Hvordan gjøre Amazon Echo & Google Home privat og sikkert

Statistikk antyder at over 35 millioner “smart speaker” -enheter, som Amazon Echo og Google Home, vil være i regelmessig bruk i USA innen utgangen av 2017.

Det er ikke overraskende at disse ganske futuristiske enhetene er så populære; de kan gjøre en hel haug med ting, og alt du trenger å gjøre er å spørre dem - Star Trek-stil.

Her er bare en liten liste over ting Echo og Google Home kan gjøre med bare en stemmekommando:

 • Spille musikk
 • Lag "å gjøre" -lister og handlelister
 • Bestill drosjer
 • Bestill noe fra Amazon (for Amazon Echo og Alexa)
 • Kontroller smarte hjemmeenheter inkludert lys, sentralvarmesystemer og dørlåser
 • Slå opp på nettet - fra kinotider til sportsresultater til værmeldinger
 • Løs matteproblemer

Disse enhetene plasserer en (ganske effektiv) personlig assistent i hjemmet til en lav pris. Deres popularitet er forståelig - ganske bortsett fra at slik moderne tech er ganske overbevisende i seg selv.

Men alt dette kommer til en pris - og den prisen er personvern. Siden enhetene ble lansert, har vi sett en økning rundt bekymringene for sikkerheten og personvernet til Amazon Echo og Google Home.

Gjør Amazon Echo Private; Steg for steg

amazon ekko

 1. Les gjennom vanlige spørsmål om Amazon Alexa. Selv om du ikke er noen som har en tendens til å lese disse tingene, med noe som integreres så dypt med hjemlivet ditt, burde du virkelig.
 2. Vurder å slette Alexa-innspillingsloggen med jevne mellomrom. Dette kan ha en negativ innvirkning på hvor godt enheten lærer om deg - men hvis du setter personvern først, er dette sannsynligvis en mindre bekymring.
 3. Gå gjennom innstillingene for stemmeinnkjøp eller deaktiver stemmeinnkjøp helt. Dette handler ikke spesifikt om personvern, men kan spare deg for penger hvis du har barn som innser at de kan bruke den nye husholdningsapparatet til å bestille ting!
 4. Aktiver “slutten av forespørsel” -tonen, slik at du kan høre når Alexa sluttet å lytte til en forespørsel.
 5. Bruk demp når du ikke bruker enheten.

Gjør Google Home privat; Steg for steg

 1. Gjør deg kjent med området Min aktivitet i Googles onlinetjenester. Alle interaksjonene dine med Google lagres her, noe som gir en øyeåpnende eksponering for hvor mye nettgiganten vet om deg. Google Hjem-aktiviteten din er her også, og det kan være lurt å fjerne den fra tid til annen.
 2. Bruk demp, og sjekk regelmessig (bruk lysene på enheten) om enheten din lytter. Du kan utilsiktet dempe enheten under støv, for eksempel.
 3. Gå gjennom innstillingene dine, slik at du bare deler med Google informasjonen du er komfortabel med å dele.

Å gjøre Amazon Echo til “privat”

Hvis en av mine IT-konsulentkunder spurte meg hvordan jeg gjør Amazon Echo privat, ville det instinktive (og ærlige) svaret mitt være: "ikke få en." Det samme vil gjelde for Google Home.

For at disse enhetene skal gjøre jobben sin effektivt, må de lytte hele tiden. De trenger å "høre" når du sier "Hey Alexa" eller "OK ​​Google." Hvis du har en av disse Amazon- eller Google-enhetene i hjemmet ditt, blir alt du sier rundt det pinget opp til deres "big data" skyserver , hjelper disse enorme selskapene med å lære mer om deg og dine daglige vaner med det samme. (Når det gjelder Google Home, forblir informasjonen lokal for enheten til "OK Google" blir hørt.)

De involverte selskapene gjør ingen hemmelighet om at de analyserer måten du bruker disse enhetene på. Dette er slik at de kan bygge et detaljert bilde av hva du sannsynligvis vil spørre enhetene i fremtiden. Dette er flott for funksjonalitet - men for personvern, ikke så mye ...

Nå varierer individuelle holdninger til personvern. Noen mennesker liker måten annonsering på nettet alltid er så nøyaktig. Andre synes denne nøyaktigheten er sprø og forvirrende. Hvis du faller i sistnevnte leir, har du sannsynligvis ikke tenkt å installere en enhet som permanent lytter til deg i hjemmet ditt!

Amazon Echo og Google Home: Forbedring av personvernet

Med det ovenstående i bakhodet, antar vi for resten av denne guiden at du eier en Amazon Echo eller Google Home, eller planlegger å få en, og allerede er komfortable med personvernskompromissene du ganske enkelt ikke kan unngå hvis du velger å bruke en av disse enhetene.

Så lenge du godtar at du allerede har tillit til Amazon eller Google, og eventuelle tredjeparter de jobber med, hva kan du gjøre for å gjøre Amazon Echo eller Google Home så privat som det KAN være?

Til å begynne med, her er noen tips som gjelder likt for begge enhetene:

 1. Vær oppmerksom på at disse enhetene alltid lytter til deg (og alle andre som snakker i hjemmet), med mindre de er i "dempende" modus eller er slått av. Den klokeste tilnærmingen er å ikke si noe foran dem som du ikke med glede vil si i det offentlige. Hvis du ikke vil si det offentlig eller på en offentlig webside, bør du tenke to ganger om å si det foran en smart høyttaler.
 2. Vær selektiv om hvilke nettkontoer du bruker med deg Amazon Echo eller Google Home. Over 3000 apper (ferdigheter) er tilgjengelige for Echo alene. Selv om hver enkelt en bruker legger til omfanget av hva enheten din kan gjøre, reduserer den også personvernet ditt ytterligere. Ikke aktiver flere apper og nettkontoer for det.
 3. Demp mikrofonen din når du vil stoppe Amazon Echo eller Google Home-lyttingen. I begge tilfeller aktiveres dempefunksjonen med en fysisk knapp på selve enheten. I skrivende stund tilbyr ingen av enhetene en demp som er stemmeaktivert. Det er umulig å forestille seg at dette er noe annet enn ved design. Hvis du ikke stoler på de involverte selskapene, kan det hende du ønsker å koble fra enhetene - men dette reiser spørsmålet om hvorfor noen vil kjøpe en enhet hvis de ikke er komfortable med å bruke den!
 4. Gjør deg kjent med hvordan du fjerner forespørselen og innspillingsloggen på enheten din (mer om det senere).

Deretter har vi noen tips som er spesifikke for hver enhet.

Konklusjon

Selve naturen til Amazon Echo og Google Home-enheter er at de ikke skal være private. Du bytter litt privatliv for enkelhets skyld, og jo mer du lar Amazon og Google vite om deg, desto mer nøyaktig vil disse "hjemmeassistentene" kunne hjelpe deg.

Men akkurat som søkemotorer og sosiale medier, er et biprodukt ved å dele så mye at selskapene som er involvert får bygge opp et detaljert bilde av hverdagen og vanene dine. Denne "big data" er enormt verdifull for dem og for deres annonsører.

For noen vil bruk av en slik enhet alltid være for langt over personverngrensen til å vurdere. Spørsmålet skal egentlig ikke være hvordan man gjør Amazon Echo (eller Google Home) private, men hvordan man gjør det å bruke dem litt mer private. Tipsene ovenfor vil hjelpe deg med å gjøre akkurat det.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me