Hvordan installerer jeg en VPN på en Mac? – Hvordan konfigurerer jeg en VPN på min Mac?

De fleste VPN-udbydere har detaljerede Mac-installationsguider på deres websteder, men denne artikel giver et generelt overblik over, hvordan man installerer en VPN til Mac.

Brug en VPN's brugerdefinerede Mac-software

macOS understøttes ikke så godt af brugerdefinerede VPN-klienter, som Windows er, men de fleste VPN'er tilbyder dedikeret Mac-software. Som vi ser lidt, er manuelt at konfigurere en VPN i MacOS ikke svært, men at bruge en brugerdefineret VPN er bare sindssygt let.

På grund af softwarens brugerdefinerede karakter kan installationsdetaljer variere lidt fra VPN til VPN. Generelt:

  1. Registrer dig til en VPN, se vores bedste VPN-guide for mere information.
  2. Download sin Mac-software.
  3. Installer appen. Dette involverer normalt blot dobbeltklik på den downloadede .dmg-fil og følgende instruktioner.
  4. Kør appen. Du bliver sandsynligvis bedt om at indtaste dine kontooplysninger på første kørsel. Bemærk, at det er normalt, at VPN-apps kræver administratorrettigheder for at køre.

Når du først er i appen, skal du blot vælge en VPN-server, du vil oprette forbindelse til, og trykke på "Opret forbindelse." Det er dog værd at gå gennem appens indstillinger. Vigtige indstillinger som f.eks. DNS-lækagebeskyttelse og dræbte switches er ofte valgfri og skal aktiveres manuelt. Jeg aner ikke hvorfor, men der går du.

Expressvpn Mac 2

ExpressVPNs "Network Lock-funktion giver en firewall-baseret kill-switch og DNS-lækage beskyttelse. Så vær sikker på, at det er tændt.

Det kan også være en god idé at kontrollere, at appen bruger OpenVPN-protokollen, da mange standard er mindre sikre (men muligvis hurtigere) VPN-protokoller. Glæde se her for mere information om VPN-protokoller.

Tunnelblick

Tunnelblick er en open source, der er gratis at downloade OpenVPN-klient, der kan konfigureres til at arbejde med enten specielle Tunnelblick-konfigurationsfiler (.tblk) eller med enhver standard OpenVPN-konfigurationsfiler (.ovpn og .conf).

Det inkluderer nu fuld DNS-lækage og Web Real-Time-kommunikation (WebRTC) lækebeskyttelse. Den seneste betaklient indeholder også en firewall-baseret kill-switch.

1. Download Tunnelblick eller almindelige OpenVPN-konfigurationsfiler fra din valgte VPN-service. Du har brug for en fil pr. VPN-serverplacering, selvom det ofte er muligt at downloade flere konfigurationer i en enkelt zip-fil. I dette tilfælde skal du pakke filerne ud, før de kan bruges.

2. Download, installer og start Tunnelblick. På velkomstskærmen skal du vælge "Jeg har konfigurationsfilerne."

Tunnelblick 1

3. Træk konfigurationsfilen (eller multipler filer for flere serverkonfigurationer) til ikonet Tunnelblick i menulinjen.

Tunnelblick 3

4. Klik på "Install", og vælg derefter, om du vil installere bare for dig selv eller alle brugere af din Mac. Det vil sandsynligvis bede om din Admin-adgangskode.

Tunnelblick 6

5. Og det er konfigureret! For at oprette forbindelse til en VPN-server skal du klikke på ikonet Tunnelblick i menulinjen og vælge en VPN-server.

Tunnelblick 4

Ikonet vil gøre en mørkere nuance for at indikere, at du er tilsluttet. Hvis du holder markøren hen over den, viser den yderligere oplysninger.

addendum:

Tænd for DNS-lækager

IPv4 og IPv6 DNS-lækagebeskyttelse er ikke aktiveret som standard i Tunnelblick. Gå til Konfigurationer for at aktivere beskyttelse mod lækage af DNS -> Indstillinger, og marker afkrydsningsfelterne ud for "Rute al IPv4-trafik gennem VPN" og "Deaktiver IPv6."

Tunnelblick 7

Bemærk, at Tunnelblick ikke beskytter mod WebRTC-lækager. Som sådan skal du løse problemet manuelt (Safari påvirkes dog ikke).

Tænd for kill-switch på Mac

Ny på den nyeste betaversion af Tunnelblick er en meget velkommen kill switch-funktion. Dette sikrer, at din rigtige Internet Protocol (IP) -adresse ikke udsættes i tilfælde af et VPN-dropout.

For at aktivere kill-switch skal du gå til Konfigurationer og klikke på den individuelle VPN-konfiguration (kill-switch skal være aktiveret for hver konfiguration). Klik på feltet "Ved uventet afbrydelse", og vælg Deaktiver netværksadgang i rullemenuen.

Tunnelblick Kill Switch

Konfigurer manuelt VPN til Mac PPTP, L2TP / IPsec eller IKEv2

macOS leveres med en indbygget VPN-klient, der understøtter PPTP-, L2TP / IPsec- og IKEv2 VPN-protokoller. Af grunde, der er diskuteret detaljeret i VPN-kryptering: Komplet guide, anbefaler jeg altid at bruge en OpenVPN-app i stedet. Men IKEv2 er også en god mulighed.

Den store fordel ved PPTP, L2TP / IPsec og IKEv2 VPN-forbindelse er, at de kan opsættes uden behov for at downloade en tredjeparts VPN-app.

  1. Gå til Systemindstillinger -> Netværk. Klik på knappen +, og vælg Interface: VPN i pop op-dialogboksen.
  2. Vælg en VPN-protokol (“VPN Type”), og vælg et navn til VPN-forbindelsen (valgfrit).

Macos 1

  1. Udfyld serveroplysninger med de indstillinger, der leveres af din valgte VPN-tjeneste.

Macos2

Den indbyggede macOS VPN-klient indeholder ikke nogen form for WebRTC-lækebeskyttelse, så hvis du bruger en sårbar browser, skal du deaktivere WebRTC manuelt. Bemærk, at Safari ikke bruger WebRTC og derfor ikke er sårbar over for WebRTC-lækager. Det er dog proprietær software til lukket kilde.

Sådan testes en VPN til Mac

Uanset hvilken slags VPN du bruger, viser macOS et ikon i underretningslinjen, hver gang VPN er tilsluttet. Dette fortæller dig med et øjeblik, at du er beskyttet.

Airvpn Mac

Klik på ikonet viser normalt yderligere detaljer og indstillinger. For yderligere bekræftelse af, at VPN er tilsluttet og fungerer korrekt, kan du køre en IP-lækketest ...

Kontroller Mac VPN for IP-lækager

Når den først er tilsluttet VPN (ved hjælp af hvilken metode der er), er det en god ide at tjekke for IP-lækager.

Ip-lækageeksempel 2

Eksemplet ovenfor viser en dårlig sag med IPv6-lækager. IPv4 DNS-resultatet viser korrekt, at jeg er tilsluttet en VPN-server i USA, men webstedet kan se min rigtige britiske IPv6-adresse via både en almindelig DNS-lækage og WebRTC. Svigte!

For mere information om at blive sikker online i Storbritannien, se vores bedste VPN UK-guide.

Bemærk, at privat brug - [RFCxxxx] IP'er kun er lokale IP'er. De kan ikke bruges til at identificere en person eller enhed, og udgør derfor ikke en IP-lækage.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me