Sådan bruges NoScript-udvidelsen til at få privatliv og sikkerhed

NoScript er en udvidelse til beskyttelse af personlige oplysninger og internet, der er tilgængelig for Firefox, Seamonkey og andre Mozilla-baserede browsere - såvel som Chrome. Det er en udvidelse, der betragtes som et must-have af mange fortalere for beskyttelse af personlige oplysninger. I denne vejledning viser vi dig, hvordan det fungerer, og hvordan du bruger NoScript.

NoScript fungerer ved at blokere unødvendige og uønskede scripts på de sider, du besøger. Dette kan forhindre dig i at blive offer for udnyttelser, der udnytter JavaScript og andre potentielt uærlige scripts. De typer ting, som du kan blokere med NoScript, inkluderer annoncer, ondsindede scripts og irriterende pop-ups.

Vi synes, NoScript er en fremragende udvidelse, som det er værd at drage fordel af. Det har dog et ry for at være lidt vanskeligere at bruge end mange andre privatlivsudvidelser. Med det i tankerne har vi lavet denne guide til at hjælpe dig med at komme i gang med NoScript.

NoScript-logo

Sådan fungerer NoScript

Når du surfer på nettet, indlæser websteder scripts for at give de visuals og funktioner, der er knyttet til deres sider. Afhængigt af arten af ​​disse scripts, kan nogle af dem muligvis installere på din browsers klientside.

Nogle scripts indlæses direkte fra de sider, du besøger, andre kommer fra tredjepartswebsteder, der er tilknyttet de sider, du besøger. Andre scripts kan være helt uønskede - såsom ondsindede scripts, der er integreret i kompromitterede websteder af hackere.

NoScipt er helt gratis og helt open source

NoScript er en gratis og open source-udvidelse, der stopper JavaScript, Java, Flash og andre plugins i at blive udført af alt andet end betroede websteder. Beslutningen om, hvilke websteder du skal stole på, træffes af dig, hvilket betyder, at du har fuld kontrol over hvilke scripts der indlæses.

NoScript giver også XSS-beskyttelse på tværs af websteder fra din browser. Dette er almindelige sårbarheder forårsaget af forkert webstedsimplementering og udviklerfejl, hvilket resulterer i, at hackere kan injicere ondsindet kode fra et sted til et andet. Hackere bruger disse sårbarheder til at stjæle dine legitimationsoplysninger og efterligne dig på ofreede websteder.

Derudover giver NoScript anti-Clickjacking-beskyttelse kaldet ClearClick. Dette sikrer, at du aldrig klikker på skjulte eller fordrevne elementer på skærmen - som med vilje er designet til at narre dig af hackere.

Sådan bruges NoScript

Den første ting, du skal gøre, er at downloade NoScript-udvidelsen til din Firefox eller Chrome browser. Når det er downloadet og installeret, er du klar til at begynde at bruge det. Selvom tilladelserne til NoScript kan virke lidt fulde, er det værd at huske, at NoScript behøver at være i stand til at læse dine data og data på de websteder, du besøger for at udføre sit job.

Med NoScript installeret er du klar til at begynde at bruge det. Den første ting, du skal gøre, er at gå over til et websted, som du ofte bruger. Vi besøgte CNN for at lave denne guide, og som forventet indlæste siden ikke ordentligt på grund af de scripts, der blev blokeret.

NoScript browser-tilføjelse

Som standard har NoScript en tendens til at blokere alle scripts. Dette betyder, at websteder oprindeligt kan synes at være ødelagte. Hvis et websted ikke indlæser alt, hvad du har brug for - og ikke fungerer, som du ville forvente -, bliver det nødvendigt at fjerne blokering af de bestemte scripts, der kræves for at nyde siden og dens indhold.

I denne guide vil vi lede dig gennem at fjerne blokeringen af ​​det nødvendige indhold for at få CNN til at fungere. Disse trin er dog de samme for ethvert websted, du besøger. Start med at klikke på NoScript-ikonet i din udvidelsesværktøjslinje for at se, hvilke scripts der blokeres af udvidelsen.

NoScript viser pålidelige og ikke-betroede websteder

For at få CNN til at fungere, bliver vi nødt til at ændre indstillingen for cnn.com fra ikke-tillid til betroet. Dette opnås ved at klikke på det blå S til venstre for den URL, du er interesseret i.

tilføj et websted som et betroet websted

Når du har indstillet det websted, du besøger, til Trusted, kan du klikke på den grønne opdateringsknap for at genindlæse webstedet. Webstedet skal nu indlæses uden problemer - fordi de nødvendige scripts er tilgængelige.

Tilføjelse af cnn.com som en betroet service

Som du kan se på skærmbilledet ovenfor, forlod vi postrelease.com og sharethrough.com blokeret af NoScript, fordi disse ikke er essentielle tjenester (de er tredjeparts trackere). Med siden opdateret kunne vi begynde at bruge CNN-webstedet uden problemer. Det samme gælder for ethvert andet websted, du besøger.

Når siden er indlæst korrekt med de uønskede sporingsskripts, der stadig er blokeret i udvidelsen, vil ekstra scripts begynde at vises. For os indlæses disse kun, når vi deaktiverer blokering på CNN (hvilket er grunden til, at NoScript nu blokerer disse separat). Disse scripts kan overlades blokeret, da de ikke er nødvendige for at nyde CNN, og det samme er tilfældet for unødvendige scripts, der kan vises på de websteder, du bruger.

tilføjelse af et websted som pålidelig kilde

På billedet ovenfor kan du se, at det eneste script, vi i øjeblikket tillader at indlæse, er CNN.com, som vises med en grøn lås ved siden af ​​URL-adressen. Denne grønne lås viser, at dette script er låst op.

Nu hvor CNN-webstedet indlæses korrekt, besøger vi en af ​​artiklene for at se, om der er behov for andre scripts. Den artikel, som vi besøgte, skulle indeholde en video, men den blev ikke indlæst. Et hurtigt blik på NoScript afslørede, at udvidelsen havde blokeret et andet CNN-script, denne gang kom fra en server på URL: CNN.io.

viser blokerede websteder

CNN.io er den eneste CNN-adresse, der vises på vores liste, hvilket gør det tydeligt, at dette er det script, der kræver vores opmærksomhed. For at løse problemet gik vi videre og angav denne adresse til Trusted, så videoen kan indlæses på siden.

når ccn indstillet til pålidelig, er andre cnn-kilder også tillid

Med begge CNN-scripts nu indstillet til Trusted, vores job med at oprette dette websted er færdig. Hver gang vi besøger denne side fra nu af, opfører udvidelsen sig som ønsket og blokerer kun unødvendige scripts, som ikke er nødvendige for, at webstedet skal fungere.

Desværre kommer fuld kontrol på bekostning af bekvemmelighed, hvilket betyder, at du bliver nødt til at gentage denne proces for hvert eneste websted, der støder på indlæsningsproblemer, når du besøger. Den lyse side er, at det kun skal gøres en gang pr. Websted, og fordelene er enorme - så du kan besøge websteder uden at indlæse uønskede trackere, og potentielt skadelige scripts, der tillader cyberkriminelle at hacke dig.

Ganske vist kan mængden af ​​scripts, der indlæses på en side, gøre det forvirrende fra tid til anden, hvilket beder dig om at skulle bruge prøve og fejl, når du søger efter et script, som du vil blokere. Heldigvis har NoScript andre funktioner, der kan beskytte dit privatliv, som du gør.

Andre vigtige indstillinger

Selvom indstilling af scripts til betroet eller ikke tillid er den primære metode til brug af NoScript-udvidelsen, er det værd at forstå nogle flere af dets funktioner for bedre at beskytte dig selv.

Hvis du er usikker på, hvad du har brug for for at fjerne blokering, kan du vælge at stole på dem midlertidigt med en Midlertidig.Trusted tag og opdater siden for at teste dem. Dette sikrer, at hvis du indstiller noget til at stole på og glemmer det, vil det ikke påvirke dit privatliv og sikkerhed permanent.

mange scripts der forhindrer brugere i at afspille video

På det britiske nyhedswebsted Express.co.uk fandt vi, at videoer ikke ville indlæses med kun den express.co.uk-URL, der er indstillet til Trusted. Et hurtigt blik på listen gjorde det meget vanskeligt at se, hvilket af scripts der var behov for for at gøre videoen tilgængelig.

Som det altid er tilfældet, når vi bruger NoScript, måtte vi teste hvert script én efter én for at finde ud af, hvilket script vi krævede. På billedet ovenfor kan du se, at vi indstiller et script, der kommer fra URL-adressen Brightcove.com til Temp.Trusted.

Den midlertidigt betroede indstilling er ekstremt nyttig, fordi den giver dig mulighed for at bruge prøve og fejl uden at tage nogen permanente beslutninger. Når du genstarter din browser, gendanner NoScript automatisk alle Temp.Trusted-scripts til standardblokerede.

Da vi opdaterede siden med scriptet til Brightcove.com aktiveret - indlæste videoen. Af denne grund gik vi videre og ændrede det fra Temp.Trusted til Trusted. Dette sikrer, at dette script bliver tillid til næste gang vi besøger stedet.

gostatisk et skrifttypeindlæser script

Nogle scripts er hvidlistet af NoScript og indstilles automatisk til Trusted af forskellige grunde. gstatic.com er et eksempel i vores tilfælde, idet det er et skrifttypeindlæser script, der er et kendt krav for, at websteder skal fungere. Du kan stole på disse scripts og behøver ikke at gøre noget med dem, men resten kan forblive Standard eller der ikke er tillid.

Globale indstillinger

Ud over de tillidsindstillinger, der er placeret til venstre for hvert enkelt script, indeholder NoScript globale indstillinger øverst til højre. Disse kan bruges til at indstille alle scripts på et websted til Trusted, der ikke er tillid, eller til Temp.Trusted.

tillid, ikke tillid eller temp. tillid

Brug af den globale indstilling er en hurtig og nem måde at få et websted til at fungere, hvis NoScript bryder det, når du har brug for adgang. Det er dog værd at bemærke, at man opretter alle scripts på en side permanent Trusted betyder, at NoScript ikke giver dig nogen fordele, når du besøger denne side.

Af denne grund anbefaler vi generelt at tage dig tid til kun at stole på individuelle scripts. Hvis du vælger at bruge globale indstillinger, er det bedre at stole på siden midlertidigt, så den nulstilles til standardblok næste gang du besøger webstedet. På den måde, hvis du har tid i fremtiden, kan du oprette webstedet korrekt ved kun at stole på scripts, der er vigtige for at køre siden.

En anden interessant indstilling er Deaktiver begrænsninger for denne fane. Dette giver dig mulighed for at deaktivere NoScript, så du kan få adgang til alle funktionerne på en webside, men kun inden for den fane, du bruger. På samme måde som Temp.Trust-funktionen sikrer dette, at NoScript, næste gang du besøger websiden, vender tilbage til standardblokeringen af ​​alle scripts.

Tilpassede indstillinger

For avancerede brugere er der muligheden for at bruge NoScript til at fjerne blokering af specifikke individuelle elementer på de domæner, de besøger. Dette gør det muligt for brugere at fjerne blokering af individuelle scripts snarere end hele domænet. Tilpasset opblokering giver brugerne mulighed for at fjerne blokering af elementer, der er opdelt i otte forskellige kategorier: script, objekt, medier, ramme, skrifttype, webgl, hent og andet. Du kan se disse indstillinger på billedet herunder.

brugerdefinerede indstillinger

I vores eksempel er alle mulige indstillinger i øjeblikket indstillet til at tillade, fordi CNN.com er et domæne, som vi tidligere har indstillet til at være tillid til.

Generelt vil de fleste brugere ikke ønsker at bruge denne avancerede funktion. Imidlertid kan enhver, der har en dybere forståelse af, hvad der indlæses på de websider, de besøger, bruge denne funktion til at tilpasse NoScript endnu mere.

For alle, der ønsker at bruge den brugerdefinerede funktion til at lære, hvordan man blokerer individuelle webside-elementer - brugerdefineret kan bruges midlertidigt. Dette betyder, at NoScript vil vende tilbage til standard, når du genstarter din browser. Dette giver dig mulighed for at teste tilpassede indstillinger uden bekymring for, at de vil være permanente.

NoScript-indstillinger

Endelig er det muligt at konfigurere visse NoScript-funktioner ved at klikke på indstillingsikonet.

indstillinger ikon

Ved at klikke på denne knap åbnes en webside, der giver dig mulighed for at tilpasse udvidelsen yderligere. Disse indstillinger er opdelt i fire kategorier; Generelt, tilladelser per sted, udseende og avanceret. De fleste af disse indstillinger er selvforklarende, men der er nogle muligheder, der er værd at se nærmere på.

muligheder

Ved at klikke på Generelt kan du midlertidigt indstille websteder på øverste niveau til TRUSTED. Dette er en nem måde at få alle domæner på topniveau til at fungere som normalt og fungere som en hurtig og nem måde at konfigurere NoScript på, så det stadig beskytter dig mod ondsindede scripts på tilfældige websteder, du muligvis snubler over - uden at bryde størstedelen af websteder, du kan lide at bruge.

Ved at klikke på tilladelser per sted kan du kontrollere, hvilke websteder der allerede er indstillet til Trusted, inklusive domæner, der er forudindstillet af NoScript, f.eks. YouTube.

Konklusion

NoScript er en fremragende script-blokerende udvidelser, der kan give dig meget mere privatliv og sikkerhed online. Enhver, der er bekymret for at blive offer for fidus-annoncer, pop-ups, ondsindede websteder og farlig malware, inklusive drive-by-downloads, anbefales kraftigt at begynde at bruge NoScript på enten Firefox eller Chrome.

Mens installation af NoScript kræver en vis indsats i løbet af den første gang, du besøger en webside, er der ingen tvivl om, at NoScript kan give høje niveauer af privatliv og sikkerhed. Af denne grund anbefaler vi at tage dig tid til at læse denne vejledning, så du med sikkerhed kan bruge NoScript til at fjerne blokering af webstedsskripter, som og når du har brug for dem, mens du stadig blokerer for alt det andet, du ikke har brug for.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me