Hvorfor det er viktig å beskytte IP-adressen din

Hvis du er ny på Virtual Private Networks (VPN), lurer du kanskje på hvorfor du akkurat trenger å skjule IP-adressen din. Du kan bli tilgitt for å tenke: "Hva er den store saken - det er bare et tall."


Det er sant at en IP-adresse bare er en haug med tall, men disse tallene er unike for deg. Uten din unike IP-adresse, ville nettsteder ikke kunne rute trafikk til deg. Dessverre betyr måten IP-adresser fungerer også at de kan avsløre plasseringen din.

I denne artikkelen vil vi forklare alt det er mulig å gjøre med en IP-adresse. Vi vil se på hvordan IP-er brukes oftest, og under hvilke omstendigheter er det viktig å beskytte IP-en din med en VPN.

IP-adressesporing

Som vi allerede har nevnt, blir IP-adressen din hver gang du besøker et nettsted, og logges vanligvis. Ved å holde oversikt over IP-adresser, er selskaper i stand til å bygge profiler for kundene sine. De vet om det er din første gang på nettstedet, eller om du er en gjentatt kunde, hva du har kjøpt ved tidligere anledninger, og ved ekstrapolering, hva du måtte ønske deg i fremtiden.

Så når du besøker et nettsted, kjøper noe eller bare søker etter noe på Google - blir IP-adressen din logget. IP-adresser er derfor en viktig måte for nettsteder å spore brukere på nettet, selv om de også bruker en rekke andre lure taktikker.

I tillegg til Google og nettstedene du besøker, sporer Internett-leverandøren din (ISP) også ofte nettleserloggen din og oppbevarer den ved siden av IP-adressen din.

IP-adressebilde

Obligatorisk oppbevaring av data

I noen land, for eksempel Storbritannia eller Australia, må nettleserhistorikk lagres av ISP-er på vegne av regjeringen. I USA er dette ikke obligatorisk, men Internett-leverandører lagrer nettleserhistorikk ved siden av IP-adresser uansett, da loven tillater dem å selge disse dataene til tredjepart.

Hva du gjør på nettet kan brukes til å lage detaljerte konklusjoner om deg. Det er grunnen til at firmaer ofte selger data knyttet til din IP-adresse til markedsføringsfirmaer. Resultatet er at flere og flere kan få tilgang til dataene dine og finne ut av ting om deg.

Kanadiske personvernkommisjonskontor

For å se hvor mye data som kan utvinnes fra en enkelt IP-adresse, finansierte den kanadiske personvernkommisjonens kontor (OPC) en studie. Forskere brukte en søkemotor for å sikre at følgende nettsteder og tjenester hadde blitt tilgang til fra en spesifikk IP-adresse:

  • Juridisk rådgivning knyttet til forsikringsrett og rettstvist mot personskader
  • En spesifikk religiøs gruppe
  • Treningsnettsteder
  • Online fotodeling
  • Revisjonshistorikken til en Wikipedia-oppføring
  • Et nettsted som gjelder seksuelle preferanser

Detaljer som de som er oppdaget ovenfor gjør det mulig å opprette en veldig spesifikk og detaljert profil om en person. Mest urolig? Disse detaljene kan brukes til å lage sekundære konklusjoner. Man trenger bare å forstå nivået av personlige konklusjoner som kan trekkes ut ved å analysere noen Facebook “liker” for å innse hvor inngripende disse praksisene er.

Spørsmål Mark Trust Fbi

Hva kan en person finne ut om meg fra IP-en?

Alle som har IP-adressen din kan bruke den til å finne ut hvem din ISP er. I tillegg kan de enkelt finne ut din omtrentlige beliggenhet (region / by / by). Dette er fordi Internett-leverandører har en tendens til å tildele blokker med IP-er til de samme områdene for enkelhets skyld. Med nok innsats er det til og med mulig å finne ut den fysiske adressen til en spesifikk IP-adresse ved å kommunisere med Internett-leverandøren.

Imidlertid er det ikke sannsynlig at Internett-leverandører vil skille seg ut med dine personopplysninger med mindre du har begått en forbrytelse. Når det er sagt at Trump-administrasjonen i USA har gjort det lovlig for Internett-leverandører å selge nettleserhistorier til tredjepart. Dette gjør det mulig at postene dine kan bli kjøpt av en tilfeldig tredjepart.

Så hvor lenge varer disse ISP-postene? I Australia må Internett-leverandører lagre nettleserhistorikken i to år, mens i Storbritannia varer obligatorisk dataoppbevaring i 12 måneder. I USA, der ISP-er har lov til å tjene penger på slike poster, kan de henge rundt på ubestemt tid.

Varer en IP for alltid?

Det meste av tiden er ikke IP-adressen tildelt av ISP-en din. De fleste Internett-leverandører deler ut dynamiske IP-adresser fra et utvalg av adresser. Dette betyr at de bare er midlertidige. Under noen omstendigheter kan det være nok å slå av ruteren for å tilordne deg en ny IP fra bassenget.

Til tross for dette, er din dynamiske IP alltid kjent for Internett-leverandøren. Så selv om du automatisk får tildelt en ny IP-adresse (den gjøres fra før til mølla-basis), registreres nettleservanene dine fortsatt av Internett-leverandøren.

Målrettede annonser

Målrettet annonsering med en IP-adresse

Å bygge en detaljert brukerprofil fra IP-adresser er ikke en eksakt vitenskap. Dynamiske adresser endres når de blir tildelt på nytt, og mange mennesker deler ofte en enkelt IP-adresse. Hvert hjem har for eksempel vanligvis en enkelt IP-adresse som er delt av en familie med et mangfoldig interessespekter. Dette gjør målretting av annonser basert på IP-adresser noe ineffektive.

Til tross for dette, har du kanskje lagt merke til at etter at din partner, venn eller familiemedlem har søkt etter noe - som klokker eller håndvesker - også får du annonsering for disse produktene på enhetene dine. Dette er på grunn av IP-adressemålrettet annonsering.

IP-målrettet annonsering brukes også til å utføre stedsbevisst annonsering. Dette sikrer at du bare ser reklame for ting i nærheten av der du bor. Det er også verdt å merke seg at målrettede annonser bruker mange andre sporingsmetoder.

Ip P2P

Hvorfor du trenger å skjule IP-adressen din hvis du BitTorrent

Hvis du bruker en BitTorrent-klient for å laste ned piratkopiert innhold, er det enkelt for en opphavsrettsinnehaver å se IP-adressen din, da jevnaldrende alltid kan se IP-adressen til andre jevnaldrende laster ned det samme innholdet. Opphavsrettsinnehaveren kan da ganske enkelt be Internett-leverandøren din om å identifisere brukeren av denne IP-en på det tidspunktet lovbruddet fant sted, slik at du får problemer.

Advokatfirmaer som jobber på vegne av rettighetshavere er kjent for å sende ut bøter til personer som de mener har piratkopiert innhold via P2P. For eksempel brukte ACS Law IP-adresser for å binde enkeltpersoner til ulovlige nedlastinger. Advokatfirmaet sendte ut brev som krevde opp til $ 500 erstatning på vegne av rettighetshavere.

Av denne grunn er det sterkt tilrådelig å beskytte deg selv med en VPN hvis du har tenkt å laste ned via P2P.

Hacking av IP-adresse

Må jeg bekymre meg for at hackere vet IP-adressen min?

I det hele tatt er svaret på dette spørsmålet et nei. Imidlertid er det spesifikke omstendigheter når det å vite at IP-adressen din kan være nok til at noen kan hacke deg. Hvis du har et utdatert operativsystem (OS), ingen brannmur og / eller ingen antivirus, kan det tenkes at noen kan prøve å hacke deg.

Hvis du har et oppdatert system, derimot, er det sannsynlig at du allerede trenger å bli infisert med malware eller et virus for at en hacker kan angripe deg. I dag er det utallige sårbarheter, malware for rutere og til og med maskinvaresårbarheter som kan utnyttes. Av denne grunn er det generelt enighet om at det er gunstig å skjule din virkelige IP-adresse når du bruker internett.

Kan hackere angripe IP-adressen min hvis jeg BitTorrent?

Når du laster ned via P2P ved hjelp av en BitTorrent-klient, kobler du direkte til en rekke datamaskiner rundt om i verden. Det er mulig at du i løpet av denne prosessen kan koble deg til en ondskapsfull jevnaldrende som tilhører en hacker.

Hvis du er smittet med et virus som en hacker vet å utnytte, du har åpne porter, kjører et utdatert OS eller ikke har noen brannmur, er det mulig at hackeren kan angripe deg. Her er ett eksempel på at en IP brukes til å hacke en ekstern datamaskin ved hjelp av Kali.

Av denne grunn er det generelt lurt å skjule IP-adressen din fra BitTorrent-jevnaldrende med en VPN.

Hva kan noen gjøre med IP-adressen min - Konklusjon

Tingene du gjør online fra IP-adressen din, kan til slutt knyttes til deg (eller personen som betaler internettregningen). Selv om hacking med en IP-adresse alene er svært usannsynlig - er det ikke uhørt. Så det er verdt å beskytte deg selv ved å skjule IP-en din.

En VPN lar deg skjule din virkelige IP-adresse fra nettstedene du besøker for å hindre dem i å spore deg og opprette en profil på deg. Det forhindrer også at Internett-leverandøren din kan holde oversikt over hva du gjør online. En VPN er en ekstremt rimelig måte å forbedre både din online sikkerhet og digitale personvern.

Tittelbilde: Imilian / Shutterstock.com

Bildekreditter: FlashMovie / Shutterstock.com, WEB-DESIGN / Shutterstock.com, Rawpixel.com/Shutterstock.com, Profit_Image / Shutterstock.com, Gorodenkoff / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me