Sikkerhetsproblemer med Xbox Live-konto

Du er kanskje ikke klar over det, men Xbox Live-kontoen din utgjør en rekke sikkerhetsrisikoer. I denne artikkelen vil du finne ut hva Xbox-sårbarhetene er og hvordan du kan beskytte deg mot dem.

Microsoft designet Xbox for å være sikker. Til tross for deres beste forsøk, utsetter en rekke sårbarheter brukere av Xbox Live-kontoen for nettkriminelle og hackere.

Hvordan en 5-åring oppdaget en Xbox One-hack

I 2014 dukket det opp en historie om en 5 år gammel gutt som klarte å omgå farens Xbox One-passord. Når den ble bedt om et passord, slo den unge gutten mellomromstasten noen ganger før han trykket på enter. Utrolig nok fungerte det, og han fikk tilgang til sin fars Xbox Live-konto. Det var ikke en engangsfeil heller.

Sårbarheten som ble oppdaget av Kristoffer Wilhelm von Hassel var reell, og Microsoft fortsatte å kreditere ham med å finne utnyttelsen. Like etter utstedte Microsoft en oppdatering. Så du bør ikke trenge å bekymre noen å omgå passordet ditt, så lenge systemet ditt er oppdatert.

Xbox Live-kontoens viktigste sikkerhetsproblemer

En Xbox-utnyttelse som du må være klar over, kom først i lys i 2012. På den tiden ble hackere oppdaget ved hjelp av lister med spillkoder, akkumulert under live-spill, for å søke på Google etter sosiale mediekontoer som tilhørte disse spillerne. Hackerne håpet å oppdage disse brukernes Windows Live e-postadresse - og muligens til og med en Windows Live ID.

xbox live-konto

I følge denne whitepaper vil "hackere deretter returnere til Xbox.com og skrive inn den nylig funnet e-postadressen og et tilfeldig passord. Hvis de mottok en melding om at kontoen ikke eksisterer, vil de flytte til en annen e-postadresse. Hvis de mottok en melding om at e-postadressen eller passordet var feil, ville hackerne brute force angripe kontoen med et script med ordbokpassord."

Etter åtte passordforsøk ber Xbox hackeren løse en CAPTCHA eller gir dem muligheten til å "prøve med en annen Live ID." Dette tillater hackeren å ha ytterligere åtte forsøk. Ved å automatisere denne prosessen kan hackere sakte jobbe seg gjennom en ordbok med vanlige passord.

sårbarhet for live-konto i xbox

Hvis vellykket oppføring til Xbox Live-kontoen oppnås, kan hackeren stjele kontoinnehaverens kredittkortinformasjon. I tillegg kan hackeren stjele tredjeparts tjenester som allerede er betalt for (for eksempel en Netflix-konto).

Det stopper ikke der heller. Hackere kan også "bruke brukerens poeng, foreta kjøp, endre brukerens spillkode og passord og endre e-postadressen tilknyttet kontoen"

Denne sårbarheten bringer farene ved å dele e-postadresser og Live IDer online, på lys. Det skyldes fordi det kan føre til kredittkortsvindel. Imidlertid er det flere sårbarheter som brukere - spesielt foreldre - trenger å være klar over. Spesielt når man tar høyde for at flertallet av Xbox-brukerne er ungdomsskole- og videregående barn.

Slik minimerer jeg sårbarheter med Xbox Live

Det første Xbox-brukere må vurdere, er om konsollen nylig har mottatt sikkerhetsoppdateringer. Når du kjøper et nytt spill, vil du få en sikkerhetsoppdateringsmelding. Brukere bør alltid laste ned disse sikkerhetsoppdateringene, da de er designet for å fikse nyoppdagede sårbarheter som kan utnyttes av hackere. Dette er en fordel ved å knytte en Xbox til en Live-konto, selv om det ikke gjøres noen ekstra kjøp.

Når det er sagt, hvis brukere spiller gamle spill på en Xbox live-konto - eller tidligere har bestemt seg for å spare tid ved å avfeie en sikkerhetsoppdatering - kan dette føre til et utdatert Xbox-system som er sårbart for angrep.

advarsel om sårbarhet for live-konto for xbox

Ikke del Windows Live e-postadresse eller ID på nettet

På grunn av visse sårbarheter, bør alle som kobler Xbox-en til en live-konto være veldig forsiktige med å aldri oppgi e-postadressen og Windows Live ID tilknyttet kontoen online. I tillegg er det viktig at brukernavnet velges nøye og aldri antyder et ekte navn, adresse, hjemby eller e-postadresse.

Passordbeskytt Xbox-kontoer for å hindre at de blir kompromittert

Brukere bør også sørge for at konsollen alltid ber dem om Windows Live ID og passord når de logger seg på Xbox Live-kontoen. Individuelle brukerprofiler bør også sette opp passord på konsollen.

Profilbevissthet

Dette kan virke åpenbart for spillerne selv, men foreldreforesatte vet kanskje ikke: Spiller ID-er følger spilleren selv og er ikke knyttet til en eneste konsoll. Det betyr at brukere kan logge seg på profilen sin fra en venns konsoll.

Dette vekker bekymring fordi en Xbox live-konto ikke bare lar folk spille spill - den lar dem chatte med 40 millioner brukere over hele verden. Det er til og med mulig for folk å slå seg sammen i to og chatte privat. Hackere kan prøve å lure brukeren til å røpe detaljene sine, noe som kan føre til tyveri av kredittkort. Av denne grunn kan det være lurt å foreldre logger seg på Xbox live med et privat passord som bare de vet.

Det er også verdt å huske at deaktivering av Xbox Live ikke kansellerer kontoen. Det betyr at et barn fortsatt kan koble seg til kontoen sin hos en venn. Selve kontoen må kanselleres for å hindre at den er tilgjengelig på andre konsoller.

Påbudt, bindende tillatelser

Det er også mulig å sette opp en funksjon på Xbox Live som ber om tillatelser som skal gis før nye venner legges til, spill eller chatter startes og Xbox-varer kjøpes. Dette kan gjøres i konsollkontroller og hindrer noen i å gjøre ting på kontoen uten din bevissthet.

Kontroller hva brukeren hører i spill

Noen spill utsetter brukere for tilfeldige spillere som bruker voldelig språk. For brukere som ikke vil høre disse menneskene - eller ikke vil at barna skal høre spillerne - er det mulig å stille inn hvem som blir hørt i spillet fra "alle" til "bare venner" eller "ingen".

Som satte opp Xbox-kontoen?

Foreldre bør alltid sette opp Xbox Live-kontoen. Hvis forelderen ikke konfigurerte det, leker barnet på en voksenkonto. Kontoer for barn og tenåringer er vanligvis automatisk begrenset til “bare venner”, og visse funksjoner er blokkert. Hvis du ikke selv konfigurerte kontoen, bør alle innstillinger kontrolleres for å sikre at barnet ditt er trygt.

Besøk Xbox kundeservice

For mer informasjon om hvordan du beskytter en Xbox-konto, besøk Xbox-siden.

Tittelbilde: ArtSimulacra / Shutterstock.com

Bildepoeng: chrisjohnsson, amirraizat / Shutterstock.com, Aquir / Shutterstock.com, Tinxi / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me