Slik omgår du båndbreddestrotting ved hjelp av VPN

Nettnøytralitet er prinsippet om at Internett-leverandører og myndigheter skal behandle alle data på Internett likt, ikke diskriminere eller lade forskjellig fra bruker, innhold, nettsted, plattform, applikasjon, type tilkoblet utstyr og kommunikasjonsmåter. ”Wikipedia.


Nettnøytralitet blir mye betraktet som hjørnesteinen i internettets suksess. Ved å tilby alle tjenester og brukere et jevnt spillfelt, oppmuntres innovasjon, og dynamiske oppstart kan trives.

Fra forbrukerens synspunkt betyr nettnøytralitet at innholdet du ønsker (og som du betaler båndbredde for) blir levert til deg i samme høye hastighet, uavhengig av hva innholdet er.

Dessverre slo USAs lagmannsrett for District of Columbia Circuit i januar i år effektivt ned nettnøytralitet, og FCC, som har til oppgave å forsvare nøytralitet, og til tross for et massivt offentlig skrik som har ført til en enestående 3 millioner kommentarer blir liggende på det offentlige konsultasjonsnettstedet (som får den til å krasje to ganger), virker heller oxymoronically bestemt på å "redde" nettnøytralitet ved å ødelegge den.

Gitt at den nye sjefen for FCC, Tom Wheeler, jobbet i årevis som en industrilobbyist som holdt sin kampanje mot nettnøytralitet, er dette like deprimerende som det er overraskende.

I mellomtiden har de store teleselskapene ikke kastet bort tid på å rive opp nettnøytralitet, årsakene til det er stort sett tredoblet:

  1. De kan nå tilby selskaper som har råd til å betale for det raskere tilgang til kundene sine. Selv om dette gir merinntekter for Internett-leverandørene, betyr det at mindre selskaper, oppstart, veldedighetsorganisasjoner og alle som ikke har råd til å betale for den ekstra båndbredden, vil ha med seg i den "sakte banen". De eneste vinnerne her er store etablerte virksomheter, som kan bruke dette ujevne spillet til å kvele konkurransen
  2. De kan nå tilby kundene pakkeløse internettpakker med kabel-stil som gir kundene tilgang til bare et begrenset antall kanaler (dvs. nettsteder og internettjenester). For å få ubegrenset tilgang til internett, må kundene betale mer. Unødvendig å si at dette har forferdelige sosiale implikasjoner, men prosessen er allerede i gang
  3. De kan diskriminere tjenester som konkurrerer med sine egne. Det klassiske eksemplet på dette er at både Comcast og Verizon (som begge driver internett-streamingtjenester), nesten umiddelbart etter domstolens kjennelse i januar, begynte å strupe Netflix-trafikken. Unnskyldningen deres er at Netflix urettferdig taper båndbredden sin, så det er bare rettferdig at det skal betale for det, men sikkert betaler kundene for ISPene for den båndbredden nettopp slik at de kan streame tjenester som Netflix?

Hvordan VPN kan bidra til å omgå ISP-throttling

Ved hjelp av en VPN-tjeneste kobler datamaskinen din (inkludert mobile enheter) til serverne til en VPN-leverandør ved hjelp av en kryptert tunnel. Fordi all data som passerer denne tunnelen er beskyttet av sterk kryptering, kan ikke Internett-leverandøren vite hva brukere gjør på internett, og kan derfor ikke prioritere eller diskriminere spesifikke tjenester.

Bare for å demonstrere hvor effektivt dette kan være, utførte Colin Nederkoorn, administrerende direktør i Customer.io, i juli en serie tester der bruk av VPN forbedret tilkoblingshastighetene sine når han streamet Netfix over Verizon-forbindelsen ti ganger!

Å bruke en VPN forhindrer derfor throttling av internettjenester, og vil trolig bli et viktig verktøy i kampen for å bevare nettnøytralitet. Men…

Det er mulig for Internett-leverandører å gasse / blokkere VPN selv

Selv om all data som passerer gjennom en kryptert VPN-tunnel er skjult for en Internett-leverandør, kan den ‘se’ selve tunnelen, og kan derfor velge å strupe eller blokkere all slik trafikk. Alternativt kan det bare gasspakke eller blokkere all trafikk koblet til kjente IP-adresser som hører til VPN-leverandører.

Det er veldig problematisk å stagge eller sperre VPN-trafikk, ettersom virksomheter er avhengige av VPN for å sikre intern kommunikasjon, behandle betalinger og for et hvilket som helst antall rutinemessige formål som er avgjørende for at de skal kunne operere, så forbud mot VPN-protokoller ville ha en veldig negativ innvirkning på økonomien.

Dette er et problem forsterket av at det å kjøre OpenVPN (eller SSTP) over TCP-port 443 gjør VPN-trafikk ikke skille ut fra HTTPS-trafikken (https: //), som bruker protokollen som nesten all internetsikkerhet er avhengig av.

VPN-trafikk er derfor bare blokkert i ekstremt restriktive land som Kina eller Iran, men det er noe som tyder på at amerikanske selskaper kan stryke den. Heldigvis kan dette lett omgås ved å bytte til tcp-port 443, å manipulere med dette ville effektivt ødelegge internett.

Mange leverandørs tilpassede VPN-klienter lar deg enkelt bytte port. For å gjøre dette i den generiske open source OpenVPN-klienten, kan du redigere den relevante .ovpn-konfigurasjonsfilen i en tekstredigerer, og manuelt endre innstillingene.

ovpn bytte port

Hvis du har problemer, skal VPN-leverandøren være i stand til og glade for å kunne tilby hjelp.

Mange VPN-leverandører tilbyr også "stealth" -servere, som bruker obfspoxy-lignende teknologier for å maskere bruken av VPN-trafikk.

En større fare er at Internett-leverandører kan stryke internett for brukere som er koblet til de kjente IP-områdene til VPN-leverandører. Som bruker er det ikke mye du kan gjøre med dette bortsett fra å velge å bruke mindre kjente VPN-leverandører, men leverandørene kan selv resirkulere IP-adressene sine, sette opp nye proxy-servere og utføre forskjellige andre triks for å bekjempe denne trusselen.

Throttling utenfor USA

Den nylige kollapsen av nettnøytralitet i USA, og spesielt avslutningen av FCCs offentlige høringsperiode (som ble forlenget fra 15. juli til 15. september for å håndtere det enorme volumet av kommentarer den mottok), har fokusert verdensoppmerksomheten på spørsmålet om gasspådrag i Amerika, og har gjort det til en presserende prioritering for amerikanske nettmenn.

Resten av verden ser imidlertid nøye på hendelser i USA, og Internett-leverandører overalt håper at det vil gi en presedens som lar dem lade ulikt for forskjellige nivåer av internettilgang og båndbredde.

EU og Brasil har vedtatt lovgivning som har til formål å garantere nettnøytralitet, men selv her betyr det at en stor andel av all internettrafikk passerer gjennom USA (selv når USA verken er startpunkt eller bestemmelsessted) at det som skjer i Statene vil sannsynligvis påvirke brukere andre steder.

I alle tilfeller vil VPN hjelpe, så lenge den ikke selv er innstikket (og diskutert over, selv om det er innstikket, er tilgjengelige).

Et notat om BitTorrent-struping

Mange Internett-leverandører, selv i land som opprettholder nettnøytralitet, diskriminerer BitTorrent-trafikk under forutsetning av at all slik trafikk innebærer ulovlig brudd på opphavsretten. For å se om BitTorrent-trafikken blir strupet, sjekk ut dette fantastiske verktøyet fra Measurement Lab, som lar deg se hvor mye gasspådrag av BitTorrent-trafikk som utføres ikke bare etter land, men av ISP.

neutralnet2

Igjen, å bruke en VPN (som tillater P2P) vil omgå denne gasspregingen, samtidig som den gir de ekstra fordelene ved å skjule det du laster ned fra Internett-leverandøren din, og ved å bruke en utadvendt proxy-IP-adresse, vil du sikre at nedlastningene dine ikke kan spores tilbake til ekte IP-adresse. Hvis du vil vite mer om hvordan du bruker en VPN for torrent-nettsteder, kan du se på de beste VPN-ene for torrenting-artikkelen.

Fangsten

Fordi VPN involverer data som reiser gjennom en ekstra del av reisen når den går gjennom VPN-serverne, og fordi kryptering og dekryptering av data tar prosesseringskraft, kommer bruk av VPN alltid med en hastighetstreff, som kan være så lav som 10 prosent, men kan være mye mer.

Fordelen med å bruke VPN for å unngå gasspådrag avhenger derfor av hastighetshiten som følge av bruk av en VPN, sett opp mot mengden gasspådrag som skjer. Som demonstrert ganske spektakulært av Herr Nederkoorn og hans 10 x raskere Netflix-hastigheter når han bruker VPN imidlertid (som nevnt tidligere), kan fordelene fremdeles være betydelige.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me