qBitorrent gjennomgang

qBittorrent er en lett 100 prosent gratis og åpen kildekode (FOSS) BitTorrent-klient. Vi delte ut prisen vår Editor's Choice-takket være kombinasjonen av å ha en liten installasjonsstørrelse, men likevel med de fleste verktøy noen BitTorrent-brukere noensinne trenger.


Det beste av disse er antagelig muligheten til å binde qBitTorrent til VPN-grensesnittet. Dette sikrer at IP-adressen din aldri blir utsatt mens du torrenser.

Funksjoner

 • Gratis i enhver forstand av ordet.
 • Lett
 • Kan binde seg til VPN-grensesnitt
 • Torrent søkemotor
 • RSS-feedstøtte med avanserte nedlastingsfilter
 • Mange BitTorrent-utvidelser
 • Fjernkontroll gjennom nettbrukergrensesnitt
 • Sekvensiell nedlasting
 • Torrenter som står i kø og prioriterer
 • Valg av prioritering av innhold og prioritering
 • Båndbreddeplanlegger
 • IP-filtrering (eMule-kompatibel)
 • IPv6-kompatibel
 • Videresending av UPnP / NAT-PMP-port
 • Verktøy for oppretting av Torrent
 • Windows, Linux, macOS, FreeBSD, OS / 2 klienter

qBittorrent er ikke så fullt utstyrt som tunge klienter som Vuze, men det har stort sett alle funksjonene de fleste torrentbrukere noensinne vil ønske seg. Vi ser på mange av qBittorrents nøkkelfunksjoner litt senere i denne gjennomgangen.

QBittorrent-klientgrensesnittet

qBittorrent bruker et veldig "klassisk" BitTorrent-grensesnitt. Dette betyr at alle som er kjent med mainstream torrent-klienter som Vuze eller uTorrent (spesielt Windows-brukere) vil føle seg umiddelbart hjemme med det.

Grensesnittet kan imidlertid se ganske gammeldags og klumpete ut, for Mac- og Linux-brukere som er vant til den fantastiske estetikken i Transmission.

Qbittorrent Windows 1

Som vanlig med BitTorrent-klienter, kan du følge med på ting som trackere, jevnaldrende (andre mennesker laster ned de samme filene) og HTTP-kilder.

Skjermbildet over, som viser IP-adressen til alle jevnaldrende, illustrerer perfekt hvorfor du trenger en VPN for å beskytte personvernet ditt når du torrenser!

BitTorrent lar deg velge individuelle filer fra en torrent eller Magnet Link for å laste ned. Selv om et fellestrekk blant torrentklienter, er det ikke universelt.

Qbittorrent Windows-innhold

Alternativmenyene er enkle å bruke og gir tilgang til alle innstillingene de fleste nedlastere noensinne kunne håpe på.

Qbittorrent Windows 3

Og menyen Avanserte alternativer lar alvorlige torrenthoder fikle med alle slags arkane parametere!

Qbittorrent Windows 4

qBittorrent er enkel å bruke selv for torrent-nybegynnere og presenterer all informasjon på en tydelig og tilgjengelig måte. Det vil ikke vinne noen UX-designpriser, men når du bare vil gjøre jobben gjort, kan det ikke være noen dårlig ting.

Viktige funksjoner i detalj

Lett

Den 64-biters Windows-nedlastningen veier bare 21,98 MB, Mac-nedlastningen på 18,57 MB og Linux på 7,1 MB. I 64-biters Windows har qBittorrent en installasjonsstørrelse på totalt 133MB.

Nedenfor er en sammenligning mellom de 64-biters Windows 10-systemressursene som ble brukt BitTorrent og Vuze når du laster ned den samme filen.

Qbittorent Windows-ressurser

Vuze Windows Resources

Merk at ressursbruk svinger noe, så dette er ikke en vitenskapelig test. Det gjenspeiler imidlertid ganske nøyaktig hvor mange figurer vi har observert.

Torrent søkemotor

Du kan søke etter torrenter direkte fra qBittorrent-klienten ved å installere plugins for søkemotorer. Plugins for over 30 offentlige torrent-nettsteder er tilgjengelige, inkludert populære nettsteder som 1337x og Demonoid.

Qbittorrent Windows-ressurser

Selvfølgelig betyr søk innen qBittorrent at du går glipp av kommentarene og brukervurderingene du finner hvis du besøker mange nettsteder direkte. Det er også verdt å merke seg at søkemotorfunksjonen krever installasjon av Python. Dette er ikke en stor motgang, men kan sette noen mennesker utenfor.

RSS feed support

I stedet for å sjekke regelmessig ditt favoritt-torrent-nettsted for å se om de siste episodene av TV-programmene du må se på ennå, kan du abonnere på dem via RSS. qBittorrent vil da automatisk laste dem ned for deg når de blir tilgjengelige.

Qbittorrent Windows Rss 3

qBittorrent lar deg finjustere RSS-feeds ved å bruke et utvalg av brukerdefinerte regler.

Qbittorrent Windows Rss 4

BitTorrent-utvidelser

Magnetkoblinger, DHT og PEX erstatter tradisjonelle torrent trackere og fjerner behovet for å laste ned .torrent filer. Disse teknologiene er kjent av The Pirate Bay og blir stadig vanligere, så det er bra at de støttes av qBittorrent. En god forklaring på hvordan de jobber sammen er tilgjengelig her.

Den private torrents-funksjonen lar deg bare dele filer mellom utvalgte venner, mens BitTorrent-protokollkryptering prøver å gjøre trafikken vanskeligere å identifisere av ISP-er. Dessverre kan dype pakkeinspeksjonsteknikker brukes til å identifisere den tilslørte protokollen med over 96% nøyaktighet. Hvis du ikke bruker VPN, er det sannsynligvis bedre enn ingenting. Men egentlig ... bare bruk en VPN.

Fjernkontroll gjennom nettbrukergrensesnitt

Du kan kontrollere og administrere qBittorrent-nedlastningene dine eksternt via et webgrensesnitt eller via qBittorrent Controller og qBittorrent Controller Pro-appene for Android.Qbittorrent Web

Nettgrensesnittet ligner veldig på programvareklienten, og lar deg gjøre stort sett alt du kan i klienten. Bare husk at filer blir lastet ned til stedet for qBittorrent-klienten, ikke enheten du kjører webgrensesnittet (eller Controller-appen) på.

Hvis du bruker en VPN for å beskytte deg selv mens du laster ned (som du burde!), Må du konfigurere portvideresending på klientenheten for å få tilgang til qBittorrent-klienten fra internett.

Sekvensiell nedlasting

qBitTorrent laster vanligvis ned torrentstykker i tilfeldig rekkefølge. Dette er den mest effektive måten å laste ned torrenter, ettersom deler lastes ned i hvilken rekkefølge de blir tilgjengelige. Problemet med dette er at du ikke kan se videofiler før hele filen er ferdig lastet ned.

Sekvensiell nedlasting tvinger klienten til å laste ned brikkene i ... umm ... sekvensiell rekkefølge. Dette lar deg begynne å se på en videofil mens den fortsatt lastes ned. Dette betyr qBittorrent for å streame innhold veldig som Popcorn Time!

Selv om dette er veldig kult, er det sterke argumenter for at sekvensiell nedlasting ikke er bra for BitTorrent-økosystemet. Det er derfor god netikette å bare bruke sekvensiell nedlasting for videofiler, og bare når du faktisk planlegger å se dem umiddelbart.

qBittorrent hjelper med å håndheve dette ved å kreve at du manuelt aktiverer funksjonen for hver fil (høyreklikk torrent -> Last ned i rekkefølge).

Båndbreddeplanlegger

Torrenting bruker båndbredde, noe som bremser Internett ikke bare på enheten du torrenser på, men alle enheter som bruker den samme internettforbindelsen. Spesielt opplastingsfrekvenser kan ha stor innvirkning for mange brukere fordi Internett-leverandører gir mye lavere opplastingsbåndbredde enn nedlasting av båndbredde.

Som med de fleste torrent-klienter, lar qBittorrent deg angi grenser for opplasting og nedlasting av båndbredde. Et pent triks er imidlertid at du kan sette alternative grenser for en planlagt tid.

Qbittorrent Windows 5

Dette betyr at du for eksempel kan torrent i full fart mens alle i huset ditt sover, men begrenser qBittorrents båndbreddebruk om dagen, så det påvirker ikke internettets hastigheter når de er våkne.

IP-filtrering

Denne funksjonen brukes ofte til å sperre IP-adresser som er kjent for å tilhøre opphavsrettshåndhevende instanser og lignende. Du kan legge til IP-adresser manuelt, men de fleste laster ned forhåndskompilerte blokklister som disse.

Dette gjør effektivt det samme som å bruke det populære PeerGuardian-programmet. Det gir en viss beskyttelse mot krenkelsesorganisasjoner, men kan bare være effektiv mot IP-er som er kjent for å tilhøre slike organer. Å bruke en VPN gir mye større beskyttelse og gjør denne funksjonen overflødig.

Videresending av UPnP / NAT-PMP-port

Disse teknologiene har som mål å automatisere portvideresending gjennom en ruters NAT-brannmur, og fungerer sømløst med de fleste moderne rutere.

De er ikke nyttige for portvideresending gjennom NAT-brannmuren til en VPN-server, og bør deaktiveres når du gjør det. Dette skyldes at hvis de er aktivert, kan de prøve å rute tilkoblinger gjennom ruteren din heller gjennom VPN-grensesnittet. Dette kan føre til at din virkelige IP-adresse blir utsatt, selv når du bruker en VPN.

Verktøy for oppretting av Torrent

qBitTorrent lar deg lage og frø dine egne torrenter. Når en .torrent-fil er opprettet, kan den seedes til det bredere BitTorrent-nettverket via DHT, eller kan deles privat med venner bare.

Qbittorrent Windows Creation

Bind qBittorrent til et VPN-grensesnitt

En av de beste funksjonene i qBittorrent er at du kan du kan binde det til VPN-grensesnittet. Dette forhindrer qBittorrent i å laste ned eller laste opp noe utenfor VPN-tilkoblingen din. Dette betyr at hvis VPN-forbindelsen din synker (eller du glemmer å slå den på), vil du holde deg trygg.

Instruksjonene nedenfor er for Windows, men prosessen er veldig lik MacOS og Linux. De antar også at du bruker OpenVPN fordi ... vel ... hvorfor ville ikke du det?

Forsikre deg om at VPN kjører, og klikk deretter på Start og skriv cmd. Velg ledetekst og ved ledeteksttypen: ipconfig / all. Se gjennom listen over internettadaptere til du ser en som sier “TAP-Windows Adapter.” Skriv en merknad om adapternavnet dette vises under. I eksemplet nedenfor er det "Ethernet."

Uten tittel 7

Start qBittorrent og gå til Verktøy -> alternativer -> Avansert. Under "Network Interface" velger du navnet på adapteren du la merke til i trinn 1. Start qBittorrent på nytt.

qBittorrent nettverksgrensesnittalternativer

Torrenter vil nå bare laste ned og laste opp når VPN kjører.

Andre plattformer

qBitTorrent er tilgjengelig for Windows, Linux, macOS, FreeBSD, OS / 2. Mindre UI-forskjeller til side, det er identisk på alle plattformer.

Qbittorent Macos

qBittorrent for macOS

Qbittorrent Linux

qBittorrent for Linux som kjører på Ubuntu).

Det er ingen mobile qBittorrent-mobilklientapper, selv om det, som allerede nevnt, er en qBittorrent Controller-app for Android som kommer i både gratis og Pro (USD 2,49 USD) versjoner. Og selvfølgelig kan du fjernstyre klienten fra alle webgrensesnitt.

Brukerstøtte

qBittorrent er et ikke-kommersielt prosjekt utviklet av frivillige. Som sådan vil du ikke finne noen døgnkontinuerlige support chat for live chat! Det er imidlertid en omfattende FAQ, og en Wiki som inneholder dokumentasjon på alle qBittorrents funksjoner.

Selv om dette ser ut til å være ganske omfattende, gjør det lite i veien for håndholding. Informasjonen er der, men det hjelper deg med å forstå hvordan BitTorrent-protokollen fungerer for å utnytte den til fulle. På plussiden er dokumentasjonen imidlertid tilgjengelig på over 70 språk som gjør den tilgjengelig for mennesker overalt.

Det er også offisielle fora der du kan stille spørsmål og søke hjelp. Disse er ganske aktive, selv om ikke alle spørsmål som stilles får svar.

Nybegynnere til torrenting kan derfor fremdeles finne seg i å bli litt tapt når de klarer alt, men heldigvis er det mange qBittorent-installasjonsveiledninger på YouTube for å ta opp slakten.

kritikk

Det må sies at det ikke er utrolig mye negativt å si om qBittorrent. Vi opplevde at noen torrenter ikke startet automatisk når de ble lagt til Windows-klienten, men dette kan ha vært et problem med oppsettet vårt.

Vi opplevde ikke dette problemet i macOS eller Linux, og den siste Windows-versjonsoppdateringen ser ut til å ha løst problemet uansett.

Det er mulig å finne rapporter på internett om stabilitetsproblemer med qBittorrent. Disse inkluderer rapporter om torrenter som fryser på ubestemt tid, og tidsstempel og filkorrupsjoner som oppstår når et stort antall torrenter blir lagt til (mellom 300 og 1000).

Mange slike rapporter er imidlertid ganske gamle, og vi har aldri opplevd noen problemer i denne forbindelse (denne anmelderen har brukt qBittorrent som sin personlige torrentklient i over ett år nå, selv om den aldri har prøvd å legge til 300+ torrenter på en gang!).

Brukergrensesnittet er definitivt "klassisk", noe som kan være et problem for noen. Men igjen, hvis det ikke er ødelagt, hvorfor hvorfor fikse det? Å bruke et klassisk BitTorrent-grensesnitt gjør det også mye enklere å migrere til og fra andre klienter.

Konklusjon

Vi likte

 • 100% gratis og åpen kildekode (FOSS)
 • Lett
 • Men fremdeles veldig fullt omtalt
 • Kan binde seg til VPN-grensesnittet
 • Fjernkontroll gjennom nettbrukergrensesnitt eller Android-app
 • Sekvensiell nedlasting (lar deg streame videofiler)
 • Dokumentasjon er 70+ språk

Vi var ikke så sikre på

 • Tilfeldige rapporter om ustabilitet og andre feil (som kan ha blitt løst nå)
 • Støttealternativer kan være mer nybegynnervennlige

Vi hatet

 • Hat er et sterkt ord for alt dette gode og ... dette gratis, er det ikke?

qBittorrent ligner omtrent alle andre klassiske BitTorrent-klienter og gjør ingenting som er virkelig unikt. Den gjør imidlertid alt du realistisk vil at en BitTorrent-klient skal gjøre i en lett og brukervennlig FOSS-pakke.

For våre penger (eller ikke, ettersom de er 100% gratis!), Er qBittorrent en av de (om ikke de) beste BitTorrent-klientene der ute.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me