Slik konfigurerer du en Cisco linksy n300 flash-ruter

Linksys N300 v2 er en veldig rimelig ruter (tilgjengelig uflettet fra Amazon for bare $ 35), så det er neppe overraskende at den ikke sprenger med den type funksjoner du kan forvente å finne på avanserte produkter, og hvis du vil USB-porter, dobbeltbånd 5 GHz mottak, prosessorkraft eller noen av de andre funky funksjonene som finnes på mange moderne rutere, bør du se andre steder.

Når det er sagt, og underpowered selv om det er, gjør den jobben sin som en grunnleggende ruter perfekt, og viktigst av alt for oss, ettersom den har blitt blinket med DD-WRT, kan den brukes som en VPN-hub for alle internett-tilkoblede enheter.

N300 er en ganske smart, men upretensiøs kil av svart plast med 5 Ethernet-porter (1 x inn, 4 x ut), en strømuttak og en tilbakestillingsknapp plassert på undersiden av enheten (slik at du ikke kan se porter når utsikt fra ovenstående). Den er designet for å plasseres flatt på en overflate, og kan ikke være vertikalt eller veggmontert, og to antenner er innvendige, så det er ingenting som stikker ut av foringsrøret. Det er ingen statuslamper synlig fra fronten eller toppen, og de eneste lampene i det hele tatt er lysdiodene på LAN-portene.

Slik konfigurerer du en Cisco Linksys DD-WRT-ruter

Å komme i gang er latterlig enkelt. Vi har nettopp slått av modemet / ruteren, koblet til N300 og festet til modemet / ruteren ved å bruke den medfølgende Ethernet-kabelen, skrudd på modemet / ruteren og deretter skrudd på N300 og ta-da! - alt fungerte. Ikke Flashrouters 'feil, men ikke-amerikanske kunder bør være klar over at pluggen som fulgte med enheten vår var av amerikansk art, så ikke glem å sørge for at du har en internasjonal adapter til hånden (heldigvis gjorde vi det!).

Selv om instruksjonene anbefaler å bruke en kablet tilkobling til alt er riktig konfigurert, var dette litt upraktisk for oss, så bare fortsatte og koblet Windows-PC-en vår ved hjelp av WiFi og ikke fikk problemer i det hele tatt.

Når du er tilkoblet, er det første du vil gjøre å besøke ruteren for konfigurasjonsside. Instruksjonene som følger med er bare tekst, men alt er tydelig forklart.

Det er veldig enkelt å endre nettverksnavnet og sette opp et sikkert passord.

Er Cisco Linksy-ruteren pålitelig?

Vi plasserer ruteren gjennom tempoene i konfigurasjonen "ut av boksen" ved å bruke vår bredbåndstilkobling på 20 MB / s. Ruteren var koblet til et myr-standard Netgear VMDG280 trådløs N-modem / ruter (levert av vår ISP, Virgin Media).

Koblet direkte til vårt hjemmemodem / ruter (dvs. ikke koblet til N300)

Koblet gjennom N300

Flash-baserte hastighetstester som de fra Speedtest.net er ikke alltid de mest pålitelige indikatorene for ytelse i den virkelige verden, så vi brukte ThinkBroadbands tbbMeter-programvare for å måle hvor lang tid det tok å laste ned en 100 MB-fil:

Når du ikke er koblet til ruteren

Når du er koblet til ruteren

Resultatene fra tbbMeter antyder at N300 kan være tregere enn vår ISPs aksjeruter, mens speedtest.net-resultatene faktisk viste en økning i hastigheten. Vi har også utført noen (veldig ikke-vitenskapelige) rekkevidde-tester og funnet ut at N300s signalstyrke var omtrent den samme som for lagerruter / modem.

WiFi-ytelse på alle rutere kan forbedres ved å bruke et program som inSSIDer for å analysere signalforstyrrelser, slik at du kan velge den beste kanalen for ditt område.

Produsenten oppgir at N300 er egnet for å koble opptil 3 enheter samtidig. Vi prøvde å koble oss til alt vi kunne få tak i når vi skrev denne gjennomgangen (7 enheter inkludert en smart-TV) og møtte ingen problemer eller sakte nedturer.

Bruke VPN med en Cisco N300-ruter

En av hovedårsakene til å få en DD-WRT-blitzert ruter (og den vi her er ProPrivacy er tydeligvis mest interessert i), er at alle enheter som er koblet til den kan få internettforbindelsene sine dirigert gjennom en VPN-server. Installasjonsdetaljer varierer fra VPN-leverandør, men vi koblet til PIA uten (for) mye trøbbel.

Som om magi tror internett vi er lokalisert i New York!

Å kjøre en VPN-klient tar prosessorkraft, noe N300 dessverre mangler i, så hvordan påvirker dette ytelsen?

Koblet til VPN-server i New York ved hjelp av ruteren

Koblet til VPN-server i New York ved å bruke Windows-programvareklient

Ikke koblet til VPN (men bruker samme speedtest.net-server i New York)

Disse resultatene viser begrensningene for N300s prosessor og minne. Noe av det beste med å bruke en blinket ruter er at selv enheter som normalt ikke kan bruke VPN, kan få fordelen av det.

Smart-TV-en vår kan nå få tilgang til geobegrensede tjenester som Hulu (bare tilgjengelig i USA)

Konklusjon

Uten tvil er N300 styrket, og mens ytelsen uten VPN omtrent er på nivå med vår aksje ISP-leverte ruter / modem, sliter den med VPN.

N300 v2 ser imidlertid bra ut og er veldig enkel å sette opp, og som en billig og munter løsning for å koble til alle husholdningsapparater med VPN fungerer den, bare ikke forvent at en så rimelig ruter som samsvarer med VPN-hastighetene dine -core beist av en PC kan administrere ...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me