Lag din egen personlige VPN med Hamachi

Noen ganger er ikke kommersielle VPN-er ideelle, og du vil lage din egen VPN-tjeneste.

I denne guiden skal jeg vise deg hvordan du bruker Hamachi og Privoxy til å lage din egen private og personlige VPN.

Før jeg dykker inn i det, la oss imidlertid utforske fordeler og ulemper ved å lage din egen VPN-tjeneste ved å bruke Hamachi.

Hvorfor du bør opprette ditt eget VPN

VPN ble imidlertid opprinnelig utviklet hovedsakelig for å tillate forretningsansatte å logge seg inn på selskapets servere sikkert når de er borte fra kontoret:

Bruker [-> ISP ->] bedriftsserver.

Det er mulig å sette opp en datamaskin slik at den fungerer som en VPN-server. Tillater deg å sikkert logge inn på hjemme-datamaskinen på en sikker måte, og få tilgang til internett via sin IP-adresse:

Bruker [-> ISP ->] hjemme-datamaskin -> ISP -> internett. (trafikk i parentes [] er kryptert)

Fordeler med VPN hjemme

  • Gratis - det er ikke nødvendig å betale for en tredjeparts VPN-tjeneste
  • Sikrer internettforbindelsen din når du bruker offentlige WiFi-hotspots
  • Kan eksternt og sikkert få tilgang til innhold på datamaskinen din, og streame filmer, musikk osv. Til en ekstern enhet
  • Hjemme-datamaskinen fungerer som en fullmektig. Dette er flott for tilgang til geobegrensede webtjenester når du er borte fra hjemmet. Det kan også være et veldig effektivt antisensurverktøy hvis brukeren er i et restriktivt land. Imidlertid trenger du en venn som er villig til å sette opp en hjemmeserver i et mindre restriktivt land.

Land som Kina, og for geobegrensede tjenester, for eksempel hvis du ville se Hulu utenfor USA, ville du trenge en VPN. Et privat VPN-hjem er også bra for å omgå skolestudier, høyskoler eller arbeidsbegrensninger. For informasjon om en Kina VPN se vår beste guide for VPN for Kina.

Ulemper med VPN hjemme

  • Hjemme-datamaskinen fungerer som en proxy - du får tilgang til internett gjennom hjemmedatamaskinens IP-adresse slik at all internettaktivitet lett kan spores til den adressen. Dette betyr også at du ikke bare kan endre den tilsynelatende plasseringen din (f.eks. Til et annet land).
  • Selv om forbindelsen mellom din eksterne datamaskin og hjemme-VPN-serveren er kryptert, er ikke den utgående internettforbindelsen hjemme. Dette betyr at Internett-leverandøren din (og alle andre som ser på) enkelt kan overvåke internettaktiviteten din.
  • Du må beholde hjemme-datamaskinen hele tiden, noe som vil øke strømregningene dine.

Kort sagt, å sette opp en privat VPN-server fra hjemmet gir mange av fordelene ved å bruke en kommersiell VPN-tjeneste. Imidlertid gir det ikke personvern / anonymitet når du bruker internett.

Hvordan bruke Hamachi til å opprette en privat VPN

Den klart enkleste måten å sette opp en privat VPN er å bruke LogMeIn Hamachi kombinert med Privoxy.

Hamachi er programvare som lar deg lage virtuelle nettverk som fungerer som vanlige LAN-er.

Det bygger et ‘virtuelt privat nettverk med null konfigurasjoner’, noe som betyr at du ikke trenger å bekymre deg for portvideresending eller andre komplekse konfigurasjonsproblemer (som absolutt er et veldig sterkt poeng i sin favør). Overførte data er beskyttet ved hjelp av 256-biters AES-kryptering.

Den største ulempen med Hamachi er at det er proprietær programvare (dvs. at det ikke er åpen kildekode). Som vi diskuterte over gir imidlertid en privat Hamachi VPN ikke mye privatliv, uansett. Så dette er sannsynligvis ikke verdt å bekymre deg for mye om. Hvis personvern er et stort problem, er Tor eller en tredjeparts VPN-leverandør mye bedre alternativer.

Grunnversjonen av LogMeIn Hamachi er gratis og er fullt funksjonell. Imidlertid er det bare fem medlemmer per nettverk som kan bruke det. Videre vil gratisversjonen ikke kjøres i bakgrunnen på ledige datamaskiner (som den betalte versjonen kan).

LogMeIn Hamachi er tilgjengelig for Windows, macOS og Linux (beta).

For å få ekstern tilgang til internett via vår hjemme-PC som kjører Hamachi, trenger vi Privoxy, en gratis open source-nettproxy. Du kan kjøre Privoxy på egen hånd, men alle tilkoblinger ville være over ukryptert HTTP. Dette er grunnen til at vi bruker Hamachi.

Privoxy er tilgjengelig for Windows, macOS, Linux og iOS, og du kan bruke det med hvilken som helst nettleser du vil.

1. Sett opp Hamachi VPN

Først må du sette opp Hamachi. Følg disse trinnene for å gjøre det:

a) Last ned Hamachi på din hjemme-PC (velg ‘Hamachi Unmanaged’ modus) og installer. LogMeIn vil narre deg på forskjellige punkter for å registrere deg for en gratis konto, men dette kan ignoreres foreløpig.

Hamachi Last ned

b) Klikk på strømknappen for å komme i gang og oppgi et navn for klienten.

Hamachi ID

c) Trykk ‘Opprett et nytt nettverk’ og gi det et navn og et passord. Treff ‘Opprett’.

Hamachi Create Network

d) Sett opp Hamachi på alle andre datamaskiner du kan koble til hjemme-VPN. Det eneste unntaket denne gangen er at du trenger å velge "Bli med i et eksisterende nettverk" for å bli med det du nettopp har opprettet, i stedet for å opprette et nytt.

Du kan nå bla gjennom hjemme-PC-en din, akkurat som om den var på et lokalt (LAN) nettverk.

2. Sett opp Privoxy

Dette gjør du for å tillate sikker ekstern tilkobling til internett.

a) Last ned, installer og start Privoxy. I Windows lanseres Privoxy som et tomt vindu, men ikke bekymre deg, for dette er bra. Du kan til og med lukke vinduet, og Privoxy vil fortsette å kjøre i systemstatusfeltet. Høyreklikk Privoxy i systemstatusfeltet, og velg Rediger -> Hovedkonfigurasjon.

b) Notisblokken åpner konfigurasjonsfilen til Privoxy, kalt config.txt. Gå til Rediger -> Finn og søk etter ‘lytte-adresse 127.0.0.1:8118’. Sett en # foran linjen for å merke den som en kommentar, og legg deretter linjen under den:

lytte-adresse [IP-adressen vist øverst i Hamachi-vinduet]: 8118

c) Lagre og lukk config.txt.

3. Sett inn nettleserens proxyinnstillinger

Det siste trinnet er ganske enkelt å konfigurere proxyinnstillinger for nettleseren slik at den peker til IP-adressen til Hamachi-nettverket. 25.46.156.2, Port 8118 i vårt eksempel.

I Firefox finner du disse innstillingene ved å gå til Alternativer -> Nettverksfane -> Tilkoblingsinnstillinger

Du kan sjekke at alt fungerer ved å skrive ‘http://config.privoxy.org/’ i den eksterne datamaskinens nettlesersøkefelt.

(Hvis det står at "Privoxy ikke blir brukt", har noe gått galt)

Du bruker nå hjemme-datamaskinen din som VPN-server! All den eksterne nettleserens trafikk vil gå via hjemmedatamaskinen. Derfor ser det ut til at du kommer fra IP-adressen til hjemmedatamaskinen.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me