Hvordan teste VPN ping

Med noen svært sjeldne unntak vil bruk av VPN ha en negativ innvirkning på internetthastigheten din. Tross alt må dataene dine reise videre når de blir dirigert via VPN-serveren, som også må behandle krypterings- og dekrypteringsbehovene til potensielt hundrevis av andre VPN-brukere.

Dette ytelsestapet blir ofte målt i forhold til hvordan VPN påvirker nedlastings- og opplastningshastigheter, men det er også en annen faktor i spillet: ping.

Hva er Ping?

Riktig nok er Ping et programvareverktøy som brukes til å måle pinghastigheter. I vanlig bruk refererer begrepet ping ofte direkte til pingraten selv, så for å unngå forvirring kapitaliserer vi alltid Ping-verktøyet og refererer til pingrater i små bokstaver i denne artikkelen.

Ping-verktøyet er tilgjengelig på nesten alle plattformer og måler tur-retur tiden det tar for en pakke med data å nå en server fra datamaskinen din og deretter sprette tilbake til datamaskinen din igjen.

I tillegg til rå ping-priser (minimum, maksimum og gjennomsnittlig tur-retur tid), rapporterer den detaljer som feil, pakke-tap og standardavvik fra gjennomsnittet.

Av disse tallene er den gjennomsnittlige pingfrekvensen (tur-retur-tid) i millisekunder (ms) sannsynligvis den mest nyttige for folk flest.

Pingfrekvensen kalles noen ganger også latens, og begrepene er synonyme. Og bare for å være klar, jo lavere pingrate (latenstid), jo raskere er serverens responstid. Så lave ping-priser er bra.

Hvorfor er ping et problem når du bruker en VPN?

Lave pingfrekvenser kan redusere belastningstider for nettsider, men i de fleste situasjoner vil du neppe merke forskjellen fra å bruke en VPN med mindre VPN-serveren er på den andre siden av planeten for deg.

Et bemerkelsesverdig unntak fra dette er imidlertid når du bruker en VPN for online spill. For å kunne reagere med lynrask presisjon i spill der personen med de raskeste refleksene er konge, krever spillere høye pingfrekvenser.

For disse menneskene kan en forsinkelse på bare millisekunder mellom å trykke på museknappen og handlingen som utføres på skjermen være et spørsmål om seier eller død.

Merk at pingfrekvenser påvirker responstiden, og derfor har liten effekt på strømming med en VPN, der båndbredde (som reflektert av nedlastningshastigheter) er en mye viktigere faktor.

Hvordan teste ping

 1. Bruker Ping

  Den enkleste måten å teste pingfrekvenser er ved å bruke Ping-verktøyet som følger med operativsystemet ditt. Du kan kjøre testen på hvilken som helst server IP-adresse eller URL - www.google.com er et populært alternativ, selv om vi bruker www.proprivacy.com!

  I Windows høyreklikker du på Start -> Kommandoprompt og skriv “ping [server]”.

  Kommandoprompt ping-verktøyet

  I macOS og Linux åpner du Terminal og skriver “ping [server]”. Testen vil fortsette å gå til du trykker på Ctrl + C for å stoppe den, på hvilket tidspunkt Ping vil vise statistikk fra testen.

  ping verktøyet mac

  Det er også mulig å kjøre Ping i macOSs nettverksverktøy. Gå til System - > Bibliotek -> Core ->applikasjoner -> Ping-fane.

  Ping test på mac

  Mobilbrukere kan teste ping ved hjelp av apper som Ping for Android og Ping for iOS.

 2. Ved hjelp av nettverktøy

  Nettsteder som ping-test.net tilbyr ping-testverktøy og speedtest.net inkluderer ping-rater i hastighetstestresultatene..

  Siden disse resultatene er formidlet av et nettsted, kan de ikke være så nøyaktige som en test utført direkte fra enheten din. Og de fleste vil bare tillate tester til forhåndsvalgte testservere.

  Ping-test på et ping-nettverktøy

  Nettverktøys bruk av grafiske grensesnitt kan imidlertid gjøre resultatene de kommer tilbake lettere å tolke. Skjermdumpen fra ping-test.net ovenfor viser for eksempel tydelig effekten avstanden har på pingfrekvensene (tester utført fra Storbritannia).

 3. Testing av ping i VPN-klienter

  Noen tilpassede VPN-apper kjører ping-tester til VPN-leverandørens servere. Dette er veldig nyttig når du bestemmer hvilken av leverandørens VPN-servere som skal kobles til.

  Ping-test i AirVPN-klient

  Det det imidlertid ikke gjør er å sammenligne ytelse når du bruker VPN til ytelse når du ikke bruker VPN i det hele tatt. Det er også verdt å huske at disse ping-resultatene kun er til VPN-serveren, og inkluderer ikke noe forsinkelse lagt til av den ekstra turen til målserveren og tilbake.

Hvordan teste VPN ping

For å teste VPN-pingtider, bare utfør en Ping-test når du er koblet til en VPN-server. Du kan sammenligne dette med ping-tider når du ikke bruker et VPN ved å kjøre en Ping-test med VPN slått av. Og du kan sammenligne pingtider når du er koblet til forskjellige VPN-servere ved å koble deg til hver i sin tur og kjøre en ping-test.

Ping-test i ledeteksten 2

Ping-resultater uten VPN (fra Storbritannia). Gjennomsnittlig latenstid = 18 ms.

ping-test i ledeteksten 3

Ping-resultater når du er koblet til en VPN-server i Nederland. Gjennomsnittlig latenstid = 29 ms.

ping-test i ledeteksten 4

Ping-resultater når du er koblet til en VPN-server i USA. Gjennomsnittlig latenstid = 110 ms. Som vi ser, gjør avstand en stor forskjell!

Hvis du er en spiller, bør du sjekke pingetider når du er koblet til favorittspillserveren (e).

Hvordan redusere ping

 1. Reduser avstanden som pakker må reise

  For å få best mulig ping-resultater når du bruker en VPN, er den generelle regelen å koble til en VPN-server så nær som mulig hvor målserveren (f.eks. Spillserveren din) er fysisk plassert.

  Problemer med serverbelastning og nettverk kan komplisere dette, men det er derfor du kanskje vil kjøre ping-tester på en rekke forskjellige servere..

  Hvis det er mulig, velger du alltid en målserver som er så nær din fysiske plassering som mulig.

 2. Bruk en raskere VPN-protokoll

  Som tommelfingerregel, er det nødvendig med sterkere VPN-kryptering som brukes, desto mer prosessorkraft er nødvendig for å kryptere og dekryptere den. Det er derfor mulig å redusere pingtider ved å ofre sikkerhet (noe som sjelden er et stort spørsmål når du spiller uansett).

  Du kan gjøre dette ved å endre VPN-protokollen som brukes, for eksempel til PPTP. Fra raskeste til tregeste er de viktigste VPN-protokollene:

  1. PPTP
  2. L2TP / IPsec
  3. IKEv2
  4. OpenVPN (UDP er raskere enn TCP, og AES-218 er raskere enn AES-256).
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me