Sådan konfigureres en Cisco linksy n300 flash router

Linksys N300 v2 er en meget billig router (fås uudskiftet fra Amazon for kun $ 35), så det er næppe overraskende, at det ikke sprænger med den slags funktioner, du måske forventer at finde på produkter med højere end, og hvis du vil USB-porte, dobbeltbånd 5 GHz-modtagelse, processorkraft eller nogen af ​​de andre funky funktioner, der findes på mange moderne routere, skal du se andre steder.

Når det er sagt og underpowered selvom det er, det gør sit job som en grundlæggende router perfekt, og vigtigst af alt for os, da det er blevet blinket med DD-WRT, kan det bruges som en VPN-hub til alle dine internetforbindelser enheder.

N300 er en temmelig smart, men beskedent kil af sort plast med 5 Ethernet-porte (1 x ind, 4 x ud), en stikkontakt og en nulstillingsknap placeret på undersiden af ​​enheden (så du ikke kan se porte, når udsigter fra ovenstående). Det er designet til at blive placeret fladt på en overflade og kan ikke være lodret eller vægmonteret, og to antenner er indvendige, så der ikke er noget, der stikker ud af huset. Der er ingen statuslamper synlige forfra eller ovenfra, og de eneste lys overhovedet er lysdioderne på LAN-porte.

Sådan konfigureres en Cisco Linksys DD-WRT-router

At komme i gang er latterligt let. Vi har lige slukket for vores modem / router, tilsluttet N300 og knyttet til modemet / routeren ved hjælp af det medfølgende Ethernet-kabel, tændt for modemet / routeren, derefter tændt for N300 og ta-da! - alt fungerede. Ikke Flashrouters 'skyld, men ikke-amerikanske kunder skal være opmærksomme på, at det stik, der fulgte med vores enhed, var af amerikansk art, så glem ikke at sikre dig, at du har en international adapter til rådighed (heldigvis gjorde vi det!).

Selvom instruktionerne anbefaler at bruge en kabelforbindelse, indtil alt er korrekt konfigureret, var dette en smule ubelejligt for os, så bare gik videre og tilsluttede vores Windows-pc ved hjælp af WiFi og stødte overhovedet ikke på problemer.

Når først den er tilsluttet, er den første ting, du vil gøre, at besøge routeropsætningssiden. De inkluderede instruktioner er kun tekst, men alt forklares tydeligt.

Ændring af netværksnavn og opsætning af en sikker adgangskode er højeste prioritet og er meget let at gøre.

Er Cisco Linksy router pålidelig?

Vi sætter routeren gennem dens tempo i sin 'ud af boksen' konfiguration ved hjælp af vores 20 MB / s bredbåndsforbindelse. Routeren blev tilsluttet et myr-standard Netgear VMDG280 Wireless N modem / router (leveret af vores ISP, Virgin Media).

Tilsluttet direkte til vores hjemmemodem / router (dvs. ikke tilsluttet N300)

Tilsluttet via N300

Flash-baserede hastighedstest som dem fra Speedtest.net er ikke altid de mest pålidelige indikatorer for den virkelige verden, så vi brugte ThinkBroadbands tbbMeter-software til at måle, hvor lang tid det tog at downloade en 100 MB-fil:

Når den ikke er tilsluttet routeren

Når du er tilsluttet routeren

Resultaterne af tbbMeter antyder, at N300 måske er langsommere end vores ISP's lager router, mens resultaterne af speedtest.net faktisk viste en stigning i hastigheden. Vi udførte også nogle (meget ikke-videnskabelige) række tests og fandt, at N300s signalstyrke var omtrent den samme som vores lager router / modem.

WiFi-ydeevne på alle routere kan forbedres ved at bruge et program som inSSIDer til at analysere signalinterferens, så du kan vælge den bedste kanal til dit område.

Producenten oplyser, at N300 er egnet til tilslutning af op til 3 enheder samtidigt. Vi forsøgte at oprette forbindelse til alt, hvad vi kunne få fat på, da vi skrev denne anmeldelse (7 enheder inklusive et smart TV) og stødte ikke på nogen problemer eller langsomme nedture.

Brug af VPN med en Cisco N300-router

En af de vigtigste grunde til at få en DD-WRT-flashet router (og den, vi her er ProPrivacy, er tydeligvis mest interesseret i), er at alle enheder, der er forbundet til den, kan få deres internetforbindelser dirigeret via en VPN-server. Opsætningsdetaljer varierer fra VPN-udbyder, men vi har forbindelse til PIA uden (for) meget besvær.

Som ved magi tror Internettet, at vi er placeret i New York!

At køre en VPN-klient tager behandlingskraft, noget N300 desværre mangler i, så hvordan påvirker dette ydelsen?

Tilsluttet til VPN-server i New York ved hjælp af routeren

Tilsluttet til VPN-server i New York ved hjælp af Windows-softwareklient

Ikke tilsluttet VPN (men bruger samme speedtest.net-server i New York)

Disse resultater viser begrænsningerne for N300's processor og hukommelse. En af de bedste ting ved at bruge en blinket router er, at selv enheder, der normalt ikke kan bruge VPN, kan få fordel af det.

Vores smart TV kan nu få adgang til geobegrænsede tjenester såsom Hulu (kun tilgængeligt i USA)

Konklusion

Uden tvivl er N300 underpowered, og selvom dens ydeevne uden VPN omtrent er på niveau med vores lager ISP leveret router / modem, kæmper den med VPN.

N300 v2 ser dog godt ud og er meget let at konfigurere, og som en billig og munter løsning til at tilslutte alle husholdningsapparater ved hjælp af VPN fungerer det, skal du bare ikke forvente, at en sådan billig router matcher VPN-hastighederne i din quad -core beest på en pc kan styre ...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me