Hvordan deaktivere geolocation i nettlesere

De fleste moderne nettlesere lar nettsteder be om geografisk plassering. Dette har legitime fordeler, ettersom det gjør det mulig for nettsteder å skreddersy sine tjenester til dine individuelle behov og gjør det lettere for dem å tilby stedsspesifikke funksjoner.


Det er også noe av et privatmareritt, da nettleseren din kan dele din virkelige beliggenhet med nettsteder selv når du bruker et virtuelt privat nettverk (VPN). Heldigvis er denne funksjonen opt-in som standard, og du kan velge om du vil bruke den fra sak til sak. Det kan imidlertid hende du ønsker å slå den av helt.

Hvordan fungerer HTML5 geolocation?

De nøyaktige detaljene om hvordan geolokalisering fungerer varierer avhengig av nettleser. Desktop-nettlesere kombinerer ledetråder som IP-adressen din, informasjon om nettleserens brukeragent og en liste over oppdagede Wi-Fi-nettverk i ditt område, sammen signalstyrke for å estimere plasseringen din.

Hvis dette høres skummelt ut, blir det verre på mobile enheter der informasjonen ovenfor er kombinert med sporingsdata for mobiltelefoner for å kartlegge posisjonen din ytterligere. Dette inkluderer GPS-data, mobilnettinformasjon og telefonens unike IMEI-identifikasjonsnummer.

Hvor nøyaktig er geolokalisering?

I testene mine, ganske darn nøyaktig! Til tross for at en VPN var aktivert, klarte mylocation.org å finne meg til den faktiske adressen min når jeg bruker en stasjonær nettleser med funksjonen Browser Geolocation. På en telefon var nøyaktigheten noen meter!

geolocation

Men ikke få panikk!

Støtte for geolokering av nettleser er opt-in

Som standard vil alle nettlesere be om tillatelse før de sender geolokasjonsdata til nettsteder.

Geolocation Valgfritt

Det er imidlertid mulig at du (eller kanskje et familiemedlem) ved et uhell har endret nettleserens innstillinger for å aktivere geolokalisering som standard. Det er også vanlig at malware endrer innstillinger for nettleserens geolokering.

VPN og HTML5 geolocation

En VPN vil skjule IP-adressen din fra nettsteder du besøker, men denne omgås hvis du lar nettstedet bruke geolokalisering.

Som nettopp bemerket, bør nettleseren din be om tillatelse før du sender disse dataene, men det er mulig at det ikke vil gjøre det. Sending av geolokasjonsdata kan føre til at en side blokkerer deg hvis den ikke tillater tilkoblinger fra ditt sted.

Hvis et nettsted kan oppdage posisjonen din når du har en VPN som kjører, er det første du må kontrollere at du ikke har en IP-lekkasje ved å gå til ipleak.com. Hvis du på den siden kan se hvilken som helst IP-adresse som tilhører enten deg personlig eller Internett-leverandøren din (ISP), er problemet en IP-lekkasje - ikke HTML5-geolokering.

Når du har sjekket for å sikre at en IP-lekkasje ikke er den skyldige, kan du prøve å deaktivere geolokering manuelt i nettleseren din.

Nettsteder som blokkerer VPN-brukere

Det blir stadig mer vanlig at strømmetjenester blokkerer VPN-brukere når de oppdager dem. Dette er fordi mange bruker VPN-er for å se innhold som er begrenset til publikum i visse land av lisenshensyn.

Det er imidlertid viktig å forstå at disse tjenestene vet ikke på en måte hvor du virkelig er. De holder ganske enkelt en database over IP-er kjent for å tilhøre VPN-tjenester og blokkerer alle som prøver å få tilgang til nettstedet sitt ved å bruke en av disse IP-ene..

Å forhindre IP-lekkasjer og deaktivere nettleserens geolokalisering vil ikke gjøre noe for å overvinne en så enkel, men effektiv taktikk.

Hvordan deaktivere HTML5 geolocation

Du kan deaktivere geolokalisering i nettleseren din ved å bruke følgende metoder:

Deaktiver geolokalisering på Firefox (stasjonær og Android)

  1. Skriv om: konfigurer deg i URL-linjen og klikk "Jeg aksepterer risikoen" (bare på skrivebordet).
  2. Skriv inn geo.enabled i søkefeltet, og dobbeltklikk deretter på oppføringen for å angi verdien til falsk.

Geolocation Firefox

Deaktiver geolokalisering på Chrome (stasjonær)

Gå til Meny () -> innstillinger -> Avansert -> Personvern og sikkerhet -> Innholdsinnstillinger -> Plassering og bytt “Spør før du får tilgang til (anbefalt)” til Blokkerte.

Geolocation Chrome

Deaktiver geolokalisering på Chrome (mobil)

Nøyaktig det samme som over, bortsett fra gå til Meny (⋮) -> innstillinger -> Nettstedsinnstillinger -> plassering.

Deaktiver geolokalisering på Safari (macOS)

Gå til Safari (øverst til venstre på oppgavelinjen) -> Preferanser… -> nettsteder - > Plassering. Velg "Nekt" for alle listede nettsteder du ikke vil ha til geolokalisering. For å forhindre at alle nettsteder får tilgang til geolokasjonsdata i fremtiden, velger du Når du besøker andre nettsteder: -> Benekte.

Geolocation Safari

Deaktiver geolokalisering på Safari (iOS)

Gå til Innstillinger > Personvern > Stedstjenester -> slå av knappen.

Geolocation Safari Ios

Deaktiver geolocation på Microsoft Edge

Edge er en Windows Store-app, så for å deaktivere geolokalisering, gå til Window's Start -> innstillinger -> Personvern -> Plassering og slå “Location” til Off.

Geolocation Edge

Deaktiver geolocation på Microsoft Internet Explorer

Gå til Meny (tannhjulikon oppe til høyre) -> Internett instillinger -> Kategorien Personvern -> Plassering og sjekk "tillat aldri nettsteder å be om din fysiske plassering" -> OK.

Geolocation Dvs.

Deaktiver geolokalisering på Opera

Gå til Meny -> innstillinger -> nettsteder -> Plassering og velg "Ikke la noe nettsted spore min fysiske beliggenhet."

Nettleser Opera

Deaktiver geolocation i nettleseren: Konklusjon

Selv om geolokering av HTML5-nettleser kan være veldig inngripende når det gjelder personvern, er det vanligvis ikke et problem, ettersom funksjonen er tilvalg som standard.

Hvis du derimot er av en paranoid disposisjon, eller hvis et nettsted vet hvor du selv er med en VPN slått på og etter at du har sjekket for IP-lekkasjer, kan du prøve å deaktivere geolokalisering i nettleseren din.

Bildekreditt: Av Nucleartist / Shutterstock.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me