Fjern en VPN helt fra din enhed

For folk, der vil slette alle filer, der er tilknyttet en bestemt VPN, fra deres maskine eller mobile enhed - denne vejledning er her for at hjælpe.

Når du installerer en VPN-service, sætter den filer på din pc forskellige steder, samt foretager ændringer i registreringsdatabasen (i Windows). Nogle VPN'er efterlader også adgangskode og loginoplysninger hængende på din maskine, i tilfælde af at du beslutter at geninstallere det senere.

Det er også sandt, at visse filer, der er efterladt efter afinstallationen af ​​en VPN, kan komme i konflikt med en anden VPN senere. Konflikterende TAP-drivere (virtuelle netværkskerneenheder, der bruges til at oprette en netværksbro), kan for eksempel få en VPN til at undgå at oprette forbindelse. Den nemmeste måde at undgå denne type problemer, når du installerer en ny VPN, er at sikre, at al den software, der er tilknyttet en gammel VPN, allerede er slettet, før du installerer den nye klient.

Her på ProPrivacy.com tester vi VPN'er regelmæssigt. Så vi er alt for opmærksomme på, hvordan konflikter kan forårsage et problem. Under lejlighedsvis har jeg været nødt til at afinstallere en VPN og geninstallere den et par gange for at få den til at fungere: ikke ved at jeg indså, at jeg stadig havde en anden VPN gemt på min maskine, der var i konflikt med det. Med det i tankerne er vores VPN-korrekturlæsere alt for opmærksomme på denne slags problemer!

Derudover er det meget almindeligt, at nytilkomne til VPN'er tester forskellige udbydere ved at benytte sig af gratis forsøg og tilbagebetalingsgarantier. For ikke-tekniske mennesker - som ikke er klar over, at det er bedre ikke at have for mange VPN'er installeret på deres maskine på én gang - kan VPN-problemer snart vises. Denne artikel giver enhver mulighed for hurtigt at rette op på denne situation ved at tillade dem at slette uønskede VPN-klienter helt - hvilket giver deres maskine en dejlig frisk start.

Sådan slettes en VPN helt fra din enhed

Realiteten er, at det ikke er en særlig vanskelig opgave at slette en VPN fuldstændigt. Dette skyldes, at der er tilgængelig specialsoftware til Mac og Windows, der effektivt søger og afinstallerer alle de filer, der er tilknyttet en bestemt VPN, korrekt. Disse typer omfattende afinstallationsprogrammer er bedre end dem, der følger med en computer indfødt. De er også ekstremt nemme at bruge.

Windows Vpn Slet

Afinstaller en VPN på Windows

For Windows-maskiner anbefaler vi at bruge Revo Uninstaller (gratis version er i orden). Revo Uninstaller er et meget hurtigere og mere effektivt alternativ til "Windows Tilføj eller fjern programmer" fungere. Den gratis version tillader brugere at scanne efter resterende filer, mapper og registreringsdatabase poster, efter at standard afinstallationsproceduren er sket. Det gør dette ved hjælp af otte forskellige rengøringsværktøjer (kaldet 'Hunter mode'). Revo-brugere kan opgradere til en betalt version for at få en hel række ekstra funktioner. For at afinstallere en VPN vil den gratis version dog være tilstrækkelig.

Revo Uninstaller

Det er meget enkelt at bruge det gratis værktøj. Start Revo Uninstaller, vælg det VPN-program, du vil afinstallere, og klik på afinstaller. Når det er afinstalleret, bliver du bedt om at scanne efter de resterende filer. Bliv enig i scanningen, og afinstallationsprogrammet finder eventuelle ekstra filer, som du kan slette. Fuldfør processen ved at acceptere at slette eventuelle ekstra uønskede filer, den finder under scanningsprocessen.

Slet manuelt en VPN-forbindelse på Windows

Hvis du installerede din VPN-forbindelse manuelt, bliver du også nødt til at slette forbindelsen manuelt. Det er også værd at udføre denne proces, selvom din VPN-forbindelse blev installeret automatisk af VPN-softwaren (for at sikre dig, at der ikke er gamle forbindelser tilbage hængende på din maskine). Det gør du ved at følge disse enkle trin:

 1. Gå til “Netværks- og delingscenter”.
 2. Klik på "Skift adapterindstillinger" i venstre rude.
 3. Her ser du adaptere og VPN-forbindelse. Højreklik på den VPN-forbindelse, du vil fjerne, og vælg Slet.

Sådan slettes gamle TAP-drivere i Windows

En af grundene til, at installation af flere VPN-klienter på en Windows-maskine kan forårsage ødelæggelse, er på grund af TAP-drivere. TAP-drivere er nødvendige for at få en VPN til at fungere på Windows. Når forskellige VPN'er imidlertid installerer TAP-drivere på en maskine, kan de begynde at forstyrre hinanden: at stoppe den nye VPN fra at oprette forbindelse. dette er den mest almindelige årsag til VPN-softwarekonflikter. Selv efter at have slettet en VPN skal du muligvis også fjerne tappedrivere. Riktigt - hvis du sletter VPN ved hjælp af Revo Uninstaller - skal al softwaren, der er tilknyttet en VPN, fjernes: inklusive TAP-drivere.

For alle, der allerede har slettet en VPN (eller flere VPN'er) ved hjælp af det almindelige Windows-afinstallationsprogram i Kontrolpanel, kan det være nødvendigt at fjerne TAP-drivere manuelt. Det gør du ved at følge disse enkle trin:

 1. Naviger til Kontrolpanel > System og sikkerhed > System > Enhedshåndtering
 2. Rul ned til Netværkskort, højreklik på TAP-driverne og afinstaller dem, og slet også driveren, når du bliver spurgt.
 3. Genstart dit system, og geninstaller den nyeste version af VPN-klienten, du vil bruge. Din nuværende VPN installerer de rigtige TAP-drivere.

Os X Slet Vpn

Mac OS X

Til Mac OS X anbefaler vi at bruge enten AppCleaner (gratis) eller CleanApp til Mac (hvilket gør jobbet godt, men koster $ 14.99). Som deres Windows-modstykke er begge disse programmer ekstremt selvforklarende. Brug af dem er en enkel proces og kræver kun, at du følger instruktionerne på skærmen for at afinstallere en VPN og alle dens komponenter korrekt. CleanApp er fantastisk, fordi det vil opsøge alle gamle ældre filer på en Mac og slette dem.

Når du har slettet VPN-softwaren fra din Mac, skal du muligvis også manuelt slette dine VPN-forbindelser. Det gør du ved at følge disse enkle trin:

 1. Gå til systempræferencer,
 2. Klik på profiler ikon.
 3. Klik på minustegnet ved siden af ​​VPN, som du vil fjerne
 4. Indtast din administratoradgangskode
 5. De VPN-servere, du brugte til, vil nu blive slettet fra dine netværk

Det er værd at bemærke, at i modsætning til med Windows-maskiner, er det ikke nødvendigt at geninstallere TAP-drivere for at få en VPN til at køre problemfrit. Så hvis dette er noget, der forstyrrer dig, er svaret nej: du behøver ikke at bekymre dig om at afinstallere gamle TAP-drivere som på en Windows-maskine.

Ubuntu Slet Vpn

Linux

Hvis du installerer software på en Linux-maskine ved hjælp af en pakkeadministrator (Debian-pakkehåndteringssystem i Ubuntu), er det muligt at fjerne denne software ved hjælp af pakkeadministratoren. Dette vil sandsynligvis være nok til at rydde op i alle filer, der er tilknyttet et program (inklusive en VPN), med succes.

Det er også værd at bemærke, at når afinstallation af en VPN på Linux ved hjælp af APT "fjern" ikke vil være nok. Fjern kun sletter installerede pakker og ikke konfigurationsfilerne også. For at fjerne konfigurationsfiler er det nødvendigt at bruge “rensning”. “Purge” er det samme som “remove” bortset fra at pakker fjernes og konfigurationsfiler også slettes. Det er værd at bemærke, at eventuelle filer i en brugers hjemmemappe ikke slettes af en pakkeadministrator, selvom der bruges rensning.

Stacer-skærmbillede

For alle, der ønsker et værktøj til Linux, der hjælper med at slette og rydde op i filer, er Stacer og GCleaner muligheder. Dog er GCleaner stadig i udvikling. Stacer tillader brugere at bruge "System Cleaner" til at frigøre plads med et enkelt klik, administrere opstartprogrammer i Ubuntu for at optimere ydelsen, finde og administrere tjenester og dæmoner og finde og afinstallere software for at frigøre plads.

For at slette VPN-forbindelser i Ubuntu er der en nyttig guide, du kan se på her.

Slet Vpn Android

Android

For at slette en VPN til Android kan du naturligvis slette appen på den normale måde. Du skal dog også gøre følgende for at sikre, at alle VPN-forbindelser er blevet fjernet:

 1. Stryg ned på din telefon, og tryk på Indstillinger
 2. Se i indstillingerne efter tilslutninger underoverskrift og tryk på Flere forbindelsesindstillinger.
 3. Klik nu på VPN (Konfigurer og administrer virtuelle private netværk (VPN'er).
 4. Nu ser du dine VPN-forbindelser. Tryk langt på den VPN, du vil slette.
 5. Trykke på Slet netværk
 6. Det siger “Ingen VPN'er”, når alle VPN-forbindelser er blevet slettet.

Ios Vpn Afinstaller

iOS

Ud over at slette en iOS VPN, skal du også slette de individuelle forbindelser, der muligvis er konfigureret. Følg disse enkle trin for at gøre dette:

 1. Åben Indstillinger på din iOS-enhed.
 2. Tap Generel.
 3. Tap Profil.
 4. På denne skærm ser du de individuelle VPN-profiler, der er installeret på din iPad eller iPhone. Tryk på den, du gerne vil slette.
 5. Trykke på Slet profil. Bekræft nu, at du gerne vil slette denne profil ved at trykke på Slet igen.
 6. Du har nu afinstalleret VPN-profilen, der er tilknyttet den VPN, du brugte til at bruge.

Slet harddisk

Datasikkerhed og harddiskgendannelse

Det er værd at huske, at hvis du sletter / afinstallerer en VPN fra en harddisk eller computer, som du agter at sælge, skal du være ekstra forsigtig. Dette skyldes, at VPN-loginoplysningerne stadig kan gendannes, medmindre du formaterer harddisken korrekt, før du sælger den eller smider den væk.

Dette kan være farligt, fordi hvis en cyberkriminel formår at gendanne dine VPN-legitimationsoplysninger, kunne de bruge dit VPN-abonnement til at begå forbrydelser. Så usandsynligt, som dette kan se ud, er det muligt, at dette kan føre til, at du bliver mistænkt for en forbrydelse, som du ikke har begået.

Af denne grund er det værd at bemærke, at brug af en af ​​de anbefalede afinstallationsprogrammer (for at give din maskine et friskt lærred klar til installation af en anden VPN) ikke vil forhindre nogen i at senere gendanne disse data ved hjælp af harddiskgendannelsessoftware. For en detaljeret forklaring på, hvordan du formaterer en harddisk korrekt - for at stoppe data, der gendannes på et senere tidspunkt - se min guide her.

Titelbillede: Pepsco Studio / Shutterstock.com

Billedkreditter: rvlsoft / Shutterstock.com, rzoze19 / Shutterstock.com, Profit_Image / Shutterstock.com, tanuha2001 / Shutterstock.com, Lightspring / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me