Malware – Fjernelse og beskyttelse

Kom inficeret med Malware er en af ​​de værste ting, der kan ske med dig!

Du bemærker muligvis, at din computer ikke fungerer så godt som den burde.

Du synes måske, at din computer er helt fin, eller at du pludselig kan opleve en nedlukning, et nedbrud eller en advarsel, der fortæller dig, at noget er gået forfærdeligt galt på din computer.

Malware kan være ubemærket på din computer i måneder og derefter pludselig slå.

Når malware vises mere og mere i nyhederne, skal du tage så meget som muligt for at beskytte dig selv mod skaderne. Mens VPN-tjenester og sikkerhedskopier er et godt første skridt, er der meget mere, du har brug for at passe på.

Hvad er malware?

"Malware" er en forkortet version af udtrykket "ondsindet software". Udtrykket dækker en række kategorier af indgribende programmer, herunder:

 • Computervirus
 • trojanske heste
 • Spyware
 • Adware
 • ransomware
 • scareware
 • Clickjackers
 • Botnet-programmer

Malware er ikke kun domænet for hackere og tyve. Kommercielle virksomheder bruger regelmæssigt sporingskoder og spyware til markedsundersøgelser og målrettet reklame.

Den generelle definition af ondsindet software omfatter programmer, der kører på en computer uden nogen fordel for ejeren af ​​den computer, men tjener i stedet målene fra en tredjepart, der fik dette program på computeren uden tilladelse eller gennem bedrag.

Hvordan ved jeg, om jeg er inficeret med malware?

De fleste malware kan ikke påvises. Spyware og tracking-systemer ønsker i sig selv ikke, at du skal vide, at de er på din computer. Vira kan forstyrre din computers opførsel, og trojansere åbner traditionelt en række websteder uden din tilladelse.

I tilfælde af ransomware, såsom Petya eller WannaCry, vil du modtage en meddelelse, der beder om penge. I disse tilfælde vil malware'en kryptere alle filer på din computer og kræve betaling for at give dig adgang igen.

WannaCry Ransomware

Nogle malware ændrer nøgleindstillinger på din computer ved at indstille den foretrukne søgemaskine som din standard eller kapre din adgang til Internettet ved at opsætte en proxyserver til dine forbindelser.

En anden uhyggelig metode, som nogle malware kan bruge til at kontrollere din internetadgang, er at kapre din DNS-service. Domain Name System er som et bibliotek, der kortlægger mellem webadresser og internetadresser. Hvis en ubuden gæst kan kontrollere denne indstilling, kan han omdirigere alle opkald, du foretager til velkendte websteder, f.eks. Postsystemer, og få din browser til at vise en falsk kopi i stedet.

Malware kan også tvinge din browser til at omdirigere til et falsk websted ved at manipulere computerens cache.

Her er nogle hurtige kontroller, du kan foretage for at se efter kapring i computerens indstillinger.

Kontroller dine proxyindstillinger

Windows Proxy-indstillinger

For Windows kan du følge disse instruktioner for at se, om din internettrafik bliver kapret og omdirigeret. Disse trin er de samme, uanset hvilken version af Windows du bruger.

 1. Klik på Start-knappen
 2. Skriv internetegenskaber (eller egenskaber), og tryk på Enter
 3. Gå til fanen Forbindelser, og klik på Lan-indstillinger.Windows Internet-egenskaber
 4. Kontroller, at indstillingerne for proxyserveren er tommeProxy-indstillinger

Mac Proxy-indstillinger

På en Mac kan du bruge følgende trin til at finde ud af, om dit netværk bliver kapret.

 1. Vælg Apple Menu > Systemindstillinger, og klik derefter på Netværk
 2. Vælg det netværk, du bruger f.eks. Ethernet eller WiFi
 3. Klik på Avanceret, og klik derefter på Fuldmagter
 4. Indstillingerne skal være tomme

Kontroller dine DNS-indstillinger

I stedet for at bruge en proxy til at omdirigere trafik, kan malware muligvis ændre dine DNS-indstillinger. Dette vil også give hackere mulighed for at overvåge og tage kontrol over din computer eksternt. Du kan bruge følgende trin for at se, om din DNS omdirigeres.

Kontroller dine DNS-indstillinger i Windows

I Windows kan du bruge følgende trin til at kontrollere dine DNS-indstillinger.

 1. Højreklik på proceslinjen på din internetforbindelse og klik på Åbn netværk og delingscenter
 2. Klik på Skift adapterindstillinger
 3. Højreklik på det netværk, du bruger, og klik på Egenskaber
 4. Dobbeltklik på posten TCP / IPv4.
 5. Indstillingerne under "Brug følgende DNS-serveradresser" skal være tom
 6. Gør den samme kontrol for TCP / IPv6-posten

Kontroller dine DNS-indstillinger i Mac

På en Mac kan du følge disse trin for at kontrollere dine DNS-indstillinger.

 1. Gå til Apple Menu > Systemindstillinger, og klik på Netværk
 2. Vælg det netværk, du bruger, og klik på Avanceret
 3. Under DNS-menuen skal det være tomt

Fuld malware-kontrol

Mens ovennævnte kontroller skal hjælpe med at identificere, om der er noget malware, er det absolut ingen garanti. Den bedste måde at kontrollere, om du har malware, er at bruge et professionelt værktøj til at finde ud af det.

De bedste værktøjer til kontrol af malware og fjernelse, der i øjeblikket findes på markedet, er Malwarebytes og Bitdefender. Disse er tilgængelige for flere platforme og operativsystemer. Mens de kommer med en pris, er det billigere end at miste dine data på grund af en infektion.

Hvordan fjerner jeg malware?

Hvis du registrerer ændringer i de indstillinger, der blev forklaret i det foregående afsnit, skal du foretage en revision af de tjenester, du abonnerer på. For eksempel, hvis du har en browser-baseret VPN installeret, ændrer dette dine proxyindstillinger, og du skal lade dem være i fred. Hvis du abonnerer på en smart DNS-service, har SNS-indstillingen værdier i dem. I alle andre tilfælde skal du bare slukke for DNS- og proxyfunktionen ved at klikke på alternativknapperne øverst i disse indstillingsafsnit. Denne handling vil udslette alle indstillinger, der er skrevet i disse sektioner.

Software til fjernelse af malware

Heldigvis er der flere apps til fjernelse af malware derude. Mange af dem er gratis, og du kan være sikker, hvis du vælger værktøjer, der er produceret af velrenommerede softwarevirksomheder.

Prøv et af disse fem store program til fjernelse af malware:

 • Bitdefender
 • Malwarebytes
 • Spybot
 • SUPERAntiSpyware
 • Emsisoft Emergency Kit

Problemet med malware er, at du ikke ved, at du har det, før det er for sent. Selv kvalitetsdetekteringsprogrammer i top kvalitet, såsom værktøj til fjernelse af ondsindet software fra Microsoft, kan ikke identificere et ondsindet program, hvis det er sovende på tidspunktet for en feje.

Rootkit-programmer kommer ind i operativsystemet for at skjule deres tilstedeværelse. Ved at identificere sig selv som andre, legitime programmer eller blokere task manager til at opdage deres aktiviteter, omdanner de deres processer til usynlige eller acceptable programmer, som værktøjer til fjernelse af malware ikke ville røre ved. Hvis du er blevet et offer for aktiv malware, vil det være meget vanskeligt at fjerne det. Den bedste mulighed, du har, er at undgå at få den malware på din computer i første omgang.

Sådan beskyttes mod malware

Størstedelen af ​​private brugere får adgang til Internettet via en WiFi-router, som allerede har firewall-beskyttelse indbygget. Hackernes evne til at komme ind på din computer eksternt og indsætte ondsindet software er nu fuldstændigt blokeret.

Du får ikke ondsindet software på din computer uventet. Hackere har udviklet metoder til at narre dig til at invitere denne skadelige software i. Den eneste måde du kan beskyttes mod malware er at ændre dine vaner.

Dette er nogle af de vigtigste metoder, som hackere bruger til at komme ind på din computer:

 • PDF-filer
 • Flash-videoer
 • E-mail-vedhæftede filer
 • Ikke-standard torrent download filformater
 • Ekstra værktøjer til gratis software

Du skal øge dit mistænkelighedsniveau på Internettet og afpege din desperation og uopsættelighed, når du får adgang til indhold på Internettet. Hvis du opdager en fantastisk gratis app, kan det være en fælde, bare front til en installation af et stykke malware.

Her er flere detaljer om hvert af disse advarselsinddelingspunkter.

PDF-filer

Adobe PDF-formatet indeholder en række muligheder for hackere til at indsprøjte en hemmelig kode i et dokuments formateringsinstruktioner. Selvom disse filer synes helt normale, når du åbner dem, kopierer malware inden i programmer til din computer og endda opretter forbindelser tilbage til hackerens server. Firewalls forhindrer uventede indgående forbindelsesanmodninger, men stopper ikke udgående forbindelser.

Den malware, der er skjult i PDF-filer, passerer normalt antivirusfej, så den eneste måde at beskytte dig selv mod disse programmer er bare ikke at åbne dem. Vær forsigtig med at åbne PDF-filer, der kommer fra kilder, som du ikke kender godt.

Tre trin, som du kan tage for at forhindre malware i at få dit system via PDF-filer er:

 • Deaktiver JavaScript i Adobe Acrobat
 • Undgå, at PDF-filer vises i browsere
 • Bloker PDF-læsere fra adgang til filsystem- og netværksressourcer

Adobe Flash player

Ud over Acrobat-formatet er Adobe også ejeren af ​​Flash Player. Denne software tilbyder en anden rute for hackere at få malware på din computer.

En streaming-Flash-video downloades i en midlertidig mappe i programafsnittet på din computer. Flash-filsystemet indeholder et antal mapper til cookies, som hackere kan bruge til at downloade malware til.

Malware er ikke forklædt som en video, den piggybacks på en streaming afspilning, så firewall og anti-malware software på din computer lader det ondsindede program igennem, og tænker at det er en del af den nødvendige kode for at få videoen til at afspille.

Når du bruger standardmetoder til at rydde cache i din browser eller slette alle cookies, efterlades Flash-filer på plads, fordi de ikke er gemt i standardmapper, der hører til browserprogrammets filstruktur.

E-mail-vedhæftede filer og downloads til torrent

Den bedste beskyttelse mod malware i e-mails og downloads til torrent er forsigtighed. Åbn kun e-mail-vedhæftede filer, hvis de kommer fra en du kender og har tillid til. Vær særlig forsigtig med at downloade filer, der har filtypenavne, som du ikke genkender. Hold dig til mediefiler, der har kendte filtyper, f.eks. MP3 eller MP4.

Du skal være særlig forsigtig med zip-filer. Disse komprimerede mapper er gode til at overføre store filer på kort tid, men de kan også være forklædte som installationsprogrammer.

Hvis du har et antivirusprogram, der kører på din computer, vil det advare dig, når du prøver at downloade eller køre mistænkelige filer.

Brug af en VPN når torrenting kan også beskytte dig, men sørg for, at du vælger en udbyder, der understøtter torrenting, og vi vil ikke anbefale at bruge en gratis VPN. For mere information, se vores bedste vpn til torrenting-artikel.

Beskyttelse til Mac-computere

Der er intet om Mac OSX-operativsystemet, der gør det immun mod malware. Mere end 7.000 Mac'er blev inficeret af KeRanger ransomware i 2016. Denne malware kom på computere gennem Transmission BitTorrent-klienten.

Desværre skal Mac-brugere endda være forsigtige med at installere anti-malware-programmer, fordi der er et antal falske sikkerhedssystemer derude, der faktisk er malware. Disse inkluderer Mac Defender, Mac Protector og Mac Security.

Apple er berygtet for det kontrolniveau, det har over tilgængeligheden af ​​software til sit operativsystem. For at holde din Mac malware-fri skal du holde dig til en politik, der kun tillader software fra Apple Store på din computer.

Tjek disse gratis antivirussystemer til Mac:

 • AVG
 • Sophos Anti-Virus
 • Avira
 • Avast

Ekstra værktøjer til gratis software

Når du installerer et program eller en opdatering, ønsker du sandsynligvis, at installationen skal afsluttes hurtigt, og du kan endda blive distraheret af en anden app, du kører på samme tid som installationsprogrammet. Dette er en fejltagelse. Selv legitime softwarevirksomheder bruger programinstallatører til at glide ekstra uønskede værktøjer på computere og installerer også værktøjslinjer og ændre browserindstillinger. Du kan opleve, at du pludselig har et andet layout på ny fane, og din standardsøgemaskine er ændret.

Disse ændringer af indstillingerne i din browser blev sandsynligvis foretaget med din tilladelse. Alle de sider, du skal gå igennem for at få et program installeret, kan undertiden inkludere lumrede ekstraudstyr. Hvis du ikke er opmærksom på, hvad hver af disse sider faktisk siger, men bare klikker på knappen 'Næste', giver du installationsprogrammet din tilladelse til at installere ekstra software og ændre indstillingerne i din browser.

Din antivirus-software advarer dig ikke om installationen af ​​disse ekstra programmer, fordi du allerede har givet tilladelse til, at installationsprogrammet kører. Den eneste måde at forsvare din computer mod luske ekstramateriale er at være forsigtig og årvågen.

Sikkerhedskopiér dine data

Et andet vigtigt trin til at hjælpe mod skader på malware er ved konstant at tage backup af dine data. Ved at bruge backup-metodikken 3-2-1, selvom dine data kompromitteres, hvad enten det er af malware eller en anden grund, vil du være i stand til at gendanne alle dine data.

3-2-1 backup-metoden betyder, at du har 3 samlede sikkerhedskopier, på 2 forskellige placeringer. Generelt betyder dette følgende:

 • Et backup-afsnit på den computer, du bruger
 • En lokal sikkerhedskopi på en ekstra enhed, f.eks. en NAS
 • En tredje offsite-sikkerhedskopi. Du kan enten gøre dette selv ved at leje lagerplads eller bruge en sikkerhedskopieringstjeneste for endnu mere sikkerhed og sikkerhed.

Malware i nyhederne

Ransomware er blevet en overskrift, der griber stammen af ​​malware over de sidste par år. I forlængelse af KeRanger-angrebet i 2016 forkrøllede WannaCry-angrebet på begyndelsen af ​​2017 hospitaludstyr og regeringsservere såvel som computere til enkeltpersoner. I midten af ​​2017 ramte endnu et ransomware-angreb, kaldet Petya, overskrifterne. Analyse af WannaCry og Petya-kode afslørede, at disse to programmer faktisk var baseret på den samme underliggende hacking-metode, som blev oprettet af NSA i USA.

ransomware

WannaCry og Petya udnyttede et sikkerhedskredsløb i Windows. Softwaregiganten havde allerede systemopdateringer til beskyttelse mod denne svaghed, men ikke alle i verden havde installeret denne rettelse, hvilket efterlod dem sårbare. Så en vigtig lektion at tage væk fra WannaCry-begivenheden er, at det er klogt at holde al din software opdateret.

Petya havde mindre held med at finde offercomputere, der ikke var blevet opdateret. Denne software havde imidlertid to andre ruter til målcomputere. Disse inkluderede en metode, der gled igennem på et opdateringsinstallationsprogram til et regnskabsprogram.

Ransomware distribueres ofte via e-mail-vedhæftede filer, så at undgå at åbne dem skulle hjælpe dig med at undgå et angreb.

Cybersecurity-virksomheder er kommet ud med immunisatorer mod WannaCry og Petya. Da disse to programmer blev oprettet fra den samme hacker-værktøjskasse, er det sandsynligt, at andre varianter vises regelmæssigt hele året. Hvis du installerer en immunizer, skal du beskytte dig mod alle disse fremtidige versioner af ransomware.

Minerva Labs har en gratis WannaCry-immunizer, kaldet Vaccinator. Et VPN-firma, kaldet CyberGhost, tilbyder en gratis immunizer mod Petya og anden løseprogram. At holde din software opdateret, være forsigtig med downloads og vedhæftede filer og installere specialistbeskyttelsessoftware bør holde dig ude af løkken, når den næste bølge af ransomware fejer verden rundt.

Konklusion om fjernelse af malware

Malware har udviklet sig siden de tidlige dage med computervirus. Hold din computer ajour og undgå at tage risici med downloads. Selvom malware kan være ødelæggende, er der enkle trin, du kan tage for at minimere enhver skade.

Nemligt altid altid have en solid sikkerhedsløsning (VPN, Antivirus og Malware Defense), og hold regelmæssige sikkerhedskopier af alle dine systemer.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me