Slik installerer du et VPN på Chromebook – Installasjons- og konfigurasjonsveiledning for Google Chromebook

Denne artikkelen diskuterer hvordan du installerer et VPN på Chromebook. Hvis du vil ha en fullstendig diskusjon om hvorfor du vil bruke en VPN på Chromebook og hvilken Chromebook VPN du bør velge, kan du se de 5 beste Chromebook VPN-tjenestene.

Som omtalt i den artikkelen, er det tre måter å kjøre en VPN på en Chromebook

  1. Bruk L2TP / IPsec-klienten innebygd i Chrome OS.
  2. Bruk et Chrome-nettlesertillegg.
  3. Bruk en Android-app (på Chromebooks som støtter denne funksjonen).

Bare en L2TP / IPsec-tilkobling vil beskytte hele Chromebooken din hvis du bruker Android-apper. Et Chrome-nettlesertillegg beskytter din vanlige Chromebook-aktivitet, men ikke Android-apper, mens en Android VPN bare vil beskytte andre Android-apper.

Disse instruksjonene forutsetter at du allerede har registrert deg for en VPN-tjeneste.

En merknad om OpenVPN for Chromebook

I teorien støtter Chrome OS OpenVPN-protokollen, men den har aldri klart å importere vanlige OpenVPN-sertifikater på riktig måte. Hvis du kjører din egen VPN-server, er det mulig å konfigurere den og Chromebooken din til å koble til via OpenVPN, men det er utenfor rammen for denne guiden.

Bruke L2TP / IPsec (og PPTP)

Den innebygde L2TP / IPsec VPN-klienten er den "vanlige" måten å kjøre en VPN på Chromebooks. Det er derfor nyttig at de fleste VPN-er støtter denne protokollen!

Legg merke til at L2TP / IPsec-innstillingene er de samme på tvers av plattformer, så selv om en VPN ikke støtter Chromebooks eksplisitt, kan du bruke L2TP / IPsec-innstillingene som er gitt for en hvilken som helst annen plattform til å kjøre en VPN på Chromebooken din.

PPPT støttes ikke lenger av Chrome OS. Og siden PPTP ikke er en sikker VPN-protokoll, er det veldig liten grunn til å bruke en PPTP VPN på Chromebook uansett! Hvis du har en gammel Chromebook og virkelig må bruke PPTP, er instruksjonene for å gjøre det nesten identiske med de nedenfor.

1. Logg på Chromebooken din.

2. Klikk på nettverksikonet nederst på skjermen (ved siden av bildet ditt).

3. Velg Innstillinger.

Chromebook L2Tp 0

4. Velg Nettverk -> Legg til tilkobling -> Legg til privat nettverk.

Chromebook Setup 2

5. Fyll ut detaljene som gis av VPN-tjenesten din (som nevnt, disse trenger ikke å være spesifikke for Chrome OS, slik at du bare kan bruke generiske funksjoner som er gitt for andre plattformer).

Klikk på Koble til. Ta-da!Chromebook L2Tp 2

Gå til Innstillinger for å se VPN-status og til å koble til / koble fra -> Nettverk -> VPN.

Chromebook-oppsett 1

Ved hjelp av en Android VPN-app

Android VPN-apper vil bare beskytte andre Android-apper på Chromebooken din - ikke Chrome-nettleseren.

Bruk av dem krever at du har en Chromebook som støtter Google Play Store og Android-appene. Dette betyr vanligvis å ha Chrome OS versjon 53 eller nyere. Hvis Chromebook din kan kjøre Google Play Store, men den ikke allerede er installert, kan du følge disse instruksjonene for å installere den.

Da er det bare å åpne Play Store og laste ned og installere en tilpasset VPN-app som alle andre apper. Du vil nesten helt sikkert bli bedt om å logge på ved å bruke legitimasjonen som ble opprettet da du registrerte deg for VPN-tjenesten, selv om mange Android VPN-apper tilbyr en kort gratis prøveperiode.

Alternativt kan du manuelt konfigurere OpenVPN ved hjelp av OpenVPN for Android eller OpenVPN Connect. Fullstendige instruksjoner for å sette opp OpenVPN for Android finner du i Slik installerer du en VPN på Android, som også har instruksjoner for å konfigurere appen til å fungere som en kill switch.

Det er forskjellige løsninger for å få Android-apper til Chromebooks som ikke (eller ikke fullt ut) støtter denne funksjonen, men som er utenfor rammen for denne artikkelen.

Bruker en Chrome-nettleserutvidelse

Med Chrome OS er nettleseren operativsystemet, så Chrome-nettleser VPN-tillegg kan faktisk fungere som ekte VPN-klienter.

Det vil si bortsett fra at nyere versjoner av Chrome OS støtter Android-apper. Disse kjører på sitt eget separate Android-undersystem, og vil ikke dra nytte av et Chrome VPN-nettlesertillegg.

De fleste slike nettlesertillegg krypterer tilkoblingen sikkert ved hjelp av HTTPS. Det er alltid verdt å sjekke at dette er tilfelle med VPN-leverandøren din, ettersom noen ikke har noen kryptering i det hele tatt. Disse kan fortsatt være nyttige for å forfalske plasseringen din, men gir ingen fordeler med sikkerhet eller personvern.

1. Åpne Chrome Nettmarked. Forsikre deg om at utvidelser-knappen er valgt og søk etter det VPN-tillegget du ønsker. Alternativt vil VPN-leverandøren din sannsynligvis gi deg en direkte lenke til nedlastingssiden for Chrome-utvidelsen.

Chrome-utvidelse 1

2. Klikk på Legg til Chrome eller klikk på blurb for å få en detaljert beskrivelse av utvidelsen. Klikk deretter på Legg til Chrome -> Legg til utvidelse.

Chrome-utvidelse

3. Et utvidelsesikon vises på Chrome-oppgavelinjen. Bare klikk på den for å åpne VPN-tillegget.

Chrome-utvidelse 3 1 E1512652754512

Husk at en Chrome-utvidelse bare vil beskytte det du får opp i Chrome-nettleseren din. Det beskytter ikke Android-apper.

Bruke Chromebooken din med en VPN-ruter

I stedet for å installere en VPN på Chromebook, kan du installere den på ruteren (avhengig av hvilken ruter du har). Mange moderne rutere har en VPN-klient innebygd, som du vanligvis kan konfigurere via ruterenes admin-side.

Du kan også blinke rutere med tredjeparts firmware som DD-WRT og Tomato, som inkluderer en VPN-klient. Noen leverandører tilbyr faktisk forhåndsblinkede rutere som er forhåndskonfigurert for tjenesten deres.

For femte diskusjoner om fordeler og ulemper med dette, vennligst se Fem beste VPN-rutere. Vi har også en guide til å sette opp OpenVPN på DD-WRT-rutere her.

Konklusjon

Nesten alle VPN-tjenester støtter L2TP / IPsec, noe som gjør bruk av VPN på Chromebook veldig enkelt. Å bruke et Chrome-nettlesertillegg er uten tvil enda enklere hvis du ikke trenger å beskytte Android-apper som kjører på Chromebooken din.

Bildekreditt: Av Konstantin Savusia / Shutterstock.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me