Lag en virtuell maskin i et VeraCrypt skjult volum

En av de mest geniale og unike egenskapene til VeraCrypt er muligheten til å lage skjulte volumer (som det var med TrueCrypt før det). Dette betyr at du, i tillegg til å lage et "vanlig" VeraCrypt-kryptert volum, også kan opprette et andre "skjult" volum inni det.


Hvis du oppgir passordet til det ytre volumet, åpner du det ytre volumet, men hvis du oppgir passordet til det skjulte volumet, åpner du det i stedet. Det fine med dette systemet er at det er umulig for en motstander å vite (enn si bevise) at et andre bind faktisk eksisterer. Dette tillater deg sannsynlig denierbarhet. Vær oppmerksom på at det også er noen potensielle farer forbundet med dette.

I tillegg til å skjule data, kan et skjult volum fra VeraCrypt skjule et helt operativsystem (OS) som kjører på en virtuell maskin (VN). Dette er en flott måte å holde all datamaskinbruken veldig sikker (så lenge du begrenser aktiviteten til VM).

Hva du trenger

Denne veiledningen forutsetter at du er kjent med innholdet i VeraCrypt & grunnleggende veiledning og VeraCrypt guider for skjult volum. Du trenger også:

  • Den siste versjonen av VeraCrypt (FOSS)
  • Den siste versjonen av Oracle VM VirtualBox (FOSS)
  • Et operativsystem (jeg bruker Linux Mint for denne opplæringen, men bruk gjerne favoritten din). Merk at det ikke er mulig å kjøre Mac OSX under en VM.

Trinn A - Lag et skjult volum fra VeraCrypt

For å gjøre dette, følg ganske enkelt trinnene som er beskrevet i min VeraCrypt guide for skjulte volumer. Forsikre deg om at volumet er stort nok til å inneholde både det skjulte operativsystemet og eventuelle lokkfiler som er plassert i den ytre mappen.

Hvordan lage en VM i et VeraCrypt Hidden Volume

Trinn B - Installer operativsystemet ditt ved hjelp av VM VirtualBox og VeraCrypt

1. Forsikre deg om at alle VeraCrypt-volumene er ikke montert, og monter deretter det krypterte volumet du nettopp opprettet.

Hvordan lage en VM i et VeraCrypt Hidden Volume

Husk å oppgi passordet for det skjulte volumet

Hvordan lage en VM i et VeraCrypt Hidden Volume

Det skjulte volumet ditt skal nå monteres

2. Avslutt VirtualBox og trykk “Ny” for å opprette en ny VM.

VirtualBox 1

3. Navngi og velg operativsystemet ditt.

VirtualBox 2

4. Velg hvor mye RAM du vil at VM OS skal bruke. Jo mer desto bedre, men det tar bort fra RAM tilgjengelig for ditt primære operativsystem.

VirtualBox 3

PC-en min har 16 GB RAM, så jeg har råd til å være raus med VM-en!

5. Du har nå muligheten til å lage en virtuell harddisk.

VirtualBox 4

Dette trinnet er ikke strengt nødvendig, men jeg vil lage et for demonstrasjonsformål.

VirtualBox 5

Hold fast ved standardene med mindre du har en god grunn til ikke å gjøre det

VirtualBox 7

En dynamisk tildelt virtuell stasjon er fin. Husk at den maksimale størrelsen uansett vil være begrenset av plassen du tildelte til den skjulte mappen

VirtualBox 8

Du kan la maksimal filstørrelse være høy av samme grunn (selv om noen mennesker anbefaler å stille den bare litt mindre enn plassen som er reservert for det skjulte volumet). Husk å lagre den virtuelle stasjonsfilen i den monterte skjulte mappen. Treff "Create".

6. I skjermbildet VirtualBox Manager velger du den nyopprettede virtuelle maskinen og deretter trykker du på "Start".

VirtualBox 9

7. Velg operativsystem, og trykk deretter “Start”.

VirtualBox 10

I mitt tilfelle er dette Linux Mint .iso-filen som jeg har lastet ned

8. Yay! Når det har startet opp, kjører du det nye operativsystemet i en virtuell maskin! Lukk den ...

VirtualBox 11

... men husk å ikke lagre maskinstatus (da lagring kompliserer neste trinn).

VirtualBox 12

9. Velg ditt operativsystem i vinduet Virtual Box Manager -> innstillinger -> Avansert. Endre øyeblikksbilde-mappen til den monterte skjulte mappen.

VirtualBox 13

Dette skal være den samme mappen som du lagret den virtuelle disken din i trinn B-5 ovenfor

10. Flytt den nye VMs .vbox-filen manuelt til den skjulte mappen din. Denne filen er vanligvis din hjemmekatalog. For eksempel ligger det i Windows som standard i C: / Brukere / [navn] / VirtualBox MS.

Trinn C - Slik bruker du det nye skjulte operativsystemet i en VPM

1. Monter det skjulte volumet ditt med VeraCrypt.

2. Dobbeltklikk på .vbox-filen for å starte VirtualBox. Velg VM, og trykk “Start”.

3. Når du er ferdig med å bruke det skjulte operativsystemet ditt, må du høyreklikke -> Fjern den i VirtualBox Manager-vinduet. Forsikre deg om at du velger "Bare fjern" (dvs. ikke "Slett alle filer"!).

VirtualBox 14

Merknader

1. Når du bruker VM, må du være forsiktig med å ikke opprette en delt mappe mellom VM og verts-PC-en, da dette kan kompromittere personvernet til dataene dine.

2. Windows-brukere har muligheten til å laste ned en bærbar versjon av VirtualBox fra vbox.me. Dette kan i seg selv installeres i den skjulte VeraCrypt-mappen. Dette er en flott måte å skjule det faktum at du i det hele tatt bruker en VM!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me