Hva er en SSL VPN? En rask guide til SSL og TLS

Secure Socket Layer (SSL) er en sikkerhetsprotokoll som oftest brukes til å etablere en kryptert kobling mellom en webserver og en nettleser. Denne krypterte lenken sikrer at all data som kommuniseres mellom en webserver og en nettleser forblir sikker og privat. I tillegg hjelper SSL-sertifikater til å forhindre angrep på mennesker i midten (MitM) ved å sikre at brukerne kobler seg til riktig server.

Når det gjelder virtuelle private nettverk, brukes SSL-kryptografi for å gi en sikkert kryptert tunnel mellom VPN-klienter og VPN-servere. Dette er heller ikke overraskende hvorfor de ofte blir referert til som SSL VPN-er.

SSL vs TLS

Før 2015 brukte alle VPN-ere Secure Socket Layer-kryptering. Siden den gang har VPN-ene tatt i bruk SSLs etterfølger Transport Layer Security-protokollen (TLS). TLS brukes til å kryptere alle datapakker som reiser mellom en Internett-tilkoblet enhet og en SSL VPN-server.

En SSL VPN gjør dette ved å tilby ende-til-ende-kryptering (E2EE) mellom VPN-klienten og VPN-serveren. Som tilfellet er med den krypterte koblingen mellom en server og en nettleser, sikrer TLS-kryptering at all data som sendes fra en VPN-abonnents enhet til en VPN-server er privat og sikker.

Fordelen med SSL / TLS er at tredjeparter ikke er i stand til å avskjære eller "snuse" de krypterte dataene. Dette hindrer Internett-leverandører, myndigheter, arbeidsgivere, lokale nettverksadministratorer og nettkriminelle fra å kunne utføre "pakkesniffing" for å få tilgang til trafikken inneholder. Det beskytter også mot menneske i midten (MitM) angrep.

Tls Ssl

Transport Layer Security (TLS) - den nyeste standarden

Til tross for at de ofte blir referert til som SSL VPN-er, er Secure Socket Layer-kryptering i stor grad blitt erstattet av en sikrere protokoll TLS. Dette skyldes det faktum at det gjennom årene ble funnet en rekke sårbarheter (POODLE, DROWN) i SSL-protokollen.

Dette førte til slutt til at SSL-protokoller (SSL 2.0 og 3.0) ble avskrevet av Internet Engineering Task Force (IETF). Det er av denne grunn at SSL VPN-er (sikre) nå implementerer TLS. SSL er ikke lenger klarert for å sikre datasikkerhet og personvern.

TLS stopper vellykket avlytting og manipulering ved å sikre dataintegritet mellom VPN-klientprogramvaren og VPN-serveren.

Enterprise Ssl

Bedriftsbruk

Bedrifter bruker ofte SSL VPN-teknologi for å tillate sikre eksterne tilgang VPN-tilkoblinger fra en nettleser. Dette gjør det mulig for ansatte som jobber eksternt for å få sikker tilgang til bedriftens ressurser og datasystemer hjemmefra eller mens du er på reise.

E2EE levert av en virksomhets SSL / TLS VPN sikrer den ansattes eksterne internettøkt. Dette holder all bedriftsdata sikker mot ondsinnet avskjæring og bedriftsspionasje.

Forbruker VPN-bruk

Forbruker-VPN-er tilbyr en tjeneste til enkeltpersoner som ønsker å sikre sine personlige data online. Kommersielle VPN-er tillater også folk å skjule sin virkelige IP-adresse - for å late som de er på et utvalg av avsidesliggende steder rundt om i verden. Dette kalles geo-spoofing.

En VPN beskytter brukerens datasikkerhet ved å hindre alle tredjeparter i å kunne snuse på trafikken sin. Denne typen VPN brukes av hundretusener av mennesker over hele verden for å stoppe ISP-er, regjeringer, utleiere, universiteter - og enhver annen lokal nettverksadministrator - fra å spore dem online.

En ting som er verdt å huske på er at i motsetning til en SSL VPN-bedrift, leverer ikke en forbruker-VPN E2EE. Dette er fordi VPN-leverandøren avkrypterer dataene før de sender dem videre til sin endelige destinasjon (internett).

SSL-kryptografi er en viktig del av den markedsledende VPN-protokollen som i dag brukes av kommersielle VPN-leverandører. Denne typen VPN-kryptering kalles OpenVPN.

Svart Openvpn Wind

OpenVPN-krypteringsprotokoll

OpenVPN er en åpen kildekode VPN-protokoll utviklet av OpenVPN-prosjektet siden 2001. OpenVPN er en SSL VPN som bruker SSL / TLS for nøkkelutveksling. Den er avhengig av OpenSSL-biblioteket, så vel som TLS-protokollen.

OpenVPN-kryptering kan betraktes som sikker fordi den implementerer sikker TLS for nøkkelutveksling (på kontrollkanalen). I tillegg kan OpenVPN utføres med ekstra sikkerhets- og kontrollfunksjoner.

OpenVPN har vært gjenstand for to uavhengige revisjoner - noe som betyr at det kan stole på (så lenge det er implementert etter de nyeste godkjente standardene).

Spørsmål Mark Trust Fbi

Hvorfor OpenVPN?

Fordelen med OpenVPN er at den er ekstremt tilpasningsdyktig; gir mulighet for portabilitet på tvers av flere plattformer og prosessorarkitekturer. I tillegg er det enkelt å konfigurere og er kompatibelt med både NAT og dynamiske adresser.

OpenVPN kan dessuten konfigureres til å fungere ved hjelp av TCP (Transmission Control Protocol) eller UDP (User Datagram Protocol)..

Hvorfor SSL / TLS?

TLS-håndtrykk på kontrollkanalen beskytter datakanalen ved å oppdage endringer og sikre at data konfidensialitet er på plass. OpenVPN UDP og TCP er begge utsatt for sårbarheter på transportsjiktet uten TLS-kryptering. Dette er grunnen til at SSL / TLS-håndtrykk er en så integrert komponent i protokollen.

I utgangspunktet gjør SSL tre ting:

1. Den sørger for at du kobler til VPN-serveren du tror du kobler til (certs).
2. Den utfører en kryptert nøkkelutveksling for å opprette en sikker tilkobling (RSA)
3. Den omslutter alle data i en kryptert tunnel

Hvorfor er OpenVPN sikker hvis SSL er utdatert?

OpenVPN inneholder en åpen kildekodeimplementering av SSL- og TLS-protokollene, som gjør det mulig for OpenVPN å benytte seg av alle chifrene som er tilgjengelige i OpenSSL-pakken. Sikker OpenVPN bruker TLS på kontrollkanalen, ikke de utdaterte SSL-protokollene. I tillegg autentiserer OpenVPN pakker ved hjelp av HMAC for ekstra sikkerhet.

OpenVPN er med andre ord ikke nødvendigvis sikkert som standard. Snarere er det en ekstremt allsidig VPN-protokoll som kan implementeres på en av forskjellige måter - mange av dem vil ikke nødvendigvis være sikre.

Det er av denne grunn at vi på ProPrivacy.com regelmessig tester og vurderer VPN-er - ser nøye på hvordan OpenVPN-protokollen implementeres av hver leverandør. Våre minstestandarder for OpenVPN-implementering er:

AES-128-CBC-chiffer, RSA 2048 håndtrykk, med HMAC SHA1 for godkjenning.

For å være virkelig sikker, anbefaler vi at OpenVPN-kryptering skal implementeres med en flyktig nøkkelutveksling eller "Perfect Forward Secrecy" (PFS). Våre minstestandarder for PFS er Diffie Hellman Key Exchange (DHE).

Klikk her for en fullstendig guide for VPN-kryptering.

For mer informasjon om hvordan SSL-sertifikater og https fungerer, sjekk guiden vår her.

Tittelbilde: Funtap / Shutterstock.com

Bildekreditter: Profit_Image / Shutterstock.com, Bakhtiar Zein / Shutterstock.com, WEB-DESIGN / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me