Hvordan påvirker en VPN-juridisk policy deg?

Alle vet at de burde lese den lang kjedelige juridiske gumfen som følger med stort sett alt vi gjør i den moderne verden. Men hvem gjør det? Det er tross alt veldig kjedelig og er ofte skrevet på et arcane språk som ser ut til å ha blitt designet for å frastøte alle unntatt de mest herdede juridiske masochistene!

Problemet når det gjelder VPN er at denne juridiske sjargongen ofte kutter til kjernen av den faktiske tjenesten du betaler for. Selv om det også er nyttig for kryptering av usikrede offentlige WiFi-tilkoblinger og tilgang til geobegrensede webtjenester, bruker de fleste av oss VPN først og fremst for å beskytte vår anonymitet og anser dette for å være den viktigste funksjonen.

Når du vet dette, proklamerer stort sett alle VPN-leverandører høyt fordelene ved deres tjeneste ved å opprettholde din online anonymitet på forsidene. Når du ser på mange av deres toS (vilkår for bruk, også ofte kalt vilkår) & Betingelser eller vilkår for bruk) avtaler du opplever at vilkårene enten er i motstrid med disse påstandene, eller kvalifiserer dem i en grad som effektivt gjør dem meningsløse.

Denne sammenhengen mellom det som hevdes å være tilbudt og det som, ved nøye undersøkelse av liten skrift, faktisk tilbys, gjør det viktig å vurdere en VPNs juridiske policy før du registrerer deg for deres tjenester. Det er en rekke ofte fremsatte påstander som garanterer spesiell oppmerksomhet fra den gjennomsnittlige VPN-brukeren.

Garantert personvern

Stort sett alle VPN-leverandører lover å ikke overlate brukernes personlige detaljer eller detaljer om deres internettaktiviteter til noen tredjepart. Imidlertid, hvis du sjekker deres toS, blir det raskt klart at i tilfelle av rettslige skritt (stevninger, rettskjennelser og lignende) har de ikke noe annet valg enn å etterkomme, og vil overlate informasjon under slike omstendigheter uten å slå et øyelokk.

Vi har sagt det før her om ProPrivacy, og vi vil si det igjen, den eneste måten et VPN-selskap virkelig kan garantere ditt privatliv er å føre logger. Ingen logger = ingenting å utlevere i tilfelle rettslig handling (eller enda verre beslagleggelse av selskapets VPN-servere av myndighetene - det har skjedd).

Hold ingen logger

Selv når en VPN-leverandør hevder å ikke føre logger, er det vel verdt å sjekke ToS for å se hva de mener med dette. Et vanlig problem er at selv om logger til slutt kan kastes, blir de ofte holdt i en kort (eller ikke så kort) periode på forhånd. For eksempel gjør HMA mye av det faktum at det ikke holder noen logger, men en studie av deres ToS viser at de holdes i 10 dager, noe som er ganske lang periode og absolutt nok til at det kan iverksettes rettslige skritt for å tvinge dem til å bli overlevert over.

En ytterligere, men mindre, er å bestemme hvilke logger og poster som kasseres og hvilke som ikke er det. Mens de fleste "ingen-logger" VPN-er vil kaste poster over brukerens online aktiviteter, opprettholder noen fortsatt detaljer som IP-en en bruker koblet fra, klokkeslettet og tilkoblingen, som selv ikke er en kritisk bekymring for de fleste, noen få detaljer også mange for noen.

Tilsvarende fører de fleste VPN-leverandører journal over kundenes betalingsdetaljer. Selv om det er tydelig nyttig for slike ting som kontinuerlig bruk av faktureringssporing og problemer, og sannsynligvis ikke er noen stor bekymring for mange, er det tilbydere der ute (for eksempel privat internettilgang) som demonstrerer sitt engasjement for brukernes personvern ved å ødelegge betalingsoppføringer når transaksjonen er fullført (administrere bruk osv. ved å tildele kundene tilfeldige, ikke-sporbare brukernumre).

Pengene tilbake-garanti

Det er vanlig (men på ingen måte universell) praksis å tilby en pengene-tilbake-garanti, som typisk kan vare alt fra en dag eller så til en måned. Hva som menes med denne garantien kan imidlertid variere betydelig, så hvis du planlegger å bruke den som en gratis prøveperiode for å sjekke en leverandørs tjeneste ToS, er det verdt å følge nøye med.

Mens noen VPN-er glade for å tilby en "ingen tvil om" tilbakebetaling av tjenesten deres, vil andre bare gi pengene tilbake hvis deres tekniske team ikke klarer å koble deg til innen den tildelte tiden. Selv om det ikke er noe galt med dette i seg selv, er det viktig at du er klar over eventuelle begrensninger (ofte gjemt ganske dypt i et selskaps juridiske policy) før du registrerer deg. Det vi synes er kritikkverdig er selskaper som uttaler i sine toS at misnøye på grunn av lave hastigheter eller på annen måte dårlig service ikke er grunnlag for tilbakebetaling.

brudd på opphavsretten

La oss innse det, mange mennesker bruker VPN slik at de kan laste ned P2P-torrenter. Noen VPN-leverandører tillater dette stilltiende, mens andre aktivt leverer dedikerte VPN-servere for oppgaven! Mange, spesielt i land som USA eller hvor copyright både er strengt og aktivt håndhevet, har strenge retningslinjer mot og vil gi varsler om at hvis det fortsetter å bli oppdaget, vil du bli hindret fra tjenesten deres.

Problemet er å kjenne til populariteten til nedlasting av torrent, mange VPN-er med strenge anti-piratkopiering-retningslinjer reklamerer ikke for det faktum, og foretrekker å skjule retningslinjene sine i ToS av frykt for å miste potensielle kunder. Hvis du vil ha mer informasjon om å holde deg trygg når du torrent, kan du se vår beste guide til VPN for torrent-nettsteder.

Andre ting

Over er de viktigste tingene vi synes du bør se opp for. Som et spørsmål prøver de fleste VPN-leverandører å skadesløsgjøre seg mot absolutt alt, selv om nasjonal og internasjonal lovgivning vil erstatte alt som er skrevet i selskapets ToS.

Mange selskaper liker også å kvalifisere "ubegrenset hastighet" og "ubegrenset båndbredde" med "rettferdig bruk" -policyer, bare hvis du nøye inspiserer ToS. Selv om det i det hele tatt eksisterer slike begrep, er irriterende, har vi ennå ikke funnet en leverandør som faktisk håndhever dem, og derfor ikke anser dem som noe å bekymre seg for mye om.

Konklusjon

Vi har forhåpentligvis fremhevet hvorfor det er veldig viktig at du ruller opp ermene og faktisk leser det med liten skrift når du bestemmer deg for hvilken VPN-leverandør som passer for deg. Det er ikke mye moro, men siden du kommer til å bry deg om å beskytte identiteten din ved å bruke en VPN i utgangspunktet, er det vel verdt å sikre at VPN-leverandøren er tilsvarende opptatt av personvernet ditt.

Dette er ikke til å si at alle VPN-leverandører har dårlig juridisk policy. Noen har faktisk hensyn til problemer som kunder og har toS som støtter dette. Vi har en artikkel som diskuterer våre favoritt VPN-leverandører uten "logger" som du kan finne her.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me