Hvad er VPN-udvidelser, og giver de digitalt privatliv?

Et nummer af kommercielle VPN-tjenester leverer VPN-udvidelser til Chrome, Firefox safari og andre populære browsere. Disse udvidelser kan bruges enten i kombination med VPN-softwaren eller som en selvstændig proxy.

Hvad er en VPN-udvidelse?

En VPN-udvidelse er en ekstra leveret af nogle VPN-udbydere. En browserudvidelse er en enklere, mere let proxy-løsning (normalt en http-proxy), der ofte bruges af mennesker, der ønsker hurtigere forbindelseshastigheder end dem, der leveres af deres primære VPN-klient.

Det er vigtigt at forstå, at VPN-udvidelser ikke giver en fuld VPN-tunnel. I stedet er de en browser-baseret proxy-tjeneste. Hvad mere er, den slags proxy, som udvidelsen implementerer, ændrer sig fra udbyder til udbyder.

Af denne grund er det vigtigt at kontakte din udbyder for at finde ud af præcis, hvilken slags proxy udvidelsen giver. Dette kan spænde fra sikker og krypteret (https-proxy) til en ikke-sikker proxy-forbindelse (kun værdifuld til forfalskning af geolocation).

Hvad er fordelene ved en VPN-udvidelse?

En VPN-browserudvidelse er fantastisk til bare at tænde og slukke, når du har brug for det. Proxy-browserudvidelser er mest nyttige til hurtigt at få adgang til regionale websider, når du ikke kan gider at slå din VPN-klient fra - eller ændre den server, du i øjeblikket har forbindelse til.

Når du bruger en VPN-proxyudvidelse, kan du forblive tilsluttet en VPN-server i USA (for eksempel), men ændre browserudvidelsen til Storbritannien (for eksempel) for hurtigt at få adgang til et websted i det specifikke område.

Forskellige typer proxyudvidelser

HTTP-proxy: En HTTP-proxy giver dig mulighed for at oprette forbindelse til et websted, der er geobegrænset. Det giver ikke kryptering og giver derfor ikke privatliv fra din internetudbyder. Brug altid denne form for proxy i kombination med en VPN af privatlivets fred og sikkerhedsmæssige årsager.

HTTPS Proxy: Dette er en sikkert krypteret form af HTTP-proxy, der er anført ovenfor. DNS-anmodninger er muligvis ikke proxy ved hjælp af denne form for proxy. Kontakt altid din VPN-udbyder for at afgøre, om den er sikker og privat.

SSL Proxy: Dette giver en sikker forbindelse, der tillader kryptering af anmodninger om webside. En SSL-proxy er dybest set en HTTPS-proxy (se ovenfor).

SOCKS-proxy: En SOCKS5-proxy er en relativt ny protokol, der tillader forbrugere at videresende et bredere udvalg af data vha. TCP eller UDP. Det er en proxy, der kan konfigureres sikkert med kryptering. VPN-udvidelser leverer ikke denne form for proxy (men de kunne i teorien). Denne type proxy er generelt en ekstra leveret af VPN'er, der kan indstilles manuelt i BitTorrent-klienter og andre tredjepartsapplikationer.

Proxy-udvidelser

Hvad er den bedste VPN-udvidelse?

VPN-udvidelserne giver kryptering såvel som geo-spoofing-muligheder. Selv de bedste proxy-udvidelser giver dog ikke det samme niveau af privatliv og sikkerhed som den fulde VPN-klient (bortset fra ExpressVPN).

Af denne grund er det bedre at altid holde sig til at bruge den fulde VPN-klient, som du har betalt for (medmindre du har en bestemt grund til at bruge udvidelsen).

I det store og hele er det mest sikkert at bruge en browserudvidelse sammen med den vigtigste VPN-klient. Dette vil sikre, at du drager fordel af VPN's privatliv og sikkerhed.

Her er vores fem mest anbefalede VPN'er med browserudvidelser:

  • Windscribe VPN. Dette har en sikker HTTPS-proxy med et WebRTC-blokeringsværktøj, det giver også DNS-proxy.

  • ExpressVPN. Denne VPNs browserudvidelse skal bruges med VPN-klienten også installeret. Det giver adgang til den fulde VPN-klient via browseren og har WebRTC-blokeringsfunktioner.

  • NordVPN. Dette er en HTTP-proxy med et WebRTC-blokeringsværktøj og en annonceblokerer / sortliste med ondsindede websteder. Desværre er denne proxy ikke krypteret og proxy-DNS-anmodninger. Vi anbefaler derfor kun at bruge det i forbindelse med VPN-klienten.

  • Tunnelbear VPN. Dette er en ikke-krypteret HTTP-proxyudvidelse, der skal bruges med den fulde VPN-klient af privatlivets fred og sikkerhedsmæssige årsager.

  • PureVPN. Dette er en HTTP-proxy, der giver PureVPN-kunder lettere adgang til nogle streamingtjenester. (PureVPN giver ikke altid adgang til BBC iPlayer med VPN alene, men ved hjælp af browserudvidelsen er det muligt). Denne VPN-udvidelse leverer ikke krypterings- eller proxy-DNS-anmodninger og skal derfor bruges sammen med den fulde VPN-klient for at opnå privatliv og sikkerhed.

WebRTC

Proxy-udvidelser og WebRTC-bug

En anden grund til, at mange VPN'er leverer en browserudvidelse til Chrome eller Firefox, skyldes en browserfejl kaldet WebRTC. WebRTC-bug kan forårsage datalækager, når du bruger en VPN-klient, og den eneste måde at stoppe denne form for lækage (som kan lække data til din ISP og ødelægge det privatliv, der leveres af din VPN), er at deaktivere WebRTC i din browser.

Deaktivering af WebRTC i din browser kan udføres manuelt, og der er guider til at slå WebRTC fra i både Chrome og Firefox, der er tilgængelige online. En endnu enklere metode er imidlertid at bruge en browserudvidelse som Easy WebRTC-blok til Chrome.

VPN-udbydere er opmærksomme på, at WebRTC-lækager kan være et problem, og det er af denne grund, at nogle leverer en browserudvidelse. Deres udvidelse er designet til at gøre det samme job som Easy WebRTC-blok: Med succes stopper alle WebRTC-lækager. NordVPN og ExpressVPN er begge eksempler på VPN'er, der har WebRTC-blokering tilgængelig i deres browserudvidelse.

Desværre er mange forbrugere ikke klar over, at WebRTC-lækager kan være et problem, og VPN'er gør det sjældent klart nok, at det er vigtigt at tilslutte disse lækager. Vi betragter dette som et kommunikationsfald fra VPN-udbyderens side.

Hvis din VPN leverer en browserudvidelse, er det værd at spørge VPN, om denne udvidelse kun er en proxy-tjeneste, eller om den også har WebRTC-blokeringsfunktioner. Hvis det er en WebRTC-blokerende udvidelse, skal du installere den for at sikre, at din VPN ikke lækker data til din internetudbyder.

Derudover anbefaler vi, at du tester dit system ved hjælp af ipleak.net. Hvis du registrerer en WebRTC-lækage, skal du sørge for at tilslutte lækagen ved enten at deaktivere WebRTC i din browser (lettere) eller ved at installere en WebRTC-blokeringsudvidelse.

De værste VPN-udvidelser

De værste VPN-udvidelser er dem, der ikke giver privatliv og sikkerhed (Gennemsigtige proxies og enkle HTTP-proxies). Disse udvidelser leveres dog primært til at hjælpe brugere med at omgå geobegrænsninger (til at få adgang til ikke-tilgængelige websteder) ikke for privatlivets fred.

Derudover er det muligt at bruge disse udvidelser i kombination med den fulde VPN-klient. Sørg altid for at tjekke med din VPN for at finde ud af, om dens udvidelse er en krypteret HTTPS-proxy (sikker) - eller en HTTP eller gennemsigtig proxy (usikker).

Derudover er der et par VPN-udvidelser, der vides at være usikre og bør undgås:

  • HolaVPN: Denne udvidelse har vist sig at indeholde malware og udsætter brugere for forskellige risici ved at forbinde dem direkte til andre HolaVPN-brugere. HolaVPN har også vist sig at have solgt brugerbåndbredde til sit moderselskab Luminati.

  • Hotspot Shield: Denne udvidelse er ikke så farlig som HolaVPN. Den indsamler dog nogle data (inklusive IP-adresser) fra brugere til markedsføringsformål. Det anbefales ikke til privatlivets fred.

  • Betternet: Denne gratis browserudvidelse er også tvivlsom. Betternet er blevet kritiseret for at have installeret sporingsbiblioteker på folks computere. Det er også kendt at indsamle brugerdata - inklusive IP-adresser - til markedsføringsformål.

Oversigt

I det store og hele er VPN-browserudvidelser en tilføjelse, der skal betragtes som et separat værktøj til den primære VPN-tjeneste.

VPN-klienter leverer fuldt krypterede VPN-tunneler, der leverer beskyttelse af personlige oplysninger og spoofing af placeringer. Proxy-udvidelser giver ikke en forbindelse til en VPN-server, men leverer i stedet en proxy-service (der kan være krypteret eller ikke-krypteret afhængigt af typen af ​​proxy implementeret af den specifikke VPN).

Det er vigtigt at forstå de beskyttelsesniveauer, der leveres af din VPNs browserudvidelse, og når du i tvivl altid bruger browserudvidelsen i kombination med den fulde VPN. Dette vil garantere høje niveauer af databeskyttelse.

Billedkreditter: Olivier Le Moal / Shutterstock.com, Tashatuvango / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me