qBitorrent anmeldelse

qBittorrent er en let 100% gratis og open source (FOSS) BitTorrent-klient. Vi tildelte den vores Editor's Choice-pris takket være sin kombination af at have en lille installationsstørrelse, men alligevel med de fleste værktøjer, som enhver BitTorrent-bruger nogensinde har brug for.


Det bedste, der antages, er evnen til at binde qBitTorrent til din VPN-interface. Dette sikrer, at din IP-adresse aldrig udsættes, mens du torrenser.

Funktioner

 • Gratis i enhver forstand af ordet.
 • Letvægts
 • Kan binde til VPN-interface
 • Torrent søgemaskine
 • RSS feed support med avanceret download filtre
 • Mange BitTorrent-udvidelser
 • Fjernbetjening via web-brugergrænseflade
 • Sekventiel download
 • Torrenter i kø og prioritering
 • Valg af Torrent-indhold og prioritering
 • Båndbreddeplanlægger
 • IP-filtrering (eMule-kompatibel)
 • IPv6-kompatibel
 • Support til UPnP / NAT-PMP-port
 • Torrentoprettelsesværktøj
 • Windows, Linux, macOS, FreeBSD, OS / 2 klienter

qBittorrent er ikke så fuldt udstyret som tunge vægtklienter som Vuze, men det har stort set alle funktioner, som de fleste torrentbrugere nogensinde nogensinde vil have. Vi ser på mange af qBittorrents nøglefunktioner lidt senere i denne gennemgang.

QBittorrent-klientgrænsefladen

qBittorrent bruger en meget “klassisk” BitTorrent-interface. Dette betyder, at enhver, der er bekendt med mainstream torrent-klienter som Vuze eller uTorrent (især Windows-brugere), føler sig øjeblikket hjemme med det.

Grænsefladen kan dog se temmelig gammeldags og uhyggelig ud for Mac- og Linux-brugere, der er vant til transmissionens smukke æstetik.

Qbittorrent Windows 1

Som sædvanligt med BitTorrent-klienter, kan du holde styr på ting som trackere, peers (andre mennesker, der downloader de samme filer) og HTTP-kilder.

Ovenstående skærmbillede, der viser alle peers IP-adresse, illustrerer perfekt, hvorfor du har brug for en VPN for at beskytte dit privatliv, når du torrenser!

BitTorrent giver dig mulighed for at vælge individuelle filer inden for en torrent eller et magnetlink, der skal downloades. Selvom et fælles træk blandt torrentklienter, er det ikke universelt.

Qbittorrent Windows-indhold

Valgmenuerne er lette at bruge og giver adgang til alle de indstillinger, som downloadere nogensinde kunne håbe på.

Qbittorrent Windows 3

Og menuen Avancerede indstillinger lader alvorlige torrenthoveder fikle med alle slags arkane parametre!

Qbittorrent Windows 4

qBittorrent er let at bruge, selv til torrent-newbies og præsenterer al information på en klar og tilgængelig måde. Det vinder ingen UX-designpriser, men når du bare ønsker at få jobbet gjort, kan det være en dårlig ting.

De vigtigste funktioner i detaljer

Letvægts

64-bit Windows-download vejer kun 21,98 MB, Mac-download 18,57 MB og Linux 7,1 MB. I 64-bit Windows har qBittorrent en samlet installationsstørrelse på 133MB.

Nedenfor er en sammenligning mellem de 64-bit Windows 10-systemressourcer, der blev brugt BitTorrent og Vuze, når du downloader den samme fil.

Qbittorent Windows-ressourcer

Vuze Windows Resources

Bemærk, at ressourceforbrug svinger lidt, så dette er ikke en videnskabelig test. Det afspejler dog ret nøjagtigt de typer af tal, vi har observeret.

Torrent søgemaskine

Du kan søge efter torrenter direkte fra qBittorrent-klienten ved at installere plug-in til søgemaskiner. Plugins til over 30 offentlige torrent-websteder er tilgængelige, inklusive populære websteder som 1337x og Demonoid.

Qbittorrent Windows-ressourcer

Naturligvis betyder søgning inden for qBittorrent, at du går glip af de kommentarer og brugervurderinger, der findes, hvis du besøger mange websteder direkte. Det er også værd at bemærke, at søgemaskinefunktionen kræver installation af Python. Dette er ikke et stort besvær, men kan udsætte nogle mennesker.

RSS feed support

I stedet for regelmæssigt at tjekke dit foretrukne torrentwebsted for at se, om de seneste episoder af dine must-watch-tv-shows endnu er tilgængelige, kan du abonnere på dem via RSS. qBittorrent henter dem derefter automatisk til dig, når de bliver tilgængelige.

Qbittorrent Windows Rss 3

qBittorrent giver dig mulighed for at finjustere dine RSS-feeds ved hjælp af et udvalg af brugerdefinerede regler.

Qbittorrent Windows Rss 4

BitTorrent-udvidelser

Magnetlink, DHT og PEX erstatter traditionelle torrent trackers og fjerner behovet for at downloade .torrent filer. Fremhævet af The Pirate Bay bliver disse teknologier stadig mere almindelige, så det er godt, at de understøttes af qBittorrent. En god forklaring på, hvad de er, hvordan de arbejder sammen, findes her.

Den private torrentsfunktion giver dig kun mulighed for at dele filer blandt udvalgte venner, mens BitTorrent-protokolkryptering forsøger at gøre trafikken sværere at identificere af internetudbydere. Desværre kan dyb pakkeinspektionsteknikker bruges til at identificere den tilsløret protokol med over 96% nøjagtighed. Hvis du ikke bruger en VPN, er det sandsynligvis bedre end intet. Men virkelig ... bare brug en VPN.

Fjernbetjening via web-brugergrænseflade

Du kan styre og administrere dine qBittorrent-downloads eksternt via en webgrænseflade eller via qBittorrent Controller og qBittorrent Controller Pro apps til Android.Qbittorrent Web

Webgrænsefladen ligner meget softwareklienten og giver dig mulighed for at gøre stort set alt hvad du kan i klienten. Husk bare, at filer downloades til placeringen af ​​din qBittorrent-klient, ikke den enhed, du kører webgrænsefladen (eller Controller-appen) på.

Hvis du bruger en VPN til at beskytte dig selv mens du downloader (som du burde!), Skal du konfigurere portvideresendelse på klientenheden for at få adgang til qBittorrent-klienten fra internettet.

Sekventiel download

qBitTorrent henter normalt torrentbrikker i tilfældig rækkefølge. Dette er den mest effektive måde at downloade torrenter, da stykker downloades i hvilken rækkefølge de bliver tilgængelige. Problemet med dette er, at du ikke kan se videofiler, før hele filen er færdig med at downloade.

Sekventiel download tvinger klienten til at downloade brikkerne i ... umm ... rækkefølge. Dette giver dig mulighed for at begynde at se en videofil, mens den stadig downloades. Dette betyder qBittorrent for at streame indhold meget lig Popcorn Time!

Selvom dette er meget cool, er der stærke argumenter for, at sekventiel download ikke er godt for BitTorrent-økosystemet. Det er derfor god netikette at kun bruge sekventiel download til videofiler, og kun når du faktisk planlægger at se dem med det samme.

qBittorrent hjælper med at håndhæve dette ved at kræve, at du manuelt aktiverer funktionen for hver fil (højreklik på torrent -> Download i rækkefølge).

Båndbreddeplanlægger

Torrenting bruger båndbredde, hvilket bremser internettet ikke kun på den enhed, du torrenser på, men alle enheder, der bruger den samme internetforbindelse. Uploadfrekvenser kan især have stor indflydelse for mange brugere, fordi internetudbydere giver meget lavere uploadbåndbredde end downloadbåndbredde.

Som med de fleste torrent-klienter giver qBittorrent dig mulighed for at indstille upload- og downloadbåndbreddebegrænsninger. Et pænt trick er imidlertid, at du kan indstille alternative grænser for et planlagt tidspunkt.

Qbittorrent Windows 5

Dette betyder, at du for eksempel kan torrent i fuld hastighed, mens alle i dit hus sover, men begrænser qBittorrents brug af båndbredde i løbet af dagen, så det ikke påvirker deres internethastigheder, når de er vågne.

IP-filtrering

Denne funktion bruges oftest til at blokere IP-adresser, som vides at tilhøre ophavsretlige håndhævelsesorganer og lignende. Du kan tilføje IP'er manuelt, men de fleste downloader forudkompilerede blocklister som disse.

Dette gør effektivt det samme som at bruge det populære PeerGuardian-program. Det giver en vis beskyttelse mod krænkelsesorganisationer, men kan kun være effektiv mod IP'er, der vides at tilhøre sådanne organer. Brug af en VPN giver meget større beskyttelse og gør denne funktion overflødig.

Support til UPnP / NAT-PMP-port

Disse teknologier sigter mod at automatisere portvideresendelse gennem en routers NAT-firewall og arbejde problemfrit med de fleste moderne routere.

De er imidlertid ikke nyttige til portvideresendelse via en VPN-server's NAT-firewall og bør deaktiveres, når du gør det. Dette skyldes, at hvis de er aktiveret, kan de prøve at rute forbindelser gennem din router snarere gennem VPN-interface. Dette kan resultere i, at din rigtige IP-adresse udsættes, selv når du bruger en VPN.

Torrentoprettelsesværktøj

qBitTorrent giver dig mulighed for at oprette og frø dine egne torrenter. Når en .torrent-fil er oprettet, kan den podes til det bredere BitTorrent-netværk via DHT, eller den kan kun deles privat med venner.

Qbittorrent Windows Oprettelse

Bind qBittorrent til et VPN-interface

En af de bedste funktioner i qBittorrent er, at du kan du kan binde det til din VPN-interface. Dette forhindrer qBittorrent i at downloade eller uploade noget uden for din VPN-forbindelse. Dette betyder, at hvis din VPN-forbindelse falder (eller du glemmer at slå den til), forbliver du sikker.

Instruktionerne nedenfor er til Windows, men processen ligner meget MacOS og Linux. De antager også, at du bruger OpenVPN, fordi ... ja ... hvorfor ville du ikke?

Sørg for, at din VPN kører, og klik derefter på Start, og skriv cmd. Vælg Kommandoprompt og ved kommandopromptypen: ipconfig / all. Se gennem listen over dine internetadaptere, indtil du ser en der siger “TAP-Windows Adapter.” Skriv en note af adapternavnet, dette vises under. I eksemplet nedenfor er det "Ethernet."

Unavngivet 7

Start qBittorrent og gå til Værktøjer -> Muligheder -> Fremskreden. Under “Netværksgrænseflade” skal du vælge navnet på den adapter, du har noteret i trin 1. Genstart qBittorrent.

qBittorrent netværksinterfaceindstillinger

Torrenter vil nu kun downloade og uploade, når VPN kører.

Andre platforme

qBitTorrent er tilgængelig for Windows, Linux, macOS, FreeBSD, OS / 2. Mindre UI-forskelle til side, det er identisk på alle platforme.

Qbittorent Macos

qBittorrent til macOS

Qbittorrent Linux

qBittorrent til Linux, der kører på Ubuntu).

Der er ingen mobile qBittorrent-mobile klient-apps, skønt der som allerede nævnt er en qBittorrent Controller-app til Android, som findes i både gratis og Pro (USD $ 2,49) versioner. Og selvfølgelig kan du fjernstyre klienten fra enhver webgrænseflade.

Support

qBittorrent er et ikke-kommercielt projekt udviklet af frivillige. Som sådan finder du ikke nogen 24/7 live chat supportborde! Der er dog en omfattende FAQ og en Wiki, der indeholder dokumentation om alle qBittorrents funktioner.

Selvom dette ser ud til at være ganske omfattende, gør det kun lidt i vejen for håndholdelse. Oplysningerne er der, men det hjælper med at forstå, hvordan BitTorrent-protokollen fungerer for at udnytte den fuldt ud. På plussiden er dokumentationen dog tilgængelig på over 70 sprog, der gør den tilgængelig for mennesker overalt.

Der er også officielle fora, hvor du kan stille spørgsmål og søge hjælp. Disse er ret aktive, selvom ikke alle spørgsmål, der sendes, modtager et svar.

Nybegynder til torrenting kan derfor stadig finde sig lidt tabt ved at få fat i alt, men heldigvis er der mange qBittorent-installationsguider på YouTube for at tage det dårlige.

kritik

Det må siges, at der ikke er noget meget negativt at sige om qBittorrent. Vi oplevede, at nogle torrenter ikke automatisk startede, når de først blev tilføjet til Windows-klienten, men dette kan have været et problem med vores opsætning.

Vi oplevede ikke dette problem i macOS eller Linux, og den seneste Windows-versionopdatering ser ud til at have løst problemet alligevel.

Det er muligt at finde rapporter på internettet om stabilitetsproblemer med qBittorrent. Disse inkluderer rapporter om torrenter, der fryser på ubestemt tid, og tidsstempel og fil korrupsioner, der opstår, når der tilføjes et stort antal torrenter (mellem 300 og 1000).

Mange sådanne rapporter er dog ganske gamle, og vi har aldrig oplevet nogen problemer i denne henseende (denne anmelder har brugt qBittorrent som sin personlige torrentklient i over et år nu, selvom han aldrig har prøvet at tilføje 300+ torrenter på én gang!).

Brugergrænsefladen er bestemt "klassisk", hvilket kan være et problem for nogle. Men så igen, hvis det ikke er ødelagt, hvorfor hvorfor rette det? Brug af en klassisk BitTorrent-interface gør det også meget lettere at migrere til og fra andre klienter.

Konklusion

Vi kunne godt lide

 • 100% fri og open source (FOSS)
 • Letvægts
 • Men stadig meget fuldt udstyret
 • Kan binde til VPN-interface
 • Fjernbetjening via web-brugergrænseflade eller Android-app
 • Sekventiel downloading (giver dig mulighed for at streame videofiler)
 • Dokumentation er 70+ sprog

Vi var ikke så sikre på

 • Lejlighedsvis rapporter om ustabilitet og andre fejl (som muligvis er rettet ind nu)
 • Supportmuligheder kan være mere newbie venlige

Vi hadede

 • Had er et stærkt ord for noget så godt, og ... dette gratis, er det ikke?

qBittorrent ligner alle andre klassiske BitTorrent-klienter og gør ikke noget, der er unikt. Det gør dog alt, hvad du måske realistisk vil have en BitTorrent-klient til at gøre i en let og let at bruge FOSS-pakke.

For vores penge (eller ikke, da det er 100% gratis!), Er qBittorrent en af ​​de (hvis ikke) bedste BitTorrent-klienter derude.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me