Hvordan sette opp en VPN på Linux – En guide for å installere en VPN på Ubuntu, Kali og Mint

Hvis du vil konfigurere VPN-en din med Ubuntu, Kali eller Mint, er du på rett sted. I denne artikkelen er en enkel veiledning for å installere en VPN ved hjelp av Linux VPN GUI-er, Nettverksansvarlig og andre metoder.


Takket være populariteten fokuserer denne artikkelen på å installere en VPN på Ubuntu. Imidlertid gjelder de samme instruksjonene Linux Mint, Debian og Kali (som er basert på Debian), og bør gi nyttige retningslinjer for brukere av andre Linux-distros.

Lær mer om å være sikker på nettet

Hvis du vil vite mer om hvordan du kan sikre dataene dine, kan du sjekke veiledningene nedenfor:

 • De mest sikre Linux-distrosene - I denne guiden viser vi de to mest sikre Linux-distribusjonene der ute.
 • VPN-kryptering - Alt du trenger å vite om VPN-kryptering fra PPTP til OpenVPN.

Installer en VPNs tilpassede Linux-programvare

I de fleste operativsystemer er den enkleste måten å konfigurere en VPN å bruke en tilpasset programvare for en VPN-leverandør. Dette gjelder også i Linux, men svært få VPN-leverandører tilbyr en tilpasset Linux GUI-klient.

De eneste VPN-leverandørene jeg kjenner til å tilby VPN GUIer for Linux med hele spekteret av funksjoner som vanligvis finnes i Windows og macOS-programvare, er AirVPN og Mullvad .

Konfigurer en VPN på Linux kundeprogramvare

AirVPNs “Eddie” -klient støtter en rekke Linux-konfigurasjoner og er åpen kildekode.

Mullvads VPN-klient støtter Ubuntu (Debian), Fedora, Linux Elementary Freya og Arch Linux. Det er også åpen kildekode.

Installer en VPN på Linux

ExpressVPN tilbyr også en tilpasset Linux-klient, men den er bare kommandolinje og er ikke veldig fullt utstyrt. Det er tilgjengelig for Ubuntu, Fedora og Raspbian, men er ikke åpen kildekode.

OpenVPN For Linux via NetworkManager

Utenfor dedikerte klienter, er sannsynligvis den enkleste måten å installere og bruke OpenVPN på de fleste Linux-systemer via NetworkManager daemon.

Det er verdt å merke seg at AirVPN anbefaler å bruke NetworkManager “på grunn av flere, kritiske problemer.” Jeg har imidlertid ikke klart å etablere flere detaljer om dette, og de fleste VPN-er virker glade for å bruke det.

Installere OpenVPN i Ubuntu GNOME

 1. Registrer en konto hos din valgte VPN-leverandør.
 2. Last ned leverandørens .ovpn-konfigurasjonsfiler for servere du ønsker å koble til. Disse kan ofte lastes ned batch som en .zip-fil. I så fall må du pakke den av før bruk.

  I det siste likte ikke NetworkManager inline-sertifikater og nøkler. På grunn av dette anbefaler mange VPN-er å laste dem ned hver for seg. Men dette ser ikke lenger ut som nødvendig.

 3. Last ned og installer Ubuntu OpenVPN-pakker for NetworkManager ved å åpne et terminalvindu og skrive:

  sudo apt-get install nettverk-manager-openvpn-gnome

 4. Sjekk at OpenVPN er riktig installert ved å klikke på NetworkManager-ikonet i varslingslinjen.

  Installere en VPN på Ubuntu

  Gå deretter til VPN Off -> VPN-innstillinger -> VPN -> og klikk på + -knappen.

  sette opp en VPN på Ubuntu

  I boksen Legg til VPN skal du se et OpenVPN-alternativ. Hvis du ikke ser OpenVPN, må du starte PCen på nytt.

  Installer en VPN Ubuntu

 5. Forutsatt at du ser OpenVPN-alternativet, ikke klikk på det. Klikk på “Importer fra fil…” i stedet. Naviger til hvor du lastet ned .ovpn-filene og dobbeltklikk på en.

  Sette opp en VPN for Ubuntu

 6. En Legg til VPN-boks vises befolket av serverens VPN-innstillinger. Bare fyll ut brukernavn og passord og trykk "Legg til".
 7. VPN er nå satt opp. Jippi! For å starte det, gå til NetworkManager -> VPN av -> og velg serveren du vil koble til.

  Hvordan installere en Ubuntu VPN

OpenVPN direkte via Linux Terminal

I følge AirVPN er bruk av OpenVPN via Linux Terminal også sikrere enn å bruke NetworkManager, selv om jeg ikke har klart å bekrefte dette uavhengig eller avdekke detaljene.

Dessverre kan jeg ikke lage en generell konfigurasjonsveiledning for dette ettersom detaljene varierer for mye etter VPN og av hvilken smak av Linux du bruker. De fleste gode tilbydere har imidlertid guider.

Merk at hvis du bruker OpenVPN direkte, vil ikke DNS-forespørsler bli presset til VPN-leverandørens DNS-servere. IP-lekkasjer kan løses ved å endre resolvconf for å skyve DNS til VPNs DNS-servere.

Alternativt kan du manuelt konfigurere iptables-brannmuren slik at all trafikk (inkludert DNS-forespørsler) må gå via VPN-serveren. Dette vil i det minste sikre at alle DNS-forespørsler blir proxy av VPN-en din. Den vil også fungere som en drepsbryter.

Dokumentasjonen på VPNs nettsted kan gi deg ytterligere veiledning om disse problemene.

Konfigurer VPN for Linux manuelt ved hjelp av PPTP via NetworkManager

PPTP er ikke en sikker VPN-protokoll, så vi anbefaler generelt at du unngår den. NetworkManager kommer med PPTP-støtte "ut av boksen", men det kan gjøre PPTP til en nyttig "rask og skitten" løsning når sikkerhet ikke er høyt prioritert.

 1. Gå til Network Manager -> VPN-innstillinger. Klikk på + -ikonet ved siden av VPN-ruten -> Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP)

  sette opp en Ubuntu VPN

 2. Fyll ut PPTP-innstillingen gitt av VPN-en. Merk at disse innstillingene ikke er spesifikke for Linux, så du kan bruke generiske innstillinger eller innstillinger gitt for en annen plattform.

  Legg til en VPN til Ubuntu Linux

Konfigurer VPN manuelt for Linux ved hjelp av L2TP / IPsec

Som brukt i vår komplette VPN-krypteringsveiledning, er L2TP en tunnelprotokoll som ikke gir noen kryptering eller konfidensialitet for trafikk som passerer gjennom den, så den implementeres vanligvis med IPsec-autentiseringssuite (L2TP / IPsec).

Slik installerer du L2TP / IPsec for NetworkManager

NetworkManager-l2tp er en VPN-plugin for NetworkManager 1.2+ som inkluderer støtte for L2TP / IPsec.

For å installere, avbryt Terminal og skriv inn følgende kommandoer:

sudo add-apt-repository ppa: nm-l2tp / network-manager-l2tp

sudo apt-get oppdatering

sudo apt-get install nettverk-manager-l2tp

Du kan bli bedt om å installere flere binære filer (f.eks. For GNOME), i så fall går det videre. Start PCen din på nytt, og L2TP skal nå være aktivert i NetworkManager.

Installere en VPN L2TP PPTP

Oppsettet ligner veldig på å bruke PPTP (se over), bortsett fra at du må oppgi noen ekstra IPSec-autentiseringsdetaljer. Igjen, VPN-en din skal kunne tilby disse, og generiske innstillinger er fine.

Sette opp en VPN L2TP og IPsec

Oppdatering mai 2018: Det er for øyeblikket en feil i xl2tpd som kan kompromittere bruken av den med IPSec-protokollen. Problemet har allerede blitt løst i Fedora, så jeg forventer at det snart blir oppdatert i Ubuntu og Debian. Se her for detaljer og siste oppdateringer.

Konfigurer VPN manuelt for Linux ved hjelp av IKEv2

IKEv2 er en sikker og rask VPN-protokoll som raskt får popularitet med VPN-tjenester. Det støttes i Linux via strongSwan. strongSwan-pakker er tilgjengelige for de fleste versjoner av Linux, eller du kan kompilere det selv.

Slik installerer IKEv2 for NetworkManager. Du kan bygge dette fra kilden, eller Debian / Ubuntu-brukere kan åpne Terminal og gå inn:

sudo apt-get install nettverk-manager-strongswan

I bruk fungerer plugin-pluggen akkurat som L2PT NetworkManager-pluginen beskrevet ovenfor.

Bare skriv inn IKEv2-innstillingene som leveres av VPN-en (hvis den støtter IKEv2).

IKEv2 VPN for Linux

Hvordan teste en VPN for Linux

Hvis du bruker NetworkManager, lar du et lite nettverkslåsikon i varslingsfeltet øyeblikkelig vite at du er tilkoblet.

Hvordan teste en VPN på Linux

For ytterligere bekreftelse av at VPN er tilkoblet og fungerer som det skal, kan du kjøre en IP-lekkasjetest ...

Sjekk VPN for IP-lekkasjer

Når det er koblet til VPN (ved hjelp av hvilken metode som helst), er det lurt å sjekke om det er IP-lekkasjer.

Kontroller en Linux VPN for IP-lekkasjer

Eksemplet over viser en dårlig sak om IPv6-lekkasjer. IPv4 DNS-resultatet viser riktig at jeg er koblet til en VPN-server i USA, men nettstedet kan se den virkelige britiske IPv6-adressen min via både en vanlig DNS-lekkasje og WebRTC. Fail!

For mer informasjon om hvordan du holder deg trygg med en VPN i Storbritannia eller USA, sjekk guidene nedenfor:

 • VPN UK
 • VPN forente stater

Merk at IP-er til privat bruk - [RFCxxxx] bare er lokale IP-er. De kan ikke brukes til å identifisere en person eller enhet, og utgjør derfor ikke en IP-lekkasje.

Oppsett VPN for Linux: Konklusjon

Som med de fleste ting Linux, er ting aldri så lett som på mer mainstream-plattformer. Når det er sagt, selv uerfarne Debian / Ubuntu-brukere skal ikke ha noen problemer med å sette opp en VPN ved å bruke NetworkManager.

Bildekreditt: Av Profit_Image / Shutterstock.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me