Hvordan installerer jeg en VPN på en iPhone? – VPN-opsætning og -konfiguration til iPhone

Opsætning af en VPN på en iPhone er ikke en vanskelig opgave. Afhængigt af hvilken VPN du beslutter dig for, er der dog et par forskellige måder. De bedste iPhone VPN-tjenester har brugerdefinerede apps, der kan downloades enten fra iTunes-butikken eller VPN's websted. Download og installation af disse VPN'er er det samme som at installere enhver anden app. For at lede dig gennem processen har vi imidlertid skrevet denne vejledning.

Nogle VPN'er har ikke brugerdefineret VPN-software (kendt som en VPN-klient) til iOS-enheder. Langt de fleste VPN giver dog abonnenter adgang til OpenVPN-konfigurationsfiler (.ovpn-filer). Disse filer kan bruges med den fremragende OpenVPN Connect-software fra tredjepart.

OpenVPN Connect er en VPN-klient, der blev skrevet af udviklerne af OpenVPN-protokollen. Dette er den mest sikre VPN-protokol, der er tilgængelig. Det er ekstremt let at installere OpenVPN Connect og importere .ovpn-filer, og du behøver ikke at være teknisk overhovedet. For at hjælpe dig har vi dog inkluderet en guide senere i denne artikel.

Sådan konfigureres en VPN-app på iPhone

Følg disse enkle trin for at konfigurere en VPN-app på iPad, konfigurere en VPN på iPhone eller oprette en VPN på enhver anden iOS-enhed:

 1. Vælg en VPN fra den bedste liste over iOS VPN-tjenester.
 2. Naviger til VPN's websted ved at klikke på linket og abonnere på din foretrukne iOS VPN. I dette eksempel brugte vi ExpressVPN. Husk, at et årligt abonnement sparer dig for en masse penge.
 3. Efter abonnement, Log ind med de legitimationsoplysninger og adgangskode, du indtastede, da du abonnerede.ExpressVPN til iPhone
 4. Trykke på Min konto eller Downloads afhængigt af VPN. Alternativt kan du få muligheden for Klik på "Konfigurer ExpressVPN" (eller hvilken VPN du har abonneret på).
 5. Du bliver nu omdirigeret til iOS-opsætningssiden.

  Vælg “Download fra app store”. Du bliver nu omdirigeret til VPN-softwaren. Installation er let, så følg instruktionerne på skærmen. Under opsætningen kan din iOS-enhed muligvis bede dig om din enheds adgangskode, indtaste den eller bruge berørings-ID og klikke på tillad.ExpressVPN til iPhone

 6. Når du har installeret iOS VPN-appen, kør softwaren. Du skal indtaste dine legitimationsoplysninger igen.
 7. I din VPN's menu, vælg Indstillinger (normalt i en hamburger- eller cog-menu).
 8. Vælg din foretrukne VPN-protokol

  . Vi anbefaler, at du bruger Open VPN-kryptering TCP eller UDP. UDP er bedst til streaming. Hvis dette ikke er tilgængeligt, skal du vælge Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP) / Internet Protocol Security (IPSec) eller IKEv2. Begge disse protokoller er stærke. Brug ikke PPTP (Point-to-Point Tunneling Protocol), fordi PPTP er usikker.VPN-protokol til iPhone

 9. Endelig, vælg en VPN-server fra listen

  af serverplaceringer og klik på Opret forbindelse.ExpressVPN til iPhone

 10. Når VPN-forbindelsen er etableret, viser din iPhone / iPad VPN dig, at forbindelsen er aktiveret på skærmen. Din IP-adresse er nu VPN's og dine data er sikre, så du kan få adgang til ethvert websted, du ønsker.

Nogle VPN'er har en automatisk startfunktion og en automatisk tilslutningsfunktion. Hvis du vil holde din VPN aktiv, hver gang du bruger internettet, skal du vælge disse indstillinger i VPN-indstillingerne. Alternativt skal du bare starte appen manuelt, hver gang du vil bruge den, vælg en server og klik på Opret forbindelse.

Express VPN til iPhone

Den bedste VPN-protokol til iPhone

Der er et antal krypteringsprotokoller tilgængelige på iOS:

 • PPTP - giver mindre sikkerhed og privatliv, men er hurtig.
 • L2TP / IPSec - stærkere sikkerhed end PPTP, men stadig ikke perfekt.
 • Internet Key Exchange version 2 (IKEv2) - den mest anvendte protokol til iOS VPN-klienter. Det er sikkert, men ikke så stærkt som Open VPN.
 • OpenVPN - en open source og meget sikker protokol. Denne protokol giver kryptering af militær kvalitet, hvis den implementeres korrekt. Alle VPN'er til iOS i denne artikel giver det implementeret sikkert. Det er undertiden nødvendigt at downloade tredjeparts Connect-softwaren. Dette er meget let og giver dig mulighed for at bruge OpenVPN, hvis du vil. For instruktioner i, hvordan du konfigurerer din VPN manuelt, se min vejledning nedenfor.

Ikke sikker på, hvilken kryptering der skal bruges? Tjek vores Ultimate krypteringsvejledning for mere information.

Konfiguration af OpenVPN på en iPhone

Nogle gange kan det være nødvendigt at konfigurere din VPN ved hjælp af tredjeparts OpenVPN Connect på en iOS-enhed. Hvis OpenVPN-kryptering ikke er tilgængelig i VPN's brugerdefinerede iOS-software, skal du downloade tredjeparts VPN-klientsoftware. Dette er meget let:

 1. Download appen OpenVPN Connect

  .OpenVPN til iPhone

 2. Installer softwaren på din enhed.
 3. Naviger til din VPNs websted, og download OpenVPN-konfigurationsfiler (.OVPN-filer). Du skal normalt gøre dette på en pc, fordi de er lynlås. Disse filer vil være i det downloadområde, hvor du har VPN-softwaren. Hvis du overhovedet har problemer med at finde disse filer på din VPNs websted, skal du bare spørge deres supportteam. Download konfigurationsfilerne til de servere, du vil bruge.VPN-konfiguration til iPhone

 4. Pak filerne ud og e-mail dem til dig selv (så du kan åbne dem på din iPhone). Åbn e-mailen på din iPhone, og download filerne på din enhed for at bruge dem i appen.
 5. Åbn Connect-appen, og klik på Importer. Vælg de filer, du har gemt på din enhed i trin fire.Åbn VPN til iPhone

 6. Når filerne er importeret, skal du klikke på den server, du vil oprette forbindelse til, og indtaste dit brugernavn og din adgangskode.OpenVPN til iPhone

 7. Når appen opretter forbindelse, er din enhed sikret med kryptering, og din IP-adresse er den på den eksterne server.
 8. Nu skal du kun starte appen Connect og oprette forbindelse til en server, når du vil bruge din VPN. Adgangskoden skal automatisk gemmes i forbindelsesappen, så du ikke behøver at indtaste den igen hver gang.

Husk: din VPN har sin egen guide til dette. Hvis du vil bruge den, skal du bede deres kundesupport om at linke dig til denne guide eller se i webstedets FAQ-sektion. Denne guide vil være specifik for den VPN, du abonnerer på. Det vil dog have de samme trin, der er nævnt her.

Sådan testes en VPN til iPhone

Her på ProPrivacy.com tester vi regelmæssigt VPN'er for at kontrollere deres ydeevne. Det betyder, at du kan læse om deres hastighed og samlede ydeevne på deres individuelle anmeldelser. Vi forstår dog fuldstændigt, hvis du selv vil kontrollere din VPN-klients ydelse. For at gøre det skal du bare gå over til dette websted for at teste dine internethastigheder med og uden en VPN.

Den bedste ting at gøre er at vælge en testserver tæt på dig. Klik derefter på "kombineret test." Dette tester din upload- og downloadhastighed. Husk at kontrollere dine hastigheder med og uden en VPN for at sammenligne ydeevneniveauer.

Sådan slettes en VPN fra din iPhone

At slippe af med en VPN fra din enhed er det samme som at slette enhver anden app fra Apple-butikken. Vælg det bare på din apps skærm, og slet den. Følg disse trin for at sikre dig, at du stadig ikke har en dvælende VPN-profil på din enhed:

 1. Åben Indstillinger.
 2. Klik på Generel, rulle derefter ned og vælg Profil.
 3. Vælg VPN-konfigurationsprofil.
 4. Når din VPN-konfigurationsprofil er åben, skal du klikke på Slet profil.
 5. En pop-up-prompt beder dig om bekræftelse. Klik på Slet.

Profilfilen fjernes nu også fra din iOS-enhed.

Titelbillede: Chayantorn Tongmorn

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me