Sådan slettes din Google-søgehistorik

Lad os indse det: der er få ting, der er mere pinligt end din Google-søgehistorik. Derfor renser du jævnligt din browserhistorie, hvis nogen beder om at bruge din computer, kun for at finde ud af, at din seneste søgning var "mystisk rød stød på armen" og at et forum for flyvende aficionados er det første websted, der dukker op, når de skriver brevet "k".

Ved at rydde din browserhistorie kan du holde disse ting som din lille hemmelighed, rigtigt?

Forkert.

Hvad hvis vi fortalte dig, at sletning af din browserhistorie ikke rent faktisk sletter din Google-søgehistorik? At rydde din browserhistorik fjerner kun det, der er gemt på din personlige computer, og påvirker på ingen måde historien, som Google har gemt på deres servere.?

Værre endnu, hvad hvis vi fortalte dig, at Google har folks søgehistorik gemt helt tilbage fra 2005?

Ja, sagde jeg "2005".

Lad det synke ind et minut.

Er du færdig med at have forfærdelige flashbacks til alle de pinlige ting, du sandsynligvis søgte efter dengang? Godt. Lad os derefter gå videre til denne definitive guide fra ProPrivacy.com om, hvordan du sletter din Google-søgehistorik permanent, så du kan fjerne en stor del af dit digitale fodaftryk, forbedre dit online privatliv og - tak og lykke - slippe af med disse cringe- værdige søgninger for evigt.

Sådan downloades din Google Webhistorie før sletning

Selvom de ikke florerer over det, har Google en funktion, der giver dig mulighed for at downloade hele din søgehistorik, før du sletter den. Selvom dette kan virke som en temmelig mærkelig funktion til at begynde med, tjener den en funktion ud over sentimentalitet, som jeg vil undersøge mere detaljeret i denne vejledning. For nu er her de enkle trin, du skal følge for at downloade og gemme din Google-søgehistorik:

  1. Naviger til siden Min aktivitet på din Google-konto.
  2. Klik på den lodrette ellipsis i øverste højre hjørne, og klik derefter på "Anden Google-aktivitet."
    Google arkiv
  3. Rul ned på siden, indtil du når emnet "Download dine tidligere søgninger." Klik "Opret arkiv."
  4. Vælg de data, du vil inkludere. Det vælger automatisk alt, men hvis det bare er søgninger, du er ude efter, kan du finde det fjerde fra bunden.
  5. Tilpas dit arkivformat. Valgfri filtyper er .zip, .tgz og .tbz, mens din arkivstørrelse kan være 1 GB, 2 GB, 5 GB, 10 GB eller 50 GB.
  6. Vælg din foretrukne leveringsmetode. Du kan få det sendt som et downloadlink via e-mail eller alternativt tilføjet til Drive, Dropbox eller OneDrive.
  7. Klik "Opret arkiv." Kontroller din e-mail eller online sikkerhedskopi for at sikre, at arkivet er modtaget.

Sådan slettes og deaktiveres din Google-søgehistorik

Nu, hvor din Google-søgehistorik sikkert er gemt i en e-mail eller online-sikkerhedskopi, kan du endelig gå i gang med at slette og deaktivere funktionen. Vi leder dig gennem hver proces trin for trin i de to afsnit nedenfor.

Slet din Google-historie

Følg disse fire trin for at rense dine aktivitetslogfiler:

  1. Vend tilbage til siden Min aktivitet. Klik på den lodrette ellipsis, og vælg "Slet aktivitet ved."slette Google-søgehistorik
  2. I "Slet efter dato," Vælg "Hele tiden."
  3. Forlad i afsnittet direkte nedenfor "Alle produkter" valgte. Alternativt, hvis du kun ønsker at slette noget specifikt, kan du gøre det i denne rullemenu. Når det er sagt, anbefaler vi kraftigt, at du sletter det hele!
  4. Klik "SLET". Klik "Okay" på næste side, når Google bliver bedt om at genoverveje.

Hvis det lykkes, skal du ikke længere se nogen logfiler på siden Min aktivitet.

Deaktiver Google Aktivitetslogging

For at forhindre Google i at holde styr på enhver fremtidig aktivitet fra din på deres søgemaskine skal du deaktivere deres evne til at gøre det ved at følge disse trin:

  1. Vend tilbage til siden Min aktivitet. Klik på den lodrette ellipsis, og vælg "Aktivitetskontroller."deaktivere Google-dataindsamling
  2. Svej den blå kontakt ud for "Web & App-aktivitet" til venstre.
  3. En pop-up vises der siger "Pause web & App-aktivitet?". Læs grundigt de angivne oplysninger, og klik derefter på "PAUSE."
  4. Hvis det lykkes, skal du skifte ved siden af "Web & App-aktivitet" vil være grå, og det vil klart sige, at aktiviteten er sat på pause.
  5. Hvis du fortsætter med at rulle ned på siden, får du vist mulighederne for at pause "Placeringshistorie," "Enhedsoplysninger," "Stemme & Audioaktivitet," "YouTube-søgehistorik," og "YouTube se historie." Hvis afbryderne er grå, skal du lade dem være. Hvis de er blå, skal du stryge dem til venstre for at sætte dem på pause.
  6. Hvis det lykkes, er alle switches nu grå og siger klart, at aktiviteten er sat på pause.

I modsætning til sletningen af ​​din søgehistorik, kan deaktiveringen af ​​loggningen af ​​din Google-aktivitet vendes. Vi afskrækker dog vores læsere fra at gøre det, da alt, hvad de virkelig mister ved at sætte alle ovenstående funktioner på pause, er personaliserede søgeresultater (og al den målrettede reklame, der følger med).

Hvorfor skal jeg rydde min Google-historie?

Hvis årsagerne i introduktionen til denne guide ikke var nok til at overbevise dig om at slette din browsningshistorik permanent, og du har brug for noget overbevisende, her har du det.

Gennem din søgehistorik ved Google alt om dig. Det kender hvert billede og link, du har klikket på, hvert websted, du har besøgt, og alt hvad du nogensinde har indtastet i deres søgemaskine.

Ved at bruge disse data - som de har indsamlet og gemt i over ti år - er de i stand til at sammensætte et utroligt præcist billede af dig. Dette inkluderer din alder, køn, hvilke sprog du taler, hvor du kommer fra, dine hobbyer og interesser, hvilken skole du deltog i og meget, meget mere. Ved hjælp af denne profil er de i stand til at gøre dig til et mål for specifikke annoncer og henvise dig til bestemte websteder.

Ikke for at lyde for paranoid, men dette trækker sig ret langt ind i Orwellsk territorium. Hvad hvis denne enorme mængde information om dig nogensinde havner i de forkerte hænder? Du skylder dig selv at tage de nødvendige sikkerhedsforholdsregler og sørge for, at din online browsing er så sikker og privat som muligt.

Andre måder at forbedre dit online privatliv

Sletning af din Google-søgehistorik er kun tipset om online-isbjerget. Mens vi går i dybden om, hvordan du forbedrer dit online privatliv i Ultimate Privacy Guide fra ProPrivacy.com, her er nogle tips af bidestørrelse, du kan fjerne fra denne artikel:

Brug en anonym søgemaskine

Google er unægtelig kongen for online søgemaskiner, men det er ikke den eneste mulighed. Jeg foreslår ikke, at du bruger Yahoo! eller Bing, her. Snarere opfordrer jeg dig til at undersøge søgemaskiner, der ikke sporer eller holder logfiler over din søgningsaktivitet, f.eks. StartPage eller DuckDuckGo.

Slet ubrugte konti

Alle har gamle konti fra fora, online shoppingwebsteder og lignende, som de har glemt eller forladt. Dette er et farligt skridt, som om nogen formår at hacke sig ind på en af ​​disse konti, de let kunne bruge den til at hacke til mere vigtige konti som f.eks. Din Gmail eller Facebook. Som sådan anbefaler jeg, at du bruger den Google-søgehistorik, som du downloadede (jeg sagde, at det kunne komme godt med!) For at se efter websteder, du har gamle konti på. Bagefter kan du backtrack og slette dem.

Tilmeld dig en VPN-tjeneste

Når din Google My Activity-funktion er knirkende ren og deaktiveret, kan du give dine fremtidige online browsingaktiviteter en ekstra dosis sikkerhed ved at tilmelde dig en VPN-udbyder. En god service (som ExpressVPN eller NordVPN) bruger top-of-the-line-kryptering og stiller et antal forskellige servere over hele kloden til din rådighed.

Se ProPrivacy.coms dybdegående VPN-gennemgangssektion for at finde den perfekte VPN til dig, eller læse vores side om VPN'er for begyndere for at lære alt hvad du har brug for at vide om, hvad de er, og hvordan de fungerer.

Sådan slettes din konklusion med Google-søgehistorik

I betragtning af at søgemaskine-giganten har gemt dine data i over et årti, er det på tide at du gav din Google-søgehistorik en god krat. Det er ikke kun, at slette og deaktivere din My Activity-funktion fjerne målrettet annoncering og slippe af med spor af dine mere pinlige søgninger, men det vil også forbedre dit online privatliv i høj grad. For mere information om, hvordan du giver din online sikkerhed et løft, er du velkommen til at læse gennem vores guider. Eller, hvis du har nogle egne tip, du kan tilføje, så hjælp dine medlesere ved at lade dem være i kommentarfeltet nedenfor.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me