Sådan holder du dit kodeord sikkert – Hvorfor anbefaler vi adgangskodeadministratorer

Adgangskoder har været en fast sikkerhedsforanstaltning siden den første computer i 1961 og beskyttede brugere med godkendelse. Websteder har hævet søjlen gennem årene ved at gøre blandede karakterer et krav, men menneskelig fejl og forudsigelighed er stadig bleg i sammenligning med den rigtige randomisering af en adgangskodemanager. Adgangskodeadministratorer holder også dine adgangskoder sikre.

Styrke din adgangskode

Undlad adgangskode og ikke

Forskellige virksomheder undersøger de mest almindelige adgangskoder på årsbasis, hvor resultaterne dukker op de samme få kombinationer år efter år. Uanset om det er en række hinanden følgende numre (12345), bogstaver (qwerty) eller tilføjelse af en 1 i slutningen (adgangskode1), har alle det samme niveau af forudsigelighed, der let kan knækkes i den moderne tid.

En anden adgangskriminalitetskriminalitet er at gøre tingene for personlige. Det Forenede Kongeriges National Cyber ​​Security Center (NCSC) fandt, at 2020's mest populære adgangskoder i nationen inkluderede Premier League-fodboldklubber som Liverpool, Chelsea og Arsenal, karakterer som Superman og navnene på forskellige familiemedlemmer - hvilket er utroligt let at gætte.

Disse adgangskoder er ikke kun mærkbart svage, men flertallet af mennesker, der opretter og vedligeholder deres egne adgangskoder, ender med at genbruge det samme i forskellige variationer på tværs af flere websteder. Da hacks er en krone et dusin i dag, og du kan tilmelde dig hundreder af forskellige domæner, øges sandsynligheden for, at disse detaljer bliver fanget i et væld af lækager, hvilket potentielt kan kompromittere et antal konti samtidig. Dette er især dårligt, når det drejer sig om følsomme oplysninger som hjemmeadresser og kreditkort.

Der er lagt pres på websteder for bedre at beskytte kunder og deres information, men afhjælpninger er ikke perfekte. Nogle arbejdspladser tvinger en ændring af en adgangskode efter en bestemt periode, men dette kræver, at du husker et udvalg af nye, fortrinsvis randomiserede adgangskoder, uden at genindlæse gammel jord.

Så hvad indsamler vi fra alt dette? Ideelt set er en person nødt til at oprette en anden adgangskode til hvert websted, de opretter en konto med, som hver består af en helt tilfældig streng tekst, tal og muligvis symboler, hvis de understøttes.

Naturligvis er dette helt urealistisk for den daglige person. Selv Fernando Corbato, opfinderen af ​​adgangskoden, fortalte The Wall Street Journal, at beskyttelsesmetoden er blevet "slags et mareridt" siden populariseringen af ​​World Wide Web. Heldigvis er disse problemer fortiden takket være passwordadministratorer.

Sådan holder du dit kodeord sikkert?

Brug af en password word manager er den bedste måde at sikre dine online konti. I deres kerne fungerer passwordadministratorer som et centraliseret hub til lagring af adgangskoder, hvilket ofte giver dig mulighed for at generere stærkere, randomiserede alternativer. Du bliver kun nødt til at huske din egen adgangskode - hovedadgangskoden, der giver adgang til softwaren. Til gengæld gør adgangskodeadministratoren resten, endda automatisk udfyldning af oplysninger på login-skærme.

Jeg ved, hvad du tænker: er passwordadministratorer virkelig sikre med alle disse følsomme data? Da adgangskodeadministratorer opkræver deres brugere, afhænger hele deres forretningsmodel af at have tillid. De fleste bruger den bedste tilgængelige kryptering, anvender en nul-viden-politik og er underlagt årlige revisioner fra uafhængige sikkerhedsevaluerere, som uundgåeligt fremhæver mangler for virksomhederne til hurtigt at lappe.

Men vil bruge en password manager holde dine adgangskoder sikre, jeg hører du spørger. Det er sandt, at intet er helt sikkert i onlineområdet, da der altid er mangler, der skal udnyttes, men at bruge en adgangskodemanager er stadig meget bedre end de førnævnte alternativer i tilfælde af et midlertidigt sikkerhedsbrud. Jeg anbefaler især dem, der bestræber sig på at advare deres kunder, når en adgangskode er blevet kompromitteret, så du kan udveksle den gamle efter noget nyt.

Tip til en stærk adgangskode

Opret et stærkt, mindeværdigt hovedadgangskode

Det er naturligvis ikke alt sammen med passwordadministratoren. Det er vigtigt, at du opretter en stærk hovedadgangskode, da mange tjenester ikke gemmer dette på deres servere og derfor ikke tilbyder muligheder for gendannelse af adgangskode. Dette hjælper med at holde dine personlige oplysninger sikre i tilfælde af overtrædelse.

Naturligvis skal du kun bruge dette som din hovedadgangskode og ikke fortælle nogen, hvad det er. Traditionelt råd dikterer, at en hjemmelavet adgangskode skal være mindst 12 tegn og omfatte store bogstaver, små bogstaver, tal og symboler, hvor det er tilladt. Det hjælper også med ikke at følge almindelig sætningsstruktur, såsom et adjektiv efterfulgt af et substantiv og erstatte bogstaver med åbenlyse tal (B1gTr33).

Brug en pålidelig antivirus-software

Der er en række grunde til at holde dit system rent, men i dette tilfælde hjælper det med at undgå malware, så angribere ikke får kontrol over dit system eksternt. Antivirus-software kan hjælpe med at scanne dit system for eksisterende sårbarheder, beskytte dig mod at downloade ondsindet software og undertiden overvåge internettet i realtid.

Vi har gjort dette så smertefrit som muligt for dig med vores opdeling af bedste antivirus-software til Windows, Mac, Android og iPhone i 2020.

Opdater dit system

Så meget af det, som opdateringer kan være til tider, er det værd at religiøst opdatere dit operativsystem og installerede programmer for at mindske trusler. Udviklere laver regelmæssigt fejl i deres kode og slipper af bagdøre og andre udnyttelser, der kan misbruges af tredjepart..

Til sidst er det værd at sikre lokal sikkerhed ved at holde øje med, hvem der har adgang til dit system.

Finde en adgangskodemanager

Der er en række adgangskodeadministratorer derude, hvilket betyder, at det kan være forvirrende for nytilkomne at vælge den bedste service til dem. Priserne varierer, og mange pakker en række andre funktioner til at blødgøre aftalen, såsom mørk webfiltrering for at bestemme adgangskodelækager, integrerede virtuelle private netværk og mere.

Heldigvis tilbyder de fleste adgangskodeadministratorer gratis versioner med begrænsede funktioner, forsøg og / eller tilbagebetalingsgarantier, der giver dig mulighed for at prøve, før du forpligter dig til langvarig betaling. Vi har detaljeret, hvad vi betragter som de bedste adgangskodeadministratorer og anbefaler altid at tage et kig på et virksomheds websted, før de køber.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me