Slik bygger du din egen VPN-drepebryter i Windows ved å bruke Comodo

Mange bruker de beste VPN-tjenestene for å beskytte seg mot mobbing av opphavsrettshåndhevelse, men en flerårig fare når dette gjøres er at VPN-forbindelsen går ned, og lar BitTorrent-trafikken bli utsatt for verden å se.


Noen VPN-leverandører, for eksempel Privat Internett-tilgang, Mullvad og VPNArea, (for den beste VPN-en i 2018, sjekk VPN-vurderingene våre) inkluderer en internet-kill switch i VPN-klientene sine (VPNArea inkluderer til og med en kill-switch per app), og vi har diskutert andre tredjepartsløsninger på problemet før.

Det er imidlertid en annen mer direkte måte å - rulle din egen kill switch (enten global eller per app) ved hjelp av en brannmur.

Bruke den innebygde Windows-brannmuren

I Windows 7 er det ganske enkelt å sette opp en kill switch ved å bruke den innebygde brannmuren.

I Windows 8.x er ting vanskeligere fordi Network and Sharing Center ikke lar deg endre nettverkstype fra Hjem til Offentlig. Vi kunne heller ikke få Windows 8.1 til å vise OpenVPN-tilkoblingen i nettverks- og delingssenteret.

Det første problemet kan løses ved å følge disse instruksjonene, og skal fungere bra for PPTP- og L2TP-tilkoblinger. Vi klarte imidlertid ikke å løse det andre, så vi henvendte oss til Comodo Firewall.

Resten av denne opplæringen forutsetter at du bruker OpenVPN (det skal ikke ha noe å si om via en tilpasset VPN-klient eller den grunnleggende åpen kildekoden).

Bruke Comodo-brannmuren

Comodo Firewall er en gratis frittstående brannmur, som i motsetning til den grunnleggende Windows-en, som bare overvåker innkommende tilkoblinger, også overvåker alle utgående tilkoblinger (veldig nyttig for å blokkere virus som har infisert en datamaskin fra å ringe ut), og kommersiell programvare som liker å "ringe hjem" fra å verifisere ektheten).

Comodo Firewall kan lastes ned herfra. For at prosessen nedenfor skal fungere, må du deaktivere Windows-brannmuren når Comodo er installert.

1. Opprett VPNs fysiske adresse

Når OpenVPN-tilkoblingen din er i gang, start -> skriv ‘CMD’. Skriv ipconfig / all ved ledeteksten og bla gjennom til du ser delen som er merket TAP-Win32 (eller TAP-Windows-adapter). Legg merke til den fysiske adressen, og hold vinduet åpent for referanse.

cmd

2. Opprett en ny nettverkssone.

a) Start Comodo Firewall og gå for Avansert visning (ikonet øverst til venstre) -> brannmur -> Nettverkssoner. Klikk på den lille pilen nederst i Comodo-vinduet, og velg Legg til -> Ny nettverkssone

comodo 1

b) Gi den nye sonen et passende navn, og klikk OK.

comodo 2

c) Velg den nye nettverksopprettede sonen, Legg til -> Ny adresse

comodo 3

d) Velg Type: Mac-adresse, og skriv inn den fysiske adressen du oppga i trinn 1. Klikk på OK.

comodo 4

3. Lag et regelsett

a) Naviger i Comodo til brannmur -> Regelsett, og klikk på "Legg til".

comodo 5

b) Gi den nye regelsettet navn, og klikk Legg til.

comodo 6

c) Velg følgende innstillinger:

 • Handling: Blokk
 • Protokoll: IP
 • Retning: Inn eller ut
 • Kildeadresse: Enhver adresse
 • Destinasjonsadresse: Enhver adresse

comodo 7

Klikk OK.

d) Lag ytterligere to regler med følgende innstillinger:

 • Handling: Tillat
 • Protokoll: IP
 • Retning: Ut
 • Kildeadresse: Nettverkssone / sonen din
 • Destinasjonsadresse: Enhver adresse

e) Gjenta igjen med følgende innstillinger:

 • Handling: Tillat
 • Protokoll: IP
 • Retning: Inn
 • Kildeadresse: Enhver adresse
 • Destinasjonsadresse: Nettverkssone / den nyopprettede nettverkssonen din (i vårt eksempel VPN-sone)

Du skal nå se tre linjer i det tilpassede regelsettet - 2 grønne linjer, etterfulgt av 1 rød (i rekkefølgen vist nedenfor) - rekkefølgen disse reglene vises er viktig, ettersom det er i den rekkefølgen de brukes. Du kan endre rekkefølgen ved å dra reglene med musen, eller ved å velge en regel og bruke 'Flytt opp' eller 'Flytt ned' fra menyen (pil nederst).

comodo 8

4. Bruk regel på programmer

a) Naviger til brannmur -> Programregler, og finn enten applikasjonen du vil tvinge til å bruke VPN (hvis det allerede er angitt en brannmurregel for det), eller 'Legg til en ny' (klikk pilen nederst i vinduet for hurtigmeny).

comodo 9

b) 'Bla gjennom' til plasseringen av programmet du vil bruke (ved å bruke et hvilket som helst filgrupper eller kjører prosesser-filter)

c) Klikk på alternativknappen 'Bruk regler', og velg VPN-regelsettet. Klikk ok. Her har vi brukt Regelsettet på Google Chrome, men det kan også brukes på programmer som uTorrent.

5. Test applikasjonen for å forsikre deg om at alt fungerer.

Vi fant at det var nødvendig med en oppstart av PCen igjen.

Global Kill Switch

Du kan i stedet holde ting enkelt, og velge å sette en ‘Global’ kill switch, som vil kutte all PC-en din internettilgang når den ikke er koblet til VPN-en. For å gjøre dette, naviger til Firewall -> Globale regler, og legg til de samme 3 reglene som vi diskuterte i trinn 3 ‘Lag et regelsett’. Disse kan komme i konflikt med eksisterende brannmurregler, noen av dem må kanskje fjernes (litt prøving og feiling kan være nødvendig her).

Hvis du vil ha mer informasjon om å være sikker på nettet, kan du se på vår beste vpn for Windows 10-guide.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me