Sådan deaktiveres geolocation i browsere

De fleste moderne browsere tillader websteder at anmode om din geolocation. Dette har legitime fordele, da det giver websteder mulighed for at skræddersy deres tjenester til dine individuelle behov og gør det lettere for dem at levere lokationsspecifikke funktioner.


Det er også noget af et privat mareridt, da din browser kan dele din rigtige placering med websteder, selv når du bruger et Virtual Private Network (VPN). Heldigvis er denne funktion tilvalg som standard, og du kan vælge, om den skal bruges fra sag til sag. Du kan dog ønske at slå den helt fra.

Hvordan fungerer HTML5 Geolocation?

De nøjagtige detaljer om, hvordan geolocation fungerer, afhænger af browseren. Desktop-browsere kombinerer ledetråde såsom din IP-adresse, browseroplysningsagentoplysninger og en liste over detekterede Wi-Fi-netværk i dit område sammen deres signalstyrker for at estimere din placering.

Hvis dette lyder skræmmende, bliver det værre på mobile enheder, hvor ovenstående oplysninger kombineres med sporingsdata for mobiltelefon for at præcisere din placering yderligere. Dette inkluderer dine GPS-data, mobilnetværksoplysninger og din telefons unikke IMEI-identifikationsnummer.

Hvor nøjagtig er geolokalisering?

I mine tests, ret darn præcis! På trods af at en VPN var aktiveret, var mylocation.org i stand til at lokalisere mig til min faktiske adresse, når jeg bruger en desktopbrowser med funktionen Browser Geolocation. På en telefon var nøjagtigheden få meter!

Geolocation

Men ikke panik!

Understøttelse af geolocation til browser er tilmeldt

Som standard beder alle browsere din tilladelse, inden de sender geolocationdata til websteder.

Geolocation valgfri

Det er dog muligt, at du (eller måske et familiemedlem) ved et uheld har ændret browserens indstillinger for at aktivere geolocation som standard. Det er også almindeligt, at malware ændrer indstillingerne for browser Geolocation.

VPN'er og HTML5 geolocation

En VPN skjuler din IP-adresse fra websteder, du besøger, men denne omgås, hvis du tillader webstedet at bruge geolocation.

Som netop bemærket skal din browser bede om tilladelse, før du sender disse data, men det er muligvis ikke. Afsendelse af geolokationsdata kan få en side til at blokere dig, hvis den ikke tillader forbindelser fra din placering.

Hvis et websted kan registrere din placering, når du har en VPN, der kører, er den første ting at gøre at kontrollere, at du ikke har en IP-lækage ved at besøge ipleak.com. Hvis du på den side kan se en hvilken som helst IP-adresse, der tilhører enten dig personligt eller din internetudbyder (ISP), er problemet en IP-lækage - ikke HTML5-geolocation.

Når du har kontrolleret for at sikre, at en IP-lækage ikke er den skyldige, kan du prøve manuelt at deaktivere geolocation i din browser.

Websteder, der blokerer VPN-brugere

Det bliver stadig mere almindeligt, at streamingtjenester blokerer VPN-brugere, når de registrerer dem. Dette skyldes, at mange mennesker bruger VPN'er til at se indhold, der er begrænset til målgrupper i visse lande af licensårsager.

Det er dog vigtigt at forstå, at disse tjenester ved ikke på en eller anden måde, hvor du virkelig er. De holder simpelthen en database over IP'er, der vides at tilhøre VPN-tjenester, og blokerer enhver, der forsøger at få adgang til deres websted ved hjælp af en af ​​disse IP'er.

At forhindre IP-lækager og deaktivere browser Geolocation vil ikke gøre noget for at overvinde en så simpel, men effektiv taktik.

Sådan deaktiveres HTML5 Geolocation

Du kan deaktivere geolocation fuldstændigt i din browser ved hjælp af følgende metoder:

Deaktiver geolocation på Firefox (desktop og Android)

  1. Indtast om: konfigurer i URL-linjen, og klik på "Jeg accepterer risikoen" (kun skrivebord).
  2. Skriv geo.enabled i søgefeltet, og dobbeltklik derefter på dens post for at indstille dens værdi til falsk.

Geolocation Firefox

Deaktiver geolocation på Chrome (desktop)

Gå til Menu () -> Indstillinger -> Fremskreden -> Privatliv og sikkerhed -> Indholdsindstillinger -> Placering og skift “Spørg før adgang (anbefales)” til Blokeret.

Geolocation Chrome

Deaktiver geolocation på Chrome (mobil)

Præcis det samme som ovenfor, undtagen gå til Menu (⋮) -> Indstillinger -> Webstedsindstillinger -> Beliggenhed.

Deaktiver geolocation på Safari (macOS)

Gå til Safari (øverst til venstre på proceslinjen) -> Indstillinger ... -> websteder - > Beliggenhed. Vælg "Afvis" for alle listede websteder, du ikke vil have til din geografiske placering. For at forhindre, at alle websteder får adgang til geolokationsdata i fremtiden, skal du vælge Når du besøger andre websteder: -> Nægte.

Geolocation Safari

Deaktiver geolocation på Safari (iOS)

Gå til Indstillinger > Privatliv > Placeringstjenester -> slå knappen slukket.

Geolocation Safari Ios

Deaktiver geolocation på Microsoft Edge

Edge er en Windows Store-app, så gå til Window's Start for at deaktivere geolocation -> Indstillinger -> Privatliv -> Placering og skift “Location” til Off.

Geolocation Edge

Deaktiver geolocation på Microsoft Internet Explorer

Gå til Menu (tandhjulikon øverst til højre) -> Internet muligheder -> Fanen Privatliv -> Placering og markering "Tillad aldrig websteder at anmode om din fysiske placering" -> Okay.

Geolocation Dvs.

Deaktiver Geolocation på Opera

Gå til Menu -> Indstillinger -> websteder -> Placering og vælg "Lad ikke et websted spore min fysiske placering."

Browser Opera

Deaktiver geolocation i browseren: Konklusion

Selvom HTML-browser Geolocation kan være meget invasiv, når det kommer til privatliv, er det normalt ikke et problem, da funktionen er tilmeldt som standard.

Hvis du dog er af en paranoid disposition, eller hvis et websted ved, hvor du endda er med en VPN slået til, og efter at du har kontrolleret for IP-lækager, kan du prøve at deaktivere geolocation i din browser.

Billedkredit: Af Nucleartist / Shutterstock.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me