Sådan omgås båndbreddestrottning ved hjælp af VPN

Netneutralitet er princippet om, at internetudbydere og regeringer skal behandle alle data på Internettet ligeligt og ikke diskriminere eller opkræve forskelligt efter bruger, indhold, site, platform, anvendelse, type tilknyttet udstyr og kommunikationsformer. ”Wikipedia.

Netneutralitet betragtes bredt som hjørnestenen i Internets succes. Ved at give alle tjenester og brugere et jævnt legeplads, tilskyndes innovation, og dynamiske startups kan trives.

Fra forbrugersynspunkt betyder netneutralitet, at det indhold, du ønsker (og som du betaler båndbredde), leveres til dig i samme høje hastighed, uanset hvad indholdet er.

Desværre, i januar i år, slog den amerikanske appelret for District of Columbia Circuit effektivt netneutralitet, og FCC, hvis opgave det er at forsvare neutralitet, og på trods af en massiv offentlig skrig, der har ført til en hidtil uset 3 millioner kommentarer tilbage på sin offentlige høringswebsted (der får den til at gå ned to gange), synes oxymoronisk bestemt at "redde" netneutralitet ved at ødelægge det.

I betragtning af at den nye leder af FCC, Tom Wheeler, arbejdede i årevis som en branchelobbyist, der kampagne mod netneutralitet, er dette lige så deprimerende, som det ikke er overraskende.

I mellemtiden har de store telekommunikationsselskaber ikke spildt tid på at rive netneutralitet op, hvis grunde stort set er tredobbelt:

  1. De kan nu tilbyde virksomheder, der har råd til at betale for det hurtigere adgang til deres kunder. Selvom dette skaber yderligere indtægter for internetudbydere, betyder det, at mindre virksomheder, startups, velgørenhedsorganisationer og enhver, der ikke har råd til at betale for den ekstra båndbredde, vil have putter sammen i den 'langsomme bane'. De eneste vindere her er store etablerede virksomheder, der kan bruge denne ujævne spillebane til at kvæle deres konkurrence
  2. De kan nu tilbyde kunderne bundtet internetpakker i kabelstil, som giver kunderne adgang til kun et begrænset antal kanaler (dvs. websteder og internettjenester). For at få ubegrænset adgang til internettet skal kunderne betale mere. Naturligvis har dette forfærdelige sociale implikationer, men processen er allerede i gang
  3. De kan diskriminere tjenester, der konkurrerer med deres egne. Det klassiske eksempel på dette er, at både Comcast og Verizon (som begge driver internet-streamingtjenester) næsten straks efter Domstolens afgørelse i januar begyndte at slå Netflix-trafikken i fare. Deres undskyldning er, at Netflix uretfærdigt hogs deres båndbredde, så det kun er rimeligt, at det skal betale for det, men helt sikkert betaler kunderne for internetudbydere for den båndbredde netop, så de kan streame tjenester som Netflix?

Hvordan VPN kan hjælpe med at omgå ISP-throttling

Brug af en VPN-tjeneste forbinder din computer (inklusive mobile enheder) til en VPN-udbyders servere ved hjælp af en krypteret tunnel. Da alle data, der passerer gennem denne tunnel, er beskyttet af stærk kryptering, kan din internetudbyder ikke vide, hvad brugerne laver på internettet, og kan derfor ikke prioritere eller diskriminere specifikke tjenester.

Bare for at demonstrere, hvor effektiv dette kan være, udførte Colin Nederkoorn, administrerende direktør for Customer.io, i juli en række tests, hvor anvendelse af VPN forbedrede hans forbindelseshastigheder, når han streamede Netfix over hans Verizon-forbindelse ti gange!

Brug af en VPN forhindrer derfor throttling af internettjenester, og vil sandsynligvis blive et vigtigt værktøj i kampen for at bevare netneutralitet. Imidlertid…

Det er muligt for internetudbydere at throttle / blokere VPN selv

Selvom alle data, der passerer gennem en krypteret VPN-tunnel, er skjult for en internetudbyder, kan de 'se' selve tunnelen og kan derfor vælge at smøre eller blokere al sådan trafik. Alternativt kan det simpelthen forpakke eller blokere al trafik, der er forbundet til kendte IP-adresser, der tilhører VPN-udbydere.

Throttling eller blokering af VPN-trafik er meget problematisk, da virksomheder er afhængige af VPN for at sikre intern kommunikation, behandle betalinger og til et hvilket som helst antal rutinemæssige formål, der er vigtige for, at de kan fungere, så at forbud mod VPN-protokoller ville have en meget negativ indvirkning på økonomien.

Dette er et problem forstærket af det faktum, at kørsel af OpenVPN (eller SSTP) over TCP-port 443 gør VPN-trafik ikke skelnen fra HTTPS-trafikken (https: //), der bruger den protokol, som næsten al internetsikkerhed er afhængig af.

VPN-trafik er derfor kun blokeret i ekstremt restriktive lande som Kina eller Iran, men der er nogle beviser, som amerikanske virksomheder måske smitter af. Heldigvis kan dette let omgås ved at skifte til tcp-port 443, hvis man manipulerer med dette effektivt ville ødelægge internettet.

Mange udbyders brugerdefinerede VPN-klienter giver dig mulighed for let at skifte havne. For at gøre dette i den generiske open source OpenVPN-klient kan du redigere den relevante .ovpn-konfigurationsfil i en teksteditor og manuelt ændre indstillingerne.

ovpn skift port

Hvis du har problemer, skal din VPN-udbyder være i stand til og glade for at yde hjælp.

Mange VPN-udbydere tilbyder også 'stealth'-servere, der bruger obfspoxy-lignende teknologier til at maskere brugen af ​​VPN-trafik.

En større fare er, at internetudbydere muligvis smitter internettet for brugere, der er forbundet til de kendte IP-intervaller for VPN-udbydere. Som bruger er der ikke meget, du kan gøre ved dette bortset fra at vælge at bruge mindre kendte VPN-udbydere, men udbyderne kan selv genbruge deres IP-adresser, opsætte nye proxyservere og udføre forskellige andre tricks for at hjælpe med at bekæmpe denne trussel.

Throttling uden for De Forenede Stater

Den nylige sammenbrud af netneutralitet i USA, og især afslutningen af ​​FCC's offentlige høringsperiode (som blev forlænget fra 15. juli til 15. september for at håndtere den enorme mængde kommentarer, den modtog), har fokuseret verdens opmærksomhed på spørgsmålet om gashåndtering i Amerika og har gjort det til en presserende prioritering for amerikanske borgere.

Resten af ​​verden følger imidlertid begivenhederne i USA meget nøje, og internetudbydere overalt håber, at det vil sætte en præcedens, der giver dem mulighed for at opkræve forskelligt for forskellige niveauer af internetadgang og båndbredde.

EU og Brasilien har vedtaget lovgivning, der sigter mod at garantere netneutralitet, men selv her betyder det faktum, at en stor del af al internettrafik passerer gennem USA (selv når USA hverken er dens startpunkt eller sin destination), at hvad der sker i staterne vil sandsynligvis påvirke brugere andre steder.

I alle tilfælde, så længe det ikke selv er indstillet, hjælper VPN (og diskuteres ovenfor, selv når det er indstillet, er der muligheder).

En note om BitTorrent-throttling

Mange internetudbydere, selv i lande, der opretholder netneutralitet, diskriminerer BitTorrent-trafik under antagelsen af, at al sådan trafik involverer illegal krænkelse af ophavsretten. For at se, om din BitTorrent-trafik throttles, skal du tjekke dette fantastiske værktøj af Measurement Lab, som lader dig se, hvor meget throttling af BitTorrent-trafik, der udføres ikke kun efter land, men af ​​ISP.

neutralnet2

Igen vil brug af en VPN (som tillader P2P) omgå denne throttling, samtidig med at de giver de ekstra fordele ved at skjule det, du downloader fra din internetudbyder, og ved at bruge en udadvendt proxy-IP-adresse, vil sikre, at dine downloads ikke kan spores tilbage til din ægte IP-adresse. Hvis du vil vide mere om at bruge en VPN til torrent-websteder, kan du kigge på vores bedste VPN'er til torrenteartikel.

Fangsten

Fordi VPN involverer data, der rejser gennem en ekstra del af rejsen, når de ruter gennem VPN-serverne, og fordi kryptering og dekryptering af data tager behandlingskraft, kommer brugen af ​​VPN altid med et hastighedshit, som kan være så lavt som 10 procent, men kan være meget mere.

Fordelen ved at bruge VPN til at undgå throttling afhænger derfor af det hastighedsresultat, der følger af at bruge en VPN, modsat den mængde throttling, der forekommer. Som demonstreret temmelig spektakulært af Hr. Nederkoorn og hans 10 x hurtigere Netflix-hastigheder, når han bruger VPN dog (som tidligere nævnt), kan fordelene stadig være betydelige.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me