Sådan konfigureres en VPN-tjeneste

For enhver nybegynder til VPN-verdenen kan det se ud som om, at der er meget jargon involveret. I virkeligheden er VPN-termerne, der bruges regelmæssigt, ikke unødvendige teknisk snak: de er vigtige for at forstå, om en VPN-tjeneste er noget godt. Derudover skal denne terminologi forstås (mindst en smule) for at sikre, at en VPN er konfigureret sikkert.

Forklar mig ikke forkert, du behøver ikke at blive VPN-ekspert - faktisk - det vidensniveau, der er nødvendigt for at kunne oprette en VPN, er temmelig mindre. Hvad mere er, hvis du beslutter at gå med en velrenommeret, veletableret VPN (der har sin egen VPN-software), behøver du ikke at vide meget overhovedet. Grunden? De allerbedste VPN'er - ligesom ExpressVPN - har alle de nødvendige muligheder indfødt i deres software. Som sådan skal alt, hvad en abonnent skal gøre, installere softwaren og derefter vælge deres præferencer i VPN's menu.

Mennesker, der beslutter ikke at tilmelde sig en VPN med en brugerdefineret klient (VPN-software), bliver til tider nødt til at konfigurere OpenVPN-kryptering vha. Tredjeparts OpenVPN-software. Dette er ikke så let som bare at downloade en VPN-brugerdefineret VPN-software i verdensklasse - men det er heller ikke så svært.

hvordan man opsætter en vpn

OpenVPN-kryptering

OpenVPN er navnet på den mest sikre VPN-kryptering på markedet. På grund af det faktum, at det giver uovertrufne niveauer af sikkerhed og privatliv, er dette VPN-kryptering, som vores team her på ProPrivacy.com altid anbefaler, at du bruger.

Af denne grund inkluderer denne vejledning Android og Windows installationsvejledninger til tredjeparts OpenVPN-software. Som sådan hjælper denne vejledning enhver (uanset deres ekspertise) opsæt OpenVPN på enhver VPN der leverer det. Som sådan er denne vejledning omfattende.

DNS-indstillinger - Manuel opsætning

For at være helt grundig har vi endda inkluderet en guide til manuelt at indstille DNS-indstillinger. DNS-anmodninger er en vigtig del af din webtrafik der kan give din placering og identitet væk. For en VPN for at holde dig sikker, det er vigtigt, at du ikke har nogen "DNS-lækager".

Valg af VPN og installation af den

Den første ting, du skal gøre, når du har spurgt, hvordan du opretter en hjemme-VPN, er at tænke over, hvad du vil have VPN til. Og hvor meget vil du bruge på VPN? Det er klart, at alle ønsker at betale mindst muligt, men at betale mindre kan resultere i ekstra opsætningstrin (nemlig afsnit 4 og 5 i denne vejledning).

De allerbedste VPN'er gør hele oplevelsen til en tur i parken. Derudover giver VPN'erne der øverst i deres spil også det bedste af alt. Det er af denne grund, at nogle VPN'er muligvis indeholder en 5 bedste VPN'er til sport, 5 bedste VPN'er til Windows, bedste VPN til macbook og 5 bedste VPN'er til streaming af artikel. Kun du ved, hvad du vil have din VPN-service til, og det er for at gøre dit liv lettere, at vi her på ProPrivacy.com har fem bedste lister til enhver tænkelig mulighed (og hvis du synes, vi har gået glip af noget, så tøv ikke med at kontakte os). For at finde den bedste VPN til dig skal du blot bruge navigationen øverst på en hvilken som helst side for at finde den bedste fem VPN-liste til dit formål. Eller, hvis du bare vil have den bedste all-round service, se vores bedste artikel om VPN-tjenester.

Klik igennem og tilmeld

Nu, hvor du har besluttet, er alt hvad du skal gøre at gå videre til deres websted ved at klikke på linket i vores guide og tilmelde dig VPN. En god VPN kræver kun en e-mail-adresse og en betalingsmetode for at tilmelde dig. Betaling kan normalt ske på forskellige måder, herunder med et kredit- eller betalingskort, PayPal eller endda Bitcoins for dem, der ønsker at.

Når du har tilmeldt dig og har en adgangskode, kan du logge på VPN-udbyderens websted for at få adgang til VPN-softwaren. Hvis du er en Android- eller iOS-bruger, kan du normalt også hente appen i Google Play-butikken eller iTunes. Når det er installeret på din smartphone eller tablet, skal du blot logge ind med dine legitimationsoplysninger, da du tilmeldte dig tjenesten.

Beslutning om kryptering

Nu hvor du har installeret din VPN, skal du tage en beslutning om kryptering. PPTP er tilgængelig på de fleste VPN'er, men det er en forældet krypteringsprotokol, der ikke vil holde dig sikker - så brug venligst den ikke.

Den bedste tilgængelige VPN-protokol er OpenVPN, så hvis din VPN har den i menuen skal du vælge den. Derudover indeholder nogle VPN'er både Transmission Control Protocol (TCP) og User Datagram Protocol (UDP). TCP er mere pålidelig, men UDP er hurtigere - så hvis du planlægger at streame skal du vælge UDP.

Følg disse trin for at gøre dette:

 1. Klik på Indstillinger i din VPN (det ser måske ud en kugle). Nogle VPN'er har også en menu kaldet “avancerede indstillinger.”
 2. Når du vælger indstillingsmenuen, skal du klikke på “krypteringsindstillinger”.
 3. Vælg OpenVPN (TCP for pålidelighed og UDP til streaming).

Eksempel på skærmbillede af ExpressVPN:

expressvpn-krypteringsmuligheder

L2TP / IPsec (Sådan konfigureres en VPN i Windows 10)

Nogle gange beslutter nogle mennesker at bruge L2TP / IPsec, fordi det fungerer naturligt i Windows uden behov for tredjepartssoftware. Det er ikke så sikkert som OpenVPN, men det er sikkert (i modsætning til PPTP). Hvis du beslutter at bruge L2TP IPsec, skal du bare følge trinnene ovenfor i din VPN-software, men vælg L2TP IPsec i stedet.

Hvis din VPN af en eller anden grund ikke har en brugerdefineret klient, der har L2TP IPsec under indstillingerne, kan du indstille det manuelt ved at følge disse trin:

1. Tilføj først en ny VPN-forbindelse ved at klikke på Internetadgangsikon i dit systembakke.

2. Vælg Netværks indstillinger

l2tp 4

3. Nu hvor du er i netværket & Internetindstillingspanel, klik på VPN > Tilføj en VPN-forbindelse.

l2tp5

4. På dette tidspunkt har du brug for dine VPN'er serveradresse for at opsætte VPN-forbindelsen. Derudover vil du kræve dit brugernavn og adgangskode fra da du tilmeldte dig din VPN-tjeneste.

5. Indtast følgende indstillinger i menuen "Tilføj en VPN-forbindelse":

VPN-udbyder: Windows (indbygget)
Forbindelsesnavn: [Giv din VPN-forbindelse et navn]
Servernavn eller -adresse: [Din VPNs-serveradresse - hent denne fra VPN]
VPN-type: L2TP IPsec
Type tilmeldingsinfo: Brugernavn og adgangskode
Brugernavn: Hent dette fra din VPN-udbyder
Adgangskode: Hent dette fra din VPN-udbyder

Sæt et kryds i feltet for Husk min logininfo.

Klik Gemme.

l2tp 8

6. Nu hvor du har oprettet en L2TP IPsec-forbindelse, skal du blot oprette forbindelse. For at gøre det, gå til Netværk & Rude til internetindstillingerl. For at oprette forbindelse til VPN-serveren skal du klikke på forbindelsens navn, klik derefter på Forbinde.

l2tp 7

Opsætning af den tilpassede klients præferencer og funktioner

Hvis du abonnerer på en anbefalet VPN-udbyder, vil du være i stand til at vælge profunktioner som en dræb kontakt og DNS-lækager. Derudover kan du muligvis skifte til en “Auto forbindelse”Funktion. En firewall-baseret kill switch tvinger al trafik til at gå gennem VPN-tunnelen. Dette garanterer, at du ikke lækker nogen ikke-krypteret trafik til din internetudbyder. Automatisk forbindelse tilslutter også din VPN til en valgt server, hvis VPN-forbindelsen mistes af en eller anden grund (så du ikke behøver at manuelt). Følg disse trin for at slå disse funktioner til:

 1. Klik på indstillinger i din VPNs software.
 2. Tænd for de funktioner, du vil bruge. Hvis du vil være det streaming af piratkopieret indhold eller gør noget online, som du ønsker at forblive helt privat så vi anbefaler at tænde kill switch-funktionen.

Sådan konfigureres OpenVPN-software

OpenVPN: Sådan konfigureres en VPN på Android

 1. Download OpenVPN til Android-appen her. Husk, at OpenVPN til Android er en bedre (meget mere fuldt udstyret) app end OpenVPN Connect.
 2. Download .ovpn-filerne fra din VPN-udbyders websted
 3. Uddrag .OVPN-filer til dit skrivebord eller en mappe, som du vil huske f.eks: "OpenVPN-filer"
 4. Hvis du ikke ved, hvordan man udpakker en zip-fil, skal du downloade WinRAR her. Læg zip-filen i den mappe, du vil pakke den ud i, og højreklik på filen, og klik på "udtræk her".
 5. Efter udpakning skal du sende dig e-mail til .ovpn-filerne.
 6. Åbn OpenVPN-forbindelsesappen, importer de .OVPN-filer, som du selv e-mailede (dette kan gøres direkte fra mail-appen) eller ved at klikke på importknappen i OpenVPN connect-appen.
 7. Du skal give forbindelsen et navn efter dit valg.
 8. Nu skal du bare oprette forbindelse til en af ​​serverne i appen. Det beder dig om dit brugernavn og din adgangskode (du har undertiden brug for at få en unik nøgle fra din VPN-udbyder, så tjek med dem).

OpenVPN: Sådan konfigureres en VPN i Windows

 1. Download OpenVPN her
 2. Download .ovpn-filerne fra din VPN-udbyders websted
 3. Følg installationsinstruktionerne, indtil OpenVPN er installeret på din pc. Hvis du får en meddelelse, der spørger, om du vil installere TAP-drivere, skal du vælge ja, fordi du har brug for dem.

openvpn tap

 1. Pak ud og ekstraher .OVPN (du får disse fra din VPN) filer til følgende mappe: C: Program FilesOpenVPNconfig
 2. Nu er du klar til at oprette forbindelse. For at gøre det skal du højreklikke på OpenVPN-ikonet på dit skrivebord og klikke på “Kør som administrator”. Kør det ikke ved at dobbeltklikke: du skal køre det som administrator. Du bliver spurgt, om du er sikker, klik på Ja.

openvpn admin

 1. Højreklik nu på OpenVPN-ikonet i dit systembakke (nederst til højre på skærmen) og vælg den server, du vil oprette forbindelse til. Du bliver bedt om at bruge dit brugernavn og din adgangskode. Klik på Husk min adgangskode, så du ikke behøver at indtaste den igen næste gang (du bliver nødt til at bede den om at huske din adgangskode for hver server, første gang du opretter forbindelse).

Sådan konfigureres DNS-indstillinger manuelt i Windows

Til tider kan folk være nødt til at konfigurere deres DNS-anmodningsindstillinger manuelt. Derudover kan personer, der ved en fejltagelse tilmelder sig en VPN, som de senere finder ud af, bruge usikre DNS-servere (såsom GoogleDNS eller OpenDNS, som begge holder logfiler), kan ændre deres DNS-indstillinger, så deres anmodninger håndteres af OpenNIC eller DNS. UR. Både DNS.WATCH og OpenNIC giver fri adgang til hurtige, logfrie DNS-anmodningsservere.

I guiden nedenfor har jeg brugt DNS.WATCH som eksemplet adresser, men det er værd at huske på, at OpenNIC faktisk betragtes som endnu sikrere.

Husk, at hvis din VPN har sikre DNS-servere, er det langt bedre at bruge dem. Så kontakt venligst din VPN for at hente de foretrukne og alternative DNS-adresser fra din VPN og brug dem i stedet for VPN.WATCH-eksemplerne, som jeg har brugt nedenfor. Følg disse enkle trin for at ændre dine DNS-indstillinger i Windows:

1. Højreklik på systembakken (nederst til højre på skærmen) på din internetforbindelse og klik på "Åbn netværk og delingscenter"

2. Højreklik på din aktive netværksforbindelse, og vælg Egenskaber i menuen

System bakke

3. Vælg IPv4 i vinduet Forbindelsesegenskaber, og klik derefter på Egenskaber.

dns 1

DNS2

4. I IPv4-egenskaber skal du vælge "Brug følgende DNS-server..." og indtast de foretrukne og alternative IPv4 DNS-servere. Foretrukken DNS-server: 84.200.69.80 Alternativ DNS-server: 84.200.70.40

dns 3

5. Gå nu tilbage til vinduet med forbindelsesegenskaber og konfigurer IPv6. Vælg IPv6 og hit egenskaber.

dns 4

6. I IPv6-egenskaber skal du vælge "Brug følgende DNS-server..." og indtast de foretrukne og alternative IPv4 DNS-servere. Foretrukken DNS-server: 2001: 1608: 10: 25 :: 1c04: b12f Alternativ DNS-server: 2001: 1608: 10: 25 :: 9249: d69b

dns 5

7. Nu hvor du har ændret dine DNS-indstillinger, er det en god ide at sikre dig, at du ikke har nogen DNS-lækager ved at gå til ipleak.net for at kontrollere.

Konklusion

I denne vejledning har jeg givet let at følge trin til opsætning af en ny VPN. Desuden må du ikke glemme, at alle de anbefalede VPN'er på vores bedste fem lister også har deres egne installationsvejledninger. Så hvis du gerne vil se billeder af, hvordan du indstiller din særlige VPN, skal du blot gå til deres websted og tjek deres guider. Endelig, hvis du har spørgsmål overhovedet, så tøv ikke med at give os et spørgsmål nedenfor.

Titelbillede kredit: BeautyLine / Shutterstock.com

Billedkredit: Omelchenko / Shutterstock.com

Billedkredit: Nobelus / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me