foruden masser af vietnamesiske sprogwebsteder fandt man, at mange web-proxy-websteder og andre internet-omgåelsesværktøjer blev blokeret.

”I kategorien Internetværktøjer blokerede [FPT Telecom og Viettel] Facebook (http://facebook.com). Begge internetudbydere målrettede også omgåelseswebsteder til filtrering, men adskilte sig om de specifikke websteder, de blokerede. For eksempel filtrerede Viettel http://anonymizer.com, http://the-cloak.com, http://anonymouse.org/, https://megaproxy.com, http://proxyweb.net/ og http://inetprivacy.com, mens FPT kun filtrerede http://inetprivacy.com. ”

Ud over at danne en ny 10.000-stærk militær cyber-krigsførelsesenhed til at imødegå "forkerte" synspunkter på Internettet i år, har Vietnam siden intensiveret sin indsats for at censurere adgangen til indhold. Det er derfor rimeligt at antage, at mange VPN-websteder nu er blokeret.

Disse blokke er imidlertid ikke særlig sofistikerede og bør være lette at overvinde uden behov for tilsløringstaktikker, så længe du kan tilmelde dig en service og downloade dens software. Besøgende rådes til at gøre dette, før de kommer ind i landet, mens beboerne kan bruge en af ​​de taktikker, der er beskrevet i Sådan omgås VPN-blokke.

En at se på

Kalkun

Tyrkiet har en oversigt over blokering af websteder, der har fornærmet det, eller som er politisk følsomme. Internetudbydere brugte endda DNS-forgiftning for at forhindre borgere i at få adgang til YouTube, da det blev forbudt i 2014.

Med et nyligt godkendt formandskab, der i vid udstrækning udvider hans udøvende beføjelser, vil det ikke overraske nogen, hvis Recep Erdogan fortsætter med at stramme sin holdning over internetadgang. Og enhver sådan bevægelse ville næsten helt sikkert omfatte foranstaltninger, der sigter mod at forhindre tyrkiske borgere, der bruger VPN-tjenester til at få adgang til det åbne internet.

Konklusion

Uden for krigszoner og Nordkoreas VPN'er er lovlige at bruge næsten overalt. De få steder er de ikke, eller hvor deres lovlighed kan betragtes som et ”gråt område”, er der lidt i vejen for håndhævelse af sådanne love.

Blokering af adgang til VPN-websteder er meget mere almindeligt, men kun Kina og Egypten har virkelig den internetinfrastruktur, der kræves for at alvorligt begrænse brugen af ​​VPN'er til at undgå censur..

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me