Hvordan installerer jeg en VPN på en iPhone? – VPN Konfigurering og konfigurasjon for iPhone

Å sette opp en VPN på en iPhone er ikke en vanskelig oppgave. Avhengig av hvilken VPN du bestemmer deg for, er det imidlertid noen forskjellige måter. De beste iPhone VPN-tjenestene har tilpassede apper som kan lastes ned enten fra iTunes-butikken eller VPNs nettsted. Nedlasting og installering av disse VPN-ene er det samme som å installere andre apper. For å lede deg gjennom prosessen har vi imidlertid skrevet denne guiden.

Noen VPN-er har ikke tilpasset VPN-programvare (kjent som VPN-klient) for iOS-enheter. Imidlertid gir de aller fleste VPN-abonnenter tilgang til OpenVPN-konfigurasjonsfilene (.ovpn-filer). Disse filene kan brukes med den fantastiske tredjeparts OpenVPN Connect-programvaren.

OpenVPN Connect er en VPN-klient som ble skrevet av utviklerne av OpenVPN-protokollen. Dette er den sikreste VPN-protokollen som er tilgjengelig. Det er ekstremt enkelt å installere OpenVPN Connect og importere .ovpn-filene, og du trenger ikke å være teknisk tenkende i det hele tatt. For å hjelpe deg har vi imidlertid tatt med en guide senere i denne artikkelen.

Hvordan sette opp en VPN-app på iPhone

Følg disse enkle trinnene for å sette opp en VPN-app på iPad, sette opp en VPN på iPhone eller sette opp en VPN på en hvilken som helst annen iOS-enhet:

 1. Velg VPN fra den beste listen over iOS VPN-tjenester.
 2. Naviger til VPNs nettsted ved å klikke på lenken og abonnere på din favoritt iOS VPN. I dette eksemplet brukte vi ExpressVPN. Husk at et årlig abonnement vil spare deg for mye penger.
 3. Etter abonnement, Logg deg på med legitimasjon og passord du oppga da du abonnerte.ExpressVPN for iPhone
 4. Trykk på Min konto eller Nedlastinger avhengig av VPN. Alternativt kan du få muligheten til klikk “Konfigurer ExpressVPN” (eller hvilken VPN du har abonnert på).
 5. Du vil nå bli omdirigert til iOS-konfigurasjonssiden.

  Velg "Last ned fra app store". Du blir nå omdirigert til VPN-programvaren. Installasjonen er enkel, så følg instruksjonene på skjermen. Under konfigureringen kan det hende at iOS-enheten din ber deg om enhetens passkode, oppgir den eller bruk berørings-ID og klikk på Tillat.ExpressVPN for iPhone

 6. Når du har installert iOS VPN-appen, kjør programvaren. Du må angi legitimasjonsbeskrivelsen på nytt.
 7. I VPN-menyen, velg Innstillinger (vanligvis i en hamburger- eller kog-meny).
 8. Velg din foretrukne VPN-protokoll

  . Vi anbefaler at du bruker Åpen VPN-kryptering TCP eller UDP. UDP er best for streaming. Hvis dette ikke er tilgjengelig, kan du velge Lag 2 Tunneling Protocol (L2TP) / Internet Protocol Security (IPSec) eller IKEv2. Begge protokollene er sterke. Ikke bruk Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP), fordi PPTP er usikker.VPN-protokoll for iPhone

 9. Endelig, Velg en VPN-server fra listen

  av serverplasseringer og klikk på Koble til.ExpressVPN for iPhone

 10. Når VPN-tilkoblingen er opprettet, viser din iPhone / iPad VPN deg at tilkoblingen er aktivert på skjermen. IP-adressen din er nå den til VPN og dataene dine er sikre, så du kan få tilgang til ethvert nettsted du ønsker.

Noen VPN-er har en automatisk startfunksjon og automatisk tilkoblingsfunksjon. Hvis du vil holde VPN aktivt hver gang du bruker internett, velger du disse alternativene i VPN-innstillingene. Alternativt er det bare å starte appen manuelt hver gang du vil bruke den, velg en server og klikk på Koble til.

Express VPN for iPhone

Den beste VPN-protokollen for iPhone

Det er en rekke krypteringsprotokoller tilgjengelig på iOS:

 • PPTP - gir mindre sikkerhet og personvern, men er raskt.
 • L2TP / IPSec - sterkere sikkerhet enn PPTP, men fortsatt ikke perfekt.
 • Internet Key Exchange versjon 2 (IKEv2) - den mest brukte protokollen for iOS VPN-klienter. Det er sikkert, men ikke så sterkt som Open VPN.
 • OpenVPN - en åpen kildekode og svært sikker protokoll. Denne protokollen gir kryptering av militær karakter hvis den er implementert riktig. Alle VPN-er for iOS i denne artikkelen gir den implementert på en sikker måte. Noen ganger er det nødvendig å laste ned tredjeparts Connect-programvaren. Dette er veldig enkelt og lar deg bruke OpenVPN hvis du vil. For instruksjoner om hvordan du konfigurerer VPN manuelt, se min guide nedenfor.

Er du usikker på hvilken kryptering du vil bruke? Sjekk ut vår Ultimate Encryption Guide for mer informasjon.

Konfigurere OpenVPN på en iPhone

Noen ganger kan det være nødvendig å konfigurere VPN-en din ved å bruke tredjeparts OpenVPN Connect på en iOS-enhet. Hvis OpenVPN-kryptering ikke er tilgjengelig i VPNs tilpassede iOS-programvare, må du laste ned tredjeparts VPN-klientprogramvare. Dette er veldig enkelt:

 1. Last ned OpenVPN Connect-appen

  .OpenVPN for iPhone

 2. Installer programvaren på enheten din.
 3. Naviger til VPNs nettsted og last ned OpenVPN-konfigurasjonsfilene (.OVPN-filer). Du vil vanligvis trenge å gjøre dette på en PC fordi de er glidelås. Disse filene vil være i nedlastingsområdet der du har VPN-programvaren. Hvis du i det hele tatt har noen problemer med å finne disse filene på VPNs nettsted, kan du spørre supportteamet. Last ned konfigurasjonsfilene for serverne du vil bruke.VPN-konfigurasjon for iPhone

 4. Pakk ut filene og send dem til deg selv (slik at du kan åpne dem på iPhone). Åpne e-posten på din iPhone og last ned filene på enheten din for å bruke dem i appen.
 5. Åpne Connect-appen og klikk på Importer. Velg filene du lagret på enheten din i trinn fire.Åpne VPN for iPhone

 6. Når filene har importert, klikker du på serveren du vil koble til, og skriver inn brukernavn og passord.OpenVPN for iPhone

 7. Når appen kobles til, er enheten sikret med kryptering, og IP-adressen din er til den eksterne serveren.
 8. Nå trenger du bare å starte Connect-appen og koble til en server når du vil bruke VPN-en. Passordet skal lagres automatisk i koble appen, slik at du ikke trenger å oppgi det igjen hver gang.

Husk: VPN-en din vil ha en egen guide for dette. Hvis du vil bruke den, kan du be kundesupporten deres om å koble deg til denne guiden eller se i nettstedets FAQ-seksjon. Denne guiden vil være spesifikk for VPN du abonnerte på. Imidlertid vil det ha de samme trinnene som er listet opp her.

Hvordan teste en VPN for iPhone

Her på ProPrivacy.com tester vi regelmessig VPN-er for å sjekke ytelsen. Det betyr at du kan lese om hastigheten og den generelle ytelsen deres på individuelle anmeldelser. Vi forstår imidlertid fullstendig om du selv vil sjekke VPN-klientens ytelse. For å gjøre det, bare gå over til dette nettstedet for å teste internetthastigheter med og uten VPN.

Det beste du kan gjøre er å velge en testserver nær deg. Klikk deretter på "kombinert test." Dette vil teste opplastings- og nedlastningshastighetene. Husk å sjekke hastighetene dine med og uten VPN for å sammenligne ytelsesnivåene.

Slik sletter du et VPN fra din iPhone

Å bli kvitt en VPN fra enheten din er det samme som å slette andre apper fra Apple-butikken. Bare velg det på app-skjermen og slett den. Følg disse trinnene for å sikre at du fremdeles ikke har en dvelende VPN-profil på enheten:

 1. Åpen innstillinger.
 2. Klikk på Generell, bla deretter nedover og velg Profil.
 3. Plukke ut VPN-konfigurasjonsprofil.
 4. Når VPN-konfigurasjonsprofilen din er åpen, klikker du på Slett profil.
 5. En popup-ledetekst ber deg om bekreftelse. Klikk Slett.

Profilfilen vil nå også bli fjernet fra iOS-enheten din.

Tittelbilde: Chayantorn Tongmorn

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me