Hvordan lage din egen sikre skylagring: Nextcloud

I denne opplæringen viser vi deg to måter å lage og bruke din egen skylagringsløsning ved å bruke Nextcloud. Som vi diskuterer i vår fullstendige Nextcloud-gjennomgang, kan Nextcloud bli hostet lokalt på din egen maskinvare, eller fjernhost på leid serverplass.

Å sette opp en Nextcloud sky-instans kan være så komplisert som du vil at den skal være, men denne guiden tar sikte på å demonstrere hvor enkelt det er å bytte fra kommersielle tjenester som Dropbox, Google Drive, iDrive, OneDrive og lignende, til en skyløsning som du har full kontroll over.

Som sådan vert begge metodene omtalt nedenfor. Det vil si at Nextcloud-forekomstene er installert på eksterne servere.

Setter opp en fullstendig hostet Nextcloud-konto

Tanken på å sette opp din egen skylagring kan høres skummel ut, men Nextcloud-skrivebordsprogramvaren gjør det ekstremt enkelt. Hvis du kan sette opp en Dropbox-konto, kan du sette opp en Nextcloud-konto som er fullt vert.

Nextcloud har inngått et samarbeid med en rekke leverandører av skylagring som vil konfigurere og administrere en Nextcloud-forekomst for deg. De fleste av disse tilbyr en gratis prøveperiode med begrenset lagring, som kan utvides mot et gebyr.

Du bør imidlertid være klar over at "personlige" Nextcloud-kontoer administreres helt av leverandøren. I tillegg til personvernkonsekvensene (leverandøren har full tilgang til filene og kontodataene), har de fleste av disse kontoene et begrenset funksjonssett som bestemmes av leverandøren..

Disse kontoene gir vanligvis alt de fleste trenger av en personlig skytjeneste, inkludert et fotogalleri og musikkspiller, men de tilbyr kanskje ikke mer avanserte funksjoner som filversjon og end-to-end-kryptering.

I de fleste tilfeller, i stedet for bare å utvide lagring, er det mulig (for et gebyr) å oppgradere disse "personlige" kontoadministratorkontoer. Når du har administratoradgang, kan du knytte deg til hjertets innhold og legge til hva du vil ved å installere den relevante Nextcloud-appen.

Bare vær oppmerksom på at kontoleverandøren fremdeles også har administratoradgang til kontoen din, selv om personvernkonsekvensene av dette kan avbøtes sterkt ved å aktivere kryptering fra ende til ende.

1. Last ned, installer og kjør Nextcloud desktop klient eller mobilapp for plattformen din. I denne opplæringen bruker vi Windows-appen, men prosessen er egentlig den samme på alle plattformer.

2. Velg "Registrer hos en leverandør."

registrere neste sky hos en leverandør

3. Angi e-postadressen din og velg en kontoleverandør. Programvaren vil anbefale en for deg, eller klikk på "endre leverandør" for en liste som prioriterer tjenester i nærheten av din geografiske beliggenhet (eller hvis du bruker en VPN, din tilsynelatende geografiske beliggenhet!).

Velge en tjeneste du vil koble til neste sky til

For denne opplæringen valgte vi OwnCube fordi den gratis personlige kontoen på 5 GB er ganske sjenerøs, og vi foretrekker servere basert i Tyskland fremfor Østerrike av personvernhensyn.

Når du har valgt, må du godta Nextclouds vilkår for bruk før du kan klikke på Neste.

4. Bestem hvilke mapper du vil synkronisere med datamaskinen din fra serveren, og hvilke mapper på PCen du vil synkronisere med serveren.

nextcloud lokal mappe satt opp

Hit Connect ... når du er klar. Og det er alt du trenger å gjøre. Vi sa at det var enkelt!

synkronisering av en mappe i neste sky

Din leverandør sender deg en bekreftelse på at kontoen din er opprettet, og oppgir serveradresse og påloggingsdetaljer du trenger for å få tilgang til nettportalen og koble apper på andre enheter.

neste sky egen kube integrasjon

Det første du sannsynligvis vil gjøre er å logge på nettportalen for å utforske hele spekteret av funksjoner som er tilgjengelige for kontoen din.

Opprette en Nextcloud-forekomst på en ekstern server

Selv om det er veldig enkelt å sette opp, betyr en fullt vertskapskonto som omtalt ovenfor at du ikke har full kontroll over din egen sky. Det administreres for deg, selv om du har betalt for administratoradgang.

Hvis du vil ha fullstendig kontroll (som tross alt er den viktigste appellen til Nextcloud i utgangspunktet), er den enkleste måten å gjøre det på å bruke Nextcloud webinstallasjonsprogram.

1. Kjøp litt serverplass. I teorien kan du bruke en gratis serverkonto, men når vi forsker på denne artikkelen fant vi veldig få gratiskontoer som samsvarte med kravene til Nextcloud-serverens system. Kontroller at tjenesten du registrerer deg for samsvarer med disse kravene.

2. Last ned nextcloud webinstallasjonsfil, setup-nextcloud.php.

3. Logg inn på serverens kontrollpanel og naviger til File Manager-siden. Klikk på Last opp-knappen og velg setup-nextcloud.php-filen du lastet ned i det siste trinnet. Disse detaljene kan variere litt av webhotellleverandør, men er generelt veldig like.

4. Skriv inn nettadressen: www. [Yourdomainname.com] /setup-nextcloud.php (erstatt [yourdomainname.com] med ditt eget domenenavn i en hvilken som helst nettleser) for å åpne Nextcloud-installasjonsveiviseren. Treff Neste.

Merk at hvis du lastet opp filen setup-nextcloud.php til en underkatalog, i stedet for til roten direkte, må du legge til hele banen til URLen.

installasjonsveiviseren trinn 1

5. Nextcloud vil utføre en sjekk for å sikre at alle avhengigheter den trenger er tilgjengelige. Dette kan ta et par minutter. Du kan deretter installere hvor du vil. Vi installerer glade i den nåværende rotkatalogen, så vi skriver inn “.”. Treff Neste.

nextcloud avhengighetssjekk i konfigureringsveiviseren

6. Etter noen få øyeblikk bør du motta en melding om at installasjonen er vellykket. Nå trykker du Neste.

Neste sky er nå installert

7. Du må opprette et admin-brukernavn og passord som brukes til å logge inn i den nye skyen. Når du er ferdig, fullfør oppsettet.

fullfør nestecloud oppsett

Vi har fulgt ytelsesvarslingen og vil oppgradere vårt SQL-bibliotek!

8. Skriv inn domenenavnet ditt i nettleserens nettadresselinje og logg deg på med legitimasjonen du nettopp opprettet. Når du først logger deg på, vil konsollen være veldig bar, så du kan legge til funksjoner i kontoikonet øverst til høyre -> Apps.

neste sky legge til apper

9. Se gjennom listen over apper og last ned Aktiver hva du vil. Hvis du ikke finner det du leter etter, kan du bruke den nyttige søkefunksjonen.

neste sky-appskjerm

Og du er klar! Det er tydeligvis massevis av alternativer du kan leke med som administrator, men disse er utenfor omfanget av denne opplæringen.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me