Hvordan være trygg med Bitcoin

Uunngåelig har økningen i verdien av bitcoin gitt fødsel til en helt ny nettkriminalitetsindustri. Online kriminelle retter seg mot naive internettbrukere i et forsøk på å få dem til å miste Bitcoins.Bitcoin Security Small


Denne artikkelen lister opp de mest populære svindel-relaterte svindelene som hjelper deg med å skille kornet fra agnet når du arbeider med Bitcoin-transaksjoner.

Falske Bitcoin-utvekslinger

Når du støter på en annonse som lover å selge Bitcoins til en lav pris, må du være oppmerksom på at den kan prøve å lokke deg til et useriøst nettsted for cryptocurrency Exchange. Den viktigste tingen å se på når du besøker en utvekslingstjeneste er om den benytter seg av HTTPS. Hvis nettadressen begynner med HTTPS, indikerer den at alle interaksjoner mellom nettleseren din og tjenesten er kryptert og ganske sikre. I tilfelle det er HTTP, er det farlig å bruke denne typen utveksling.Falske Bitcoin-utvekslinger

Et annet tegn på en falsk tjeneste er PayPal-til-BTC-utvekslingssvindel. Slike nettsteder tilbyr et nettskjema for deg å skrive inn PayPal-e-posten din og summen av pengene du planlegger å bruke. Etter det vises en QR-kode for å bekrefte transaksjonen. I stedet for å motta Bitcoins, får du imidlertid PayPal-kontoen din stjålet.

Rogue Bitcoin lommebøker

Det er litt vanskeligere å gjenkjenne useriøse Bitcoin-lommebøker, siden det primære målet med enhver lommebok er å lagre BTC i stedet for å handle den. Dermed er ikke denne typen svindel generelt rettet mot umiddelbare økonomiske gevinster. Faktisk søker de ofte å lure deg til å installere skadelig programvare som kan stjele sensitive data.Rogue Bitcoin lommebøker

For å identifisere falske lommebøker, må du være på utkikk etter mistenkelige kjennetegn. Spør folk du stoler på om de har brukt tjenesten før. Sjekk anmeldelser og score online.

Hvis Bitcoin-lommeboken er et program for nedlasting, kan du undersøke den for risikofylt kode. Nettsteder som VirusTotal kan skanne programvarebinarier for kjente infeksjoner ved å bruke to dusin antivirus samtidig.

phishing

Phishing er sannsynligvis den mest utbredte svindelen i online verden. Målet med dette, i forhold til Bitcoin, er å få deg til å besøke et useriøst nettsted kamuflert som en kjent og legitim tjeneste. Ved å besøke pseudotjenester risikerer du ikke bare å miste Bitcoins, men ha alle dine sensitive data kompromittert, sammen med identiteten din stjålet.Krypto phishing

Den ondsinnede e-postmeldingen om phishing kan se ut som om det stammer fra en sentral- eller lommeboktjeneste du bruker. Cyber-skurkene kunne ha skaffet deg dine personlige detaljer etter et big data-brudd som det beryktede Yahoo-hacket.

Den generelle retningslinjen er å unngå å klikke på hyperkoblinger i e-postmeldinger. En ondsinnet hyperkobling kan virke helt ekte. Den bruker flere omdirigeringstrinn for å endelig bringe deg til nettstedet som kontrolleres av hackere. For å holde deg borte fra denne faren, skriv inn nettadresser direkte i nettleseren din eller bruk bokmerkene.

Du bør også henvende deg til e-postvedlegg med vedlegg ofte levere virus som ransomware.

Svindlere kan også bruke nettannonser eller svart SEO for å lede deg til å besøke en falsk Bitcoin-utveksling eller lommebok mens Googling-termer som "Kjøp Bitcoin" eller "Bitcoin-bytte." Booby-fangede nettsteder vil ofte vises blant de beste søkeresultatene. Igjen, bruk VirusTotal for å sjekke om nettsteder er trygge.

Bitcoin Ponzi-ordninger

Enkelte nettsteder foreslår fristende BTC-avtaler. De ser for gode ut til å være sanne. Det er fordi de er det. Basert på påstandene deres, kan du øke BTC-en to ganger allerede dagen etter. Dette er et typisk Ponzi-opplegg. Så snart du sender din Bitcoin, er sannsynligheten for at du får til og med den første mengden tilbake veldig lav.Bitcoin Ponzi-ordninger

Slike nettsteder inkluderer vanligvis henvisningsprogrammer som lar medlemmene tjene litt penger på nye kundeemner. Som sådan skal en henvisningskobling i nettadresser på sosiale medier fungere som et advarselstegn. Henvisningskoblinger ser slik ut: website.com/?ref=826.

Cloud Mining False Promises

Cloud mining relaterer seg til en modell der enkeltpersoner grupperer seg og setter inn penger for å leie Bitcoin-gruvedrift. Denne ideen er flott og helt legitim. Imidlertid lanserer skurker svindelene sine for å tiltrekke interesserte og til slutt gi lavere avkastning på investeringen, i stedet for å holde løftene.Cloud Mining False Promises

Se nøye på mulige indikatorer for risiko for å unngå svindeldrift. Hold deg unna tjenester som markedsføres via henvisningskoblinger. Sørg for at nettstedet er åpent og ærlig når det gjelder hvilket basseng som er ansatt for gruvedrift, hvem som driver det og hvor mye inntekt du kan få. En profesjonell tjeneste vil vanligvis inneholde et dashbord for å styre prosessen og overvåke alle operasjoner.

Personlige tyverier

Bitcoin-tyveri strekker seg forbi den elektroniske verdenen. Med ny lovgivning og kontroll over handel med cryptocurrency-handel i visse deler av kloden, kan innbyggere ha problemer med å kjøpe og selge Bitcoins på vanlig måte. Disse utfordringene har stimulert Bitcoin-økonomien til å begynne å migrere offline. Næringsdrivende begynner å møte ansikt til ansikt for å gjennomføre utveksling.I personhandel tyverier

En rekke tilfeller viser hvor risikabel peer-to-peer Bitcoin-utveksling kan være. I april 2017 ble en gründer fra India ranet da han prøvde å kjøpe BTC til en attraktivt lav pris. Han møtte de antatte forhandlerne på et kjøpesenter. Crooksene bortførte og ranet ham.

Leksjonen du kan lære av denne typen offline-kriminalitetshendelser er at det er best å avstå fra å møte ukjente personer for å bytte BTC, spesielt når du bærer store summer..

Bitcoin Security: Konklusjon

Verden til Bitcoin vokser. Hvis du planlegger å være en del av det, forhåpentligvis, vil trinnene ovenfor hjelpe deg å holde deg trygg og sikker mens du handler og bruker BTC.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me