Hvordan sette opp en VPN for Smart TV – Installere en VPN for Smart TV Streaming

Det er ikke alltid mulig å installere VPN-programvare direkte på en Smart TV. Imidlertid, hvis din Smart TV kan få tilgang til Google Play Store (Android Smart TVs kan), kan du installere VPN-appen (for leverandøren din) direkte på smart-tv-en din. Dette er den beste måten å koble til smart-tv-en din, så bruk denne metoden hvis du kan. Husk at ikke alle Smart TV kan gjøre dette, så du må ta kontakt med produsenten.

Hvis SmartTV-en har tilgang til Google Play, følger du denne fremgangsmåten:

Hvis du har en Android TV, kan du følge trinnene nedenfor for å installere Android TV VPN.

 1. kjøpe et VPN-abonnement, anbefaler vi de 5 beste VPN-ene for Smart TV-er i bunnen av denne artikkelen.
 2. Last ned programvaren og installer Android-klienten (.APK-filen) på din Android-smart-TV.
 3. Logg deg på med legitimasjon fra da du abonnerte.
 4. Kjør appen på Smart TV og koble til en server.

Det er det: du later nå som du er i et annet land og kan få tilgang til innhold fra den regionen! Ditt personvern er også beskyttet takket være VPNs kryptering.

Er den store omkampen mellom Ruiz og Joshua ikke tilgjengelig i landet ditt?

Hvis du er redd for at du vil gå glipp av den mest etterlengtede boksekampen i 2020, følg ganske enkelt ProPrivacy's guide for hvordan du kan se Ruiz vs Joshua omkamp med en VPN, og du kan være vitne til Anthony Joshua forsøk på å gjenvinne WBA (Super ), IBF, WBO og IBO tungvekt titler fra verdensmester Andy Ruiz i denne høye innsatsen face-off.

Koble til via PC eller bærbar PC

De fleste Smart TV-eiere velger å koble TV-en til datamaskinen sin via en Ethernet-kabel. Dette lar dem dele PC-en sin internettforbindelse (mer om dette senere). Dette er en effektiv måte å bruke en VPN til å fjerne blokkering av begrenset innhold på en Smart TV. Du kan for eksempel bruke en VPN til å oppheve blokkeringen av YouTube-videoer som er begrenset i landet ditt, og for å fjerne blokkeringen av strømmetjenester som er blokkert / begrenset i landet ditt. Smart TV som ikke tillater at apper installeres direkte, må bruke denne metoden (eller en VPN-ruter).

Dele en VPN-tilkobling i Windows

 1. Forsikre deg om at datamaskinen er koblet til VPN-tjenesten. Hvis du ikke har abonnert på et VPN ennå, - sjekk ut våre 5 beste VPN-er for Smart TV-artikkelen. Vi anbefaler NordVPN fordi den har alt du trenger for å streame mer innhold i HD på en smart-TV.
 2. Koble SmartTV-en til PC-en ved hjelp av en Ethernet-kabel.
 3. Åpne Network and Sharing Center på PC-en (Start > Kontrollpanel > Network and Sharing Center) og klikk på "Endre adapterinnstillinger."
 4. Finn VPN-tilkoblingen din. OpenVPN-tilkoblinger er vanligvis ikke tydelig merket, så se etter en med beskrivelsen ‘TAP-Win32 Adapter V9 ′ (eller lignende). Høyreklikk på den og velg ‘Egenskaper’ fra rullegardinmenyen.
 5. Velg fanen ‘Deling’ og merk av i «Tillat andre nettverksbrukere å koble seg til via datamaskinens internettforbindelse». Fra rullegardinmenyen velger du 'Local Area Connection' (hvis du har flere Ethernet-porter på datamaskinen din, må du sørge for å velge den du har koblet SmartTV-en til), og klikk deretter på 'OK'.
 6. Start SmartTV og datamaskinen på nytt, og den skal fungere riktig.

Dele en VPN-tilkobling i OSX (PPTP eller L2TP)

Det er litt mer komplisert å dele forbindelsen din på OSX hvis du ønsker å sette opp OpenVPN, men denne TunnelBlick-opplæringen vil vise deg hvordan. Vi vil vise deg hvordan du konfigurerer det ved hjelp av PPTP eller L2TP og den innebygde VPN-klienten.

 1. Registrer deg for en VPN-tjeneste og sett den opp i henhold til leverandørens instruksjoner. Vi anbefaler NordVPN fordi den har alt du trenger for å streame mer innhold i HD på en smart-TV.
 2. Når SmartTV er slått av, kobler du den til en USB-port på Mac-en din med Ethernet-kabelen og adapteren.
 3. I OSX åpner du Systemvalg (Apple-ikonet øverst til høyre på skjermen -> Systemvalg) og klikk på ‘Deling’.
 4. a) Trekk ned menyen ‘Deling av tilkoblingen fra’ og velg VPN-tilkoblingen. b) I "Til datamaskiner som bruker" -boksen, kryss av for "USB Ethernet". c) Merk av for ‘Internet Sharing’, så vises en popup-boks. Klikk ‘Start’, og (d) ‘Internet Sharing: On’ viser grønt for å gi deg beskjed om at alt fungerer ok.
 5. Start SmartTV på nytt.

VPN-rutermetode

Noen mennesker foretrekker å bruke et VPN som er installert på en blinket ruter. Dette betyr at alle enhetene i hjemmet - inkludert smart-tv - får hjelp av VPN-tilkoblingen. Dette er en ekstremt enkel metode for å koble en Smart TV til en VPN-tjeneste (og alle de andre enhetene i hjemmet ditt).

Selv om det er sant at du selv kan blinke en ruter (hvis den er kompatibel), blir dette vanligvis bare utført av folk som er ganske tekniske. Dette fordi flashing av en ruter med DD-WRT firmware (eller annen tredjeparts ruter firmware) kan "murstein" enheten (lås den og gjør den ubrukelig).

Hvis du har et lite teknisk kunnskapsnivå som blinker, er ruteren sannsynligvis ikke noe for deg. Heldigvis finnes det selskaper der som tilbyr forhåndsbetalte og forhåndsblinkede rutere, som tillater et enkelt plug-and-play-oppsett - Flashrouters er et flott eksempel.

Noen VPN-tjenester (NordVPN selger for eksempel forhåndsblinkede rutere).

Forblinkede rutere

En betydelig fordel med å bruke en blinket ruter er at alle internett-tilkoblede enheter (inkludert spillkonsoller, iPhone og Android-telefoner, og selvfølgelig SmartTV), vil ha fordel av å være koblet til VPN når de kobler seg gjennom ruteren.

De fleste VPN-er kan kjøpes forhåndsblinket på en ruter hos tredjepartsleverandøren Flashrouters. Det er to hovedtyper av blinkede rutere: DD-WRT og Tomato. DD-WRT er det mest populære alternativet fordi det er den mest tilpassede typen blinkede ruter. Vennligst klikk på lenkene for å få mer detaljert informasjon om denne typen rutere.

Fordelen med å bruke en blinket ruter er at den automatisk bruker VPN-tjenesten uansett hvilken enhet du kobler til ditt WiFi-nettverk. Det kan også hjelpe med å redusere antall nettverkskabler du bruker og gjøre det slik at du ikke trenger å leke med datamaskinens nettverksinnstillinger. Det spiller heller ingen rolle om datamaskinen din ikke er i nærheten av SmartTV-en.

DD-WRT-ruter

Du kan finne en fullstendig liste over kompatible rutere som du finner på DD-WRT-nettstedet, hvor du også kan finne informasjon om installering og konfigurering av DD-WRT. Og klikk på disse koblingene for guider om konfigurering av PPTP og OpenVPN.

Tomatruter

En fullstendig liste over kompatible rutere finner du på nettstedet for tomatruter, de har også informasjon om installasjon og konfigurering av tomat, og en guide for å sette opp OpenVPN.

5 beste VPN-er for Smart TV-brukere

Tittelbilde kreditt: Andrey_Popov / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me