Slik konfigurerer du en VPN-tjeneste

For enhver nybegynner til VPN-verdenen kan det virke som om det er mye sjargong involvert. I virkeligheten er imidlertid VPN-begrepene som brukes regelmessig ikke unødvendig teknisk snakk: de er viktige for å forstå om en VPN-tjeneste er noe bra. I tillegg må den terminologien forstås (minst litt) for å sikre at en VPN er satt opp sikkert.

Ikke misforstå du ikke trenger å bli VPN-ekspert - faktisk - kunnskapsnivået som trengs for å kunne opprette en VPN er ganske lite. Hvis du bestemmer deg for å gå med en anerkjent, veletablert VPN (som har sin egen VPN-programvare), trenger du ikke å vite mye i det hele tatt. Grunnen? De aller beste VPN-ene - som ExpressVPN - har alle de nødvendige alternativene innfødt i programvaren deres. Som sådan trenger alt en abonnent å installere programvaren og deretter velge preferanser i VPN-menyen.

Folk som bestemmer seg for ikke å registrere seg på en VPN med en tilpasset klient (VPN-programvare), vil til tider måtte konfigurere OpenVPN-kryptering ved bruk av tredjeparts OpenVPN-programvare. Dette er ikke så enkelt som bare å laste ned en tilpasset VPN-programvare i verdensklasse - men det er ikke så vanskelig heller.

hvordan du konfigurerer en vpn

OpenVPN-kryptering

OpenVPN er navnet på den sikreste VPN-krypteringen på markedet. På grunn av det faktum at det gir enestående nivåer av sikkerhet og personvern, er dette VPN-krypteringen som teamet vårt her på ProPrivacy.com alltid anbefaler at du bruker.

Av den grunn inkluderer denne guiden Android og Windows installasjonsveiledninger for tredjeparts OpenVPN-programvare. Som sådan vil denne guiden hjelpe noen (uansett kompetanse) sette opp OpenVPN på hvilken som helst VPN som gir den. Som sådan er denne guiden omfattende.

DNS-innstillinger - Manuell konfigurering

For å være helt grundig har vi til og med tatt med en guide for manuelt å sette opp DNS-innstillinger. DNS-forespørsler er en viktig del av nettrafikken din som kan gi bort din beliggenhet og identitet. For at en VPN for å holde deg sikker, Det er viktig at du ikke har noen "DNS-lekkasjer".

Velge en VPN og installere den

Det første du trenger å gjøre etter å ha spurt om hvordan du setter opp en hjemme-VPN, er å tenke på hva du vil ha VPN til. Og hvor mye vil du bruke på VPN? Det er klart, alle ønsker å betale minst mulig, men å betale mindre kan føre til ekstra oppsetttrinn (nemlig seksjoner 4 og 5 i denne guiden).

De aller beste VPN-ene gjør at hele opplevelsen blir en tur i parken. I tillegg gir VPN-ene som på toppen av spillet også det beste av alt. Det er av denne grunnen at noen VPN-er kan inneholde et 5 beste VPN-er for sport, 5 beste VPN-er for Windows, beste VPN for macbook og 5 beste VPN-er for streamingartikkel. Bare du vet hva du vil ha VPN-tjenesten din for, og det er for å gjøre livet ditt enklere at vi her på ProPrivacy.com har fem beste lister for alle tenkelige muligheter (og hvis du tror vi har gått glipp av noe, ikke nøl med å kontakte oss). For å finne den beste VPN-en for deg, bruk ganske enkelt navigasjonen øverst på hvilken som helst side for å finne de beste VPN-listen for ditt formål. Eller hvis du bare vil ha den beste allround-tjenesten, se vår beste artikkel om VPN-tjenester.

Klikk gjennom og abonner

Nå som du har bestemt deg, er alt du trenger å gjøre å gå videre til hjemmesiden deres ved å klikke på lenken i guiden vår og registrere deg for VPN. En god VPN krever bare en e-postadresse og betalingsmåte for å registrere deg. Betaling kan vanligvis gjøres på flere måter, inkludert med et kreditt- eller debetkort, PayPal eller til og med Bitcoins for de som vil.

Når du har tegnet abonnementet og har et passord, kan du logge deg på VPN-leverandørens nettsted for å få tilgang til VPN-programvaren. Hvis du er en Android- eller iOS-bruker, kan du også vanligvis få appen i Google Play-butikken eller iTunes. Når det er installert på smarttelefonen eller nettbrettet ditt, logger du ganske enkelt på med legitimasjon fra da du registrerte deg for tjenesten.

Bestemmer seg for kryptering

Nå som du har installert VPN, må du ta en beslutning om kryptering. PPTP er tilgjengelig på de fleste VPN-er, men det er en utdatert krypteringsprotokoll som ikke vil holde deg sikker - så vennligst ikke bruk den.

Den beste VPN-protokollen tilgjengelig er OpenVPN, så hvis VPN-en din har den i menyen, velg den. I tillegg har noen VPN-er både Transmission Control Protocol (TCP) og User Datagram Protocol (UDP). TCP er mer pålitelig, men UDP er raskere - så hvis du planlegger å streame velger du UDP.

Følg denne fremgangsmåten for å gjøre dette:

 1. Klikk på innstillinger i VPN-en din (det kan se ut en kugge). Noen VPN-er har også en meny som heter “avanserte innstillinger.”
 2. En gang i innstillingsmenyen, klikk på “krypteringsalternativer”.
 3. Velg OpenVPN (TCP for pålitelighet og UDP for streaming).

Eksempel på ExpressVPN-skjermbilde:

alternativer for expressvpn-kryptering

L2TP / IPsec (Hvordan konfigurere en VPN i Windows 10)

Noen ganger bestemmer noen seg for å bruke L2TP / IPsec fordi det fungerer innfødt i Windows uten behov for tredjepartsprogramvare. Det er ikke så sikkert som OpenVPN, men det er sikkert (i motsetning til PPTP). Hvis du bestemmer deg for å bruke L2TP IPsec, følg bare trinnene ovenfor i VPN-programvaren, men velg L2TP IPsec i stedet.

Hvis VPN av en eller annen grunn ikke har en tilpasset klient som har L2TP IPsec i alternativene, kan du konfigurere den manuelt ved å følge disse trinnene:

1. Legg først til en ny VPN-tilkobling ved å klikke på Internett-tilgangsikon i systemstatusfeltet.

2. Velg Nettverksinnstillinger

l2tp 4

3. Nå som du er i nettverket & Internett-innstillingspanel, klikk på VPN > Legg til en VPN-tilkobling.

l2tp5

4. På dette stadiet trenger du VPN-er server adresse for å konfigurere VPN-tilkoblingen. I tillegg vil du kreve ditt brukernavn og passord fra da du registrerte deg på VPN-tjenesten din.

5. Skriv inn følgende innstillinger i menyen "Legg til en VPN-tilkobling":

VPN-leverandør: Windows (innebygd)
Tilkoblingsnavn: [gi VPN-forbindelsen et navn]
Servernavn eller adresse: [Din VPN-serveradresse - hent denne fra VPN]
VPN-type: L2TP IPsec
Type påloggingsinfo: Brukernavn og passord
Brukernavn: Få dette fra VPN-leverandøren din
Passord: Få dette fra VPN-leverandøren din

Sett en hake i boksen for Husk påloggingsinfo min.

Klikk Lagre.

l2tp 8

6. Nå som du har opprettet en L2TP IPsec-tilkobling, trenger du bare å koble til. For å gjøre det, gå til Nettverk & Internett-innstillingsrutel. Hvis du vil koble til VPN-serveren, klikker du på navnet på forbindelsen, klikk deretter Koble.

l2tp 7

Sette opp den tilpassede kundens preferanser og funksjoner

Hvis du abonnerer på en anbefalt VPN-leverandør, vil du kunne velge profffunksjoner som en drepe bryteren og DNS-lekkasjebeskyttelse. I tillegg kan det hende du kan slå på en “Auto Connect" trekk. En brannmurbasert kill switch tvinger all trafikk til å gå gjennom VPN-tunnelen. Dette garanterer at du ikke lekker noen ukryptert trafikk til Internett-leverandøren din. Automatisk tilkobling vil også koble VPN-en til en valgt server på nytt dersom VPN-tilkoblingen går tapt av en eller annen grunn (slik at du ikke trenger å gjøre det manuelt). Følg disse trinnene for å slå på disse funksjonene:

 1. Klikk på innstillingene i VPN-programvaren.
 2. Slå på funksjonene du vil bruke. Hvis du kommer til å bli det streaming av piratkopiert innhold eller gjør noe online som du ønsker å være helt privat da vi anbefaler å slå på kill switch-funksjonen.

Slik konfigurerer du OpenVPN-programvare

OpenVPN: Slik konfigurerer du en VPN på Android

 1. Last ned OpenVPN for Android-appen her. Husk at OpenVPN for Android er en bedre (mye mer fullstendig) app enn OpenVPN Connect.
 2. Last ned .ovpn-filene fra VPN-leverandørens nettsted
 3. Pakk ut .OVPN-filene til skrivebordet ditt eller en mappe som du vil huske f.eks: "OpenVPN-filer"
 4. Hvis du ikke vet hvordan du pakker ut en zip-fil, kan du laste ned WinRAR her. Legg zip-filen i mappen du vil pakke den opp, og høyreklikk på filen og klikk "trekke ut her".
 5. Send ut .ovpn-filene via e-post.
 6. Åpne OpenVPN connect-appen, importer .OVPN-filene du selv har sendt e-post (dette kan gjøres direkte fra e-postappen) eller ved å klikke på importknappen i OpenVPN connect app.
 7. Du må gi tilkoblingen et navn du ønsker.
 8. Nå trenger du bare å koble til en av serverne i appen. Den vil be deg om brukernavn og passord (noen ganger må du få en unik nøkkel fra VPN-leverandøren, så ta kontakt med dem).

OpenVPN: Slik konfigurerer du en VPN i Windows

 1. Last ned OpenVPN her
 2. Last ned .ovpn-filene fra VPN-leverandørens nettsted
 3. Følg installasjonsinstruksjonene til OpenVPN er installert på PCen. Hvis du får en melding som spør om du vil installere TAP-drivere, velg ja fordi du trenger dem.

openvpn-trykk

 1. Pakk ut og pakke ut .OVPN (du får disse fra VPN) -filene til følgende mappe: C: Program FilesOpenVPNconfig
 2. Nå er du klar til å koble til. For å gjøre det, høyreklikk OpenVPN-ikonet på skrivebordet ditt og klikk på “Kjør som administrator”. Ikke kjør den ved å dobbeltklikke: du må kjøre den som administrator. Du blir spurt om du er sikker, klikk ja.

openvpn admin

 1. Høyreklikk nå på OpenVPN-ikonet i systemstatusfeltet (nederst til høyre på skjermen) og velg serveren du vil koble til. Du blir bedt om å oppgi brukernavn og passord. Klikk på husk passordet mitt, slik at du ikke trenger å oppgi det neste gang (du må be det om å huske passordet ditt for hver server første gang du kobler til).

Slik konfigurerer du DNS-innstillinger manuelt i Windows

Noen ganger kan det hende folk må konfigurere innstillingene for DNS-forespørsler manuelt. I tillegg kan personer som ved et uhell melder seg til en VPN som de senere finner ut av, bruke usikre DNS-servere (for eksempel GoogleDNS eller OpenDNS, som begge holder logger), kan endre sine DNS-innstillinger slik at forespørslene deres blir håndtert av OpenNIC eller DNS. SE. Både DNS.WATCH og OpenNIC gir gratis tilgang til raske, loggfrie DNS-forespørselsservere.

I guiden nedenfor har jeg brukt DNS.WATCH som eksemplet adresser, men det er verdt å huske på at OpenNIC faktisk regnes som enda sikrere.

Husk at hvis VPN-en din har sikre DNS-servere, er det langt bedre å bruke disse. Så ta kontakt med VPN-en for å få de foretrukne og alternative DNS-adressene fra VPN-en og bruk de i stedet for VPN.WATCH-eksemplene som jeg har brukt nedenfor. Følg disse enkle trinnene for å endre DNS-innstillingene i Windows:

1. I systemstatusfeltet (nederst til høyre på skjermen) høyreklikker du på Internett-tilkoblingen din og klikker på “Åpne nettverk og delingssenter”

2. Høyreklikk på den aktive nettverkstilkoblingen din og velg Egenskaper i menyen

oppgavelinje

3. I vinduet Tilkoblingsegenskaper velger du IPv4 og klikker deretter Egenskaper.

dns 1

DNS2

4. I IPv4-egenskaper velger du "Bruk følgende DNS-server..." og angi foretrukne og alternative IPv4 DNS-servere. Foretrukket DNS-server: 84.200.69.80 Alternativ DNS-server: 84.200.70.40

dns 3

5. Gå tilbake til vinduet for tilkoblingsegenskaper og sett opp IPv6. Velg IPv6 og treff egenskaper.

dns 4

6. I IPv6 Properties velger du "Bruk følgende DNS-server..." og angi foretrukne og alternative IPv4 DNS-servere. Foretrukket DNS-server: 2001: 1608: 10: 25 :: 1c04: b12f Alternativ DNS-server: 2001: 1608: 10: 25 :: 9249: d69b

dns 5

7. Nå som du har endret DNS-innstillingene dine, er det en god idé å sørge for at du ikke har noen DNS-lekkasjer ved å gå til ipleak.net for å sjekke.

Konklusjon

I denne guiden har jeg gitt enkle å følge trinn for å sette opp en ny VPN. I tillegg, ikke glem at alle de anbefalte VPN-ene i våre beste fem lister har en tendens til å ha egne oppsettveiledninger. Så hvis du ønsker å se bilder av hvordan du konfigurerer din VPN, bare gå til hjemmesiden deres og sjekk guidene deres. Til slutt, hvis du har noen spørsmål, ikke nøl med å la oss et spørsmål nedenfor.

Tittelbilde: BeautyLine / Shutterstock.com

Bildekreditt: Omelchenko / Shutterstock.com

Bildekreditt: Nobelus / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me