Hvorfor det er vigtigt at beskytte din IP-adresse

Hvis du er ny på virtuelle private netværk (VPN'er), kan du undre dig over, hvorfor du nøjagtigt har brug for at skjule din IP-adresse. Du kan blive tilgivet for at tænke: "Hvad er den største ting - det er bare et tal."


Det er sandt, at en IP-adresse kun er en række tal, men disse numre er unikke for dig. Uden din unikke IP-adresse ville websteder ikke være i stand til at dirigere trafik til dig. Desværre betyder den måde, IP-adresser fungerer, også at de kan afsløre din placering.

I denne artikel forklarer vi alt, hvad det er muligt at gøre med en IP-adresse. Vi vil se på, hvordan IP'er bruges oftest, og under hvilke omstændigheder er det vigtigt at beskytte din IP med en VPN.

IP-adressesporing

Som vi allerede har nævnt, vises din IP-adresse hver gang du besøger et websted og logges normalt. Ved at holde øje med IP-adresser er virksomheder i stand til at opbygge profiler for deres kunder. De ved, om det er din første gang på webstedet, eller hvis du er en gentagne kunde, hvad du har købt ved tidligere lejligheder, og ved ekstrapolering, hvad du måtte ønske dig i fremtiden.

Så når du besøger et websted, køber noget eller bare søger efter noget på Google - logges din IP-adresse. IP-adresser er derfor en vigtig måde for websteder at spore brugere online, selvom de også bruger en række andre luske taktikker.

Ud over Google og de websteder, du besøger, sporer din internetudbyder ofte også din browseshistorik og opbevarer den ved siden af ​​din IP-adresse.

IP-adressebillede

Obligatorisk datalagring

I nogle lande, såsom Det Forenede Kongerige eller Australien, skal webbrowsinghistorier gemmes af ISP'er på regerings vegne. I USA er dette ikke obligatorisk, men internetudbydere lagrer webbrowsinghistorik ved siden af ​​IP-adresser alligevel, da loven tillader dem at sælge disse data til tredjepart.

Hvad du gør online kan bruges til at foretage detaljerede konklusioner om dig. Derfor sælger virksomheder ofte data bundet til din IP-adresse til marketingfirmaer. Resultatet er, at flere og flere mennesker kan få adgang til dine data og finde ud af ting om dig.

Canadiske personlige kommissærskontor

For at se, hvor meget data der kan udvindes fra en enkelt IP-adresse, finansierede den canadiske privatkommissærs kontor (OPC) en undersøgelse. Forskere brugte en søgemaskine til at konstatere, at der var adgang til følgende websteder og tjenester fra en bestemt IP-adresse:

  • Juridisk rådgivning relateret til forsikringsret og retssager om personskade
  • En bestemt religiøs gruppe
  • Fitnesswebsteder
  • Online fotodeling
  • Revisionshistorikken for en Wikipedia-post
  • Et websted, der vedrører seksuelle præferencer

Detaljer som dem, der er opdaget ovenfor, giver mulighed for at oprette en meget specifik og detaljeret profil om en person. Mest bekymrende? Disse detaljer kan bruges til at foretage sekundære konklusioner. Man behøver kun at forstå niveauet for personlige konklusioner, der kan udledes ved at analysere en persons Facebook "lide" for at indse, hvor invasive disse praksis er.

Spørgsmål Mark Trust Fbi

Hvad kan en person finde ud af om mig fra min IP?

Enhver, der har din IP-adresse, kan bruge den til at finde ud af, hvem din internetudbyder er. Derudover kan de nemt finde ud af din omtrentlige placering (region / by / by). Dette skyldes, at internetudbydere har en tendens til at tildele blokke af IP'er til de samme områder for at lette. Med nok indsats er det endda muligt at finde ud af den fysiske adresse for en bestemt IP-adresse ved at kommunikere med internetudbyderen.

ISP'er er dog (sædvanligvis) sandsynligvis ikke en del med dine personlige data, medmindre du har begået en forbrydelse. Når det er sagt, har Trump-administrationen i USA gjort det lovligt for internetudbydere at sælge historien om webbrowsing til tredjepart. Dette gør det muligt, at dine poster muligvis kan købes af en tilfældig tredjepart.

Så hvor længe varer disse ISP-poster? I Australien skal internetudbydere gemme historien om webbrowsing i to år, mens i Storbritannien varer obligatorisk datalagring i 12 måneder. I USA, hvor internetudbydere har tilladelse til at tjene penge på sådanne poster, kunne de hænge rundt på ubestemt tid.

Varer en IP for evigt?

Det meste af tiden er IP-adressen, der er tildelt dig af din internetudbyder, ikke fast. De fleste internetudbydere uddeler dynamiske IP'er fra en pulje med adresser. Dette betyder, at de kun er midlertidige. Under nogle omstændigheder kan det være nok at slå din router til at tildele dig en ny IP fra poolen.

På trods af dette er din dynamiske IP altid kendt af din internetudbyder. Så selvom du automatisk får tildelt en ny IP-adresse (den udføres på først til mølle-basis), registreres dine webbrowsingvaner stadig af din internetudbyder.

Målrettede annoncer

Målrettet annoncering med en IP-adresse

At opbygge en detaljeret brugerprofil fra IP-adresser er ikke en nøjagtig videnskab. Dynamiske adresser ændres, når de tildeles igen, og et antal mennesker deler ofte en enkelt IP-adresse. For eksempel har hvert hjem normalt en enkelt IP-adresse, der deles af en familie med en bred vifte af interesser. Dette gør målretning af annoncer baseret på IP-adresser noget ineffektivt.

På trods af dette har du måske bemærket, at efter at din partner, ven eller familiemedlem har søgt efter noget - som ure eller håndtasker - du også modtager reklame for disse produkter på dine enheder. Dette skyldes IP-adressemålrettet annoncering.

IP-målrettet annoncering bruges også til at udføre placeringsbevidst annoncering. Dette sikrer, at du kun ser annoncer for ting tæt på, hvor du bor. Det er også værd at bemærke, at målrettede annoncer bruger en masse andre sporingsmetoder.

Ip P2P

Hvorfor du har brug for at skjule din IP-adresse, hvis du BitTorrent

Hvis du bruger en BitTorrent-klient til at downloade piratkopieret indhold, er det let for en copyright-indehaver at se din IP-adresse, da peers altid kan se IP-adressen for andre peers, der downloader det samme indhold. Indehaveren af ​​ophavsretten kan derefter blot bede din internetudbyder om at identificere brugeren af ​​denne IP på det tidspunkt, hvor overtrædelsen fandt sted, så du får problemer.

Juridiske firmaer, der arbejder på vegne af indehavere af ophavsret, vides at sende bøder til personer, som de mener har piratkopieret indhold via P2P. For eksempel brugte ACS Law IP-adresser til at binde enkeltpersoner til ulovlige downloads. Advokatfirmaet sendte breve med krav om op til $ 500 erstatning på vegne af ophavsretsindehavere.

Af denne grund anbefales det at beskytte dig selv med en VPN, hvis du agter at downloade via P2P.

Hacking af IP-adresse

Behøver jeg at bekymre mig om, at hackere kender min IP-adresse?

I det store og hele er svaret på dette spørgsmål et nej. Der er dog særlige omstændigheder, når det at vide, at din IP-adresse kan være nok til, at nogen kan hacke dig. Hvis du har et forældet operativsystem (OS), ingen firewall og / eller ingen antivirus, kan det tænkes, at nogen kunne forsøge at hacke dig.

Hvis du har et opdateret system, er det på den anden side sandsynligt, at du allerede er nødt til at blive inficeret med malware eller en virus for at en hacker kan angribe dig. I dag er der utallige sårbarheder, malware til routere og endda hardwaresårbarheder, der kan udnyttes. Af denne grund er det generelt aftalt, at det er fordelagtigt at skjule din rigtige IP-adresse, når du bruger internettet.

Kan hackere angribe min IP-adresse, hvis jeg BitTorrent?

Når du downloader via P2P ved hjælp af en BitTorrent-klient, opretter du direkte forbindelse til et antal computere over hele verden. Det er muligt, at du under denne proces kan oprette forbindelse til en ondsindet peer, der hører til en hacker.

Hvis du er inficeret med en virus, som en hacker ved, hvordan man udnytter, du har åbne porte, kører et forældet operativsystem eller ikke har nogen firewall, er det muligt, at hackeren kan angribe dig. Her er et eksempel på, at en IP bruges til at hacke en fjerncomputer ved hjælp af Kali.

Af denne grund er det generelt klogt at skjule din IP-adresse fra BitTorrent-peers med en VPN.

Hvad kan nogen gøre med min IP-adresse - Konklusion

De ting, du gør online fra din IP-adresse, kan til sidst knyttes til dig (eller den person, der betaler din internetregning). Selvom hacking med en IP-adresse alene er meget usandsynligt - er det ikke uhørt. Så det er værd at beskytte dig selv ved at skjule din IP.

En VPN giver dig mulighed for at skjule din rigtige IP-adresse fra de websteder, du besøger for at forhindre dem i at spore dig og oprette en profil på dig. Det forhindrer også din internetudbyder i at være i stand til at holde øje med, hvad du gør online. En VPN er en ekstremt overkommelig måde at forbedre både din online sikkerhed og digitale privatliv.

Titelbillede kredit: Imilian / Shutterstock.com

Billedkreditter: FlashMovie / Shutterstock.com, WEB-DESIGN / Shutterstock.com, Rawpixel.com/Shutterstock.com, Profit_Image / Shutterstock.com, Gorodenkoff / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me