Sådan installeres en VPN på Chromebook – installations- og konfigurationsvejledning til Google Chromebook

Denne artikel beskriver, hvordan du installerer en VPN på din Chromebook. For en fuldstændig diskussion om, hvorfor du vil bruge en VPN på din Chromebook, og hvilken Chromebook VPN, du skal vælge, se 5 bedste Chromebook VPN-tjenester.

Som omtalt i denne artikel er der tre måder at køre en VPN på en Chromebook

  1. Brug L2TP / IPsec-klienten indbygget i Chrome OS.
  2. Brug en Chrome-browser-tilføjelse.
  3. Brug en Android-app (på Chromebooks, der understøtter denne funktion).

Kun en L2TP / IPsec-forbindelse vil beskytte hele din Chromebook, hvis du bruger Android-apps. En Chrome-browserudvidelse vil beskytte din almindelige Chromebook-aktivitet, men ikke Android-apps, mens en Android VPN kun vil beskytte andre Android-apps.

Disse instruktioner antager, at du allerede har tilmeldt dig en VPN-tjeneste.

En note om OpenVPN til Chromebook

I teorien understøtter Chrome OS OpenVPN-protokollen, men det har aldrig været i stand til korrekt at importere almindelige OpenVPN-certifikater. Hvis du kører din egen VPN-server, er det muligt at konfigurere den og din Chromebook til at oprette forbindelse via OpenVPN, men det er uden for denne vejledning.

Brug af L2TP / IPsec (og PPTP)

Den indbyggede L2TP / IPsec VPN-klient er den "standard" måde at køre en VPN på Chromebooks på. Det er derfor praktisk, at de fleste VPN'er understøtter denne protokol!

Bemærk, at L2TP / IPsec-indstillinger er de samme på tværs af platforme, så selvom en VPN ikke understøtter Chromebooks eksplicit, kan du bruge L2TP / IPsec-indstillingerne, der er leveret til enhver anden platform til at køre en VPN på din Chromebook.

PPPT understøttes ikke længere af Chrome OS. Og da PPTP ikke er en sikker VPN-protokol, er der alligevel meget lidt grund til at bruge en PPTP VPN på Chromebook alligevel! Hvis du har en gammel Chromebook og virkelig skal bruge PPTP, er instruktionerne herfor næsten identiske med nedenstående.

1. Log ind på din Chromebook.

2. Klik på netværksikonet i bunden af ​​skærmen (ved siden af ​​dit billede).

3. Vælg Indstillinger.

Chromebook L2Tp 0

4. Vælg Netværk -> Tilføj forbindelse -> Tilføj privat netværk.

Chromebook-opsætning 2

5. Udfyld oplysningerne fra din VPN-tjeneste (som bemærket behøver disse ikke at være specifikke for Chrome OS, så du kan bare bruge generiske dem, der leveres til andre platforme).

Klik på Opret forbindelse. Ta-da!Chromebook L2Tp 2

Gå til Indstillinger for at se VPN-status og til at oprette forbindelse / afbryde -> Netværk -> VPN.

Chromebook-opsætning 1

Brug af en Android VPN-app

Android VPN-apps vil kun beskytte andre Android-apps på din Chromebook - ikke Chrome-browseren.

Brug af dem kræver at have en Chromebook, der understøtter Google Play Store og Android-apps. Dette betyder normalt at have Chrome OS version 53 eller nyere. Hvis din Chromebook kan køre Google Play Store, men den ikke allerede er installeret, skal du følge disse instruktioner for at installere den.

Så skal du bare åbne Play Store og downloade og installere en brugerdefineret VPN-app som enhver anden app. Du bliver næsten helt sikkert bedt om at logge ind ved hjælp af de legitimationsoplysninger, der blev oprettet, da du tilmeldte dig VPN-tjenesten, selvom mange Android VPN-apps tilbyder en kort gratis prøveperiode.

Alternativt kan du manuelt konfigurere OpenVPN vha. OpenVPN til Android eller OpenVPN Connect. Fuld instruktioner til opsætning af OpenVPN til Android kan findes i Sådan installeres en VPN på Android, som også har instruktioner til konfiguration af appen til at fungere som en driftsafbryder.

Der er forskellige løsninger på at få Android-apps på Chromebooks, der ikke (eller ikke fuldt ud) officielt understøtter denne funktion, men det er uden for denne artikels rækkevidde.

Ved hjælp af en Chrome-browserudvidelse

Med Chrome OS er browseren operativsystemet, så Chrome browser VPN-tilføjelser kan faktisk fungere som ægte VPN-klienter.

Det er bortset fra det faktum, at nyere versioner af Chrome OS understøtter Android-apps. Disse kører på deres eget separate Android-undersystem og drager ikke fordel af en Chrome VPN-browser-tilføjelse.

De fleste af disse browser-tilføjelser krypterer forbindelsen sikkert ved hjælp af HTTPS. Det er altid værd at kontrollere, at dette er tilfældet med din VPN-udbyder, da nogle overhovedet ikke har nogen kryptering. Disse kan stadig være nyttige til forfalskning af din placering, men giver ingen fordele ved sikkerhed eller fortrolighed.

1. Åbn Chrome Webshop. Sørg for, at knappen Udvidelser er valgt, og søg efter det ønskede VPN-tilføjelse. Alternativt vil din VPN-udbyder sandsynligvis give dig et direkte link til dets downloadside af Chrome-udvidelse.

Chrome-udvidelse 1

2. Klik på Tilføj til Chrome, eller klik på blurb for at få vist en detaljeret beskrivelse af udvidelsen. Klik derefter på Tilføj til Chrome -> Tilføj udvidelse.

Chrome-udvidelse

3. Et udvidelsesikon vises på Chrome-proceslinjen. Klik bare på det for at åbne VPN-tilføjelsen.

Chrome-udvidelse 3 1 E1512652754512

Husk, at en Chrome-udvidelse kun beskytter det, du får op i din Chrome-browser. Det beskytter ikke Android-apps.

Brug af din Chromebook med en VPN-router

I stedet for at installere en VPN på din Chromebook, kan du installere den på din router (afhængigt af hvilken router du har). Mange moderne routere har en VPN-klient indbygget, som du normalt kan konfigurere via routerens admin-side.

Du kan også blinke routere med tredjeparts firmware som DD-WRT og Tomato, som inkluderer en VPN-klient. Nogle udbydere tilbyder faktisk forblinkede routere, der er forudkonfigureret til deres service.

For en fuldstændig diskussion af fordele og ulemper ved dette, se Fem Bedste VPN-routere. Vi har også en guide til opsætning af OpenVPN på DD-WRT-routere her.

Konklusion

Næsten alle VPN-tjenester understøtter L2TP / IPsec, hvilket gør det nemt at bruge en VPN på din Chromebook. Brug af en Chrome-browser-tilføjelse er uden tvivl endnu lettere, hvis du ikke behøver at beskytte Android-apps, der kører på din Chromebook.

Billedkredit: Af Konstantin Savusia / Shutterstock.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me