Slik konfigurerer du en VPN på Windows

Hvis du tenker på å kjøpe et VPN for Windows, eller nylig har kjøpt et abonnement, kan du lure på hvordan du installerer VPN. Den gode nyheten er at hvis du kjøpte en anbefalt VPN fra vår beste VPN for Windows-guide, vil den jobben bli veldig enkel. Dette fordi topp-of-the-range VPN-leverandører har tilpasset designet VPN-programvare som er utrolig enkel å installere og bruke.

Vår anbefalte beste VPN for PC-liste har alle tilpasset programvare for Windows. Som sådan er konfigurering av VPN så enkelt som å abonnere, laste ned programvaren og installere den. Dette er den enkleste og beste metoden for å installere VPN, og du trenger ingen spesiell kunnskap eller ferdigheter - bare følg instruksjonene på skjermen.

Noen mindre etablerte VPN-er har kanskje ikke tilpasset VPN-programvare - eller de kan trenge at du gjør et manuelt oppsett. I det hele tatt anbefaler vi å holde deg unna disse VPN-ene (hvorfor ikke bare skaffe noe som er kompatibelt med Windows-systemet ditt?)

Vi ønsker imidlertid å hjelpe når det er mulig, og det er derfor vi har laget denne installasjonsveiledningen for å installere en VPN manuelt på Windows. For personer som ønsker å bruke OpenVPN-kryptering, har vi også tatt med en guide for det på slutten.

Konfigurer en VPN på Windows 10

For å konfigurere en VPN manuelt i Windows, trenger du noen få detaljer fra VPN-tjenesten. Etter at du har abonnert på VPN, må du få følgende informasjon fra leverandøren din:

 1. VPN-serverens navn eller adresse
 2. VPN-protokollen. Vi anbefaler at du velger L2TP / IPsec, IKEv2 eller SSTP fordi PPTP er usikker. For en fullstendig guide for VPN-kryptering se her.
 3. Brukernavn og passord (for å koble til VPN-serveren)

Hvis Windows VPN-en spesifiserer at du må bruke et spesifikt tilkoblingsnavn, må du også få det fra VPN-leverandøren. Hvis du ikke trenger et spesifikt navn, kan du koble til et brukergenerert navn du ønsker.

Til slutt, hvis VPN for Windows krever at du selv angir proxyinnstillingene dine, kan du gå videre og skaffe deg IP-adresse og portnummer for proxy fra VPN-leverandøren.

Hold disse detaljene sammen, da du trenger dem for å konfigurere VPN manuelt i trinn to.

Konfigurer VPN for Windows 10

Når du har fått listen over detaljer over, kan du konfigurere VPN for Windows manuelt i noen få enkle trinn.

 1. Klikk på Start-knappen, og velg Innstillinger i Start-menyen. Klikk nå på Nettverk & Internett, som vist på bildet under.
  VPN for Windows
 2. Klikk på VPN til venstre for å se systemets innstillinger.
  Windows VPN
 3. Nå, klikk på '+' -ikonet som sier Legg til en VPN-tilkobling.
  Windows VPN-oppsett
 4. I Windows-leverandørboksen velger du Windows Standard.
 5. I VPN-tilkoblingsnavnet gir du VPN-tilkoblingen et navn. Hvis VPN-leverandøren din krever at du kobler til ved hjelp av et bestemt navn, trenger du det på dette stadiet. (Når du får informasjonen om server-IDen din fra VPN-leverandøren, kan du spørre om du trenger et bestemt VPN-tilkoblingsnavn. På den måten vil du ha det på dette stadiet - hvis du trenger det.)
 6. I servernavnet eller adressefeltet skriver du inn IP-adressen som VPN-en ga deg. I Windows 10 er det umulig å konfigurere en VPN-tilkobling uten URL- eller IP-adressen til VPN-serveren din.
 7. Under VPN-type velger du protokollen du konfigurerer (du vil ha funnet ut av dette når du kommuniserer med VPN-en i trinn én).
 8. Hvis VPN-tilkoblingen ikke fungerer etter at du har konfigurert den av en eller annen grunn, kan du gå tilbake og velge Automatisk og Windows 10 vil oppdage protokollen for deg.
 9. Skriv inn passordet ditt

Hvis du heller vil logge på Windows VPN uten problemer med å oppgi bruker-ID og passord hver gang, så skriv inn informasjonen din nå. Bla litt ned på siden og merk av i boksen som står Husk påloggingsinformasjonen min. Klikk deretter Lagre og naviger tilbake til Legg til VPN side.

Windows Guide Husk

Hvis alt har gått etter planen, vil du nå kunne se VPN-forbindelsen din under Legg til VPN knapp.

Når du velger VPN som du har opprettet, blir du bedt om med tre alternativer. En av disse er Koble. Klikk på dette for å koble til VPN. De to andre alternativene er Avanserte alternativer og Fjerne. Hvis du trenger å fjerne VPN-tilkoblingen fra Windows 10 når som helst, kan du gjøre det her.

Slik konfigurerer du OpenVPN i Windows 10

For å bruke OpenVPN-kryptering i Windows 10 kan du (med noen VPN-er) trenge tredjepartsprogramvare. De fleste VPN-er har tilpasset Windows VPN-programvare med OpenVPN (alle våre anbefalte VPN-er gjør). Hvis du vil bruke OpenVPN-kryptering (den beste VPN-krypteringen på markedet) - anbefaler vi sterkt å holde deg til en anbefalt Windows VPN.

Imidlertid, hvis det ikke er noe OpenVPN-alternativ i VPN-programvaren, kan du få Open Source OpenVPN-klienten fra OpenVPN.net. Den er veldig enkel å bruke, men har ikke så mange avanserte funksjoner.

Her er installasjonsprosessen for open source OpenVPN-klienten:

 1. Installer programvaren for Windows fra OpenVPN.net-koblingen ovenfor.
 2. Etter installasjonen klikker du på OpenVPN-ikonet og velger 'Åpne filplassering.'
 3. Høyreklikk på OpenVPN GUI-ikonet (eller klikk på ikonet på skrivebordet) og klikk på Egenskaper.
  OpenVPN
 4. Klikk på kategorien Kompatibilitet øverst og kryss av i Kjør dette programmet som en administratorboks før du klikker OK.
  OpenVPN på Windows
 5. Last ned OpenVPN-konfigurasjonsfilene fra VPN-leverandøren. Du må pakke sammen filene og legge dem i konfigurasjonsmappen i OpenVPN-installasjonskatalogen (vanligvis C: \ Program Files (x86) \ OpenVPN \ config, eller C: \ Program Files \ OpenVPN \ config). Du trenger bare å pakke ut filene for VPN-serverne du har tenkt å bruke.
 6. Dobbeltklikk på OpenVPN GUI-ikonet. Du vil se et lite rødt ikon vises på oppgavelinjen. Høyreklikk på det ikonet, velg serveren du trenger, og klikk Koble til. Du må oppgi brukernavn og passord for å koble til VPN.

Sette opp VPN-funksjoner på Windows

Hvis du har abonnert på en anbefalt Windows VPN med tilpasset programvare, vil du kunne konfigurere noen av de avanserte funksjonene. Når VPN har installert vellykket, er alt du trenger å gjøre å velge innstilling i programvaren. Innstillingsmenyen finnes vanligvis øverst til venstre eller høyre i en hamburger med kugge-meny.

Windows Guide Hamburger

I innstillingsmenyen vil du kunne velge følgende funksjoner:

 • Krypteringsprotokoll. Vi anbefaler alltid å bruke OpenVPN, så velg dette. Hvis du får muligheten til TCP eller UDP, velger du UDP hvis du har tenkt å gjøre mye videostreaming og andre datakrevende oppgaver.
 • Killswitch. Dette forhindrer VPN-en fra å lekke ukryptert data til Internett-leverandøren din eller nettstedet du besøker ved et uhell - hvis VPN-tilkoblingen dropper ved en tilfeldighet.
 • Auto-connect. Denne funksjonen kobler VPN på nytt hvis den dropper. Det fungerer i samarbeid med drapsmekanismen for å holde dataene dine sikre.
 • DNS-lekkasjebeskyttelse. DNS-lekkasjer kan gi bort det du gjør på nettet. De aller beste VPN-ene gir DNS-lekkasjebeskyttelse for å sikre at du aldri lekker disse forespørslene til ISPen din.
 • Stealth mode / VPN obfuscation tech. Dette brukes på steder som Iran og Kina for å komme seg rundt brannmurer. Det kan også brukes av folk som ønsker å skjule VPN-bruken deres fullstendig.

Som en generell regel vil du bruke alle innstillingene ovenfor - bortsett fra den siste på listen - som bare er nødvendig i spesifikke tilfeller.

Slik konfigurerer du VPN for Windows 7

Hvis du fremdeles ikke har oppdatert til den nyeste versjonen av Windows og bruker 7, 8 eller 8.1, er det beste alternativet å se på VPN-leverandørens guider-side for en eldre konfigurasjonsveiledning. Prosessen vil være nesten nøyaktig den samme som beskrevet ovenfor. Dermed burde guiden ovenfor være nok til at folk flest kan sette opp VPN-en.

Slik tester du Windows VPN

Vi tester VPN regelmessig med vår egen vitenskapelige hastighetstestmetodikk. Dette er verdens mest avanserte VPN-hastighetstestingmetode - som ingen andre VPN-sammenligningssider bruker. Av denne grunn kan du enkelt sjekke ytelsen til en tjeneste ved å se på den individuelle vurderingen her på ProPrivacy.com. Bare søk etter VPN som interesserer deg ved å bruke søkefunksjonen din øverst til høyre.

Hvis du vil, kan du teste VPN-hastighetene dine selv her. Bare velg en testserver nær deg og test internettforbindelsen din ved å bruke "kombinert" test. Husk å først teste den uten at VPN-en er slått på. Dette lar deg sammenligne internetthastighetene dine med og uten VPN-tilkoblet. VPN-ene vi anbefaler er raske VPN-er med utmerket Windows-kompatibilitet.

Ulike typer VPN-tilkoblinger

Det er et antall VPN-krypteringsprotokoller tilgjengelig for Windows-systemet ditt. Den beste tunneleringsprotokollen er OpenVPN. Alle våre anbefalte VPN-er gir dette. Imidlertid for din informasjon her er en oversikt over alle protokollene.

 • Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP) - gir minimal sikkerhet og personvern, men er raskt.
 • Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP) / Internet Protocol Security (IPsec) - L2TP / IPsec gir sterkere sikkerhet enn PPTP, sammen med middels hastigheter.
 • Internet Key Exchange versjon 2 (IKEv2) - dette er den mest brukte protokollen for iOS VPN-klienter. Den er sikker, men ikke så sterk som OpenVPN, og brukes ikke ofte på Windows. Imidlertid har du muligheten til å bruke den hvis du ønsker det.
 • OpenVPN - en åpen kildekode og meget sikker protokoll. Denne protokollen gir kryptering av militær karakter når leverandører implementerer den riktig. Alle VPN-er for Windows i denne guiden har fått OpenVPN (implementert sikkert).

For en mer dyptgående titt på VPN-kryptering og protokoller, sjekk ut vår Ultimate VPN Encryption Guide.

Hvis du er ute etter en VPN for Mac, kan du ta en titt på vår beste VPN for Mac-guide. Merk: Hvis du leter etter den beste gratis VPN for Mac, er det viktig å merke seg at vi ikke vil anbefale å bruke en gratis VPN, men sjekk vår gratis guide til VPN-tjenester for mer informasjon.

Tittelbilde: Anton Watman / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me