Sådan gør du Amazon Echo & Google Home privat og sikkert

Statistik antyder, at over 35 millioner "smart speaker" -enheder, som Amazon Echo og Google Home, vil blive i regelmæssig brug i USA ved udgangen af ​​2017.

Det er ikke overraskende, at disse temmelig futuristiske enheder er så populære; de kan gøre en hel masse ting, og alt hvad du skal gøre er at spørge dem - Star Trek-stil.

Her er bare en lille liste over de ting, Echo og Google Home kun kan gøre med en stemmekommando:

 • Afspille musik
 • Opret "at gøre" lister og indkøbslister
 • Bestil taxaer
 • Bestil noget fra Amazon (i tilfælde af Amazon Echo og Alexa)
 • Kontroller smarte hjemmeenheder inklusive lys, centralvarmesystemer og dørlåse
 • Slå ting op online - fra biografperioder til sportsresultater til vejrrapporter
 • Løs matematiske problemer

Disse enheder placerer en (temmelig effektiv) personlig assistent i hjemmet til en lav pris. Deres popularitet er forståelig - helt bortset fra det faktum, at sådan moderne teknik er ganske overbevisende i sig selv.

Men alt dette kommer til en pris - og den pris er privatliv. Siden lancerede enheder har vi set en stigning omkring bekymringerne omkring sikkerheden og privatlivets fred for Amazon Echo og Google Home.

Gør Amazon Echo Privat; Trin for trin

amazon ekko

 1. Læs de ofte stillede spørgsmål til Amazon Alexa. Selv hvis du ikke er nogen, der har en tendens til at læse disse ting, med noget, der integreres så dybt med dit hjemliv, burde du virkelig.
 2. Overvej periodisk at slette din Alexa-optagelseshistorik. Dette kan have en negativ effekt på, hvor godt din enhed lærer om dig - men hvis du sætter privatliv først, er dette sandsynligvis en mindre bekymring.
 3. Gennemgå indstillingerne for stemmekøb, eller deaktiver stemmekøb helt. Dette handler ikke specifikt om privatlivets fred, men kan spare dig for nogle penge, hvis du har børn, der er klar over, at de kan bruge din nye husholdningsapparat til at bestille!
 4. Aktivér tonen "afslutning af anmodning", så du kan høre, når Alexa er stoppet med at lytte til en anmodning.
 5. Brug lydløs, når du ikke bruger enheden.

Gør Google Home privat; Trin for trin

 1. Gør dig bekendt med området Min aktivitet i Googles onlinetjenester. Alle dine interaktioner med Google er gemt her, hvilket giver en øjenåbnende eksponering for, hvor meget webgiganten ved om dig. Din Google Home-aktivitet er også her, og du vil måske fjerne den fra tid til anden.
 2. Brug lydløs, og kontroller regelmæssigt (ved hjælp af lysene på enheden), om din enhed lytter. Du kan for eksempel utilsigtet slå lyden fra enheden under støvning, f.eks.
 3. Gennemse dine indstillinger, så du kun deler med Google de oplysninger, du behageligt deler.

At gøre Amazon Echo “Privat”

Hvis en af ​​mine IT-konsulentklienter spurgte mig, hvordan man gør Amazon Echo privat, ville mit instinktive (og ærlige) svar være: "få ikke et." Det samme ville gælde for Google Home.

For at disse enheder skal udføre deres arbejde effektivt, skal de lytte hele tiden. De er nødt til at "høre", når du siger "Hey Alexa" eller "OK ​​Google." Hvis du har en af ​​disse Amazon- eller Google-enheder i dit hjem, bliver alt, hvad du siger omkring det, pinget op til deres "big data" sky-servere , der hjælper disse enorme virksomheder med at lære mere om dig og dine daglige vaner med det samme. (I tilfælde af Google Startside forbliver informationen lokal for enheden, indtil "OK Google" høres.)

De involverede virksomheder gør ingen hemmelighed om, at de analyserer den måde, du bruger disse enheder på. Dette er, så de kan opbygge et detaljeret billede af, hvad du sandsynligvis vil spørge enhederne i fremtiden. Dette er fantastisk til funktionalitet - men for privatlivets fred, ikke så meget ...

Nu varierer individuelle holdninger til privatlivets fred. Nogle mennesker kan lide den måde, som onlineannoncering altid er så præcis på. Andre finder denne nøjagtighed ubehagelig og foruroligende. Hvis du falder i sidstnævnte lejr, har du sandsynligvis ikke planer om at installere en enhed, der permanent lytter til dig i dit hjem!

Amazon Echo og Google Startside: Forbedring af privatlivets fred

Med det ovenstående i tankerne antager vi for resten af ​​denne guide, at du ejer en Amazon Echo eller Google Home, eller planlægger at få en, og allerede er komfortable med de privatlivskompromiser, du simpelthen ikke kan undgå, hvis du vælger at bruge en af disse enheder.

Så længe du accepterer, at du allerede har tillid til Amazon eller Google, og eventuelle tredjeparter, de arbejder med, hvad kan du gøre for at gøre din Amazon Echo eller Google Home så privat som det KAN være?

Til at begynde med er her nogle tip, der gælder ens for begge enheder:

 1. Vær opmærksom på, at disse enheder altid lytter til dig (og alle andre, der taler i dit hjem), medmindre de er i "slå af" -tilstand eller slukket. Den klogeste tilgang er ikke at sige noget foran dem, som du ikke med glæde ville sige i det offentlige rum. Hvis du ikke ville sige det offentligt eller på en offentlig webside, skal du tænke to gange om at sige det foran en smart højttaler.
 2. Vær selektiv med hensyn til hvilke onlinekonti du bruger til din Amazon Echo eller Google Home. Over 3.000 apps (færdigheder) er tilgængelige for Echo alene. Selvom hver enkelt bruger du tilføjer omfanget af, hvad din enhed kan gøre, reducerer det også dit privatliv yderligere. Aktivér ikke flere apps og online-konti af hensyn til det.
 3. Dæmp din mikrofon, når du vil stoppe din Amazon Echo eller Google Home-lytning. I begge tilfælde aktiveres lydløs-funktionen med en fysisk knap på selve enheden. I skrivende stund tilbyder ingen af ​​enhederne en lyddæmpning, der er stemmeaktiveret. Det er umuligt at forestille sig, at dette er noget andet end ved design. Hvis du ikke har tillid til de involverede virksomheder, kan du endda ønske at frakoble enhederne - men dette rejser spørgsmålet om, hvorfor nogen ville købe en enhed, hvis de ikke har det godt med at bruge det!
 4. Gør dig bekendt med, hvordan du rydder forespørgslen og optagerhistorikken på din enhed (mere om det senere).

Dernæst har vi nogle tip, der er specifikke for hver enhed.

Konklusion

Selve karakteren af ​​Amazon Echo og Google Home-enheder er, at de ikke skal være private. Du bytter noget privatliv for nemheds skyld, og jo mere du tillader Amazon og Google at vide om dig, jo mere præcist vil disse "hjemmeassistenter" være i stand til at hjælpe dig.

Men ligesom søgemaskiner og sociale medier, er et biprodukt ved at dele så meget, at de involverede virksomheder får til at opbygge et detaljeret billede af din daglige liv og vaner. Denne "big data" er enormt værdifuld for dem og for deres annoncører.

For nogle vil brugen af ​​en sådan enhed altid være for langt over fortrolighedsgrænsen til at overveje. Spørgsmålet skulle ikke rigtig være, hvordan man gør Amazon Echo (eller Google Home) private, men hvordan man gør det lidt mere privat at bruge dem. Tipene ovenfor hjælper dig med at gøre netop det.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me