Slik installerer du en VPN på OpenELEC – OpenELEC Set up Guide

Hva er OpenELEC?

OpenELEC er et Linux-basert operativsystem (OS) som er spesielt designet for avspilling av media. Mange bruker OpenELEC for å kjøre Kodi - bruker det som standard brukergrensesnitt. OpenELEC er populært fordi det er det "akkurat nok operativsystem" for å få jobben gjort. Den er også i stand til å starte ekstremt raskt. På grunn av den lille størrelsen, kan den løpe fra et flash-minnekort eller ethvert minimalt maskinvareoppsett for set-top-boksen. Noen mennesker installerer det på enheter som Raspberry Pi, som lar dem ha et virkelig bærbart Kodi-system.

Ikke så vanskelig som det virker

Overføring av filer og andre enkle oppgaver kan virke litt skremmende med det første fordi OpenELEC ikke har en egen filutforsker. Imidlertid blir det ganske enkelt å installere nye depoter og addon når du har mestret noen enkle Linux-kommandoer. I denne guiden vil vi lede deg gjennom trinnene for å sette opp og bruke en VPN på OpenELEC - inkludert alle kommandoene du trenger å skrive.

Hvorfor trenger jeg en VPN for Kodi?

En VPN for Kodi er nyttig av flere årsaker. For det første gir det personvern og sikkerhet ved å kryptere alle dataene dine og skjule din virkelige IP-adresse. Dette hindrer Internett-leverandøren fra å vite hva du gjorde på nettet, og hindrer også Internett-leverandører i USA fra å kunne selge nettleservanene dine til tredjepart. Personvernet som en VPN gir betyr at Kodi-brukere står fritt til å få tilgang til alt innhold de vil uten å være redd for å bli oppdaget.

En VPN tillater også folk å late som om de er i et annet land. Dette er kjempebra hvis du vil fjerne blokkering av innhold som vanligvis er geobegrenset. Dette lar deg få tilgang til utenlandske sportskonkurranser, tv-kanaler og abonnementstjenester som ellers ikke ville være tilgjengelige på ditt Kodi-system.

Slik installerer du en VPN på OpenELEC-systemer

For å koble til en VPN på et OpenELEC-system, må du konfigurere VPN-tilkoblingen manuelt. Du kan ikke bare laste ned VPN-programvaren din fra nettstedet. Dette betyr ikke at det er veldig vanskelig - det betyr bare at det tar litt mer krefter å gjøre. Først må du få Zomboid-depotet. Her er trinnene som trengs for å installere Zomboid:

 1. For å installere programvaren du trenger på OpenELEC-systemet ditt, må den være koblet til en annen datamaskin via Secure Shell (SSH) -protokoll. Start med å laste ned PuTTY til den datamaskinen. Dette er grensesnittet som er nødvendig for deg å kommunisere mellom datamaskinen og OpenELEC-systemet.
 2. Når PuTTY har installert, kjører du programmet og angir Tilkoblingstype til SSH.
 3. Nå må du endre noen innstillinger på OpenELEC-systemet. Fra Kodis hovedside, klikk på girikon. Klikk på OpenELECalternativet til høyre.

  Installer en VPN på OpenELEC

 4. Nå klikker du på tjenester fanen fra listen til venstre. Finn SSH i listen og klikk på Aktiver SSH alternativ. Glidebryteren blir hvit når den er aktivert - hvis den er grå, klikk på den igjen.

  Konfigurer en VPN på OpenELEC

 5. Gå nå tilbake til innstillingssiden. Velg Systeminnstillinger alternativ. Klikk på Add-ons fane og deretter Ukjente kilder. Når det forteller deg at bruk av programvare fra tredjepart kan være et risikabelt klikk Ja. VPN-sjefen du trenger er pålitelig, så du trenger ikke bekymre deg. Når du er ferdig med å konfigurere VPN-en, kan det imidlertid være lurt å komme tilbake og slå dette av igjen for å sikre at du ikke installerer upålitelig programvare i fremtiden.
 6. Gå tilbake til innstillingssiden og klikk på Systeminformasjon knapp. Se etter IP-adressen til OpenELEC-enheten din og noter den. Jeg har tømt det på skjermdumpen for privatliv.
  Installer en VPN på OpenELEC
 7. Skriv inn IP-adressen til OpenELEC-systemet i Vertsnavn i PuTTY på datamaskinen din. Nå klikker du på Åpen -knappen nederst i programmet.

  hvordan konfigurere en VPN på OpenELEC

 8. Deretter blir du bedt om innloggingsinformasjonen din. Standard brukernavn er rot og passordet er openelec. Det vil ikke vise stjerner når du skriver, men du skriver inn detaljene riktig. Når du har lagt inn dataene, trykker du på Enter-tast på tastaturet. Du vil nå kunne kontrollere OpenELEC-systemet.
 9. Når du er tilkoblet, skriv inn følgende tekstkommando nøyaktig slik den er skrevet her:
  wget https://github.com/Zomboided/service.vpn.manager/archive/master.zip
 10. Så snart filen er lastet ned, går du tilbake til OpenELEC-systemet og går på Kodis startskjermbilde
 11. Klikk på Add-ons fanen, etterfulgt av boksikon øverst til venstre på neste skjermbilde.
 12. Plukke ut Installer fra zip-fil og velg Hjemmemappe i neste skjermbilde som åpnes. Velg nå master.zip. Dette vil installere VPN-sjefen.
 13. Når VPN Manager for OpenVPN addon har installert vil du få et varsel øverst til høyre på skjermen.

Slik konfigurerer du VPN Manager for OpenVPN

Nå som du har installert VPN Manager for OpenVPN på OpenELEC-systemet, kan du konfigurere VPN-tilkoblingen på den. Dette gjør du ved å følge disse enkle trinnene:

 1. Hold musepekeren over Kodi-siden Add-ons fane og høyreklikk på VPN Manager for OpenVPN.
 2. Klikk innstillinger og velg VPN-leverandøren din fra en liste. Hvis du ikke har abonnert på et VPN ennå, kan du ta en titt på våre 5 beste VPN-er for
 3. Skriv inn VPN-påloggingsinformasjonen din (brukernavn og passord).
 4. Velg VPN-tilkoblinger fanen og klikk på alternativet for å velge din første foretrukne server.
 5. En popup vil prøve å koble seg til VPN-leverandøren din. Hvis innloggingsdetaljene du valgte er riktig, vises en liste over alle tilgjengelige servere. Du kan velge hvilken som helst server du vil være din primære VPN-server. Du kan velge opptil 10 servere å bla gjennom. Du kan også endre disse serverplasseringene når du vil.
 6. Nå kan du teste VPN-tilkoblingen din. Klikk her for å lese mer om VPN Manager for OpenVPN-appen.

Konfigurer en VPN manuelt i VPN Manager for OpenVPN på OpenELEC

Mange populære VPN-er på markedet er automatisk tilgjengelige på VPN Manager (Privat Internett-tilgang, IPVanish, VyprVPN, Invisible Browsing VPN, NordVPN, tigerVPN, HMA !, PureVPN, LiquidVPN, AirVPN, CyberGhost, Perfect Privacy, TorGuard, HideIPVPN, VPN, LimeVN Ubegrenset, BTGuard VPN, ExpressVPN, SaferVPN, Celo VPN.ht, TotalVPN, WiTopia, proXPN, Windscribe, VPN.ac, VPNSecure, IVPN (untested), SecureVPN.to (untested), RA4W (untested) and VPNArea (untested).

Hvis du imidlertid abonnerer på en VPN som ikke er oppført i trinn 2 av "Slik konfigurerer du VPN Manager for OpenVPN " (over), så kan du fremdeles konfigurere VPN-tilkoblingen manuelt. Følg denne fremgangsmåten for å gjøre dette:

 1. Først må du laste ned spesifikke filer fra VPNs nettsted. Disse filene lar deg koble til VPNs nettverk. Vanligvis blir disse filene nevnt i Linux-installasjonsveiledningen som leveres på VPNs nettsted. Du krever a .crt fil og en (eller flere) .ovpn fil. Hvis du ikke kan finne disse filene, kan du kontakte VPN direkte for dem.
 2. Klikk på Kodi-hovedmenyen girikon øverst til venstre.
 3. Velg Filbehandler og klikk Legg til kilde.
 4. Skriv inn plasseringen til VPN-konfigurasjonen (URL levert av VPN-filene) i boksen som vises, og gi kilden et navn.
 5. Høyreklikk på Kodi-tilleggssiden VPN Manager for OpenVPN tillegg.
 6. Plukke ut innstillinger og deretter Brukerdefinert verdi under VPN-leverandør.

  Konfigurer en VPN til OpenELEC

 7. Bla ned og klikk på Brukerdefinert importveiviser alternativ.

  Installer en VPN på OpenELEC

 8. Nå forteller VPN Manager hvor du finner leverandørens filer. De burde blitt lastet ned til din Hjemmemappe, så naviger dit og sørg for at du laster opp alle.
 9. Du blir spurt om du vil at VPN Manager skal oppdatere serverfilene. Dette fikser automatisk ødelagte koblinger. Klikk Ja.
 10. Når veiviseren er ferdig, navigerer du tilbake til VPN Manager-innstillingssiden og velger dine foretrukne VPN-servere fra VPN-tilkoblinger tab.

Tittelbilde kreditt: OpenELEC logo

For andre Kodi-guider Klikk på lenkene nedenfor:

 • VPN Kodi
 • 50 Best Kodi Add ons
 • Ultimate Kodi Guide for streaming fans
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me