ProPrivacy’s VPN-evalueringsprosessoversikt

Introduksjon til vår vurderingsprosess

Her på ProPrivacy.com, var vi banebrytende for et VPN-gjennomgangsformat og en serie prosedyrer som nå er kopiert av utallige andre mindre nettsteder. Målet vårt er å gjøre hver gjennomgang så omfattende, objektiv og vitenskapelig som mulig.


For dette formål bryter vi ned og analyserer alle nøkkelelementene som gjør eller bryter en god VPN-tjeneste. Vi undersøker også unike funksjoner og andre aspekter ved en VPN som skiller den fra konkurrentene og prøver å vurdere om disse funksjonene virkelig gir ekte verdi til en tjenestes forslag.

Selvfølgelig, med så mange faktorer å ta i betraktning, er hver korrekturleses endelige vurdering nødvendigvis en subjektiv domskall. Det fine med å ha så omfattende anmeldelser er imidlertid at alle aspekter av en tjeneste er beskrevet i detalj.

Dette betyr at du, leserne våre, bør ha all nødvendig informasjon for å trekke dine egne konklusjoner om VPN vi har gjennomgått.

Denne artikkelen er ment å gi en detaljert og gjennomsiktig oversikt over vår vurderingsprosess. Vi håper det gir leserne et innblikk i hvordan vi bedømmer kvaliteten på VPN-er og kan gi en mal for hvordan du kan vurdere VPN-tjenester for deg selv.

Merk at vurderingsprosessen vår har blitt forbedret og foredlet over tid, og at noen eldre anmeldelser fra forfattere som ikke lenger er med oss, kanskje ikke oppfyller gjeldende standarder. Vi tar sikte på å fase ut disse arveanmeldelsene de kommende månedene.

Etter en rask oversiktliste over VPN-høydepunktene introduserer vi VPN. Ideelt sett forklarer dette raskt en VPNs bakgrunn og historie. Med nyere og mindre kjente VPN-er kan dette være en enkel oversikt over vurderingens konklusjoner.

VPNs priser og planer

Alltid et bra sted å starte! Vi fremhever generelt prisen per måned hvis den betales månedlig, og prisen per måned hvis den betales årlig. Vær oppmerksom på at det er den andre prisen, den årlige prisen som betales månedlig, og som vi bruker på hele nettstedet vårt for å sammenligne tjenester som for lignende.

Mange VPN-er i disse dager tilbyr en enkel betalingsplan for en størrelse som passer til alle. Noen tilbyr en rekke planer, men hver har et ulikt servicenivå. I dette tilfellet gir vi en oversikt over hva hver plan tilbyr og hva den koster.

Vi forklarer også hvilken plan vi har bestemt oss for å gjennomgå. Generelt sett vil vi prøve å gjennomgå den mest komplette planen som er tilgjengelig, for å vurdere alle funksjonene som tilbys.

Vi diskuterer deretter eventuelle gratis forsøk og / eller tilbakebetalingsgarantier som tilbys og peker på alle skjulte begrensninger de måtte ha.

Til slutt, for denne delen, viser vi betalingsmetoder som er akseptert av VPN. Spesielt belyser vi alle potensielt anonyme måter å betale på - disse kan inkludere Bitcoin, butikkort eller kontanter sendt med posten.

Enhver slik diskusjon bør følges med en advarsel om at uansett hvor anonym du betaler, vil VPN-leverandøren alltid kjenne din virkelige Internet Protocol (IP) -adresse. Husk: VPN-er gir personvern - ikke anonymitet.

Funksjoner

Denne delen starter med å liste opp en VPN-funksjon som er annonsert av VPN. Dette inkluderer:

 • Antall fylker der VPN driver servere
 • Hvor mange samtidige tilkoblinger er tillatt (det vil si hvor mange enheter du kan bruke VPN med samtidig)
 • VPN-protokoller støttes
 • Om P2P (torrenting) er tillatt
 • Eventuelle ikke-standardiserte, uvanlige eller unike funksjoner

Dette blir fulgt av noen korte observasjoner om funksjonene ovenfor, etterfulgt av en undersøkelse av ikke-standardfunksjoner som anmelderen mener trenger ytterligere forklaring eller vurdering.

Merk at ting som VPN-logger, jurisdiksjon, supportalternativer, teknisk sikkerhet, programvarefunksjoner som dreypebrytere og DNS-lekkasjebeskyttelse, og om VPN kan fjerne blokkering av Netflix eller BBC iPlayer blir diskutert i detalj senere i gjennomgangen. De er derfor ikke oppført her.

Ikke-standardfunksjoner

Hver ikke-standardfunksjon får sin egen underoverskrift. Funksjonen blir forklart, og anmelderen vurderer hvor nyttig den egentlig er. Eksempler inkluderer "dobbel VPN", Tor over VPN, støtte for uvanlige VPN-protokoller, smart DNS, port-videresending, og støtte for antisensur og obfuskasjonsteknologier.

Personvern

Denne delen gir først og fremst et så detaljert blikk som mulig på leverandørens loggpolicy, pluss en analyse av hvordan landet VPN er basert i kan påvirke brukernes personvern.

Juridisk situasjon

Når man ser på landet der en VPN er basert, blir relevante personvernlover, overvåkingslover, lov om dataoppbevaring og generelle nivåer av myndighetsovervåking (lovlig eller på annen måte) vurdert. Legg merke til at noen land med ganske påtrengende overvåkingslover for Internettovervåkningsleverandører (ISP) og telekomoperatører ikke bruker disse lovene på VPN-tjenester. Dette bemerkes der det er mulig.

Det er verdt å understreke at overvåkingslover kan være svært vanskelige å vurdere. De er ofte bevisst vage og spekket med grå områder som aldri har blitt testet i retten. Denne situasjonen blir dramatisk vanskeligere når vi arbeider med land hvis språk anmelderen ikke snakker. Ikke bare blir selve lovene sjelden oversatt, men mest debatt på nettet om dem er på et fremmed språk.

I tillegg til dette, gjør myndighetene ofte mye for å skjule hvor mye overvåking de virkelig utfører. Våre anmeldere bruker likevel mye tid og krefter på å finne ut hva de kan om situasjonen.

Vi går også gjennom hver VPNs personvernpolicy med en fin tannkam for å finne ut nøyaktig hvilke logger eller annen informasjon den samler inn om brukerne. Dette inkluderer merknader om når en VPN legitimt kan lage den svært ettertraktede, men mye misbrukte, påstanden om å beholde "ingen logger."

Anmeldere utfører også undersøkelser for å avdekke andre fakta som er relevante for en VPNs personvern. Dette kan omfatte kommentarer fra personalet under intervjuer på andre nettsteder, bevis på brudd på data og bevis på at en VPN har lyktes eller mislyktes i å beskytte brukernes personvern tidligere. Vi kan også kontakte en VPN-støtte for mer informasjon.

Betalingsprosessorer

Et juridisk aspekt som vi ikke har tatt opp tidligere, men som vi planlegger å behandle i alle fremtidige vurderinger (der det er mulig), er hvem betalingsbehandleren er. Mange VPN-er bruker tredjepartsbedrifter til å behandle kredittkort og andre betalinger (inkludert cryptocurrency-betalinger). Hvor disse selskapene er basert, kan ha personvernkonsekvenser.

Hvis du velger en bestemt VPN fordi den er basert utenfor noen av Five Eyes-landene, for eksempel, er det ikke sikkert at du er fornøyd med å vite at betalingene dine blir behandlet av et amerikansk selskap og derfor er underlagt NSA-kontroll.

Det er verdt å understreke at det ikke er ulovlig å kjøpe et VPN-abonnement i det meste av verden, eller til og med anses som på noen måte "mistenkelig." Imidlertid som personvernfanatikere, tror vi på å informere leserne om alle potensielle personvernproblemer.

Sporing av nettsteder

Det er vanlig at nettsteder sporer besøkende ved hjelp av verktøy som Google Analytics. Dette er forståelig nok populært, fordi det gir mye innsikt i hvordan besøkende samhandler med nettsteder. Dette gjør at eiere av nettstedet kan forbedre utformingen av nettstedene sine, noe som selvfølgelig bidrar til å forbedre fortjenesten.

Slik sporing er imidlertid svært inngripende for personvernet til besøkende. Dette er enda verre når sporingen utføres av tredjeparter som Facebook. Disse identifiserer og følger deg på en unik måte når du surfer på nettet for å bygge opp en detaljert profil av deg. Denne profilen brukes deretter til å målrette deg mot høyt tilpassede annonser.

Sporing av nettsteder av en VPN kompromitterer ikke på noen måte personvernet til VPN-økter. Vi mener imidlertid at omfattende nettstedsporing av selskaper som lover å bry seg om personvernet ditt er veldig dårlig form. Det gjør også lite for å inspirere tillit til en leverandør, i en virksomhet der tillit er alt.

Alle nye anmeldelser (dette er en ny funksjon, og er derfor ikke til stede i gamle anmeldelser) vil inneholde et avsnitt om hvor omfattende VPNs nettstedsporing er. Dette bestemmes enkelt ved bruk av Privacy Badger nettlesertillegg fra Electronic Frontier Foundation (EF). Informasjonen presenteres enkelt ved hjelp av et skjermbilde av Privacy Badger ledsaget av korrekturleserens tanker om resultatene.

Sporing 1

Denne VPN-en gjør ganske mye nettstedsporing...

Sporing 2

... mens denne ikke gjør det

Det er verdt å merke seg at hvis du er bekymret for sporing av nettsteder generelt, kan du gjøre egne tiltak for å forhindre det.

Er VPN Secure?

Vi pleide å kombinere denne delen med personvern, men skiller dem nå vanligvis ut i separate seksjoner for å gi hvert emne den fulle hensynet det krever. I denne delen diskuterer vi teknisk sikkerhet, og spesielt VPN-krypteringen som brukes.

Når vi vurderer VPN-kryptering fokuserer vi på OpenVPN-kryptering. Dette er fordi:

 1. OpenVPN er den eneste VPN-protokollen vi vet å være fullt sikker. IKEv2 anses også som sikker, men er i stor grad uprøvd.
 2. Omtrent hver VPN tilbyr OpenVPN. Dette gjør at vi kan sammenligne liknende på tvers av VPN-er.
 3. Den omsorgen en leverandør overtar detaljene i OpenVPN-krypteringen er en sterk indikator på den omsorgen den overtar sikkerheten generelt.

Med OpenVPN-sikkerhet er djevelen i detalj. Det som er enda mer sjokkerende enn antallet VPN-er som ikke kan bry deg om å få det riktig, er antallet VPN-er der ute som ganske enkelt ikke kan oppgi disse detaljene.

Diskusjonen om VPN-protokoller og den pisete OpenVPN-krypteringen er svært nødvendig teknisk.

Alternativt bruker vårt praktiske OpenVPN-krypteringsdiagram et trafikklys-system for å gi en oversiktlig vurdering av VPNs sikkerhet som selv det mest teknisk-fobiske der ute lett burde forstå.

Også relevant for en VPNs tekniske sikkerhet er om den forhindrer IP-lekkasjer og om programvaren har en kill switch. Disse punktene vil bli behandlet mer detaljert senere i gjennomgangen, men bør også få en omtale her.

Nettsiden

En kort diskusjon om våre samlede inntrykk når du besøker leverandørens nettsted. Ser det fint ut? Blir mye nyttig informasjon gitt? Er informasjon lett å finne? Er det lett å forstå? Gir det nyttige ressurser og installasjonsveiledninger? Alt annet om nettstedet finner du også her.

Brukerstøtte

Denne delen beskriver hvilke støttealternativer som er på plass. Tilbyr VPN live chat support? I så fall, hvor mange timer per dag er dette bemannet? Hvis ikke, så hvor lang tid tar det å motta svar via e-post?

Vi kontakter alltid support og prøver å kaste noen vanskelige spørsmål på dem! Vi rapporterer deretter om hvor bra de gjorde det.

Vær oppmerksom på at vi ikke forventer at personale i live chat-chatten har svært detaljert teknisk kunnskap. Det ville være urettferdig. Vi forventer imidlertid at vanskelige spørsmål blir gitt videre til noen som er mer kunnskapsrike og besvart på en rimelig betimelig måte (tar kontortid der VPN er basert).

Prosessen

En kort beskrivelse av registreringsprosessen, inkludert en merknad om hvor mye personlig informasjon som etterspørres / kreves.

Desktop Client (er)

Ideelt sett tar dette en detaljert titt på alle tilpassede VPN-klienter som tilbys av leverandøren for Windows, macOS og Linux. I praksis har ikke alle våre anmeldere for øyeblikket tilgang til alle disse plattformene. Det er planer om å forbedre denne situasjonen i fremtiden, men foreløpig undersøker anmelderne all programvaren de kan.

Klienter testes i virtuelle maskiner (VM) med rene installasjonsoperativsystemer. Dette forhindrer at problemer som TAP-konflikter oppstår og gjør det lettere å oppdage uregelmessigheter - for eksempel klienten installerer med usignerte drivere.

Det typiske formatet er å publisere et skjermbilde av hvert vindu / fane som brukes av programvaren, og fremheve alt som er interessant i den nærliggende teksten. Der det er mulig og hensiktsmessig, tester vi hver funksjon.

Drep brytere

Vi tester programvaren i en virtuell maskin (VM). Hvis klienten har en kill switch, kjører vi et par enkle tester på den. Å koble fra og deretter koble til vertsmaskinens internettforbindelse er en god måte å simulere om et drap fungerer for et standard VPN-frafall.

Killbrytere kan være reaktive eller brannmurbaserte. Reaktive drepebrytere oppdager at forbindelsen til VPN-serveren har falt, og slå deretter av internettforbindelsen din for å forhindre lekkasjer. Det er imidlertid en fare for at en IP-lekkasje kan oppstå i løpet av mikrosekundene det tar å oppdage VPN-frafallet og for å slå av internettforbindelsen din,

Brannmurbaserte drepebrytere løser dette problemet ved ganske enkelt å dirigere alle internettforbindelser gjennom VPN-grensesnittet. Hvis VPN ikke kjører, kan ingen trafikk komme inn eller forlate enheten din. Brannmurbaserte kill-switcher er derfor bedre enn reaktive, men enhver kill switch er bedre enn ingen!

Nå ... brannmurbaserte kill-switcher er i to typer. Den første typen implementeres i klienten og vil derfor ikke fungere hvis klienten krasjer. Den andre typen endrer Windows- eller OSX-brannmurreglene, slik at selv om VPN-programvaren krasjer, ikke vil trafikken kunne komme inn eller ut av enheten din. Det eneste problemet med denne metoden er at det i det minste i teorien kan forårsake konflikter hvis du bruker en tredjeparts brannmur.

Det er ingen enkel måte å si om en rent app-basert kill-switch er reaktiv eller brannmurbasert (annet enn å spørre VPN-leverandøren). Vi kan imidlertid teste for å se om det er en brannmurbasert drepesvitsj på systemnivå ved å tvinge ned all VPN-programvare og drivere for å simulere et krasj. Hvis internettforbindelsen fremdeles ikke er tilgjengelig, er det en drepe-bryter på systemnivå.

Ytelse (hastighet, DNS, WebRTC og IPv6 tester)

Fartsprøver

ProPrivacy.com har nylig introdusert et groovy nytt hastighetstestsystem som gir en vitenskapelig og objektiv måte å måle og sammenligne VPN-hastighetsytelse. Hvert testresultat blir ledsaget av eventuelle observasjoner anmelderen måtte ha.

Gjennomsnittlige globale nedlastningshastighetsresultater er vårt grunnleggende mål for hvor raskt en VPN er.

Merk at dette live-diagrammet bare er nyttig for våre topprangerte VPN-er. Et skjermbilde nøyaktig på det tidspunktet anmeldelsen ble skrevet, kan være nødvendig med andre VPN-er.

DNS-oppslagstid er et godt mål på hvor raskt brukere oppfatter tilkoblingen deres til det er fordi det påvirker lastetidene for nettsider. Raskere oppslagstid = raskere lasting av nettsider (dvs. lavere er bedre).

Purevpn Sped Tests 2

VPN-tilkoblingstiden måler lang tid det tar mellom å treffe "koble" -knappen i VPN-klienten din, og VPN-tilkoblingen som skal opprettes. Det er sannsynligvis den minst viktige av disse fartsmålingene, men ingen liker å henge med.

Purevpn Sped Tests 2

Der det er mulig vil alle nye anmeldelser bruke det nye hastighetstestformatet og gi analyse av de forskjellige målingene som er oppnådd. Av forskjellige tekniske grunner kan det imidlertid hende at vi noen ganger trenger å falle tilbake på vårt eldre hastighetstestformat.

IP lekkasjetester

Vi kjører også grunnleggende IP-lekkasjetester ved å besøke ipleak.net. Disse inkluderer IPv4 og IPv6 DNS lekkasjetester og Ipv4 og IPv6 WebRTC lekkasjetester.

I utgangspunktet, hvis vi kan se vår virkelige IP-adresse eller en IP-adresse som tilhører vår virkelige Internett-leverandør når vi bruker VPN, er det ikke bra. Koble til en utenlandsk VPN-server kan bidra til at IP-lekkasjer skiller seg ut.

Eksempel 2 på Ip Leak

Eksemplet over viser en dårlig sak om IPv6-lekkasjer. IPv4 DNS-resultatet viser korrekt at jeg er koblet til en VPN-server i USA, men nettstedet kan se min virkelige britiske IPv6-adresse via både en vanlig DNS-lekkasje og WebRTC. Fail!

Vi planlegger på et tidspunkt å gå over til å bruke et batteri med mye mer omfattende open source IP-lekkasjedeteksjonsverktøy utviklet av ExpressVPN. For tiden gir imidlertid ipleak.net et godt batteri med grunnleggende tester.

Disse testene utføres i privat / inkognitomodus for å forhindre cache-problemer som forvirrer resultatene. De utføres også i en umodifisert nettleser som støtter WebRTC, slik at vi kan teste for WebRTC-lekkasjer (Firefox, Chrome eller Opera).

Vi erkjenner at det for øyeblikket er et problem med våre IPv6-tester (både DNS og WebRTC). Dette er fordi noen av anmelderne våre ikke har IPv6-evne, og derfor ikke kan utføre disse testene. Vi har imidlertid utviklet løsninger for dette problemet, og håper snart å ha en endelig løsning på plass. Vær oppmerksom på at RFC IP-er til privat bruk kun er lokale IP-er. De kan ikke brukes til å identifisere et individ, og utgjør derfor ikke en IP-lekkasje.

Vi gjør også raske BBC iPlayer og amerikanske Netflix-tester. Disse innebærer ganske enkelt å logge på henholdsvis britiske og amerikanske VPN-servere, og deretter besøke disse nettstedene for å se om vi har tilgang til tjenestene. Noen ganger er det nødvendig å be VPNs støtte for å finne ut om de har spesielle servere som ikke er blokkert.

Andre plattformer

Her finner du en rask diskusjon om alle plattformer støttet av VPN. Disse kan skje via enten tilpasset programvare eller manuelt oppsett. Plattformer inkluderer vanligvis stasjonære plattformer (f.eks. Windows, macOS og Linux), mobile plattformer (f.eks. IOS, Android), rutere (vanligvis DD-WRT-rutere) og nettleserutvidelser.

Mobilapper

Hvis tilpassede mobilapper er tilgjengelige og anmelderen har tilgang til den aktuelle plattformen, vil vi gi dem en grundig titt med skjermbilder her.

Nettleserutvidelser

Det blir stadig mer vanlig at leverandører tilbyr "VPN" nettleserutvidelser. Dette er nesten alltid proxy-utvidelser, ikke sanne VPN-utvidelser. De kan likevel være nyttige, og vi gir alle slike funksjoner en gang med skjermbilder her.

Konklusjon av VPN-gjennomgang

Jeg likte:

 • En liste over ting anmelderen likte, i stedet for en liste over funksjoner som er annonsert av leverandøren

Jeg var ikke så sikker på:

 • En liste over ting som forvirret anmelderen
 • Og av "funksjoner" som vi ikke er overbevist om, er virkelig så nyttige
 • Også av punkter som ikke var gode, men som ikke var dårlige nok til å fortjene å bli oppført under ...

Jeg hatet

 • Ting som er en avtale-bryter

Vi avslutter med en rask oppsummering av tjenestens høye og lave punkter, der anmelderen uttrykker sine personlige meninger om sin tid ved hjelp av VPN.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me