Sådan konfigureres en VPN på Linux – En guide til installation af en VPN på Ubuntu, Kali og Mint

Hvis du vil konfigurere din VPN med Ubuntu, Kali eller Mint, er du på det rigtige sted. I denne artikel er en simpel vejledning til installation af en VPN ved hjælp af Linux VPN GUI'er, Netværksadministrator og andre metoder.

Takket være dens popularitet fokuserer denne artikel på installation af en VPN på Ubuntu, men de samme instruktioner gælder for Linux Mint, Debian og Kali (som er baseret på Debian), og bør give nyttige retningslinjer for brugere af andre Linux-distros.

Lær mere om at være sikker online

Hvis du vil vide mere om, hvordan du kan sikre dine data, tjek vejledningerne nedenfor:

 • De mest sikre Linux-distros - I denne vejledning lister vi de to mest sikre Linux-distrobationer derude.
 • VPN-kryptering - Alt hvad du har brug for at vide om VPN-kryptering fra PPTP til OpenVPN.

Installer en VPN's tilpassede Linux-software

I de fleste operativsystemer er den nemmeste måde at konfigurere en VPN at bruge en VPN-udbyders tilpassede software. Dette gælder også i Linux, men meget få VPN-udbydere tilbyder en brugerdefineret Linux GUI-klient.

Faktisk er de eneste VPN-udbydere, jeg kender til, der tilbyder VPN-GUI'er til Linux med det fulde udvalg af funktioner, der typisk findes i Windows og macOS-software, AirVPN og Mullvad .

Konfigurer en VPN på Linux-kundesoftware

AirVPNs "Eddie" -klient understøtter en række Linux-konfigurationer og er open source.

Mullvads VPN-klient understøtter Ubuntu (Debian), Fedora, Linux Elementary Freya og Arch Linux. Det er også open source.

Installer en VPN på Linux

ExpressVPN tilbyder også en brugerdefineret Linux-klient, men det er kun kommandolinje og er ikke særlig fuldt udstyret. Det er tilgængeligt for Ubuntu, Fedora og Raspbian, men er ikke open source.

OpenVPN For Linux via NetworkManager

Uden for dedikerede klienter er sandsynligvis den nemmeste måde at installere og bruge OpenVPN på de fleste Linux-systemer via NetworkManager-dæmonen.

Det er værd at bemærke, at AirVPN anbefaler imod at bruge NetworkManager “på grund af flere, kritiske problemer.” Jeg har dog ikke været i stand til at etablere flere detaljer om dette, og de fleste VPN'er synes glade for at bruge det.

Installation af OpenVPN i Ubuntu GNOME

 1. Registrer en konto hos din valgte VPN-udbyder.
 2. Download din udbyders .ovpn-konfigurationsfiler til servere, du vil oprette forbindelse til. Disse kan ofte downloades batch som en .zip-fil, i hvilket tilfælde du bliver nødt til at pakke den ud inden brug.

  Tidligere kunne NetworkManager ikke lide inline-certifikater og nøgler. På grund af dette anbefaler mange VPN'er at downloade dem separat. Men dette synes ikke længere at være nødvendigt.

 3. Download og installer Ubuntu OpenVPN-pakkerne til NetworkManager ved at åbne et terminalvindue og skrive:

  sudo apt-get install netværk-manager-openvpn-gnome

 4. Kontroller, at OpenVPN er korrekt installeret ved at klikke på NetworkManager-ikonet i underretningslinjen.

  Installation af en VPN på Ubuntu

  Gå derefter til VPN Off -> VPN-indstillinger -> VPN -> og klik på knappen +.

  opsæt en VPN på Ubuntu

  I boksen Tilføj VPN skal du se en OpenVPN-indstilling. Hvis du ikke kan se OpenVPN, skal du genstarte din pc.

  Installer en VPN Ubuntu

 5. Forudsat at du ser indstillingen OpenVPN, skal du ikke klikke på den. Klik i stedet på “Importer fra fil…”. Naviger til hvor du har hentet .ovpn-filerne, og dobbeltklik på en.

  Opsætning af en VPN til Ubuntu

 6. En Tilføj VPN-boks vises befolket af serverens VPN-indstillinger. Udfyld blot dit brugernavn og din adgangskode og tryk på "Tilføj".
 7. VPN er nu konfigureret. Yay! Gå til NetworkManager for at starte det -> VPN slukket -> og vælg den server, du vil oprette forbindelse til.

  Sådan installeres en Ubuntu VPN

OpenVPN direkte via Linux Terminal

Ifølge AirVPN er brug af OpenVPN via Linux Terminal også mere sikkert end at bruge NetworkManager, selvom jeg ikke har været i stand til uafhængigt at bekræfte dette eller afsløre detaljerne.

Desværre kan jeg ikke lave en generel installationsvejledning til dette, da detaljerne varierer for meget efter VPN og efter hvilken smag af Linux du bruger. De fleste gode udbydere har dog guider.

Bemærk, at hvis du bruger OpenVPN direkte, bliver DNS-anmodninger ikke skubbet til VPN-udbyderens DNS-servere. IP-lækager kan løses ved at ændre resolvconf for at skubbe DNS til din VPN's DNS-servere.

Alternativt kan du manuelt konfigurere iptables-firewallen for at sikre, at al trafik (inklusive DNS-anmodninger) skal gå via VPN-serveren. Dette vil i det mindste sikre, at alle DNS-anmodninger bliver proxyeret af din VPN. Det vil også fungere som en driftsafbryder.

Dokumentationen på din VPNs websted kan muligvis give dig yderligere vejledning om disse problemer.

Konfigurer VPN manuelt til Linux ved hjælp af PPTP via NetworkManager

PPTP er ikke en sikker VPN-protokol, så vi anbefaler generelt, at du undgår den. NetworkManager kommer med PPTP-support "ude af kassen", hvilket dog kan gøre PPTP til en nyttig "hurtig og beskidt" løsning, når sikkerhed ikke er højt prioriteret.

 1. Gå til Network Manager -> VPN-indstillinger. Klik på + -ikonet ved siden af ​​VPN-boksen -> Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP)

  opsætning af en Ubuntu VPN

 2. Udfyld PPTP-indstillingen, som din VPN har fået. Bemærk, at disse indstillinger ikke er specifikke for Linux, så du kan bruge generiske indstillinger eller indstillinger, der er givet til en anden platform.

  Føj en VPN til Ubuntu Linux

Konfigurer manuelt VPN til Linux ved hjælp af L2TP / IPsec

Som brugt i vores komplette VPN-krypteringsvejledning er L2TP en tunnelprotokol, der ikke giver nogen kryptering eller fortrolighed for trafik, der passerer gennem den, så den implementeres normalt med IPsec-godkendelsespakken (L2TP / IPsec).

Sådan installeres L2TP / IPsec til NetworkManager

NetworkManager-l2tp er et VPN-plugin til NetworkManager 1.2+, der inkluderer support til L2TP / IPsec.

For at installere skal du afbryde terminal og indtaste følgende kommandoer:

sudo add-apt-repository ppa: nm-l2tp / netværk-manager-l2tp

sudo apt-get-opdatering

sudo apt-get install netværk-manager-l2tp

Du bliver muligvis bedt om at installere yderligere binære filer (f.eks. Til GNOME), i hvilket tilfælde går videre. Genstart din pc, og L2TP skal nu være aktiveret i NetworkManager.

Installation af en VPN L2TP PPTP

Opsætningen ligner meget at bruge PPTP (se ovenfor), bortset fra at du bliver nødt til at indtaste nogle yderligere IPSec-godkendelsesdetaljer. Igen skal din VPN være i stand til at levere disse, og generiske indstillinger er fine.

Opsætning af en VPN L2TP og IPsec

Opdatering maj 2018: Der er i øjeblikket en fejl i xl2tpd, som kan kompromittere dens brug med IPSec-protokollen. Problemet er allerede rettet i Fedora, så jeg forventer, at det snart bliver rettet i Ubuntu og Debian. Se her for detaljer og seneste opdateringer.

Konfigurer manuelt VPN til Linux ved hjælp af IKEv2

IKEv2 er en sikker og hurtig VPN-protokol, der hurtigt vinder popularitet med VPN-tjenester. Det understøttes i Linux via strongSwan. strongSwan-pakker er tilgængelige for de fleste versioner af Linux, eller du kan kompilere det selv.

Sådan installeres IKEv2 til NetworkManager. Du kan opbygge dette fra kilden, eller Debian / Ubuntu-brugere kan åbne Terminal og indtaste:

sudo apt-get install netværk-manager-strongswan

I brug fungerer plugin lige som L2PT NetworkManager-plugin beskrevet ovenfor.

Indtast blot IKEv2-indstillingerne leveret af din VPN (hvis det understøtter IKEv2).

IKEv2 VPN til Linux

Sådan testes en VPN til Linux

Hvis du bruger NetworkManager, fortæller et lille netværkslåseikon i meddelelseslinjen dig med et øjeblik, at du er tilsluttet.

Sådan testes en VPN på Linux

For yderligere bekræftelse af, at VPN er tilsluttet og fungerer korrekt, kan du køre en IP-lækketest ...

Kontroller din VPN for IP-lækager

Når den først er tilsluttet VPN (ved hjælp af hvilken metode der er), er det en god ide at tjekke for IP-lækager.

Kontrol af en Linux VPN for IP-lækager

Eksemplet ovenfor viser en dårlig sag med IPv6-lækager. IPv4 DNS-resultatet viser korrekt, at jeg er tilsluttet en VPN-server i USA, men webstedet kan se min rigtige britiske IPv6-adresse via både en almindelig DNS-lækage og WebRTC. Svigte!

For mere information om at være sikker med en VPN i Storbritannien eller USA, se vejledningerne nedenfor:

 • VPN UK
 • VPN Forenede Stater

Bemærk, at privat brug - [RFCxxxx] IP'er kun er lokale IP'er. De kan ikke bruges til at identificere en person eller enhed, og udgør derfor ikke en IP-lækage.

Opsætning af VPN til Linux: Konklusion

Som med de fleste ting Linux er tingene aldrig så lette som på mere mainstream platforme. Når det er sagt, bør selv uerfarne Debian / Ubuntu-brugere ikke have problemer med at oprette en VPN ved hjælp af NetworkManager.

Billedkredit: Af Profit_Image / Shutterstock.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me