Slik holder du Mac Secure – den komplette guiden for Mac-sikkerhet

Teorien om at Mac-brukere er trygge på nettet har pågått for alltid. Vi beklager dessverre at dette ikke er tilfelle! Selv om Mac-maskiner er sikrere i noen aspekter, er ikke noe system noen gang trygt når det er koblet til internett.

Heldigvis for deg har vi laget denne guiden for å holde Mac-en din sikker. nedenfor gir vi ti Mac-sikkerhetstips, som du kan implementere uansett hva du kan.

Contents

Topp 10 Mac-sikkerhetstips

Her er de 10 beste tingene du bør implementere hvis du har kort tid. Uten å implementere disse, kan din Mac virkelig være i faresonen.

1. Bruk en brannmur

Slå på brannmuren blokkerer uønskede innkommende nettverkstilkoblinger. Mange tror at Apple aktiverer det som en standardinnstilling, men dette er ikke alltid tilfelle.

Gjør følgende for å slå på Mac-brannmuren:

 1. Gå til Systemvalg > Sikkerhet & Personvern
 2. Klikk på brannmurfanen
 3. Klikk på hengelåsikonet
 4. Skriv inn brukernavn og passord for å konfigurere fanen

Et annet nyttig alternativ er å aktivere Stealth Mode ved å klikke på brannmuralternativer-knappen og deretter klikke på Aktiver Stealth Mode i dialogboksen. Dette gjør datamaskinen usynlig i offentlige nettverk.

2. Aktiver automatiske oppdateringer

For å beskytte datamaskinen din er det viktig at du aktiverer automatiske oppdateringer. Apples utviklere jobber kontinuerlig med å oppdatere macOS. Dette inkluderer å reagere på eventuelle nye angrep som maskinen din kan være sårbar for.

Å aktivere automatiske oppdateringer er superenkelt - bare åpne Systemvalg og klikk på App Store, der du kan tilpasse oppdateringsinnstillingene.

3. Bruk sterke passord

Det er viktig å bruke sterke passord for brukerkontoer.

For å gjøre dette, gå tilbake til delen Generelt i sikkerheten & Personverninnstillinger.

Du bør også bruke en passordbehandling for å lage sterke og unike passord. Vi anbefaler 1Password, men diskuter dette mer senere i denne guiden.

4. Deaktiver automatisk innlogging

Deaktiver denne funksjonen for forbedret sikkerhet, spesielt hvis du bruker en bærbar Mac. Hvis noen stjeler Mac-en din, vil deaktivering av automatisk pålogging bidra til å beskytte dine private data fra tyven.

Hvis du vil sjekke passordstyrken din eller gjøre passordet ditt vanskeligere å hacke (men lett å huske), kan du sjekke artikkelen vår: https://proprivacy.com/password-strength-checker/

5. Deaktiver kjøring av usikre applikasjoner

I kategorien Generelle innstillinger kan du endre og autorisere hvilke apper som kan kjøres på Mac-en. Det sikreste alternativet er å tillate at apper bare fra App Store kjører.

Imidlertid, hvis du vil ha større frihet, kan du velge å kjøre apper fra utviklere kjent for Apple, så vel som fra App Store.

6. Aktiver FileVault

Det er viktig å aktivere FileVault. Når den er på, kan du kryptere alle filene i brukerkontoen din. For å dekryptere dem, må du oppgi kontopassordet ditt eller gjenopprettingsnøkkelen du opprettet da du slår på FileVault.

7. Deaktiver Java

En av de beste funksjonene er alternativet å deaktivere Java. Java er full av sikkerhetshull. Hvis du ikke kjører Java regelmessig, kan du slå den av. Hvis den ikke kan kjøre, kan den ikke tillate koder å opprette sikkerhetshull på Mac-en.

Du kan slå av Java i nettleserens sikkerhetsinnstillinger. Gå til Innstillinger i Safari > Sikkerhet, og fjern merket for "Aktiver Java" -fanen.

8. Krev passord på Wake / Screen Saver

Hvis du har en MacBook, kan du vurdere å åpne sikkerheten & Personvernrute fra Systemvalg og angi feltet Krev passord til "med en gang". Når den er på, må du oppgi påloggingsinformasjon for å logge inn på kontoen din etter at Mac-en din har lagt seg eller skjermspareren er aktivert..

9. Aktiver tofaktorautentisering

To-trinns eller tofaktorautentisering er et system der din pålogging til tjenester eller nettsteder krever mer enn bare ditt brukernavn og passord. Den trenger også en numerisk kode. Denne totrinns koden sendes vanligvis til deg via en tekstmelding eller telefonsamtale. Å hacke det gir en ekstra utfordring for hackere.

Tjenester som Googles Gmail har denne funksjonen, men du må aktivere den for å bruke den. Du kan slå den på for Microsofts tjenester og nettsteder, så vel som Dropbox. To-trinnsgodkjenning kan bety en svak ulempe i brukeropplevelsen, men sikkerheten du får langt oppveier mindre problemer..

10. Installer og konfigurer et Anti-malware-program

Mer og mer skadelig programvare er rettet mot Mac-maskiner (selv om de fortsatt ikke er i nærheten av det nivået som Windows-brukere møter). OS X har et kraftig, alltid kjørende, men usynlig anti-malware-verktøy som heter Xprotect. Likevel bør du av og til skyte opp en app som Malwarebytes for å skanne filene dine. Hvis du er interessert i full malware-beskyttelse, kan du sjekke artikkelen vår om fjerning og beskyttelse av skadelig programvare.

Mac Network Security

En av de største farene ved å bruke en Mac, eller hvilken som helst datamaskin for den saks skyld, er å være online.

Så det er ikke overraskende at vi sparker i gang med nettverkssikkerhet.

For å konfigurere nettverksalternativene dine, klikker du på Apple-menyen øverst til venstre på skjermen. Åpne Systemvalg og velg Nettverk.

Kontroller nettverkstilkoblinger

Hvis du har kompetansen, kan du sette opp nettverks- og tilkoblingsregler på egen hånd. Dessverre er det ikke for de fleste av oss. Appene vi har listet opp nedenfor, hjelper deg med å holde oversikt og sikre forbindelsene dine.

Hendene av!

Hendene av! overvåker i all hemmelighet alle aktiviteter for alle applikasjoner som kjører i bakgrunnen. Så snart en app prøver å kjøre uten en tidligere definert regel, Hands Off! advarer deg med et varsel. Denne meldingen inneholder all relevant informasjon om operasjonen og ber deg ta en beslutning. Inntil du svarer på varselet, Hands Off! blokkerer operasjonen og beskytter deg.

Lille Snitch

Little Snitch er en brannmur for innkommende tilkoblinger. Den avslører alle utgående nettverkstilkoblingsforsøk, og sikrer at dine private data ikke forlater datamaskinen. Det gir samme kontrollnivå for innkommende tilkoblinger.

Murus

Murus er et brannmurhåndteringsverktøy. Du trenger ikke være ekspert på sikkerhet for å bruke alle funksjonene i denne strømlinjeformede og brukervennlige appen. En stor fordel med Murus er det innebygde grafiske redigeringsverktøyet, som du kan bruke til å lage tilpassede regelsett for enhver anledning.

Radio Silence

Radio Silence er en super bittesmå nettverksmonitorapp. Det hjelper deg å beskytte personvernet ditt og forhindre at apper sender ut sensitive data i bakgrunnen. Å bruke denne appen har ingen bivirkninger i Mac-ytelsen, og den sender deg ikke popup-varsler hele tiden.

Brannmur på Mac

Å kontrollere nettverkstilkoblinger er en ting. Du må også sørge for at ingenting kryper inn. Å bruke en brannmur er derfor et must.

Alle versjoner av Macintosh til og med 10.4, kalt Tiger, hadde et Unix-basert brannmursystem for å beskytte brukeren mot ondsinnede angrep. Apple kalte den ipfw. Den klarte innkommende og utgående forbindelser, slik at brukeren passerte eller blokkerte dem. Disse brannmursystemene arrangerte trafikk etter type, opprinnelse og destinasjon.

I den neste versjonen av Mac OS (Leopard) oppdaterte Apple ipfw med et nytt tillegg kalt Application Firewall, for å administrere appenes nettverksforespørsler. Når et program ber om nettverkstrafikk, sjekker socketfilteret retten til å gjøre det. Hvis programmet ikke er på listen, ber OS X deg om å la det fortsette.

Når du aktiverer standard brannmuren, anbefaler vi også å bruke en av tredjeparts brannmurer nevnt ovenfor. Dette er nyttige, ettersom det er deres dedikerte virksomhet, så det er mer sannsynlig at de stopper uønsket trafikk.

VPN

Det er en ting å sørge for at ingenting dårlig går inn og ut av nettverket ditt. Det er en annen holde forbindelsene dine private.

Et VPN (Virtual Private Network) krypterer dataene dine. Dermed gjemmer det for uønskede øyne. Det er mye mer fordeler med å bruke en VPN også, for eksempel ubegrenset global streaming. Hvis du vil finne ut mer, kan du lese vår dyptgående sammenligning av de beste VPN-ene for Mac.

Data beskyttelse

Nå som du har fått nettverket ditt under kontroll, er det på tide å ta filene dine i hendene. Vær imidlertid forsiktig når det gjelder databeskyttelse. Hvis du gjør ting feil, kan du ende med å låse deg ut av filene dine. Før du begynner, må du derfor sikkerhetskopiere dataene dine (selv om du regelmessig bør ta sikkerhetskopi av dataene dine regelmessig).

I tillegg til FileVault og TimeMachine, nevnt nedenfor, kan du også vurdere å sjekke ut MiniTool.

Filevault

Bruk FileVault til å kryptere dataene dine.

Hva er FileVault?

FileVault er et diskkrypteringsprogram i Apples operativsystem, macOS. FileVault bruker 128bit AES-kryptering med en 256-bits nøkkel for å låse disken og alle filene på den.

Hvorfor skal du bruke FileVault?

Det anbefales sterkt å kryptere dine personlige data for bærbare enheter for å sikre dine data og filer. Det kan være nyttig i mange tilfeller, spesielt når noen prøver å få uautorisert tilgang. Hvis du i tillegg mister eller mister Mac-en din, vil dataene dine være trygge.

Er FileVault Safe?

Hvis du mister passordet og gjenopprettingsnøkkelen, vil dataene dine være utilgjengelige for alltid - du vil ikke kunne gjenopprette noen av filene dine. FileVault-kryptering er så kraftig at det vil ta 100 000 år å bryte, så det er umulig å hacke den.

Apple hjelper deg å lagre gjenopprettingsnøkkelen i sikkerhetskopien. Dette reduserer risikoen for å miste den. Imidlertid, hvis du er glemme eller har en tendens til å miste ting, er FileVault kanskje ikke noe for deg.

Slik slår du på FileVault

  1. Åpne Systemvalg fra Apple-menyen og gå til Sikkerhet & Personvern.

  2. Velg FileVault-fanen og klikk på det lille låseikonet i nedre venstre hjørne, og angi deretter administratorpassordet.

  3. Deretter klikker du på "Slå på FileVault" -knappen for å starte installasjonsprosessen.

  4. Hvis Mac-maskinen din har flere brukere, må du aktivere FileVault-tilgang for hver av dem.

  5. Finn et trygt sted for det alfanumeriske passordet med 24 tegn, og klikk på Fortsett.

  6. Du kan be Apple lagre gjenopprettingsnøkkelen. Hvis du velger å gjøre det, må du svare på tre sikkerhetsspørsmål. Dette vil hjelpe deg å få kontakt med Apple og autorisere deg selv.

  7. Når du er ferdig med å svare på sikkerhetsspørsmålene, trykker du på Start på nytt-knappen.

Å kryptere dataene dine kan være en veldig treg prosess. Det tar mellom 5-15 minutter å kryptere hvert 50 GB, avhengig av Mac-ytelsen. Den beste måten er å la den løpe om natten. Du kan sjekke fremdriften hvis du navigerer tilbake til FileVault-fanen i Sikkerhet & Personvern.

For å slå av FileVault, reverser du rekkefølgen på trinnene ovenfor. Å dekryptere vil ta like mye tid som krypteringen gjorde. Det hele avhenger av stasjonsstørrelsen, kjørehastigheten og Mac-ytelsen. Under kryptering / dekryptering kan datamaskinen din føles treg, men ikke bekymre deg.

Fest sikkerhetshullet

Hvis du ikke er overbevist om sikkerheten til FileVault og fortsatt bekymrer deg for å bli hacket, kan vi hjelpe.

Når Mac-en går over i hvilemodus, har den et potensielt sikkerhetshull. Dette er fordi passordene som kreves for å dekryptere FileVault, er lagret i minnet. I hovedsak kunne noen vekke den og hente nøkkelen uten innloggingspassord.

Hvis du er paranoid om sikkerhet, kan du gjøre følgende.

FORSIKTIG: Ved daglig bruk, må du skrive inn påloggingspassordet ditt to ganger, og Mac-en blir litt tregere når du våkner fra hvilemodus.

Valgfri underoverskrift

 1. Åpne terminal (du finner den i Verktøy-mappen eller bruk Spotlight for å søke etter den)
 2. Skriv inn: sudo pmset -a destroyfvkeyonstandby 1 hibernatemode 25
 3. Trykk Enter og start Mac-maskinen på nytt

Denne kommandoen gjør at Macen din går i ventemodus i stedet for hvilemodus. I ventemodus lagres innholdet i minnet på disken og datamaskinen går inn i en dyp søvnmodus. Kommandoen forteller også datamaskinen din om ikke å holde FileVault-tasten i minnet i ventemodus.

For å slå av funksjonen, åpne Terminal igjen og skriv: sudo pmset -a destroyfvkeyonstandby 0 hibernatemode 3

Trykk deretter på Enter og start på nytt.

Tidsmaskin

Med FileVault vil dataene dine være sikre. Du må imidlertid også ha den sikkerhetskopiert. Det nytter ikke å vite at dataene dine er sikre hvis den bærbare datamaskinen din blir stjålet hvis du aldri noen gang vil få tilbake disse dataene.

Hva er tidsmaskin?

Time Machine er en backup-programvare utviklet av Apple og distribuert som en del av macOS. Selv om det er mange andre alternativer for sikkerhetskopiering der ute, er TimeMachine perfekt for Mac-eiere.

Hvordan fungerer tidsmaskin?

Time Machine tar sikkerhetskopier hver time for det siste døgnet, daglige sikkerhetskopier for den siste måneden og ukentlige sikkerhetskopier for hver foregående måned. Sikkerhetskopiering lager lokale øyeblikksbilder av Mac-en. Et daglig øyeblikksbilde lagres hver 24. time. Det starter etter at du har slått på eller startet datamaskinen på nytt.

Det føles som mye sikkerhetskopiering, men Time Machine tar bare sikkerhetskopi av endringer du har gjort i filer. Den lagrer flere versjoner av hver fil. Hvis du for eksempel redigerte et dokument 50 ganger, vil du kunne gjenopprette den 15. versjonen.

Derfor kaller Apple det Time Machine: fordi du kan gå tilbake i tid for å se filhistorikken.

Hvordan bruke tidsmaskin

Valgfri underoverskrift

 1. Koble en lagringsstasjon til Mac-en.
 2. Du bør se et varsel som spør om du vil bruke stasjonen med Time Machine. Klikk Bruk som sikkerhetskopidisk.
 3. Hvis du ikke ser varselet, åpner du Systemvalg > Tidsmaskin.
 4. Velg Sikkerhetskopieringsdisk, velg lagringsenheten du ønsker å sikkerhetskopiere, og klikk på Bruk disk.
 5. Du kan velge å kryptere sikkerhetskopiene. I dette tilfellet trenger du et passord for å få tilgang til dem.

Mac-delingsinnstillinger

Mac-en kan dele data på mange måter, ikke bare med andre Mac-maskiner. Dette kan være nyttig i noen tilfeller, for eksempel fjernarbeid. Imidlertid, hvis du åpner en port på Mac-en, må du ta vare på sikkerheten for å unngå potensielle angrep.

For å konfigurere delingsinnstillingene, åpner du Systemvalg og klikker på Deling-ikonet.

Skjerm

I bedriftsmiljøer kan teknisk support aktivere dette alternativet slik at de kan se skjermen din og kanskje utføre eksterne reparasjoner eller oppdateringer. Windows- og Linux-datamaskiner kan også bruke dette alternativet for å få tilgang til Mac-skjermen. Med mindre du trenger dette støttealternativet, må du forsikre deg om at det er slått av.

Fil

Fil lar andre datamaskiner i nettverket nå datamaskinens filsystem. Teknisk sett brukes fildelingssystemet også av Back To My Mac-tjenesten, som lar deg få tilgang til Mac-filene dine fra en annen Mac via internett. Hvis du ikke bruker noen av disse tjenestene, må du slå av File.

Skriver

Dette deler hvilken som helst skriver som er koblet til Mac-maskinen din med andre datamaskiner i nettverket, inkludert Windows- og Linux-maskiner. Hvis du ikke bruker skriveren, slår du av innstillingen.

Ekstern pålogging

Ekstern pålogging handler om å sette opp tilkoblinger til din Mac via SSH / SFTP. Tekniker bruker denne innstillingen for å fungere eksternt. Slå den av hvis du ikke bruker den.

Internett deling

Du kan dele Mac-maskinen din med en annen Mac. Historien til denne innstillingen går 20 år tilbake til da folk brukte oppringt internett. Det blir stadig mer verdiløst, så slå den av.

blåtann

Når du slår på dette, gjør Mac-en din i stand til å sende og motta filer til og fra en annen Bluetooth-aktivert enhet, for eksempel en mobiltelefon. Apple iPhones og iPads kan ikke dele filer på denne måten (selv om de også har Bluetooth). Dermed er det sannsynlig at du bare bruker den hvis du har en telefon som kjører Android. Hvis du ikke har gått glipp av denne funksjonen, trenger du antagelig ikke den.

brukeradministrasjon

Hvis du ikke er den eneste som bruker datamaskinen din, må du sørge for at andre som har tilgang til datamaskinen din ikke kan skade dem.

Hvis du er den eneste som bruker datamaskinen, kan du gjerne hoppe over denne delen.

Hva betyr flerbrukere?

Brukerstyring hjelper deg å dele datamaskinen din med andre uten å la dem redigere sensitive data. Det er en av de store fordelene ved å være Mac-bruker.

Foreldre kan også bruke brukerstyring for å kontrollere barna sine kontoer ved å opprette regler og begrensninger.

Hvordan håndtere flere brukere

Hvis du vil administrere flere brukere, åpner du Systemvalg og klikker Brukere & Grupper. På venstre side kan du se datamaskinens brukere. Hvis du klikker på Låstegnet nede til venstre i vinduet, kan du sette opp nye brukere.

Under Innloggingsalternativer kan du konfigurere Rask brukerbytte. Det betyr at du kan bytte til en annen brukerprofil med bare noen få museklikk. For å gjøre dette, klikk på Vis hurtig brukerbytte-meny. Bytte tar mindre enn to sekunder, avhengig av hvor mange apper som er åpne på hver konto.

Brukeradministrasjon handler om mer enn å sette opp kontoer og hjelpe dem med å bytte plass på Mac-en. Det er mange grunner til å sette opp flere brukerkontoer. For eksempel:

1. Feilsøking

Hvis du har problemer med et ofte brukt program, kan det hende du må teste det i et rent miljø. Tenk deg at du for eksempel har brukt nettleseren lykkelig i mange år, så installert et nytt tillegg, og det hele sprakk. Du er ikke sikker på om det var tilleggsprogrammet eller om du tilfeldigvis lastet ned skadelig programvare til datamaskinen din. For å teste den, kan du opprette en "testbruker" -konto og analysere problemet der. Hvis det fungerer bra der, vet du at problemet må være i din vanlige brukerkonto.

2. Vær en bruker som ikke er administrator

Å være bruker med full tilgang er ikke alltid den tryggeste måten å bruke datamaskinen på. Bare sjekk NSAs snoop-proof guide om sikkerhetsbegrensninger på Mac-maskiner. På den annen side kan det være vondt å be administratoradgang for å installere apper hvis du er en bruker som ikke er administrator. Som sådan kan du opprette en "bare administrator" -konto med full administratorrettigheter, og la den være logget på. Du kan bruke den vanlige kontoen til ditt vanlige arbeid, og deretter raskt bytte til admin-kontoen bare hvis du trenger å gjøre noen administrator arbeid.

3. Konto for presentasjoner

Hvis du bruker Mac-en din til å holde presentasjoner regelmessig, kan det være lurt å unngå appene som presser deg til varsler og forstyrrer ytelsen. Å lage en konto for presentasjoner kan unngå dette. Det betyr også at du kan holde det rotete skrivebordet ditt skjult for publikum!

4. Spilling

Å opprette en ren konto for spill kan gi deg forbedret ytelse og dermed gjøre spillopplevelsen morsommere.

5. Skill ditt arbeid og det private liv

Noen ganger må vi ta arbeid hjem, men det betyr ikke at du må blande ditt arbeid og det private liv på Mac-en. Med separate brukerprofiler kan du sikre at ytelsen til hver profil opprettholdes. Hvis du trenger å nå en nøyaktig fil, kan du gjøre det ved raskt å bytte.

Mac Viruses - An Urban Legend?

Kan min Mac få virus? Trenger jeg antivirusbeskyttelse? Dette er ikke enkle spørsmål å svare på. Mac-maskiner er bevæpnet med Xprotect i OS, og det er fremdeles færre virus for Mac enn for Windows. Imidlertid øker antallet som følge av Macs økende popularitet.

En fersk rapport antydet at malware av malware vokste med 270% i 2017. Macworld samlet en liste over malware og sikkerhetsfeil, hvor du kan se et bredt utvalg av Mac-virus. Til tross for dette er Mac et Unix-basert operativsystem, så det er fortsatt et av de mest sikre operativsystemene. I tillegg prøver Apple stadig å gjøre produktene sine sikrere.

Beste AntiVirus-programvare for Mac

Kaspersky Internet Security er vår favoritt antivirusprogramvare for Mac. I tillegg til å finne virus, lar det deg surfe på nettet uten å bekymre deg for at noe ondsinnet vil angripe datamaskinen din. Skanning kan være litt treg, men resulterer i en detaljert rapport. Det er også en fantastisk Safe Money-funksjon for beskyttelse av online betalinger.

Passordhåndtering

Det er ikke enkelt å stille inn og huske sterke passord. For kompliserte, ultra-lange passord, er passordadministrasjonsverktøy som Apple Keychain et flott minnehjelp.

Apple nøkkelring

Hva er nøkkelring?

Nøkkelring er et skybasert passordbehandlingsverktøy fra Apple. Det er innebygd i iOS og macOS. KeyChain hjelper brukere med å opprette, organisere og nå passordene sine.

Hvordan bruke nøkkelring

For å lagre passordene dine, slå på KeyChain ved å åpne Innstillinger på iPhone eller iPad. Åpne iCloud og bla nedover for å trykke på Nøkkelring for å aktivere den ved å slå på vekselen.

Hvis du ikke har gjort det før, må du konfigurere et iCloud Keychain-passord. Hvis du har konfigurert en før, må du bekrefte deg med en annen enhet. Denne funksjonen hjelper deg å nå alle sikre data, uansett hvilken enhet du bruker.

Tilfeldig genererte passord

Hvis du går tom for passordideer eller bare ønsker å sikre at passordet ditt er så sikkert som mulig, har Keychain en fantastisk funksjon for deg - passordgeneratoren. Slik bruker du det:

 1. Åpne nøkkelringstilgang fra applikasjonsskjermen og velg kategori.
 2. Klikk på pluss-knappen (+) nederst på skjermen. I popup-vinduet er det mange alternativer, for eksempel å teste passordet ditt. Klikk på nøkkeltegnet til høyre for å åpne Password Assistant.
 3. Bruk passordassistent til å generere minneverdige bokstaver og tall, bare tall, tilfeldige eller FIPS-181-kompatible passord i forskjellige lengder. Kvalitetsfeltet viser sikkerhetsnivået til passordet ditt.

De beste passordadministratorene for Mac

Hvis du ikke er fornøyd med Mac-nøkkelringen eller du er interessert i noe mer, kan du sjekke guiden vår til passordkontroller og verktøy. Kort sagt, dette er de beste alternativene:

 • 1Password
 • Dashlane
 • Lastpass

Spore Mac-en

Hvis du noen gang har mistet Mac eller iPhone, vet du at det er en fryktelig følelse. Det er enda verre hvis det blir stjålet. Heldigvis finnes det verktøy der ute som hjelper deg med å finne / hente det.

Finn min Mac

Hva er Finn min Mac?

Find My Mac er en Apple-tjeneste som lar en eier finne det tapte produktet og om nødvendig slette det eksternt.

Slik slår du på Find My Mac

 1. Gå til Systemvalg.

 2. Klikk på iCloud-ruten.

 3. Bla nedover for å se om Find my Mac-avkrysningsruten er krysset av.

 4. Hvis Find My Mac ikke allerede er slått på, klikker du i ruten og klikker på Tillat for å slå den på når du blir bedt om det.

Hvordan finne din Mac

Hvis du har mistet Mac-maskinen din, kan du gå til iCloud.com. Du vil se et kart som viser alle enhetene dine i nærheten. Du kan se informasjon om enhetene dine ved å klikke på Alle enheter. Informasjonen inneholder detaljer om enheten er online eller offline, og når den sist ble brukt.

Du kan klikke på en enhet for å få tilgang til forskjellige alternativer: Spill lyd, tapt eller slett.

Å spille av en lyd er et nyttig alternativ hvis Mac-en din er i nærheten, men du bare ikke finner den.

Under dekke

Undercover er et programvare laget for å spore og overvåke en manglende Mac eksternt. Det kan til og med hjelpe til med å gjenopprette den stjålne maskinen. Du laster den i bakgrunnen på datamaskinen din for å spore plasseringen din konstant.

Merk

Avinstallering av Undercover er nesten umulig: bare administratoren kan fjerne den fra Mac-en.

Mac Security: The Bottom Line

Mac-sikkerhet har endret seg mye de siste årene. Mac-brukere må nå ta større hensyn til sikkerheten til enhetene sine, i møte med økte trusler. Hvis du vil at din Mac skal være så sikker som mulig i disse dager, er det viktig å investere i å gjøre og holde den sikker.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me