Fjern en VPN helt fra enheten din

For folk som vil slette alle filene som er tilknyttet en bestemt VPN fullstendig fra sin maskin eller mobile enhet - er denne guiden her for å hjelpe.

Når du installerer en VPN-tjeneste, legger den filer på PCen din forskjellige steder, i tillegg til endringer i registeret (i Windows). Noen VPN-er har også passord- og påloggingsdetaljer hengende på maskinen din, i tilfelle du bestemmer deg for å installere den senere.

Det er også sant at visse filer som blir igjen etter avinstalleringen av en VPN kan komme i konflikt med en annen VPN senere. Konflikterende TAP-drivere (virtuelle nettverkskjernenheter som brukes til å lage en nettverksbro), for eksempel, kan føre til at en VPN ikke klarer å koble seg til. Den enkleste måten å unngå denne typen problemer når du installerer en ny VPN, er å sikre at all programvaren som er tilknyttet en gammel VPN allerede er slettet før du installerer den nye klienten.

Her på ProPrivacy.com tester vi VPN-er regelmessig. Så vi er altfor klar over hvordan konflikter kan forårsake et problem. Noen ganger har jeg måttet avinstallere en VPN og installere den et par ganger for å få den til å fungere: ikke å innse at jeg fremdeles hadde en annen VPN gjemt på maskinen min som var i konflikt med den. Med det i bakhodet er VPN-anmelderne våre altfor bevisste på denne typen problemer!

Dessuten er det veldig vanlig at nykommere til VPN-er tester forskjellige leverandører ved å benytte seg av gratis studier og tilbakebetalingsgarantier. For ikke-tekniske mennesker - som ikke er klar over at det er bedre å ikke ha for mange VPN-er installert på maskinen sin på en gang - kan VPN-problemer snart dukke opp. Denne artikkelen vil tillate noen å raskt rette opp den situasjonen ved å la dem slette uønskede VPN-klienter fullstendig - og gi maskinen en fin, ny start.

Slik sletter du en VPN helt fra enheten din

Realiteten er at det ikke er en særlig vanskelig oppgave å slette en VPN fullstendig. Det er fordi det er spesialprogramvare tilgjengelig for Mac og Windows som effektivt vil oppsøke og avinstallere alle filene som er tilknyttet en bestemt VPN. Disse typer omfattende avinstallasjonsprogrammer er bedre enn de som følger med en datamaskin. De er også ekstremt enkle å bruke.

Windows Vpn Delete

Avinstaller en VPN på Windows

For Windows-maskiner anbefaler vi å bruke Revo Uninstaller (gratisversjon er bra). Revo Uninstaller er et mye raskere og mer effektivt alternativ til "Windows Legg til eller fjern programmer" funksjon. Den gratis versjonen lar brukere skanne etter restfiler, mapper og registeroppføringer etter at standard avinstalleringsprosedyre har skjedd. Det gjør dette ved åtte forskjellige rengjøringsverktøy (kalt "Hunter mode"). Revo-brukere kan oppgradere til en betalt versjon for å få en hel rekke ekstra funksjoner. For å avinstallere en VPN vil imidlertid gratisversjonen være tilstrekkelig.

Revo Uninstaller

Å bruke gratisverktøyet er veldig enkelt. Start Revo Uninstaller, velg VPN-programmet du vil avinstallere og klikk på avinstaller. Etter at den har avinstallert vil du bli bedt om å søke etter gjenværende filer. Enig i skanningen, og avinstallereren vil finne eventuelle ekstra filer du kan slette. Fullfør prosessen ved å samtykke i å slette ekstra søppelfiler som den finner under skanneprosessen.

Slett en VPN-tilkobling manuelt på Windows

Hvis du installerte VPN-tilkoblingen manuelt, må du også slette tilkoblingen manuelt. Det er også verdt å utføre denne prosessen selv om VPN-tilkoblingen din ble installert automatisk av VPN-programvaren (for å sikre at det ikke er gamle forbindelser igjen som henger rundt på maskinen din). Dette gjør du ved å følge disse enkle trinnene:

 1. Gå til "Nettverks- og delingssenter".
 2. Klikk på "Endre adapterinnstillinger" i venstre rute.
 3. Her vil du se adapterne og VPN-tilkoblingen. Høyreklikk på VPN-tilkoblingen du vil fjerne, og velg Slett.

Hvordan slette gamle TAP-drivere i Windows

En årsak til at installasjon av flere VPN-klienter på en Windows-maskin kan forårsake ødeleggelser, er på grunn av TAP-drivere. TAP-drivere er nødvendige for å få en VPN til å fungere på Windows. Når forskjellige VPN-er installerer TAP-drivere på en maskin, kan de imidlertid begynne å forstyrre hverandre: hindre den nye VPN fra å opprette forbindelse. Dette er den vanligste årsaken til konflikter med VPN-programvare. Selv etter å ha slettet et VPN, kan det hende du også må fjerne trykkdrivere. Riktignok - hvis du sletter VPN ved hjelp av Revo Uninstaller - bør all programvaren som er tilknyttet en VPN fjernes: inkludert TAP-drivere.

For alle som allerede har slettet en VPN (eller flere VPN-er) ved å bruke den vanlige Windows avinstallasjonsprogrammet i Kontrollpanel, kan det være nødvendig å fjerne TAP-drivere manuelt. Følg disse enkle trinnene for å gjøre det:

 1. Naviger til Kontrollpanel > System og sikkerhet > System > Enhetsbehandling
 2. Bla ned til Nettverkskort, høyreklikk TAP-driverne og avinstaller dem, slett driveren også når du blir spurt om det.
 3. Start systemet ditt på nytt og installer den nyeste versjonen av VPN-klienten du vil bruke på nytt. Din nåværende VPN vil installere de riktige TAP-driverne.

Os X Delete Vpn

Mac OS X

For Mac OS X anbefaler vi å bruke enten AppCleaner (gratis) eller CleanApp for Mac (som gjør jobben bra, men koster $ 14.99). I likhet med Windows-motstykket, er begge disse programmene ekstremt selvforklarende. Å bruke dem er en enkel prosess, og krever bare at du følger instruksjonene på skjermen for å avinstallere en VPN og alle komponentene på riktig måte. CleanApp er flott fordi den vil oppsøke alle gamle arvfiler på en Mac og slette dem.

Etter å ha slettet VPN-programvaren fra Mac-en, kan det hende du også må slette VPN-tilkoblinger manuelt. Dette gjør du ved å følge disse enkle trinnene:

 1. Gå til systempreferanser,
 2. Klikk på profiler ikon.
 3. Klikk på minustegnet ved siden av VPN som du vil fjerne
 4. Skriv inn administratorpassordet
 5. VPN-serverne du pleide å bruke, blir nå slettet fra nettverkene dine

Det er verdt å merke seg at i motsetning til med Windows-maskiner, er det ikke nødvendig å installere TAP-drivere for å få en VPN til å fungere problemfritt. Så hvis dette er noe som plager deg, er svaret nei: du trenger ikke å bekymre deg for å avinstallere gamle TAP-drivere som på en Windows-maskin.

Ubuntu Delete Vpn

Linux

Hvis du installerer programvare på en Linux-maskin ved å bruke en pakkebehandler (Debian-pakkehåndteringssystem i Ubuntu), er det mulig å fjerne den programvaren ved å bruke pakkehåndtereren. Dette vil mest sannsynlig være nok til å rydde opp i alle filer tilknyttet et program (inkludert VPN).

Det er også verdt å merke seg at når du avinstallerer en VPN på Linux ved å bruke APT “fjerne” ikke vil det være nok. Fjern bare sletter installerte pakker og ikke konfigurasjonsfilene. For å fjerne konfigurasjonsfiler er det nødvendig å bruke “purge”. “Purge” er det samme som “remove” bortsett fra at pakker blir fjernet og konfigurasjonsfiler slettes også. Det er verdt å merke seg at noen filer i brukerens hjemmemappe ikke blir slettet av en pakkehåndterer selv om rensing brukes.

Stacer-skjermbilde

For alle som ønsker et verktøy for Linux som vil hjelpe deg med å slette og rydde opp filer, er Stacer og GCleaner alternativer. Imidlertid er GCleaner fortsatt i utvikling. Stacer tillater brukere å bruke "System Cleaner" for å frigjøre plass med ett klikk, administrere oppstartsapplikasjoner i Ubuntu for å optimalisere ytelsen, finne og administrere tjenester og demoner, og finne og avinstallere programvare for å frigjøre plass.

For å slette VPN-tilkoblinger i Ubuntu er det en nyttig guide du kan se på her.

Slett Vpn Android

Android

For å slette en VPN for Android kan du selvfølgelig slette appen på vanlig måte. Imidlertid bør du også gjøre følgende for å sikre at alle VPN-tilkoblinger er fjernet:

 1. Sveip ned på telefonen og trykk på innstillinger
 2. I innstillinger se etter tilkoblinger underoverskrift og trykk Flere tilkoblingsinnstillinger.
 3. Klikk nå på VPN (Konfigurer og administrer virtuelle private nettverk (VPN)).
 4. Nå vil du se VPN-tilkoblingene dine. Trykk lenge på VPN som du vil slette.
 5. Trykk på Slett nettverk
 6. Det vil si “Ingen VPN-er” når alle VPN-tilkoblinger er slettet.

Ios Vpn Avinstaller

iOS

I tillegg til å slette en iOS VPN, bør du også slette de individuelle tilkoblingene som kan være satt opp. Følg disse enkle trinnene for å gjøre dette:

 1. Åpen innstillinger på iOS-enheten din.
 2. Tap Generell.
 3. Tap Profil.
 4. På denne skjermen vil du se de individuelle VPN-profilene som er installert på iPad eller iPhone. Trykk på den du vil slette.
 5. Trykk på Slett profil. Bekreft nå at du vil slette denne profilen ved å tappe Slett en gang til.
 6. Du har nå avinstallert VPN-profilen tilknyttet VPN-en du brukte.

Slett harddisk

Datasikkerhet og harddiskgjenoppretting

Det er verdt å huske at hvis du sletter / avinstallerer en VPN fra en harddisk eller datamaskin som du har tenkt å selge, må du være ekstra forsiktig. Dette er fordi innloggingsinformasjon på VPN fremdeles kan gjenopprettes med mindre du formaterer harddisken riktig før du selger den eller kaster den bort.

Dette kan være farlig fordi hvis en cyber-kriminell ikke klarer å gjenopprette VPN-legitimasjonen din, kan de bruke VPN-abonnementet ditt til å begå forbrytelser. Så usannsynlig som dette kan virke, er det mulig at dette kan føre til at du blir mistenkt for en forbrytelse som du ikke har begått.

Av denne grunn er det verdt å merke seg at bruk av en av de anbefalte avinstallererne (for å gi maskinen din et nytt lerret som er klart for å installere en annen VPN), ikke vil hindre noen i å gjenopprette data senere ved å gjenopprette programvare fra harddisken. For en detaljert forklaring på hvordan du formaterer en harddisk riktig - for å stoppe data som blir gjenopprettet på et senere tidspunkt - vennligst sjekk guiden min her.

Tittelbilde: Pepsco Studio / Shutterstock.com

Bildekreditter: rvlsoft / Shutterstock.com, rzoze19 / Shutterstock.com, Profit_Image / Shutterstock.com, tanuha2001 / Shutterstock.com, Lightspring / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me