Slik sletter du Facebook permanent – En enkel trinnvis guide

Hvis du vil vite hvordan du sletter Facebook permanent, er du på rett sted. Vi viser deg hvordan du kan slette Facebook permanent i tre enkle trinn.

slett facebook permanent

Selv om det kan høres ganske greit ut, fordi så mye data står på spill, er det ingen skade i å sørge for at alt blir ivaretatt ordentlig.

Slik sletter du Facebook for alltid

 1. Hvis du vil slette facebookkontoen din, går du først til; https://www.facebook.com/help/delete_account.
 2. Les informasjonen i vinduet nøye, og klikk deretter 'Slett kontoen min'.

slett facebook-konto

 1. Oppgi identifikasjon og passord når du blir bedt om det, og klikk på 'OK'. Det er det, Facebook-kontoen din blir slettet.

På dette stadiet er Facebook-kontoen din slettet, og du vil ikke ha tilgang til arkivet eller kontoen din lenger. Enda viktigere er at du slutter å legge til den pågående oppbyggingen av din personlige Facebook-database.

En ting som det er verdt å huske er at når du sletter Facebook, forblir gamle meldinger og samtaler du hadde mens du var medlem, fortsatt i andres innbokser. Du har ikke tilgang til de gamle samtalene, men dine gamle kontakter og venner vil det.

Kan du få en Facebook-konto tilbake når den er slettet?

Når du sletter Facebook, er den virkelig borte for alltid. Du kan ikke ombestemme deg senere. Så hvis du bare vil gjøre at Facebook-kontoen din blir borte midlertidig, bør du vurdere å deaktivere Facebook-kontoen din i stedet. Ved å deaktivere kontoen din, kan du fremdeles få tilgang til messenger uten en Facebook-konto.

Slik laster du ned Facebook-dataene dine

Når du sletter Facebook-kontoen din, er den borte for alltid, og du vil ikke kunne få tilgang til den igjen. Av den grunn kan det være lurt å først laste ned et arkiv med din personlige Facebook-konto. Nedlasting av dataene dine betyr at du kan beholde dem for ettertiden. Kanskje du til og med kan bruke den til å skrive memoarene dine!

 1. For å laste ned Facebook-dataene dine først gå til https://www.facebook.com/settings.
 2. Deretter går du til bunnen av siden og klikker på Last ned en kopi av Facebook-dataene dine.

Slik sletter du facebook

 1. Klikk på Start mitt arkiv. Du må oppgi passordet ditt når du blir bedt om det, for å fullføre dette stadiet.

facebookarkiv

 1. Du vil motta en e-post fra Facebook med ditt personlige arkiv vedlagt når det er klart. Vær oppmerksom på at det kan ta opptil 90 dager før dette blir samlet for deg.

Er Facebook trygt?

Realiteten er at det er mange ting som brukere kan gjøre for å beskytte dataene sine på Facebook. Hvis du er Facebook-bruker, bør dette alltid være din første vurdering. Bruker du Facebook på en ansvarlig måte, er det mulig å ha en profil som ikke røper viktige ting om deg. Du trenger ikke å fortelle Facebook alt. På slutten av dagen er det ditt valg som bruker.

Facebooks personvernregler

Max Schrems fra Europe v. Facebook, en organisasjon som bekjemper Facebooks inngripende natur på vegne av sine klienter, kommenterer følgende:

'Jeg vil ofte sjekke personverninnstillingene mine, slå alt til' kun venner 'og slå av' plattformen. 'Brukere må innse at du ikke bare deler med vennene dine, men at du alltid deler med vennene dine og Facebook.'

Hvilken informasjon har Facebook om meg?

Facebook er kjent for å oppbevare mye av Facebook-dataene dine. Noen data lagres til og med når du sletter dem. Dette kan omfatte:

 • Grunnleggende kontoinformasjon:
  ditt navn, brukernavn, forbi brukernavn, passord, e-postadresse og telefonnummer.
 • Informasjon rundt innhold:
  Informasjon om innholdet du oppretter og deler mens du bruker Facebook. Dette inkluderer detaljene om hva du deler og med hvem du deler det. I tillegg samler Facebook informasjon om deg fra andre brukeropplastinger og kommentarer (for eksempel bilder).
 • Informasjon om tilkoblinger:
  Facebook vet hvem kontaktene dine er, og når du har kontaktet dem. Den vet også når du var sammen med dem. Passiv lytting antas til og med å samle data om ikke-Facebook-brukere som du møter i det virkelige liv - 'Emne A' - (bestemor din, for eksempel).
 • Betalingsinformasjon:
  Hvis du fullfører en transaksjon ved hjelp av en Facebook-tjeneste, kan betalingsinformasjonen din (f.eks. Kortnummer, faktureringsadresse osv.) Lagres av Facebook.
 • Koblinger og informasjonskapsler:
  Facebook bruker informasjonskapsler for å registrere hvordan brukerne samhandler med alle koblingene som er presentert for dem. Den retter seg også mot disse koblingene mer spesifikt ved å lage en detaljert profil av dine preferanser. Facebook fører også poster over enheten, operativsystemet, nettleseren og IP-adressen som brukes til å få tilgang til tjenestene deres.

Hvordan har Facebook lov til å bruke dataene mine?

Selv om Facebooks personverninnstillinger alle blir utnyttet og vennene dine bare får se dataene dine, jobber Facebook fortsatt uopphørlig bak kulissene for å samle informasjon fra deg. I tillegg er vilkårene for tjeneste slik at personopplysningene og bildene som folk laster opp til en Facebook-konto ikke lenger er lovlig deres egne.

Det betyr at Facebook potensielt kan gjøre hva den vil med brukerdata. Facebook kan gi brukerdata videre til tredjeparter, noe som skaper et utenkelig stort potensiale for spredning av brukerdata.

Hva skjer med Facebook-dataene mine?

Så er det spørsmålet om hvor Facebook lagrer brukerdata. Hvor er Facebooks servere? Enda viktigere, hva er lovene i landet der dataene lagres?

I lang tid ble cybersecurity enormt misforstått av allmennheten. Digital personvern ble tatt for gitt, og folk trodde at ingen så på dataene de opprettet på nettet. Snowden var med på å endre det, og massene våkner.

Konklusjon

I denne guiden har vi gitt et detaljert trinnvis gjennomgang for deg å slette Facebook-kontoen din permanent. På den måten kan du enkelt fortsette med å kutte navlestrengen mellom deg og en tjeneste som mange ser på som en parasitt-invaderende parasitt.

Takket være vår enkle guide vil du snart være tilbake i det store utendørs. Å klikke ‘like’ kan visne inn i fortiden din, og du kan glede deg over å fylle lungene med frisk luft - mens du søker i nabolaget ditt - etter en ultras sjeldne Pokémon, kanskje.

IP-adressen din lar Facebook beholde en database over hvert sted du noen gang har logget på Facebook fra. Det er imidlertid en løsning. En topp VPN kan holde dataene dine sikre og private. For en liste over de beste VPN-ene, se vår beste liste over VPN-tjenester.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me