Sikkerhedsproblemer i Xbox Live-kontoen

Du er måske ikke opmærksom på det, men din Xbox Live-konto udgør en række sikkerhedsrisici. I denne artikel finder du ud af, hvad disse Xbox-sårbarheder er, og hvordan du beskytter dig mod dem.

Microsoft designet Xbox for at være sikker. På trods af deres bedste forsøg udsætter en række sårbarheder Xbox Live-kontobrugere for cyberkriminelle og hackere.

Hvordan en 5-årig opdagede en Xbox One-hack

I 2014 opstod en historie om en 5-årig dreng, der formåede at omgå sin fars Xbox One-adgangskode. Da den unge dreng blev bedt om at få adgangskode, ramte den mellemrumstasten et par gange, inden han trykede på enter. Utroligt, det virkede, og han fik adgang til sin fars Xbox Live-konto. Det var heller ikke en engangsfejl.

Sårbarheden, der blev opdaget af Kristoffer Wilhelm von Hassel, var reel, og Microsoft fortsatte med at kreditere ham med at finde udnyttelsen. Kort efter udstedte Microsoft en patch. Så du skal ikke behøver at bekymre nogen, der omgår din adgangskode, så længe dit system er opdateret.

Xbox Live-kontos vigtigste sikkerhedsproblemer

En Xbox-udnyttelse, som du skal være opmærksom på, blev først synlig i 2012. På det tidspunkt blev hackere opdaget ved hjælp af lister over gamer-tags, akkumuleret under live-spil, for at søge på Google efter sociale mediekonti, der tilhørte disse spillere. Hackerne håbede at opdage disse brugers Windows Live e-mail-adresse - og muligvis endda et Windows Live ID.

xbox live-konto

I henhold til denne hvidbog ville "hackere derefter vende tilbage til Xbox.com og indtaste den nyligt fundne e-mail-adresse og en tilfældig adgangskode. Hvis de modtog en meddelelse om, at kontoen ikke findes, vil de flytte til en anden e-mail-adresse. Hvis de modtog en meddelelse om, at e-mail-adressen eller adgangskoden var forkert, ville hackerne brute force angribe kontoen med et script med ordbogsadgangskoder."

Efter otte adgangskodeforsøg beder Xbox hacker om at løse en CAPTCHA eller giver dem muligheden for at "prøve med et andet Live ID." Dette tillader hackeren at have yderligere otte forsøg. Ved at automatisere denne proces er hackere i stand til langsomt at arbejde sig igennem en ordbog med almindelige adgangskoder.

sårbarhed med live-konto i xbox

Hvis succesfuld adgang til Xbox Live-kontoen opnås, er hackeren i stand til at stjæle kontohaverens kreditkortoplysninger. Derudover kan hackeren stjæle tredjeparts tjenester, der allerede er betalt for (f.eks. En Netflix-konto).

Det stopper heller ikke der. Hackere kunne også "bruge brugerens point, foretage køb, ændre brugerens gamermærke og adgangskode og ændre den e-mail-adresse, der er knyttet til kontoen"

Denne sårbarhed bringer farerne ved at dele e-mail-adresser og Live ID'er online op. Det vedrører, fordi det kan føre til kreditkortsvindel. Der er dog flere sårbarheder, som brugere - specifikt forældre - har brug for at være opmærksomme på. Især når man tager højde for, at størstedelen af ​​Xbox-brugere er børn i gymnasiet og gymnasiet.

Sådan minimeres sårbarheder i Xbox Live

Den første ting, som Xbox-brugere skal overveje, er, om konsollen for nylig har modtaget sikkerhedsopdateringer. Når der købes et nyt spil, tilbydes en sikkerhedsopdateringsprompt. Brugere skal altid downloade disse sikkerhedsrettelser, da de er designet til at løse nyligt opdagede sårbarheder, der kunne udnyttes af hackere. Dette er en fordel ved at knytte en Xbox til en Live-konto, selvom der ikke foretages yderligere køb.

Når det er sagt, hvis brugere spiller gamle spil på en Xbox live-konto - eller tidligere har besluttet at spare tid ved at afvise en sikkerhedsopdatering - kan dette føre til et forældet Xbox-system, der er sårbart overfor angreb.

advarsel om sårbarhed ved live-konto i xbox

Del ikke din Windows Live e-mail-adresse eller ID online

På grund af visse sårbarheder, skal enhver, der tilknytter deres Xbox til en live-konto, være meget forsigtig med aldrig at afsløre e-mail-adressen og Windows Live ID, der er knyttet til kontoen online. Derudover er det vigtigt, at brugernavnet vælges omhyggeligt og aldrig antyder et rigtigt navn, adresse, hjemby eller e-mail-adresse.

Adgangskodebeskyttede Xbox-konti for at forhindre, at de går i fare

Brugere skal også sikre sig, at deres konsol altid beder dem om deres Windows Live ID og adgangskode, når de logger på deres Xbox Live-konto. Individuelle brugerprofiler skal også oprette adgangskoder på konsollen.

Profilbevidsthed

Dette kan virke indlysende for spillerne selv, men forældreværgerne ved måske ikke: Spiller-ID'er følger spilleren selv og er ikke knyttet til en enkelt konsol. Det betyder, at brugere kan logge på deres profil fra en vens konsol.

Dette giver anledning til bekymring, fordi en Xbox live-konto ikke bare lader folk spille spil - det giver dem mulighed for at chatte med 40 millioner brugere over hele verden. Det er endda muligt for folk at parre sig i to og chatte privat. Hackere kan forsøge at narre brugeren til at videregive deres oplysninger, hvilket kan føre til kreditkortstyveri. Af denne grund kan forældre muligvis logge på Xbox live med en privat adgangskode, som kun de kender.

Det er også værd at huske, at deaktivering af Xbox Live ikke annullerer kontoen. Det betyder, at et barn stadig kan oprette forbindelse til deres konto i en vens hus. Selve kontoen skal annulleres for at forhindre, at den er tilgængelig på andre konsoller.

Obligatorisk Tilladelser

Det er også muligt at konfigurere en funktion på Xbox Live, der beder om tilladelser, der skal gives, før nye venner tilføjes, spil eller chats startes, og Xbox-merchandise købes. Dette kan gøres i konsolkontroller og forhindrer enhver i at gøre ting på kontoen uden din opmærksomhed.

Kontroller, hvad brugeren hører man i spil

Nogle spil udsætter brugere for tilfældige spillere, der bruger misbrugt sprog. For brugere, der ikke ønsker at høre disse mennesker - eller ikke ønsker, at deres børn skal høre disse spillere - det er muligt at indstille, hvem der høres i spillet fra "alle" til "kun venner" eller "ingen".

Hvem opsatte Xbox-kontoen?

Forældre skal altid oprette Xbox Live-kontoen. Hvis forælderen ikke opsatte det, spiller barnet på en voksenkonto. Børne- og teenagerkonti er normalt automatisk begrænset til “kun venner”, og visse funktioner er blokeret. Hvis du ikke selv har oprettet kontoen, skal alle indstillinger kontrolleres for at sikre, at dit barn er sikkert.

Besøg Xbox kundeservice

Besøg Xbox-webstedet for at få flere oplysninger om, hvordan du beskytter en Xbox-konto.

Titelbillede kredit: ArtSimulacra / Shutterstock.com

Billedkreditter: chrisjohnsson, amirraizat / Shutterstock.com, Aquir / Shutterstock.com, Tinxi / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me