Infographic: Hvordan påvirker NSA-spionasje deg?

Overvåkning fra myndighetene har vært en hurtigknapper i Amerika de siste årene, og med god grunn. Ikke bare påvirker NSA-spionasje tech-giganter, internasjonale samfunn og verdensledere, men det rammer nesten hver eneste borger-i-mølle også.

Inkludert, sannsynligvis, deg.

Ja du.

Hvordan, spør du?

Hvordan spionerer NSA på deg

Legg til denne infografien på nettstedet ditt ved å bruke koden nedenfor:

Hvordan spionerer NSA på deg
Infographic av https://proprivacy.com

NSA spionerer på telefonsamtaler og tekstmeldinger

NSAs metadatasamling av innenlandske telefonregistrer, ellers kjent som Patriot Act, er dens påstand om berømmelse, og er en av de første store avsløringer brakt fram av Glenn Greenwald og The Guardian.

Den amerikanske offentligheten fikk glede av nyheten om at NSA hver dag, uten autorisasjon, samlet inn milliarder av tekstmeldinger, enhetsplasseringer og samtaleinformasjon, for eksempel identifisering av både innringere og mottakere - først og fremst ikke den tiltenkte mål, men av uskyldige Amerikanere hvis data ble feid opp i søket.

Mange tror at NSA, tre år etter, hadde satt en stopper for sin store samling av telefonposter.

Det har det ikke.

Mens den kontroversielle paragraf 215 i patriotloven ble trukket tilbake 1. juni 2015 - som ble byttet ut for en endret versjon kalt USAs frihetslov 2. juni - erstattes den med lovlige smutthull som gjør det mulig å løse de nye lovene og fortsette å snuse på amerikanere i massevis, skulle de ønske det.

Og du vet at de gjør det.

NSA spionerer på e-post, chat og nettleserhistorikk

Kort tid etter å ha avslørt eksistensen av patriotloven, introduserte Greenwald verden til XKEYSCORE, et NSA-verktøy som samler inn data om nesten alt som en bruker gjør på internett.

IP-adresser, e-post, surfehistorikk, nettleserkaker, nettprat, stemmesamtaler, bilder, Skype-økter, brukernavn og passordpar, sosiale medieaktiviteter, loggede tastetrykk ... alt det og mer er samlet i det vidtrekkende NSA internettovervåkningsprogram, hvis over 700 servere over hele verden samler inn 20+ terabyte med data per dag.

I likhet med patriotloven er XKEYSCORE “ment” for å spore utenlandske mål. Imidlertid, når en amerikaner kommuniserer med noen i et annet land, blir de merket i databasen som deltakende i utenlandsk til utenlandsk kommunikasjon, og kan ha deres personlige online data søkt sans-garanti.

NSA-spionering kan identifisere dine venner, familie og sosiale nettverk

Ved å bruke dataene som er samlet inn fra de nevnte Patriot Act- og XKEYSCORE-programmene, kan NSA enkelt sette sammen sofistikerte grafer over amerikanernes sosiale krets, inkludert identifisering av deres kollegaer og kolleger, deres reisefølge, deres beliggenhet og andre svært private detaljer.

For å lage disse grafene, høster NSA informasjon fra ting som bankkoder, Facebook-profiler, passasjerlogger, medisinsk forsikringsinformasjon, velgerregistreringsruller, GPS-posisjonsdata og skatte- og eiendomsregister.

De kan til og med bygge sosiale nettverksprofiler bare ved å bruke spørsmål som “travles With, hasFather, sentForumMessage, hire” når de skurer databasene sine.

Mens fokus igjen er på utenlandske mål, er det ingen grenser for antall uskyldige amerikanere som har havnet i kontaktkjeden til en person eller organisasjon av interesse.

NSA overvåker dine økonomiske transaksjoner og kredittkortkjøp

Telefon- og internettleverandører er ikke de eneste organisasjonene som driver med NSA. I tillegg til telefonregistrene og nettbruken, blir også bankkontoer og kredittkort enkelt overvåket og tilgang uten garanti.

En filial av NSA kalt Follow the Money (FTM) samler informasjon fra transaksjonsnettverkene til mer enn 25 000 finansfirmaer, inkludert banker, kasinoer og bankoverføringsbyråer. Den lagrer deretter denne informasjonen i en NSA-databank kalt Tracfin, som huser millioner av poster.

Omtrent 84% av disse dataene er beregnet å komme fra kredittkorttransaksjoner.

VISA hevder at de "ikke er klar over noen uautorisert tilgang til [deres] nettverk" og at de "bare gir transaksjonsinformasjon som svar på en stevning eller annen gyldig juridisk prosess", men NSA-presentasjoner som er lekket av Snowden antyder sterkt annet.

Faktisk overskrider NSAs hamstring av finansiell informasjon så mange grenser at til og med deres britiske kollega og hyppige samarbeidspartner, GCHQ, er bekymret for handlingen, og innrømmer at mye av den "rike personlige informasjonen" samlet "ikke handler om [deres] mål ”.

NSA kan få tilgang til ditt personlige webkamera

Selv om det ikke er bekreftet om NSA utfører slik praksis selv (selv om det virker veldig sannsynlig), har de tilgang til webkamera-bildene som er tilgjengelige i databasene til dens partner-i-overvåkning, GCHQ, som er kjent snoopere av Yahoos datamaskinkameraer.

Kodenavnet Optic Nerve startet programmet i 2008 og rapporteres å ha fortsatt vært aktivt i 2012. Selv om det er usikkert om det fortsatt er i drift, er det de klarte å samle i den tidsperioden bekymringsfullt, med over 1,8 milliarder webkamerabilder av Yahoo-kunder over hele verden samlet inn i en seks måneders periode alene.

Optisk nerve var opprinnelig ment for å bli brukt til eksperimenter i automatisert ansiktsgjenkjenning, for å overvåke eksisterende mål og for å oppdage nye. I stedet lagret de ett bilde hvert femte minutt fra feeds - mellom 3% og 11% av dem var seksuelt eksplisitte bilder av uskyldige brukere.

Sparkeren? Du måtte bare ha et brukernavn som ligner et kjent mål for å bli et nytt mål, og det er ingen britisk lov som fjerner innenlandske borgere eller borgere fra land som er en del av Five Eyes-alliansen - som inkluderer USA - fra søket. og databaser.

NSA overvåker kommunikasjonen mellom online spillere

Skulle det komme som noen overraskelse at ikke engang ufarlige online tidsfordriv som MMORPGs er trygge fra NSAs nysgjerrige øyne?

Svaret er nei, det skal ikke.

I troen på at terrornettverk kan bruke online-spill for å kommunisere i det skjulte, utfører NSA overvåkning og samler inn data fra millioner av brukere over hele verden fra virtuelle spillservere, inkludert brukerplassering, identitet og aktivitet som tale- og tekstpratlogger..

Så, ja, tiden din til å spille World of Warcraft, Second Life, Xbox Live og lignende lagres og logges av NSA. Pokker, den søte alven du har snakket med kan til og med være en NSA-agent.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me