Slik holder du passordet ditt trygt – Hvorfor anbefaler vi passordbehandlere

Passord har vært et grunnleggende sikkerhetstiltak siden den første datamaskinen i 1961, og beskyttet brukere med autentisering. Nettsteder har hevet linjen gjennom årene ved å gjøre blandede karakterer et krav, men menneskelig feil og forutsigbarhet er fortsatt blek i forhold til den sanne randomiseringen av en passordbehandler. Passordbehandlere holder også passordene dine trygge.

Styrke passordet ditt

Passord gjør og ikke

Ulike selskaper forsker på de vanligste passordene på årlig basis, og resultatene viser de samme få kombinasjonene år etter år. Enten det er en rekke på rad med tall (12345), bokstaver (qwerty) eller legge til en 1 på slutten (passord1), har alle samme nivå av forutsigbarhet som lett kan sprekkes i dagens.

En annen passordkriminalitet er å gjøre ting for personlig. Storbritannias National Cyber ​​Security Center (NCSC) fant at 2020s mest populære passord i nasjonen inkluderer Premier League-fotballklubber som Liverpool, Chelsea og Arsenal, karakterer som Superman og navnene på forskjellige familiemedlemmer - som det er utrolig enkelt å gjette på.

Ikke bare er disse passordene merkbart svake, men flertallet av mennesker som oppretter og vedlikeholder sine egne passord, ender opp med å gjenbruke det samme i forskjellige varianter på flere nettsteder. Siden hacks er et krone et titalls nå for tiden, og du kan registrere deg på hundrevis av forskjellige domener, øker sannsynligheten for at disse detaljene blir fanget i mengden av lekkasjer, og potensielt kompromitterer en rekke kontoer samtidig. Dette er spesielt ille når det gjelder sensitiv informasjon som hjemmeadresser og kredittkort.

Det er lagt press på nettsteder for å bedre beskytte kunder og deres informasjon, men avbøtningene er ikke perfekte. Noen arbeidsplasser tvinger en passordendring etter en angitt periode, men dette krever at du husker et utvalg av nye, helst randomiserte passord uten å regummiere gamle bakker.

Så, hva samler vi fra alt dette? Ideelt sett trenger en person å lage et annet passord for hvert nettsted de oppretter en konto med, hver består av en helt tilfeldig streng med tekst, tall og muligens symboler hvis de støttes.

Selvfølgelig er dette helt urealistisk for hverdagen. Selv Fernando Corbato, oppfinneren av passordet, sa til The Wall Street Journal at beskyttelsesmetoden har blitt "et slags mareritt" siden populariseringen av World Wide Web. Heldigvis er disse problemene en saga blott takket være passordbehandlere.

Slik holder du passordet ditt trygt?

Å bruke en passordordbehandling er den beste måten å sikre online-kontoer på. I kjernen fungerer passordledere som et sentralisert knutepunkt for lagring av passord, og lar deg ofte generere sterkere, randomiserte alternativer. Du trenger bare å huske ett eget passord - hovedpassordet, som gir tilgang til programvaren. På sin side gjør passordbehandleren resten, til og med automatisk utfylling av informasjon på påloggingsskjermbilder.

Jeg vet hva du tenker: er passordbehandlere virkelig trygge med alle sensitive data? Siden passordledere belaster brukerne deres, er hele deres forretningsmodell avhengig av å tjene tillit. De fleste bruker den beste tilgjengelige krypteringen, bruker en policy om null kunnskap og er underlagt årlige revisjoner fra uavhengige sikkerhetsevaluerere, som uunngåelig fremhever mangler for selskapene til å lappe raskt.

Men hvis jeg bruker en passordbehandling, holder passordene dine trygge, jeg hører du spør. Det er sant at ingenting er helt trygt i det elektroniske rommet, da det alltid er feil som kan utnyttes, men å bruke en passordbehandling er fortsatt mye bedre enn de nevnte alternativene i tilfelle et midlertidig sikkerhetsbrudd. Jeg anbefaler spesielt de som prøver å varsle kundene når et passord har blitt kompromittert, slik at du kan bytte ut det gamle etter noe nytt.

Tips for et sterkt passord

Lag et sterkt, minneverdig hovedpassord

Det henger selvfølgelig ikke med passordbehandleren. Det er viktig at du oppretter et sterkt hovedpassord ettersom mange tjenester ikke lagrer dette på serverne sine og derfor ikke tilbyr alternativer for gjenoppretting av passord. Dette bidrar til å holde din personlige informasjon trygg i tilfelle brudd.

Unødvendig å si, bruk bare dette som hovedpassord og ikke fortell noen hva det er. Tradisjonelle råd tilsier at et hjemmelaget passord skal være minst 12 tegn og omfatte store bokstaver, små bokstaver, tall og symboler der det er tillatt. Det hjelper også å ikke følge vanlig setningsstruktur, for eksempel et adjektiv etterfulgt av et substantiv og erstatte bokstaver med åpenbare tall (B1gTr33).

Bruk en pålitelig antivirusprogramvare

Det er flere grunner til å holde systemet ditt rent, men i dette tilfellet hjelper det å unngå skadelig programvare slik at angripere ikke får kontroll over systemet ditt eksternt. Antivirusprogramvare kan hjelpe deg med å skanne systemet ditt etter eksisterende sårbarheter, beskytte deg mot å laste ned skadelig programvare og noen ganger overvåke nettet i sanntid.

Vi har gjort dette så smertefritt som mulig for deg med vår sammenbrudd av beste antivirusprogramvare for Windows, Mac, Android og iPhone i 2020..

Oppdater systemet ditt

Så mye vondt som oppdateringer til tider kan være, er det verdt å religiøst oppdatere operativsystemet og installerte programmer for å dempe trusler. Utviklere lapper regelmessig feil i koden sin, kvitter seg med bakdører og andre utnyttelser som kan misbrukes av tredjeparter..

Til slutt er det verdt å sikre lokal sikkerhet ved å holde oversikt over hvem som har tilgang til systemet ditt.

Finne en passordbehandling

Det er en rekke passordbehandlere der ute, noe som betyr at det kan være forvirrende for nykommere å velge den beste tjenesten for dem. Prisene varierer og mange pakker en rekke andre funksjoner for å blidgjøre avtalen, for eksempel mørk nettfiltrering for å bestemme passordlekkasjer, integrerte virtuelle private nettverk og mer.

Heldigvis tilbyr de fleste passordbehandlere gratisversjoner med begrensede funksjoner, forsøk og / eller tilbakebetalingsgarantier som lar deg prøve før du forplikter deg til langsiktig betaling. Vi har detaljert hva vi anser som de beste passordbehandlerne, og anbefaler alltid å ta en titt på selskapets nettsted før du kjøper.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me