Hvordan formaterer du SSD hurtigt og sikkert?

Tror du, at du har slettet dine personlige data ved at formatere din harddisk, SSD eller USB-stick?Sådan formateres SSD

Desværre er dette en almindelig misforståelse.

Virkeligheden er, at medmindre du følger trinnene i denne Sådan formaterer du SSD-guide, kan enhver med de rigtige færdigheder gendanne slettede data fra dine gamle drev.

Mange mennesker antager, at det er nok at formatere et SSD-drev. Slettede data kan dog stadig gendannes. Dette kan udgøre en risiko, hvis din gamle computer havner i en andens besiddelse. En ekspert eller cyberkriminel kan let gendanne enorme mængder data herfra.

Sådan formateres SSD sikkert

Som du senere ser, er det ekstremt let at gendanne data fra en SDD.

Faktisk er det så let, at det ikke er noget fjollet at ikke sikre, at alle data slettes tilstrækkeligt fra gamle drev.

Heldigvis er der måder til korrekt formatering af SSD-drev, så dataene skrubbes fuldstændigt. Fra nu af anbefaler vi stærkt, at du tager disse trin.

HDD Software Eraser

Den billigste og nemmeste måde at tørre et drev helt på er med en professionel softwarevisker. Dariks Boot And Nuke (DBAN) software er gratis og er en problemfri måde at formatere en SSD på. For at bruge den skal du bare slutte den ønskede harddisk til en pc og køre softwaren.SSD Secure Format

Vær dog opmærksom på, at softwaren tager meget lang tid. Derudover fungerer det ikke på defekte diske.

For at bruge softwaren skal du oprette en tør CD eller DVD. Indsæt nu det drev, du vil tørre, på en pc, og kør softwaren. Vær meget forsigtig med ikke at tørre et drev, der indeholder data, som du har brug for, ved et uheld, fordi du ikke vil være i stand til at få det tilbage bagefter.

Jeg anbefaler at bruge en ekstra pc - eller i det mindste afbryde alle de harddiske, du har brug for - for at være på den sikre side. Det er okay at gøre dette, fordi du starter op fra den Boot And Nuke-disk, du har oprettet, ikke det interne drev.

Læs Boot og Nuke-dokumentationen grundigt. Hvis du laver en fejl og sletter den forkerte disk, vil dataene være væk for evigt.

SSD-specifikke formateringsværktøjer

Et Solid State Drive (SSD) kan formateres sikkert ved hjælp af producenten hjælpeprogrammer. Den bedste måde at finde disse hjælpeprogrammer er at søge på webstedet for din SSD-producent. Her er links til nogle af de mest populære producenter:

 • SanDisk SSD værktøjskasse
 • Samsung Magician-software
 • Intel Solid-State Toolbox
 • Corsair SSD værktøjskasse

Disse hjælpeprogrammer vil lede dig gennem processen, og de er temmelig selvforklarende.

HD / SSD Destruktion

For alle, der har problemer med at finde et værktøj til at slette deres SSD-drev, er “makulering af det” med en hammer og en seks tommer søm perfekt. Denne metode fungerer også med almindelige harddiske.

Blot hammer negle lige gennem drevet flere steder. Det er bedst, hvis du gør dette udenfor i en blok af træ. Fire jævnt fordelt søm lige gennem drevet skulle være nok til at ødelægge det. Desværre vil dette også ødelægge enhver videresalgsværdi.

Gendannelse af en harddisk eller SSD

Software kan bruges til at gendanne både 'permanent slettede' filer (SHIFT + DELETE på Windows) og fuldt formaterede drev.Gendannelse af en harddisk

Yderligere, hvis dine harddiske er blevet beskadiget eller påvirket af en virus, kan filgendannelsessoftware være en velsignelse. Cyberkriminelle bruger imidlertid også denne type software til at gendanne gamle data fra harddiske. Dette kan give dem et vindue ind i dit liv og give dem mulighed for at forårsage alle slags problemer.

Kreditkortstyveri, tyveri af konti, tyveri af data, tyveri af intellektuel ejendom: listen over mulige forbrydelser, der kan opnås ved at gendanne gamle harddiske, er foruroligende. Af denne grund er det vigtigt, at du tager dig tid til korrekt at fjerne gamle data fra drev, inden du kaster, sælger eller giver dem væk.

Her er en komplet liste over nogle af de problemer, der kan opstå, hvis et drev ikke er formateret korrekt:

 • Identitetstyveri
 • Beskæftigelsesrelateret svig
 • Telefon- eller forsyningssvig
 • Banksvindel
 • Regeringen fordeler svig
 • Skattesvindel
 • Lånesvindel
 • Kreditkortsvindel
 • Hacking

Gendannelsesprocessen

Der er mange forskellige typer professionel gendannelsessoftware på markedet. Når du - eller en hacker - har fået et af disse programmer, er det let at gendanne filer.

For at gendanne filer placerer du harddisken i en fungerende computer som et sekundært drev. Når du har installeret den, og computeren viser den i explorer, er du klar til at gendanne data fra den. Kør guiden til gendannelse af data, og vælg placering (harddisk) med permanent slettede filer, der skal gendannes. Klik nu Scan.

Gendannelsessoftware har normalt muligheden for Hurtig scanning eller Dyb scanning for at finde alle mistede filer.

Når softwaren begynder at finde gamle filer, kan du se dem og vælge dem. Hvis noget er af interesse, skal du klikke på Gendanne for at gemme disse data i en mappe på pc'en eller på en ekstern lagerenhed. Når du gendanner dataene til harddisken, er de helt tilgængelige.

Konklusion

I denne artikel har vi beskrevet alt hvad du har brug for at vide om sikker formatering af harddiske. Processen er let, så du har virkelig ingen grund til ikke at beskytte dig selv ved at følge disse procedurer i fremtiden. Det er det værd!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me