Sådan opretter du din egen sikre skyopbevaring: Nextcloud

I denne tutorial viser vi dig to måder at oprette og bruge din egen cloud-opbevaringsløsning ved hjælp af Nextcloud. Som vi diskuterer i vores fulde Nextcloud-gennemgang, kan Nextcloud være selvhost lokalt på din egen hardware eller fjernhost på lejet serverplads.

Opsætning af en Nextcloud sky-instans kan være så kompliceret som du vil have det, men denne vejledning har til formål at demonstrere, hvor let det er at skifte fra kommercielle tjenester som Dropbox, Google Drive, iDrive, OneDrive og lignende til en cloud-løsning, som du har fuld kontrol over.

Som sådan er begge metoder diskuteret nedenfor. Det vil sige, at Nextcloud-forekomsterne er installeret på eksterne servere.

Oprettelse af en fuldt hostet Nextcloud-konto

Ideen om at opsætte dit eget cloud-lager lyder måske skræmmende, men Nextcloud-desktop-softwaren gør det ekstremt let. Hvis du kan oprette en Dropbox-konto, kan du oprette en fuldt hostet Nextcloud-konto.

Nextcloud har samarbejdet med et antal leverandører af cloud-lager, som vil konfigurere og administrere en Nextcloud-instans for dig. De fleste af disse tilbyder en gratis prøveperiode med begrænset lagerplads, som kan udvides mod et gebyr.

Du skal dog være opmærksom på, at “personlige” Nextcloud-konti administreres udelukkende udbyderen. Ud over personlige konsekvenser (udbyderen har fuld adgang til dine filer og kontodata) kommer de fleste af disse konti med et begrænset funktionssæt, der bestemmes af udbyderen.

Disse konti leverer generelt alt, hvad de fleste mennesker har brug for fra en personlig cloud-service, herunder et fotogalleri og en musikafspiller, men tilbyder muligvis ikke mere avancerede funktioner såsom filversion og ende-til-ende-kryptering.

I de fleste tilfælde er det snarere end blot at udvide lagring muligvis (mod et gebyr) at opgradere disse "personlige" kontiadministratorkonti. Når du har administratoradgang, kan du skjule dit hjerte indhold og tilføje de funktioner, du vil, ved at installere den relevante Nextcloud-app.

Bare vær opmærksom på, at kontoudbyderen stadig også har administratoradgang til din konto, selvom privatlivets implikationer heraf kan afhjælpes kraftigt ved at aktivere kryptering fra ende til ende.

1. Download, installer og kør Nextcloud desktop-klient eller mobilapp til din platform. I denne tutorial bruger vi Windows-appen, men processen er stort set den samme på alle platforme.

2. Vælg "Registrer hos en udbyder."

registrer næste sky hos en udbyder

3. Indtast din e-mail-adresse, og vælg en kontoudbyder. Softwaren vil anbefale en til dig, eller klik på "skift udbyder" for en liste, der prioriterer tjenester tæt på din geografiske placering (eller hvis du bruger en VPN, din tilsyneladende geografiske placering!).

Valg af en service til at oprette forbindelse til næste sky til

Til denne tutorial valgte vi OwnCube, fordi den 5 GB gratis personlige konto er ret generøs, og vi foretrækker servere, der er baseret i Tyskland frem for Østrig af privatlivets fred..

Når du har foretaget dit valg, skal du acceptere Nextclouds servicevilkår, før du kan klikke på "Næste."

4. Bestem, hvilke mapper du vil synkronisere med din computer fra serveren, og hvilke mapper på din pc, du gerne vil synkronisere med serveren.

nextcloud lokal mappe opsat

Hit Connect ... når du er klar. Og det er alt hvad du skal gøre. Vi sagde, det var let!

synkronisering af en mappe i næste sky

Din udbyder sender dig en bekræftelse på, at din konto er blevet oprettet, og giver den serveradresse og loginoplysninger, du har brug for for at få adgang til webportalen og linke apps på andre enheder.

næste cloud-egen terningintegration

Den første ting, du sandsynligvis vil gøre, er at logge ind på webportalen for at udforske det fulde udvalg af funktioner, der er tilgængelige på din konto.

Oprettelse af en Nextcloud-forekomst på en ekstern server

Selvom det er meget let at konfigurere, betyder en fuldt hostet konto som den, der er omtalt ovenfor, at du ikke har fuld kontrol over din egen sky. Det administreres for dig, selvom du har betalt for administratoradgang.

Hvis du vil have fuldstændig kontrol (hvilket trods alt er Nextclouds vigtigste appel til at begynde med), er den nemmeste måde at gøre det på at bruge Nextcloud webinstallationsprogrammet.

1. Køb lidt serverplads. I teorien kan du bruge en gratis serverkonto, men i undersøgelsen af ​​denne artikel fandt vi meget få gratis konti, der matchede Nextcloud-serverens systemkrav. Kontroller venligst, at enhver service, du tilmelder dig, svarer til disse krav.

2. Download næstecloud webinstallationsfil, setup-nextcloud.php.

3. Log ind på serverens kontrolpanel og naviger til Filhåndteringssiden. Klik på knappen Upload og vælg den setup-nextcloud.php fil, du downloadede i det sidste trin. Disse detaljer kan variere en smule af udbyderen af ​​webhoteller, men er generelt meget ens.

4. I en hvilken som helst browser skal du indtaste URL'en: www. [Yourdomainname.com] /setup-nextcloud.php (erstatte [yourdomainname.com] med dit eget domænenavn, åbenbart) for at åbne guiden Nextcloud. Hit næste.

Bemærk, at hvis du uploadede setup-nextcloud.php-filen til en undermappe, snarere end til roden direkte, bliver du nødt til at tilføje den fulde sti til URL-adressen.

installationsguide trin 1

5. Nextcloud kører en kontrol for at sikre, at alle de afhængigheder, det har brug for, er tilgængelige. Dette kan tage et par minutter. Du kan derefter installere, hvor du vil. Vi er glade for at installere i det aktuelle rodkatalog, så vi indtaster “.”. Hit næste.

nextcloud afhængighedstjek i opsætningsguiden

6. Efter nogle få øjeblikke skal du modtage en meddelelse om, at installationen er vellykket. Klik nu på Next.

Næste sky er nu installeret

7. Du skal oprette et admin-brugernavn og -adgangskode, der bruges til at logge ind i din nye sky. Når du er færdig, skal du afslutte installationen.

færdig med næste stol, der er sat op

Vi har taget hensyn til præstationsadvarslen og opgraderer vores SQL-bibliotek!

8. Indtast dit domænenavn i din browsers URL-bar, og log ind ved hjælp af de legitimationsoplysninger, du lige har oprettet. Når du først logger ind, vil konsollen være meget nøgen, så du kan tilføje funktionshoved til kontoikonet i øverste højre hjørne -> Apps.

næste sky tilføj apps

9. Kig gennem listen over apps, og download Aktivér alle de ting, du kan lide udseendet af. Hvis du ikke kan finde det, du leder efter, skal du bruge den praktiske søgefunktion.

næste skærm app-skærm

Og du er klar! Der er naturligvis masser af muligheder, du kan lege med som administrator, men disse er uden for denne tutorials rækkevidde.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me